MarcinU 10.10.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 wlasnie interesowala mnie ta antena, ale takie same efekty mam na zwyklej "siatce", myslalem jeszcze oczyms takim.. http://www.dipol.com.pl/sklep/a2610.php?sid=92dcc8c88f8328d tylko nie wiem czy sie sprawdzi, chyba ryzyko... Jeszce jedno pytanko w jakich okolicach Bojana mieszkasz? Mieszkam na Ziołowej (w bok od ul. Hebla) jakieś 500m od głównej drogi. Powiem tak: z g... bata nie ukręcisz. W naszej okolicy nadajnikiem jest Chwaszczyno (przy tym jest to nadajnik dużej mocy), ale tam są tylko 1,2 i 3. Kolejny nadajnik jest na Oksywiu (1,2, TVN, Polsat) ale jest małej mocy i za gorką więc odbiór jest do bani wszystkich kanałów, a kierunek jest mniej więcej 90 stopni w lewo od Chwaszczyna czyli odbiór z tego kierunku również do bani. Są jeszcze nadajniki w Gdańsku (Jaśkowa Kopa i jeszcze jeden na Wałach Piastowskich) i tam jest TVN, TV4 i Polsat. Kierunek jest prawie zbieżny z Chwaszczynem, ale nadajnik jest malej mocy stąd problemy z odbiorem. Generalnie za wyjątkiem 1,2 i 3 z Chwaszczyna reszta przychodzi w takim stanie, że antena nic nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 10.10.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Nikt z Was nie cekolował ani nie malował? Powiedzcie ile płaciliście, pleeeease.............. gruntowanie+cekolowanie do stanu lusterka(średnio 2 razy i ostatni pojedyncze łatki po pierwszym malowaniu)+podwójne malowanie (w zależności od farby) - 11 zł za m2 Samo malowanie 2-3zł za m2 Na klientów, nienażekałem - a teraz mam załamke nie brałem kolejnych fuch bo miałem wyjechać do stanów niestety wielki brat niedał mi wizy po odwołaniu jakoś sie udało ale samolot już poleciał i kontrakt przeleciał mi koło nosa. Coś czuje że od przyszłego tygodnia będę się reklamował na forum Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 10.10.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 wlasnie interesowala mnie ta antena, ale takie same efekty mam na zwyklej "siatce", myslalem jeszcze oczyms takim.. http://www.dipol.com.pl/sklep/a2610.php?sid=92dcc8c88f8328d tylko nie wiem czy sie sprawdzi, chyba ryzyko... Jeszce jedno pytanko w jakich okolicach Bojana mieszkasz? Mieszkam na Ziołowej (w bok od ul. Hebla) jakieś 500m od głównej drogi. Powiem tak: z g... bata nie ukręcisz. W naszej okolicy nadajnikiem jest Chwaszczyno (przy tym jest to nadajnik dużej mocy), ale tam są tylko 1,2 i 3. Kolejny nadajnik jest na Oksywiu (1,2, TVN, Polsat) ale jest małej mocy i za gorką więc odbiór jest do bani wszystkich kanałów, a kierunek jest mniej więcej 90 stopni w lewo od Chwaszczyna czyli odbiór z tego kierunku również do bani. Są jeszcze nadajniki w Gdańsku (Jaśkowa Kopa i jeszcze jeden na Wałach Piastowskich) i tam jest TVN, TV4 i Polsat. Kierunek jest prawie zbieżny z Chwaszczynem, ale nadajnik jest malej mocy stąd problemy z odbiorem. Generalnie za wyjątkiem 1,2 i 3 z Chwaszczyna reszta przychodzi w takim stanie, że antena nic nie pomoże. OK, dzieki, TVN mam super tylko brakuje mi Polsatu i TV4, mieszkam przed Sportisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzit 10.10.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 coś się niedobrego dzieje na naszym rynku budowlanym - e-kala nie może znaleźć silki a ja nigdzie nie mogłam dostać wełny 15, z tego powodu muszę ocieplać dom styropianem a dom mam postawiony właśnie z silki dlatego m.in. że to taki zdrowy materiał. Długo nie mogłam oswoić się z myślą, że będę miała jednak szczelne pudełko, ale do kwietnia to czekać nie mogę bo wszystkie instalacje d...li wezmą. Pociesza mnie fakt, że mam wentylację mechaniczną. Ja kupowałam Silkę ponad rok temu w Gdańsku (tam były najwyższe rabaty) w Izolmacie a część w Woodcote w Gdyni. Pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzit 10.10.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 firma Woodcote mieści się w Gdyni przy ul. J. Wiśniewskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 10.10.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Silka rano przyjechała z Iławy do Pruszcza, a do mnie dojedzie jutro, już na pewno. Oby tylko pogoda była to dom już niedługo bedzie miał więźbę a potem dachówkę. Murarki zostało niedużo, gdyby nie ten przestój to chyba już by zaczęli więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 10.10.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 e.kala - super, że w końcu znalazłaś silkę My Cię gonimy, bo dziś zaczęli nam robić ściany piętra. Strop i schody zalali w zeszłym tygodniu Więźbę teoretycznie mają nam przywieźć w czwartek lub piątek (to informacje z zeszłego tygodnia), ale zobaczymy czy tak będzie rzeczywiście. Marko_p - witaj! My też budujemy w Borkowie w okolicach Kasztanowej. Fajnie, że nie musicie wszystkiego tak bardzo doglądać - to naprawdę duża ulga. No a my w końcu musimy zakupić dachówki. Chyba w końcu zdecydowaliśmy jakie chcemy. Mamy zaklepanego dekarza na koniec października, więc już najwyższa pora zamówić materiał na dach. Przy okazji pytanie - mamy podobne wyceny dachu z dwóch róźnych firm. Z tym, że jedna oferuje rynny stalowe Plannja Siba, a druga Wijo i to główna różnica. Wiecie może które są lepsze? O Siba czytałam sporo pozytywnych opinii, Wijo chyba mniej popularne - ale czy gorsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 10.10.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Silka rano przyjechała z Iławy do Pruszcza, a do mnie dojedzie jutro, już na pewno. Oby tylko pogoda była to dom już niedługo bedzie miał więźbę a potem dachówkę. Murarki zostało niedużo, gdyby nie ten przestój to chyba już by zaczęli więźbę Świetnie, ze zła passa z silką się skonczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 10.10.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Nikt z Was nie cekolował ani nie malował? Powiedzcie ile płaciliście, pleeeease.............. Mi wlasnie cekoluja place 6 zl za metr zajmie im to jak to okreslili jakies 2 tygodnie caly dom, wlasnie klada druga warstwe cekolu na pietrze. CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 10.10.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 My Cię gonimy No ładnie, my od jutra przyspieszamy już najwyższa pora zamówić materiał na dach. Przy okazji pytanie - mamy podobne wyceny dachu z dwóch róźnych firm. Z tym, że jedna oferuje rynny stalowe Plannja Siba, a druga Wijo i to główna różnica. Ja wezmę Wijo, metalowe powlekane tak jak Siba a nie widze jakiejś dużej róznicy, chociaż w Siba jest większy wybór kolorów. Uważam, że pora najwyższa na materiał na dach, a co wybrałaś za dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinelliGD 10.10.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Słuchajcie, Jak się zgłasza zamiar rozpoczęcia budowy do nadzoru budowlanego? Są jakieś standardowe na to druki (na przykład dostępne w sieci ), czy wystarczy samodzielnie napisane zgłoszenie? Są standardowe druki, do tego oświadczenie kierownika budowy, ksero jego uprawnień i przynależności do izby. Potrzeba trochę danych o budowanym domku więc lepiej mieć ze sobą projekt budowlany. Powodzenia Nie zapomnij wziac tez ksero decyzji pozwolenia na budowe. Dzięki za informacje. Znalazłem, ściąnąłem, wydrukowałem Jakby ktoś z Gdańska potrzebował linka, to druczki są tutaj http://bip.gdansk.gda.winb.gov.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 10.10.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Nikt z Was nie cekolował ani nie malował? Powiedzcie ile płaciliście, pleeeease.............. Mi wlasnie cekoluja place 6 zl za metr zajmie im to jak to okreslili jakies 2 tygodnie caly dom, wlasnie klada druga warstwe cekolu na pietrze. CMyK Powiedz mi czy to jest cena tylko za cekolowanie czy w tym jest też gruntowanie i malowanie? Bo jak tak to jestem cholernie drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 10.10.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Witaj marko_p Powodzenia w budowaniu - nadzorowaniu! Ja też kiedyś mieszkałam w Olsztynie Witajcie, ja tez jestem z Olsztyna ale od 11lat mieszkam w Gdansku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 10.10.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 A ja z Iławy, stamtąd do e-kala przyjechała silka.Pozdrawim ziomali czyli Olsztyniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 10.10.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Ja wezmę Wijo, metalowe powlekane tak jak Siba a nie widze jakiejś dużej róznicy, chociaż w Siba jest większy wybór kolorów. Uważam, że pora najwyższa na materiał na dach, a co wybrałaś za dachówkę? Początkowo byliśmy zdecydowani na dachówkę cementową. Potem zaczęliśmy się zastanawiać nad ceramiką. Ostatecznie jednak wróciliśmy do pierwszego postanowienia i najprawdopodobniej kupimy dachówkę cementową Euronitu, podwójna S-ka, kolor czerwony, czyli taka klasyczna falowana dachówka - mi się podoba . Po przeczytaniu różnych wątków na forum nie znalazłam racjonalnych powodów uzasadniających kupienie ceramiki, a różnica w cenie w przypadku naszego dachu jest dosyć spora. No, a o Euronicie nie słyszałam złych opinii. Macie jakieś opinie na temat tej dachówki? Ma ktoś na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 10.10.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Nikt z Was nie cekolował ani nie malował? Powiedzcie ile płaciliście, pleeeease.............. Zabudowa płytami GKF na profilach plus ich malowanie - 30 zł za m Malowanie i cekolowanie ścian - 10 zł za m pozdrawiam P.S. Ceny dostałam promocyjne, bo jeden wykonawca wykańcza mi cały domek ( oprócz elektryki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Drazkiewicz 11.10.2006 02:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witam Rodzine Forumowiczow, do ktorej chcialbym dolaczyc.Po prostu musze to powiedziec, a raczej napisac. JESTEM PELEN PODZIWU: dla waszego samozaparcia, fachowosci, jednak najbardziej wszystkich was podziwiam za walke z fachowcami. Przewalilem te jedyne kilkaset stron i tylko moge sie domyslac, co mnie czeka. Mam zamiar postawic chalupke (tylko kwestia kiedy) w Straszynie na osiedlu Modre. Jak na razie jestem na etapie zalatwiania formalnosci z dzialka i wybierania projektu.Jak na razie w necie znalazlem kilka, ale jak do tej pory spodobal mi sie LK&466 z LK& Projekt. Moja lepsza polowa jeszcze nic o tym nie wie i czekam na wiadomosc od niej. Bede serdecznie zobowiazany za kikla waszych fachowych uwag zwiazanych z projektem. I choc moze mnie nie byc przez jakis czas na forum, bo jestem naprawde daleko od domu i z netem jest roznie to sie odezwe i dalej bede wam gitare zawracal.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 11.10.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witaj marko_p Powodzenia w budowaniu - nadzorowaniu! Ja też kiedyś mieszkałam w Olsztynie Witajcie, ja tez jestem z Olsztyna ale od 11lat mieszkam w Gdansku No proszę! Ja do czasu studiów mieszkałem w Olsztynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 11.10.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Alunek zmień to logo, bo pół stony mam zajęte i czytać postów się nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 11.10.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Zabudowa płytami GKF na profilach plus ich malowanie - 30 zł za m Zabudowa płytami to znaczy ocieplenie i płyty czy tylko same płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts