Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A tak poza tym to widziałem ten wynalazek w Castoramie.

W Castoramie byłam i powiedziali, że nie mają :( To zostają mi te składy na Kościuszki, albo przemalowanie tablicy po dawnym właścicielu :)

A byłaś w drugiej Castoramie ? Jedna jest przy obwodnicy, druga obok Media & Markt przy Grunwaldzkiej, niedaleko Hali Oliwia (Przymorze).

Gosia@ a masz jakieś namiary na tych od MarcinaU, w przyszłym tygodniu okaże się czy udało mi się sprzedać mieszkanie i jeśli tak to będzie mi sie dosyć spieszyło, do zrobienia mam płyty KG,w prace wykończeniowe, ewentyalnie tynki zewnętrzne i podbitkę jeśli nie wyjdzie z tymi od których mam dostać wycene

Kochani a gdzie kupowaliście tzw. wyczystkę - takie drzwiczki do czyszczenia kominów, co się montuje najbardziej dolnej części w kominie ? Ewa :D

Miałem razem z kominem w komplecie. Natomiast jeżeli nie kupujesz komina systemowego tylko będziesz murować to szukaj w marketach budowlanych.

Jestem na etapie wstawiania drzwi wewnętrznych. Jeśli ktoś ma sprawdzonych i godnych polecenia stolarzy, to bardzo bym prosioł o namiary, chodzi i o oklice trójmiasta oczywiście.

Jeżeli chodzi o drzwi robione na zamówienie to polecam LIBOR z Redy. Robią piękne drzwi w granicach 1000-1200 za komplet z montażem.

Mam pytanie za 100 punktów, gdzie mogę dostać tablice budowalne te żółte na których powinnam umieścić wszystkie namiary inwestora i kierownika budowy. Pytałam w różnych składach budowlanych, ale nie mają. Gdzie Wy kupowaliście swoje?

Kolia,

ja tablicę kupiłam w hurtowni BHP.Niestety w Tczewie, bo tu mieszkam i buduję, więc moje namiary chyba się Tobie nie przydadzą.Poszukaj w tego typu miejscach bliżej siebie.

Pozdrawiam,Alunek

Witam Was po baaardzo długiej przerwie.

Niestety moja budowa została przełożona na następny rok. Wykonawca dał ciała i nie stawił się, chodzą słuchy, że robi na obcych landach. Pewna nie jestem :(.

Jeśli byście słyszeli o dobrej i niedrogiej ekipie, to dajcie znać. Chociaż sama jużnie wiem, czy jest sens zaczynać jeszcze w tym roku. Średnio licząc budowa stanu surowego otwartego potrwa ok 2 - 3 miesiące, więc lekko licząc dachówkę kładliby w grudniu.

Strasznie mi smutno.

Nie rozumiem tylko, czemu wykonawca, z którym sięumówiłam nie dał znać, że nie przyjdzie do mnie na budowę, bo ... np bo nie. Ech, "Fachowcy".

Pozdrowienia.

DOROTA - nie martw się - widocznie nie miał Ci budować domu i jest nieuczciwy, jeżeli się nie odezwał . Ja casting na murarza miałam od stycznia do czerwca - tylko, że miałam gorzej, bo ja robię remont a nie buduję od nowego. Ekipy "przeleciałam" i polecane z muratora i przez znajomych i przypadek sprawił, że mam tę , którą mam. :D pozdr Ewa