maciunio 02.04.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Z tym dodawaniem styropianu to proponuja mi rozni wykonanwcy z ktorymi rozmawiam. Tłumaczą mi ze w celu wyprowadzenie mojej sciany na gladko trzeba nalozyc dosc guba warstwe tynku - oklo 3cm. Wowczas i tak trzeba dac siatke i grunt i dalej tak samo jak w przypadku systemu na styropianie. Roznica w cenie jest znikoma - 80zl/m2 w przypadku tynku cementowo-wapiennego kupnego i 83zl/m2 w przypadku nalozenia systemu ze styropianem. Goraco prosze o namiar na niejakiego Pana Zyśk. Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 02.04.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 AnSi, bardzo dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 03.04.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Witam wszystkich! Minęły dwa miesiące mieszkania i mam bilans zużycia energii. Zużyłem 844 kWh w lutym i 998 kWh w marcu co po uwzględnieniu taryfu nocnej (podział wychodzi mniej więcej 60% / 40%) daje 264 zł w lutym i 305 w marcu. Koszt prądu to u mnie wszystko - ogrzewanie, grzanie wody, gotowanie, oświetlenie itp. Powinienem jednak dodać koszt drewna do kominka którym jednak wydatnie wspomagam ogrzewanie. Szacuję zużycie na jakieś 2,5 m3 na miesiąc czyli dodatkowe 275 zł. Ale i tak nie są to przerażające kwoty jakimi straszono mnie przed budową. Wydaje mi się, z tego co słyszę, że ogrzewający gazem i olejem nie płacą mniej za ogrzewanie. Informacyjnie - pow. domu 128 m2. P.s. Jak to wygląda przy pompach ciepła? Jakie macie zużycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 03.04.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Witam wszystkich! Minęły dwa miesiące mieszkania i mam bilans zużycia energii. Zużyłem 844 kWh w lutym i 998 kWh w marcu co po uwzględnieniu taryfu nocnej (podział wychodzi mniej więcej 60% / 40%) daje 264 zł w lutym i 305 w marcu. Koszt prądu to u mnie wszystko - ogrzewanie, grzanie wody, gotowanie, oświetlenie itp. Powinienem jednak dodać koszt drewna do kominka którym jednak wydatnie wspomagam ogrzewanie. Szacuję zużycie na jakieś 2,5 m3 na miesiąc czyli dodatkowe 275 zł. Ale i tak nie są to przerażające kwoty jakimi straszono mnie przed budową. Wydaje mi się, z tego co słyszę, że ogrzewający gazem i olejem nie płacą mniej za ogrzewanie. Informacyjnie - pow. domu 128 m2. P.s. Jak to wygląda przy pompach ciepła? Jakie macie zużycie? a tak z ciekawości, jaka ściana? ile cm wełny na poddaszu? jakie okna? ta powierzchnia to użytkowa czy po podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 03.04.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Witam wszystkich! Minęły dwa miesiące mieszkania i mam bilans zużycia energii. Zużyłem 844 kWh w lutym i 998 kWh w marcu co po uwzględnieniu taryfu nocnej (podział wychodzi mniej więcej 60% / 40%) daje 264 zł w lutym i 305 w marcu. Koszt prądu to u mnie wszystko - ogrzewanie, grzanie wody, gotowanie, oświetlenie itp. Powinienem jednak dodać koszt drewna do kominka którym jednak wydatnie wspomagam ogrzewanie. Szacuję zużycie na jakieś 2,5 m3 na miesiąc czyli dodatkowe 275 zł. Ale i tak nie są to przerażające kwoty jakimi straszono mnie przed budową. Wydaje mi się, z tego co słyszę, że ogrzewający gazem i olejem nie płacą mniej za ogrzewanie. Informacyjnie - pow. domu 128 m2. P.s. Jak to wygląda przy pompach ciepła? Jakie macie zużycie? Ja mam olejaka 2funkcyjny spalil mi przez caly rok 2000l, okolo 4000zl+ troszke kominek pracowal,sciana ytong24=styropian 10cm,okna MS dom 120m.p.u A ja mam pytanko;gdzie zaopatrujesz sie w drewno do kominka? i jeszcze do wszystkich z Bojana,wypelnijcie ankiete jak was interesuje: http://bojan.servebeer.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 03.04.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Witam wszystkich! Minęły dwa miesiące mieszkania i mam bilans zużycia energii. Zużyłem 844 kWh w lutym i 998 kWh w marcu co po uwzględnieniu taryfu nocnej (podział wychodzi mniej więcej 60% / 40%) daje 264 zł w lutym i 305 w marcu. Koszt prądu to u mnie wszystko - ogrzewanie, grzanie wody, gotowanie, oświetlenie itp. Powinienem jednak dodać koszt drewna do kominka którym jednak wydatnie wspomagam ogrzewanie. Szacuję zużycie na jakieś 2,5 m3 na miesiąc czyli dodatkowe 275 zł. Ale i tak nie są to przerażające kwoty jakimi straszono mnie przed budową. Wydaje mi się, z tego co słyszę, że ogrzewający gazem i olejem nie płacą mniej za ogrzewanie. Informacyjnie - pow. domu 128 m2. P.s. Jak to wygląda przy pompach ciepła? Jakie macie zużycie? To moim zdaniem rewelacja. Chciałabym płacić takie rachunki za ogrzewanie pradęm w moim mieszkaniu, tylko pomarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 03.04.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 a tak z ciekawości, jaka ściana? ile cm wełny na poddaszu? jakie okna? ta powierzchnia to użytkowa czy po podłodze? Ściana 2W silikat + 15 cm wełny. Poddasze nieużytkowe, wełna w stropie (po 20 cm w każdym). Okna drewniane. Powierzchnia uzytkowa (po podłodze jest jakieś 150 m2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 03.04.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 a tak z ciekawości, jaka ściana? ile cm wełny na poddaszu? jakie okna? ta powierzchnia to użytkowa czy po podłodze? Ściana 2W silikat + 15 cm wełny. Poddasze nieużytkowe, wełna w stropie (po 20 cm w każdym). Okna drewniane. Powierzchnia uzytkowa (po podłodze jest jakieś 150 m2). a jak to jest skoro poddasze nieużytkowe to czym się różni powierzchnia użytkowa od powierzchni podłogi? odliczasz ciągi komunikacyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 03.04.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 a tak z ciekawości, jaka ściana? ile cm wełny na poddaszu? jakie okna? ta powierzchnia to użytkowa czy po podłodze? Ściana 2W silikat + 15 cm wełny. Poddasze nieużytkowe, wełna w stropie (po 20 cm w każdym). Okna drewniane. Powierzchnia uzytkowa (po podłodze jest jakieś 150 m2). a jak to jest skoro poddasze nieużytkowe to czym się różni powierzchnia użytkowa od powierzchni podłogi? odliczasz ciągi komunikacyjne? Jeżeli o to Ci chodzi to pow. podłogi = pow. użytkowa. Nie odliczam ciągów komunikacyjnychitp. Można uwzględnic w tym pom. gosp. nieogrzewane (jakieś 5 m2) oraz słabiej (ale jednak) ogrzewany wiatrołap (4 m2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 03.04.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Jeżeli o to Ci chodzi to pow. podłogi = pow. użytkowa. Nie odliczam ciągów komunikacyjnychitp. Można uwzględnic w tym pom. gosp. nieogrzewane (jakieś 5 m2) oraz słabiej (ale jednak) ogrzewany wiatrołap (4 m2). jak jednak nie liczyć to wynik na ogrzewaniu niezły, to pierwszy sezon grzewczy? ściany były mokre i zimne czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.04.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 [ A ja mam pytanko;gdzie zaopatrujesz sie w drewno do kominka? i jeszcze do wszystkich z Bojana,wypelnijcie ankiete jak was interesuje: http://bojan.servebeer.com/Tiaaa, a ja nie moge Moze tak mieszakncy Koleczkowa tez wypełnia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 03.04.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Jeżeli o to Ci chodzi to pow. podłogi = pow. użytkowa. Nie odliczam ciągów komunikacyjnychitp. Można uwzględnic w tym pom. gosp. nieogrzewane (jakieś 5 m2) oraz słabiej (ale jednak) ogrzewany wiatrołap (4 m2). jak jednak nie liczyć to wynik na ogrzewaniu niezły, to pierwszy sezon grzewczy? ściany były mokre i zimne czy jak? Sezon pierwszy. Ściany były po budowie - czyli zimne, ale już wyschły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 03.04.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 [ A ja mam pytanko;gdzie zaopatrujesz sie w drewno do kominka? i jeszcze do wszystkich z Bojana,wypelnijcie ankiete jak was interesuje: http://bojan.servebeer.com/Tiaaa, a ja nie moge Moze tak mieszakncy Koleczkowa tez wypełnia!!! Już wypełniłem. Gosia, a Ty niby czemu nie możesz? Przeciez mieszkańców Koleczkowa to dotyczy w takim samym stopniu, a że jest to strona Bojana to jakie ma to znaczenie? P.S. Coś nam się ostatnio stron z Bojanem namnozyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 03.04.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 [ A ja mam pytanko;gdzie zaopatrujesz sie w drewno do kominka? i jeszcze do wszystkich z Bojana,wypelnijcie ankiete jak was interesuje: http://bojan.servebeer.com/Tiaaa, a ja nie moge Moze tak mieszakncy Koleczkowa tez wypełnia!!! ,sorki,zapraszam do wypelnienia wszyskich zainteresowanych,tak powinno byc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.04.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 [ A ja mam pytanko;gdzie zaopatrujesz sie w drewno do kominka? i jeszcze do wszystkich z Bojana,wypelnijcie ankiete jak was interesuje: http://bojan.servebeer.com/Tiaaa, a ja nie moge Moze tak mieszakncy Koleczkowa tez wypełnia!!! Już wypełniłem. Gosia, a Ty niby czemu nie możesz? Przeciez mieszkańców Koleczkowa to dotyczy w takim samym stopniu, a że jest to strona Bojana to jakie ma to znaczenie? P.S. Coś nam się ostatnio stron z Bojanem namnozyło.Zartowałam, ze nie moge, juz wypełniłam i znajomym wysłałam Dam Ci znac dzisiaj z wrzosami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 03.04.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Gosia wiem o zchronisku w Bieszkowicach, ale biorę pieska z Bydgoszczy, jakoś tak wyszło, że weszłam na tą stronę i poprostu się zakochałam:)Gierga, znalazłam dobra ziemnie, za 660 zł za 19 t.ja sie chyba zdecyduje, bo to ziemia polecana pzrez znajoma od ogrodów Gosia dla mnie to trochę za drogo, mój kolega ma mi dać jutro namiary na pana z Kielna, który ma ziemie taniej (podobno). Jutro będe wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.04.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Gosia wiem o zchronisku w Bieszkowicach, ale biorę pieska z Bydgoszczy, jakoś tak wyszło, że weszłam na tą stronę i poprostu się zakochałam:)Gierga, znalazłam dobra ziemnie, za 660 zł za 19 t.ja sie chyba zdecyduje, bo to ziemia polecana pzrez znajoma od ogrodów Gosia dla mnie to trochę za drogo, mój kolega ma mi dać jutro namiary na pana z Kielna, który ma ziemie taniej (podobno). Jutro będe wiedzieć A, dobra ta ziemia?Ja tam nie upieram sie przy tej Jak psina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 03.04.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Gosia wiem o zchronisku w Bieszkowicach, ale biorę pieska z Bydgoszczy, jakoś tak wyszło, że weszłam na tą stronę i poprostu się zakochałam:)Gierga, znalazłam dobra ziemnie, za 660 zł za 19 t.ja sie chyba zdecyduje, bo to ziemia polecana pzrez znajoma od ogrodów Gosia dla mnie to trochę za drogo, mój kolega ma mi dać jutro namiary na pana z Kielna, który ma ziemie taniej (podobno). Jutro będe wiedzieć A, dobra ta ziemia?Ja tam nie upieram sie przy tej Jak psina? podobno pod trawę jest dobra, do kwiatków czy rabatek pewnie słabawa... Piesek ma się wspaniale, dzisiaj był na przeglądzie u weterynarza, lekarz pochwalił, że piesek taki grzeczny i zdrowy Pocieszny jest i duża z niego radość [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.04.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Newsy W Bojanie Wam apteke otwieraja.No, no metropolia sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.04.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Witam Was Czy mozna zapytac jak daleko jest z Bojana do Koleczkowa?I jaka droga sie jedzie? Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts