Oliwianki 13.03.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Ratujac honor chlopow (mam nadzieje ze nie za pozno ) podaje kilka namiarow zebranych na forum grupy Pagin twoj honor na wagę złota czytam twój post i podziwiam twoją w nim systematykę - za poświęocony czas na zebranie nam takiego GOTOWCA masz u nas gorącą herbatę (jak już będzie na czym, bo instalacja gazowa też nas czeka grr) pozdrawiamy, na bank skorzystamy z twojej pracy - nie pójdzie na marne pozdrwiamy Oliwianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 13.03.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Ratujac honor chlopow (mam nadzieje ze nie za pozno ) podaje kilka namiarow zebranych na forum grupy Pagin twoj honor na wagę złota czytam twój post i podziwiam twoją w nim systematykę - za poświęocony czas na zebranie nam takiego GOTOWCA masz u nas gorącą herbatę (jak już będzie na czym, bo instalacja gazowa też nas czeka grr) pozdrawiamy, na bank skorzystamy z twojej pracy - nie pójdzie na marne pozdrwiamy Oliwianki Witam, Dziekuje bardzo za slowa uznania. Co do herbatki to jestem gotowy o kazdej porze dnia i ... nocy . Podajcie tylko czas i miejsce oraz ... rodzaj dodatku do herbatki Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 13.03.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 A co do zimowej aury to przedstawiam zdjęcia poniżej wykonane ostatnio na drodze Bojano-Gdynia http://foto.onet.pl/upload/19/71/_439427_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/25/47/_439428_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Krzyś 13.03.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 czesc Jestem zupełnie nowym grupowiczem. Witam wszystkich. Chcę na wiosnę zacząć budowę, ale na dzień obecny jestem na etapie wyboru projektu. Mam już architekta, ale jakoć ciążko m idzie opracowywanie koncepcji. Jakby ktoś miał namiary na ciekawe projekty to z gory dziękuję. pozdrawiam Darek Cześć My też od niedawna. Starujemy na wiosnę i szukamy projektu tzn. mamy upatrzone gotowe ale jeszcze rozważamy indywidualny. I tak jak Ty brak nam projektanta, który przekona nas że potrafi stworzyć coś co będzie nam się podobało. Pozdrawiam Witam, wielkie dzięki za szybką odpowiedz. Ja wybrałem wstępnie projekt walczyk i wynająłem już architekta, zeby mi go zaadaptował, bo szukam czegoś około 300 m2. Też chcę wystartować na wiosnę i mam nadzieję, ze mi się uda. Pozdrawiam Darek A na ile się dogadałeś z architektem za adaptację projektu gotowego do działki? Mój chciał 1300zł zjechał na 1200zł, ale dzisiaj się dowiedziałam, że to i tak dosyć drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.03.2005 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 A jak ostatnio jechałem busem z Koleczkowa do Kielna...wyrżnąłem (ściągnęło mnie) w zaspę i snieg poszedł na jakieś 4-5 m w górę! I sie nic nie stało! I tez jechałem przez "tunel". Ale ja kierus zawodowy to przyjmuję to raczej humorystycznie. Markus-ja mam agencje bankową przy ulicy "pobocznej"-chyba nie wiesz co to znaczy łopatowanie śniegu po przejechaniu paru pługów i wieczornym nadejściu mrozu po odwilży...(niedziela 13.03.2005 godz. 21.15).hehe Tak mi było ciepło ,że nie musiałem palic w piecu/kotle. a rano pewnie jeszcze raz-coby mnie klienci nie o.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Krzyś 13.03.2005 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Czy ta ekipa (Karol) robili coś u Ciebie? Czy można zobaczyć i sprawdzić ich pracę? Trochę mnie kusi ta cena 1.200 za m2 po klucz. Chcieliśmy systemem gospodarczym, ale nie wiem czy damy radę taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 14.03.2005 01:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Pytanko do klubowiczów czy drewno w okolicach trómiasta jest takie drogie czy ja mam kiepskie namiary tartaków. Gdzie kupowaliście drewno i za ile? Jeżeli chodzi o konstrukcyjne to ja kupowałem z jakieś 2 tygodnie temu za 600 PLN za m3 w Strzebielinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 14.03.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 MAŁY - ty mnie nie denerwuj. Widoki są faktycznie przecudne, ale ja juz mam dość tego pie.... śniegu i codziennego wachlowania szuflą do odśnieżania, a najbardziej nie mogę odżałować 70PLN wydanych za 30 min pracy koparki z A&Z. Ja, stary wyjadacz, dałem się nabrać na numer typu "szefie dogadamy się". Właśnie zrzuciłem z siebie co mokre (wszystko), bo godzinkę poświęciłem na odwalanie tego pie.... śniegu. I co ? Znowu wali to białe paskudztwo!!! Wczoraj też tak było. Jak tylko trochę odłopatowałem, to przyszło, spadło i zasypało . Myślałem, że mnie krew zaleje! No i wali jak jasny c... , na metr nic nie widać! (zdjęcia zimy pod adresem w podpisie, na końcu /chyba/). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 14.03.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Czy ta ekipa (Karol) robili coś u Ciebie? Czy można zobaczyć i sprawdzić ich pracę? Trochę mnie kusi ta cena 1.200 za m2 po klucz. Chcieliśmy systemem gospodarczym, ale nie wiem czy damy radę taniej? Gosiu i Krzysiu, o jakiej ekipie mówicie, chyba coś przegapiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 14.03.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Tak czytam te wasze posty i widzę że wszystkich już ta zima zmęczyła. U mnie jest jedyny plus że dojazd jest znośny, a na odśnieżanie nie moge narzekać. Ale już się kończy więc głowy do góry. kolejny sezon budowlany się zaczyna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 14.03.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Witaj kodi-gdynia, pewnie nie raz czytałeś na tym forum, że od Twojego dziennika wielu rozpoczęło swoją przygodę budowlaną albo przynajmniej zaczęło o niej marzyć. No cóż - będę banalna, ze mną było tak samo i wierzę, że mi się uda, choć nawet jeszcze tak na dobre nie zaczęłam. Po pojawieniu się dzisiaj Twojego postu na naszym trójmiejskim forum zapanowała cisza. Czyżby to onieśmielenie Wszak sama Redakcja napisała, że oto pojawiła się LEGENDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 14.03.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Miło mi to słyszeć. Teraz czuje się ja Forest Gump. Pamiętacie ten urywek w którym zaczynał biec i dołączali ludzie. Cieszę się, że moje przygody mogły kogoś zarazić budowaniem domu. Naprawdę warto, choć droga wcale nie jest prosta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 14.03.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 NO TO Z INNEJ BECZKI - DO TYCH CO JUŻ MIESZKAJĄ Napiszcie swoje doświadczenia, w nowych domach, z telefonem, Internetem i telewizją. Na co się zdecydowaliści i ile Was to kosztuje. (nooo, ten to ma problemy ) P.S. Zacząłem jazdę z Powiatowym Inspektorem Nadzoru Budowlanego w Wejherowie. Teoretycznie mogę się wprowadzić bo w piątek minęło 21 dni od złożenia zgłoszenia o zakończeniu budowy, ale nie dostanę zaświadczenia o dopuszczeniu, bo właśnie dzisiaj przypomnieli sobie, że: - brakuje im zezwoleń elektryka (posiali faks z 22 lutego), musiałem dzisiaj dosłać - brakuje im zgłoszenia na oczyszczalnię, chociaż składałem projekt oczyszczalni wraz z projektem budowlanym przy wniosku o pozwolenie na budowę Normalnie szlag mnie trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 14.03.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 NO TO Z INNEJ BECZKI - DO TYCH CO JUŻ MIESZKAJĄ Napiszcie swoje doświadczenia, w nowych domach, z telefonem, Internetem i telewizją. Na co się zdecydowaliści i ile Was to kosztuje. Ja mogę Ci tylko doradzić w sprawie netu. Dogadaj się z 3-4 sąsiadami, kupice DSLa (np 1Mbit) i podzielcie to np. przez WLANa. Mamy takie rozwiązanie i IMHO jest o niebo lepsze od neostrady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 14.03.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 o kurde rispetto, co to za nazwy jakieś z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 14.03.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Sorki. Zboczenie zawodowe DSL - stałe łącze np. z TPSA. Chyba najbardziej opłaca się wziąść to o przepustowości 1MBit. Daje przyzwoitą prędkość i w odróżnieniu od Neostrady nie ma ograniczenia wolumenu danych pobranych z internetu na miesiąc WLAN - rozdzielenie sygnału droga bezprzewodową. Można oczywiście chwycić za łopatę w czynie społecznym i pociągnąć zwykłą skrętkę do każdego domu, ale robi się problem, jeśli trzeba przy tym przeciąć ulicę. Poza tym WLAN nie ogranicza miejsca w domu, gdzie ma stać komputer IMHO - moim skromnym zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 14.03.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 No teraz to już jasniej, tylko że mam 1 sąsiada, więc pewnie średnio się to opłaca? Jakie koszty trzeba liczyć?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 14.03.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Jeśli chodzi o łącze, to 1MBit kosztuje 300 zł, węc na jedną osobę, to stosunkowo droga impreza. Dochodzi jeszcze koszt karty bezprzewodowej w komputerze (ok. 100 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 14.03.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 No to faktycznie jest to imprezka na 3-4 osoby albo i więcej. Póki co musze zadbać o sąsiadów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 14.03.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Kodi!!! miło Cię znowu widzieć NO TO Z INNEJ BECZKI - DO TYCH CO JUŻ MIESZKAJĄ Napiszcie swoje doświadczenia, w nowych domach, z telefonem, Internetem i telewizją. Na co się zdecydowaliści i ile Was to kosztuje. (nooo, ten to ma problemy ) U nas w tym temacie niestety głęboka wieś, pomimo że to Gdańsk, więc niby miasto Internetu niet, nie ma żadnej osiedlówki, nie dochodzi kablówka, neostrady też się nie da bo jest stara sieć, nawet łącze radiowe nie wchodzi w grę Na szczęście mamy internet w pracy i właściwie w domu nam nie potrzebny... Poza tym telewizja i telefon nam chwilowo też niepotrzebne z telefonem to sobie poczekamy aż może Netia dotrze na wyspę, bo tepsy nie lubimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts