marjucha 03.04.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam.Poszukuję informacji o kosztach wymiany gruntu do głebokości 2m.Może macie jakieś namiary na firmy, które się tym zajmują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 03.04.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 my po dobrym poczatku prac (pisze poczatku,poniewaz wykonanie jest w toku ) przy ogrzewaniu i hydraulice zlecilismy i to wykonanie firmie Desto No proszę coż za zbieg okoliczności : ))) Mamy tego samego wykonawece hydrauliki ; ) no to powodzenia nam zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 03.04.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam, mam zagwostkę: czy poważnym odstępstwem od projektu jest zmiana kotła z gazowego na elektryczny ? Kotłownia gazowa była w naszym projekcie gotowym, ale podczas budowy kilka razy zminialiśmy 'koncepcję'. Czy przed montarzem innego kotla nalezy to zglosić do PINB albo starostwa? Z gory dziekuje za odpowiedz u nas jest dokladnie odwrotnie w projekcie ogrzewanie elektryczne a skonczylo na kotle gazowym (wprawdzie jeszcze nie zamontowanym ) z tego co wiem (no chyba,ze nie wiem ) nigdzie tego nie zglaszalismy no więc zmiana z gazu (w projekcie) na piec elektryczny jest mniejszym problemem bo instalacja elektryczna nie wymaga tylu pozwoleń, odbiorów itp. co instalacja gazowa. ważne aby przyznana Wam moc była wystarczająca - chodzi o bezpieczniki w "skrzynce" na granicy działki - jeżeli będą za małe to bedzie Wam je wyrzucać, jeżeli będą za duże to będziecie płaci zbyt dużo. Instalacja gazowa (jeżeli jej nie ma w projekcie) wymaga oddzielnych pozwoleń na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 03.04.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Namiary dla poszukujących: Pan Dawidowski 607-862-132 Dla Marjuchy tzw. Pan Koparkowy, 601-622-236 Pan Karczewski jest "obcykany" w wymianie. Nie wiem czy ktoś jeszcze w Pruszczu to robi, bo u wszystkich których znam robił wymianę właśnie Karczewski. Co do ceny to nie mam pojęcia, bo żwir poszedł mocno w górę. Gosia, faktycznie Dawidowski pracuje z synami i ze szwagrem. U nas dom już skończyli (w zeszłym roku), a teraz wykorzystujemy przerwy technologiczne u innych i podkradamy ekipę do drobnych prac. Ale fakt, że jak powie to mur-beton. Obiecał, że nam ten płot zrobi jak będzie miał czas i się nie wykręca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 04.04.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam. Poszukuję informacji o kosztach wymiany gruntu do głebokości 2m. Może macie jakieś namiary na firmy, które się tym zajmują? Rzeczywiscie pan wymieniany przez Sliwke wie jak sie robi wymiane ale najlepiej podpisac z nm odpowiednia umowe to sie bardziej przejmie robota. Ja wymienialem 500 m3 torfu na glebokosci od 1,7 do 2,5 m koszt to 14,5 tys wrzucilem 30 wyrotek 30 tonowych zwiru do tej dziury i zagescilem warstwowo co 30 cm, dodatkowo wynajalem walec wibracyjny 2 tonowy do zageszczenia. Trwalo to 8 dni. A u sasiada zrobili to w 2 dni i musial zageszczac 3 razy bo mial zle zageszczenie dopiero jak dalem namiary na mojego zageszczacza to zrobil to porzadnie. Bardzo czesto wybija woda gruntowa i robi sie basen ten pan ma takze pompy ktore wypompowuja wode. CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onsajt 04.04.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 witam, Jako ze jestem na etapie przygotowywania sie do budowy w Gdansku mam pytanie: czy ktos ma jakies doswiadczenie z ekipami z Ukrainy bo zaczynam o tym powaznie myslec...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 05.04.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Śliwka. CMYK, wielkie dzięki za namiary.CMYK mógłbyś na priva podesłać wzór umowy jaką podpisałeś z p. Karczewskim?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 05.04.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 a już myślałam, że wszyscy posnęli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 05.04.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 a już myślałam, że wszyscy posnęli Jeszcze nie, ale chętnie bym to zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 05.04.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 przesilenie wiosenne czy co? mnie też zrobiło się sennie, pomyślałam: zajrzę, poczytam, wyłapię jakieś nowinki, a tu pustka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 05.04.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Może macie jakiś namiar na parkieciarza? Mam do wycyklinowania podłogi sosnowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawo.gdy 05.04.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam czy ktoś z Was ma namiary na niedrogiego wykonawce przyłącza wody do sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 05.04.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 doobre pytanie "niedrogiego" tacy już chyba pomarli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.04.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam czy ktoś z Was ma namiary na niedrogiego wykonawce przyłącza wody do sieci?Tani on nie jest, ale w tych okolicach, chyba jedyny ma uprawnienia p Groblewski. Negocjuj cene! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 05.04.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam czy ktoś z Was ma namiary na niedrogiego wykonawce przyłącza wody do sieci? Pan Roman Bujak 603 669 086 Czy niedrogi? Nie wiem. Kosztowało sporo, ale negocjuj i próbuj. Jeśli budowa w Gdyni to porusza się w PEWIKU jak ryba w wodzie, a przyznam, że wcale łatwo nie było znaleźć chętnego do wykonania przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.04.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Słuchajcie jaka Wam wyszła cena za m2 kostki Granitowej. Pan Krauze chyba nie lubi kłaśc kostki, bo mnie skutecznie zniechęca. Chciałam tylko potwierdzic cene. Ma ktoś z Was moze kostke z 'posypką"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
templar33 05.04.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam!!! Czy ktoś ma namiary na: 1. dobre i " tanie" drzewo na dach? 2. dachówkę cementową? Bardzo proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 05.04.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam!!! Czy ktoś ma namiary na: 1. dobre i " tanie" drzewo na dach? 2. dachówkę cementową? Bardzo proszę o namiary O to niedaleko nas budujecie Witam sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
templar33 05.04.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam!!! Czy ktoś ma namiary na: 1. dobre i " tanie" drzewo na dach? 2. dachówkę cementową? Bardzo proszę o namiary O to niedaleko nas budujecie Witam sąsiadów Miło nam:)) A gdzie budujecie i na jakim etapie jesteście/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 05.04.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam!!! Czy ktoś ma namiary na: 1. dobre i " tanie" drzewo na dach? 2. dachówkę cementową? Bardzo proszę o namiary O to niedaleko nas budujecie Witam sąsiadów Miło nam:)) A gdzie budujecie i na jakim etapie jesteście/? Budujemy w Kaczych Bukach, niedaleko zajezdni autobusowej. Jesteśmy na początku drogi. Robimy dopiero szalunki pod ławy. Znalazłam taki tartak "Dremab" tel/fax. 0 58 512 46 90 Ponoc jest bardzo dobry. Zadzwoń i zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts