mooon123 01.08.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witajcie, czy możecie polecić architekta, sprawdzonego, który zrobi adaptację projektu? Zależałoby mi także na Waszych opiniach o Panu Krzysztofie Milińskim. Możecie go polecić jako kierownika budowy? Cześć, ja właśnie dostałem pozwolenie na budowę i mogę polecić swojego architekta, u mnie robił cały projekt. Jeśli sprawa jeszcze aktualna to mogę podać namiary na priv:) Darek ja również byłąbym wdzięczna za namiar pzdr m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 02.08.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Czy u kogoś z Was kierownikiem budowy jest Pan Krzysztof Włodarz z Pszczółek? Zależałoby mi na opinii o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 02.08.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Markus: jak tam spotkania aktywistów Bojana i Koleczkowa? Już jesteście na odwyku czy jeszcze nie? Partia rządzi, partia radzi, partia nigdy Cię nie zdradzi Mamy "chwilową przerwę" w zapale organizacyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 02.08.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Ponowna prośba o namiar na ludków którzy zrobią płot (podmurówka, słupki, siatka). Z góry serdeczne dzięki ! Ponawiam prośbę. Nie wierzę - nikt z Was nie budował płotu ? Ja budowałem dopiero co...ale sam z pomocą pewnego studenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domair 02.08.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam serdecznie forumowiczów. We wrześniu rozpoczynam budowę na Wiczlinie. Przejrzałem poprzednie posty i zapisałem sobie sporo ciekawych kontaktów do wykonawców. Obecnie poszukuję kontaktu do wykonawców wentylacji mechanicznej. Będę wdzięczny za namiary. Pozdrawiam DomAir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 02.08.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam serdecznie forumowiczów. We wrześniu rozpoczynam budowę na Wiczlinie. Przejrzałem poprzednie posty i zapisałem sobie sporo ciekawych kontaktów do wykonawców. Obecnie poszukuję kontaktu do wykonawców wentylacji mechanicznej. Będę wdzięczny za namiary. Pozdrawiam DomAir Witam sasiada W jakim rejonie Wiczlina sie budujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 02.08.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam serdecznie forumowiczów. We wrześniu rozpoczynam budowę na Wiczlinie. Przejrzałem poprzednie posty i zapisałem sobie sporo ciekawych kontaktów do wykonawców. Obecnie poszukuję kontaktu do wykonawców wentylacji mechanicznej. Będę wdzięczny za namiary. Pozdrawiam DomAir Spróbuj tutaj: http://www.rekuperatory.pomorze.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domair 02.08.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Buduję się przy ulicy sliskiej. 54°29'23.91"N 18°26'3.13"E Pozdrawiam DomAir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E1 02.08.2007 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Pomożecie mi oszacować koszt postawienia i ocieplenia (wełna 25cm) prostego, dwuspadowego dachu o łącznej powierzchni ok.220m2? Zakładam, że dachówki i ich ułożenie będą kosztowały ok 80zł/m2. Nie mam natomiast pojęcia ile kosztuje więźba, deskowanie, papowanie, ocieplenie itp. Uda się zrobić wszystko za 100kzł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 03.08.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Czy u kogoś z Was kierownikiem budowy jest Pan Krzysztof Włodarz z Pszczółek? Zależałoby mi na opinii o nim. u nas jest kierownikiem. Plusą są takie, że chętnie, na każde właściwie wezwanie przyjeżdza na budowę. Nie jest drogi. Łatwo się do niego dodzwonić i dopytać o różne rzeczy przez telefon. Natomiast jeśli chodzi o fachowość, to nie jestem przekonana. Nie zdarzyło się, żeby wyłapał u nas jakieś błędy. Co najwyżej my mu mowiiśmy, że wydaje nam się, że coś jest nie tak i on wtedy zawsze przyjeżdżał i np. potwierdzał, że coś trzeba poprawić. Ale ja bym chciała, żeby to on wyłapywał błędy i zwracał uwagę na problemy. Poza tym kierbud wyliczał u nas materiały potrzebne na więźbę i dał z tym trochę ciała. Wynikało to po części z błędu na jednym rysunku w projekcie, a trochę z jego nieuwagi. No tak czy siak kosztowało to nas trochę nerwów i kasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 03.08.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź.Mi też zależałoby na fachowości kierownika, właśnie aby sam zobaczył, czy murarze popełnili błędy, bo ja się na tym nie znam ..Poza tym właśnie - wyliczanie potrzebnych materiałów - też chciałabym polegać na fachowcu.Mam jeszcze pytanie: robił Wam też adaptację projektu?PozdrIza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 03.08.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Pan Wlodarz z Pszczolek robil adaptacje mojemu koledze i byl bardzo zadowolony, ze wszystkim uwinal sie w 2 tygodnie i zalatwil tez pozwolenie na budowe bez problemu. Zachecona opinia kolegi spotkalam sie z tym Panem- wydawal sie rzeczowy, cena adaptacji tez byla ok, sluzyl rada, byl otwarty na nowe technologie. Koniec koncow nie zdecydowalam sie na niego bo za daleko nam troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 03.08.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 A jeśli mogę spytać jaką cenę podał Wam za adaptację?A kolega zdecydował się na Niego jako kier bud?Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 03.08.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Sprzedam około 180 sztuk cegły klinkier Wienerberger Pomerania (czerwona). Cena 1,50zł /szt. Odbiór w Tczewie.Proszę o kontakt na priva lub tel. 515297167. PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 04.08.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 izulek poszlo na prv ja niestety ciagle szukam architekta do adaptacji, tutaj na grupie nikt nie poleca architektow choc kazdy musial ten etap przejsc ale chyba nikt nie jest zadowolony skoro nikt nie poleca , obdzwonilam liste z trojmiasta i dziwni niektorzy juz przez telefon (dziwni typu, Pani, gotowy projekt to jak kupowac gotowe dzinsy i je skracac itp albo dziwni typu nic nie zalatwiam w tej cenie, albo dziwni typu terminy mam na kolejny rok), jedna Pani wydawala sie bardzo rzeczowa ale ma urlop miesieczny teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 04.08.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 izulek poszlo na prv ja niestety ciagle szukam architekta do adaptacji, tutaj na grupie nikt nie poleca architektow choc kazdy musial ten etap przejsc ale chyba nikt nie jest zadowolony skoro nikt nie poleca , obdzwonilam liste z trojmiasta i dziwni niektorzy juz przez telefon (dziwni typu, Pani, gotowy projekt to jak kupowac gotowe dzinsy i je skracac itp albo dziwni typu nic nie zalatwiam w tej cenie, albo dziwni typu terminy mam na kolejny rok), jedna Pani wydawala sie bardzo rzeczowa ale ma urlop miesieczny teraz Niestety, może wydawać się to dziwne, ale jest bardzo trudno trafić a dobrego architekta. Ja miałam trzech, z czego dwóch było z polecenia. Proszę uwierzyć, że nie mogę polecić nawet tych z polecenia. Tragedia i żenada. A z poleceniem jest różnie. Na "pokazowy" profesjonalizm ostatniej pani architekt dala się zlapać również moja znajoma, która uczestniczyła w moim pierwszym spotkaniu z tą panią. Ja robilam u niej tylko adaptację, ale koleżanka cały projekt i to dopiero była skucha. Kiedyś znalazłam namiar od Markusa na p. Annę Fiałek. Wydaje się ona bardzo rzeczową osobą. Niestety z niej nie skorzystałam i do dzisiaj żałuję. Nie dysponuję już do niej telefonem, ale na forum tutaj gdzieś był podawany. Pozdrawiam i życzę wytrwałosci w poszukiwaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hchris 04.08.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Mam do sprzedania ok. 150 sztuk stempli budowlanych długości 230-240 cm - 3zł/szt. Pozostałość po szalunkach stropu piwnicy. Odbiór własny w Gdyni Mały Kack. Tel 601944547 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatka35 04.08.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 witam my budujemy od wiosny 2007 niedawno trafiłam na te forum cholerka szkoda ze tak późno wiele ciekawych rzeczy tu jest obecnie szukamy kogoś od wylewek polećcie kogoś kto jeździ po pomorskim 40km od Trójmiasta ...my na dzień dzisiejszy mamy mury i dach .jeśli ktoś bedzie potrzebował to mogę polecić dekarza solidnie i przede wszystkim szybko!chyba nie jest aż tak zawalony robota bo niedawno wrócił z zagranicy .natomiast murarzy nie polecę zjadłam kupe nerwów .........poradźcie w kwestii wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 04.08.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 witam my budujemy od wiosny 2007 niedawno trafiłam na te forum cholerka szkoda ze tak późno wiele ciekawych rzeczy tu jest obecnie szukamy kogoś od wylewek polećcie kogoś kto jeździ po pomorskim 40km od Trójmiasta ...my na dzień dzisiejszy mamy mury i dach .jeśli ktoś bedzie potrzebował to mogę polecić dekarza solidnie i przede wszystkim szybko!chyba nie jest aż tak zawalony robota bo niedawno wrócił z zagranicy .natomiast murarzy nie polecę zjadłam kupe nerwów .........poradźcie w kwestii wylewki U nas robił pan Toporek z ekipą. Namiar jest na Białej Liście. Wylewki wyszły super. Jednak nie wiem czy jeździ tak daleko... Przedzwoń i zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 04.08.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 witam my budujemy od wiosny 2007 niedawno trafiłam na te forum cholerka szkoda ze tak późno wiele ciekawych rzeczy tu jest obecnie szukamy kogoś od wylewek polećcie kogoś kto jeździ po pomorskim 40km od Trójmiasta ...my na dzień dzisiejszy mamy mury i dach .jeśli ktoś bedzie potrzebował to mogę polecić dekarza solidnie i przede wszystkim szybko!chyba nie jest aż tak zawalony robota bo niedawno wrócił z zagranicy .natomiast murarzy nie polecę zjadłam kupe nerwów .........poradźcie w kwestii wylewki Namiary na panów od wylewek: 1.tel. 691625473 2. tel. 504149778 3. tel. 502435508 Korzystałam z usług tych pierwszych ale pozostali robili wylewki sasiadom. Czy dojeżdżaja to juz trzeba z nimi porozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts