Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

wlasnie interesowala mnie ta antena, ale takie same efekty mam na zwyklej "siatce", myslalem jeszcze oczyms takim..

http://www.dipol.com.pl/sklep/a2610.php?sid=92dcc8c88f8328d

tylko nie wiem czy sie sprawdzi, chyba ryzyko...

Jeszce jedno pytanko w jakich okolicach Bojana mieszkasz?

Mieszkam na Ziołowej (w bok od ul. Hebla) jakieś 500m od głównej drogi.

Powiem tak: z g... bata nie ukręcisz. W naszej okolicy nadajnikiem jest Chwaszczyno (przy tym jest to nadajnik dużej mocy), ale tam są tylko 1,2 i 3. Kolejny nadajnik jest na Oksywiu (1,2, TVN, Polsat) ale jest małej mocy i za gorką więc odbiór jest do bani wszystkich kanałów, a kierunek jest mniej więcej 90 stopni w lewo od Chwaszczyna czyli odbiór z tego kierunku również do bani. Są jeszcze nadajniki w Gdańsku (Jaśkowa Kopa i jeszcze jeden na Wałach Piastowskich) i tam jest TVN, TV4 i Polsat. Kierunek jest prawie zbieżny z Chwaszczynem, ale nadajnik jest malej mocy stąd problemy z odbiorem.

Generalnie za wyjątkiem 1,2 i 3 z Chwaszczyna reszta przychodzi w takim stanie, że antena nic nie pomoże.

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nikt z Was nie cekolował ani nie malował? Powiedzcie ile płaciliście, pleeeease..............

gruntowanie+cekolowanie do stanu lusterka(średnio 2 razy i ostatni pojedyncze łatki po pierwszym malowaniu)+podwójne malowanie (w zależności od farby) - 11 zł za m2

Samo malowanie 2-3zł za m2

Na klientów, nienażekałem - a teraz mam załamke nie brałem kolejnych fuch bo miałem wyjechać do stanów niestety wielki brat niedał mi wizy po odwołaniu jakoś sie udało ale samolot już poleciał i kontrakt przeleciał mi koło nosa.

Coś czuje że od przyszłego tygodnia będę się reklamował na forum 8)

Pozdrawiam! :D

wlasnie interesowala mnie ta antena, ale takie same efekty mam na zwyklej "siatce", myslalem jeszcze oczyms takim..

http://www.dipol.com.pl/sklep/a2610.php?sid=92dcc8c88f8328d

tylko nie wiem czy sie sprawdzi, chyba ryzyko...

Jeszce jedno pytanko w jakich okolicach Bojana mieszkasz?

Mieszkam na Ziołowej (w bok od ul. Hebla) jakieś 500m od głównej drogi.

Powiem tak: z g... bata nie ukręcisz. W naszej okolicy nadajnikiem jest Chwaszczyno (przy tym jest to nadajnik dużej mocy), ale tam są tylko 1,2 i 3. Kolejny nadajnik jest na Oksywiu (1,2, TVN, Polsat) ale jest małej mocy i za gorką więc odbiór jest do bani wszystkich kanałów, a kierunek jest mniej więcej 90 stopni w lewo od Chwaszczyna czyli odbiór z tego kierunku również do bani. Są jeszcze nadajniki w Gdańsku (Jaśkowa Kopa i jeszcze jeden na Wałach Piastowskich) i tam jest TVN, TV4 i Polsat. Kierunek jest prawie zbieżny z Chwaszczynem, ale nadajnik jest malej mocy stąd problemy z odbiorem.

Generalnie za wyjątkiem 1,2 i 3 z Chwaszczyna reszta przychodzi w takim stanie, że antena nic nie pomoże.

OK, dzieki, TVN mam super tylko brakuje mi Polsatu i TV4,

mieszkam przed Sportisem

coś się niedobrego dzieje na naszym rynku budowlanym - e-kala nie może znaleźć silki a ja nigdzie nie mogłam dostać wełny 15, z tego powodu muszę ocieplać dom styropianem a dom mam postawiony właśnie z silki dlatego m.in. że to taki zdrowy materiał. Długo nie mogłam oswoić się z myślą, że będę miała jednak szczelne pudełko, ale do kwietnia to czekać nie mogę bo wszystkie instalacje d...li wezmą. Pociesza mnie fakt, że mam wentylację mechaniczną. Ja kupowałam Silkę ponad rok temu w Gdańsku (tam były najwyższe rabaty) w Izolmacie a część w Woodcote w Gdyni. Pozdrawiam wszystkich budujących

e.kala - super, że w końcu znalazłaś silkę :D My Cię gonimy, bo dziś zaczęli nam robić ściany piętra. Strop i schody zalali w zeszłym tygodniu :D Więźbę teoretycznie mają nam przywieźć w czwartek lub piątek (to informacje z zeszłego tygodnia), ale zobaczymy czy tak będzie rzeczywiście.

Marko_p - witaj! My też budujemy w Borkowie w okolicach Kasztanowej. Fajnie, że nie musicie wszystkiego tak bardzo doglądać - to naprawdę duża ulga.

No a my w końcu musimy zakupić dachówki. Chyba w końcu zdecydowaliśmy jakie chcemy. Mamy zaklepanego dekarza na koniec października, więc już najwyższa pora zamówić materiał na dach.

Przy okazji pytanie - mamy podobne wyceny dachu z dwóch róźnych firm. Z tym, że jedna oferuje rynny stalowe Plannja Siba, a druga Wijo i to główna różnica. Wiecie może które są lepsze? O Siba czytałam sporo pozytywnych opinii, Wijo chyba mniej popularne - ale czy gorsze?

Silka rano przyjechała z Iławy do Pruszcza, a do mnie dojedzie jutro, już na pewno.

Oby tylko pogoda była to dom już niedługo bedzie miał więźbę a potem dachówkę. Murarki zostało niedużo, gdyby nie ten przestój to chyba już by zaczęli więźbę :evil:

Świetnie, ze zła passa z silką się skonczyła :wink:

My Cię gonimy

No ładnie, my od jutra przyspieszamy :D

już najwyższa pora zamówić materiał na dach.

Przy okazji pytanie - mamy podobne wyceny dachu z dwóch róźnych firm. Z tym, że jedna oferuje rynny stalowe Plannja Siba, a druga Wijo i to główna różnica.

Ja wezmę Wijo, metalowe powlekane tak jak Siba a nie widze jakiejś dużej róznicy, chociaż w Siba jest większy wybór kolorów.

Uważam, że pora najwyższa na materiał na dach, a co wybrałaś za dachówkę?

Słuchajcie,

Jak się zgłasza zamiar rozpoczęcia budowy do nadzoru budowlanego? Są jakieś standardowe na to druki (na przykład dostępne w sieci ), czy wystarczy samodzielnie napisane zgłoszenie?

Są standardowe druki, do tego oświadczenie kierownika budowy, ksero jego uprawnień i przynależności do izby. Potrzeba trochę danych o budowanym domku więc lepiej mieć ze sobą projekt budowlany.

Powodzenia

Nie zapomnij wziac tez ksero decyzji pozwolenia na budowe.

Dzięki za informacje. Znalazłem, ściąnąłem, wydrukowałem :)

Jakby ktoś z Gdańska potrzebował linka, to druczki są tutaj

http://bip.gdansk.gda.winb.gov.pl/

Nikt z Was nie cekolował ani nie malował? Powiedzcie ile płaciliście, pleeeease..............

Mi wlasnie cekoluja place 6 zl za metr zajmie im to jak to okreslili jakies 2 tygodnie caly dom, wlasnie klada druga warstwe cekolu na pietrze.

CMyK

Powiedz mi czy to jest cena tylko za cekolowanie czy w tym jest też gruntowanie i malowanie?

Bo jak tak to jestem cholernie drogi :oops:

Ja wezmę Wijo, metalowe powlekane tak jak Siba a nie widze jakiejś dużej róznicy, chociaż w Siba jest większy wybór kolorów.

Uważam, że pora najwyższa na materiał na dach, a co wybrałaś za dachówkę?

Początkowo byliśmy zdecydowani na dachówkę cementową. Potem zaczęliśmy się zastanawiać nad ceramiką. Ostatecznie jednak wróciliśmy do pierwszego postanowienia i najprawdopodobniej kupimy dachówkę cementową Euronitu, podwójna S-ka, kolor czerwony, czyli taka klasyczna falowana dachówka - mi się podoba :D . Po przeczytaniu różnych wątków na forum nie znalazłam racjonalnych powodów uzasadniających kupienie ceramiki, a różnica w cenie w przypadku naszego dachu jest dosyć spora. No, a o Euronicie nie słyszałam złych opinii. Macie jakieś opinie na temat tej dachówki? Ma ktoś na dachu?

Zabudowa płytami GKF na profilach plus ich malowanie - 30 zł za m

Malowanie i cekolowanie ścian - 10 zł za m

pozdrawiam :D

P.S.

Ceny dostałam promocyjne, bo jeden wykonawca wykańcza mi cały domek ( oprócz elektryki )

Witam Rodzine Forumowiczow, do ktorej chcialbym dolaczyc.

Po prostu musze to powiedziec, a raczej napisac. JESTEM PELEN PODZIWU: dla waszego samozaparcia, fachowosci, jednak najbardziej wszystkich was podziwiam za walke z fachowcami. Przewalilem te jedyne kilkaset stron i tylko moge sie domyslac, co mnie czeka.

Mam zamiar postawic chalupke (tylko kwestia kiedy) w Straszynie na osiedlu Modre. Jak na razie jestem na etapie zalatwiania formalnosci z dzialka i wybierania projektu.

Jak na razie w necie znalazlem kilka, ale jak do tej pory spodobal mi sie LK&466 z LK& Projekt. Moja lepsza polowa jeszcze nic o tym nie wie i czekam na wiadomosc od niej.

Bede serdecznie zobowiazany za kikla waszych fachowych uwag zwiazanych z projektem. I choc moze mnie nie byc przez jakis czas na forum, bo jestem naprawde daleko od domu i z netem jest roznie to sie odezwe i dalej bede wam gitare zawracal.

Pozdr