Tom33Gdynia 16.03.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 ... moich kilka porad: - umawiajcie się na płacenie 80% po wykonanej pracy a pozostałych 20% po miesiącu od wykonania. Wiele błędów wychodzi później i macie czas na sprawdzenie. Poza tym doskonale działa i fachowcy się przykładają WIEM WIEM - nierealne ale chciałbym aby to było standardem w kwestii rozliczania się szczególnie w branży budowlanej... A nie lepiej podpisać umowę? Nawet sam miesiąc o którym wspominasz to zbyt mało. Zleceniodawca gdy podpisuje umowę z Wykonawcą dostaję według polskiego prawa 3 letnią gwarancję na usługę. Ponadto w umowie można określić czas na usuniecie usterek a gdy wykonawca się z tego nie wywiąże to można go obciążyć kosztami zlecenia to innej firmie/osobie. Pan Zenek choć może być na pierwszy rzut oka tani to w rozliczeniu końcowym może być dużo droższy i kosztować zbyt wiele nerwów od usługi z podpisaną umową. ... z pytań: - czy ktoś gromadzi deszczówkę? w jaki sposób i jak się to sprawdza?... Ja mam zbiornik z kręgów na jakieś 6m3. Do niego podłączone wszystkie rury spustowe z dachu. Na pokrywie mam zamontowaną ozdobną abisynkę do podlewania ręcznego. Taki był nasz wybór choć rozwiązań jest wiele choćby zamontowanie pompy wraz z rozprowadzeniem nawodnienia po całym ogrodzie. Nadwyżek wody mamy bardzo dużo i na razie mam zrobiony przelew do wielkiej dziury w której za rok może dwa wybuduje oczko wodne (dzieci mam jeszcze za małe i zbyt dużo pracy). DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹ Stawek to jest masakra. Mam na działce w domu gdzie obecnie mieszkam. Zbyt wiele pracy (czyszczenie - mamy dobre duże drogie filtry a i tak czyszczenia jest dużo) NIe polecam. Myślę o zamontowaniu i zautomatyzowaniu podlewania z wody deszczowej. Czy ktoś ma to przeliczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senor_crisi 18.03.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Czy wiecie może , gdzie można niedrogo kupić gruz do utwardzenia drogi? Okolice Gdańska, Pruszcza Gdańskiego Gabrex Zukowo jak już pisano, 650zl za 18 ton gruzu betonowego 3/4cm z transportem do Kowal, podobne ceny w Przyjaźni http://www.firmarichert.pl/kontakt.html Jeśli ktoś zna jakąś tańszą alternatywę to byłbym wdzięczny za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 18.03.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Dzieki za namiary na siatki ogrodzeniowe. Już korzystamy.Budowa sunie dalej - szukamy barierek do balkonów - zachciało nam się dość dużych balkonów i koszt barierek wyceniany na 350 zł za mb to masakra. Ma ktoś namiary na coś tańszego? Czy drewniane są tańsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Słomka 18.03.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Dzieki za namiary na siatki ogrodzeniowe. Już korzystamy. Budowa sunie dalej - szukamy barierek do balkonów - zachciało nam się dość dużych balkonów i koszt barierek wyceniany na 350 zł za mb to masakra. Ma ktoś namiary na coś tańszego? Czy drewniane są tańsze? Zadzwoń do kowala - p. Dawid Cirotzki - 511 182 909, o ile chcesz barierki kute jest cenowo dość konkurencyjny, a i robota niezła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 18.03.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Dzieki za namiary na siatki ogrodzeniowe. Już korzystamy. Budowa sunie dalej - szukamy barierek do balkonów - zachciało nam się dość dużych balkonów i koszt barierek wyceniany na 350 zł za mb to masakra. Ma ktoś namiary na coś tańszego? Czy drewniane są tańsze? Ogordzenie i barierki zamawiałem u p. Piotra Flisikowskiego z Żukowa. Ma swoją stronę w necie. Cena zależy np. od tego czy z ocynkiem czy bez, ja zamawiałem wszystko z ocynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 18.03.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Dzieki za namiary na siatki ogrodzeniowe. Już korzystamy. Budowa sunie dalej - szukamy barierek do balkonów - zachciało nam się dość dużych balkonów i koszt barierek wyceniany na 350 zł za mb to masakra. Ma ktoś namiary na coś tańszego? Czy drewniane są tańsze? wiadomość poszła na P.W pozdrawiam i zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pioterki 18.03.2010 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Witam A ja tak z innej bajki. Chcielismy przystapic w Wasze szeregi, mamy zamiar budowac sie w Zelistrzewie. Narazie walczymy z projektem i jestesmy w "strefie mroku" przygotowan, pozwolen i obliczen. Bedziemy stawiac SALSE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Słomka 18.03.2010 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Witamy w Klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abarma 19.03.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Czy ktoś może polecić ekipę od fundamentów i ścian z okolic Gdańska, Pruszcz Gdańskiego, Straszyna. Budujemy z Ytonga 24 wnętrze z silki, ściany fundamentowe z bloczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 19.03.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 http://forum.muratordom.pl/post4121770.htm#4121770 ilie pomietam,bylo polecano kilka,tylko nie mam czasu szukac...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Merllin222 20.03.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Szukam dobrej firmy z okolic trójmiasta od elewacji i ociepleń zwłaszcza specjalizujących się w ocieplaniu z wełny. Bardzo proszę o info jeśli są godne polecenia. dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 20.03.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Pozostałości po budowie do odstąpienia w rozsądnych cenach: rozdzielnica elektryczna z kablem, bloczki wentylacyjne ok. 70 szt., siatka do wylewek 4 mm, 2mx1m, ok.15 szt, rolka papy dachowej, stemple 2,40 m,ok 150 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 22.03.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 WItam wszystkich mozecie mi polecic kogos do obudowania kominka (jakas zlota raczka) lub firma ale ceny w firmach sprzedajacych kominki sa dosyc wysokie...u mnie bedzie prosta obudowa KG do gory bez zadnej wielkiej podstawy + rozprowadzenie 2-3 kanalow do gory do sypialni i holu i lazienki , pozdrawiam czekam na namiary Zamawiałem i wykonano w : Kominki Damps Ireneusz adres: 81-225 Gdynia, Działdowska 2 tel: 58 623-83-04 Wycena i ostateczna cena dużo niższa niż w Jurkomie, nadmienię iż korzystam z kominka 2 sezon. Witam dzieki za namiary dzwonilem tam i faktycznie konkretni ale chciałbym jeszcze porównac z inna firma , poza tym poszukuje szklarza a konkretnie chciałbym zamówic lustro duże na wymiar i kogo polecacie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allanah 22.03.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Lustro zamawiałam w zakładzie przy ul. kartuskiej w Gdańsku. Umówiłam się telefonicznie, przyjechali wymierzyli, na drugi dzień wrócili z lusrem i wkleili. Mam jeszcze jedno do zamówienia i napewno do nich wrócę. Poszukuje firmy z Trójmiasta lub okolic, ktora robi drewniane place zabaw dla dzieci, a gdyby jeszcze do tego mieli w ofercie drewutnie to już pełnia szczęścia. Możecie kogoś polecić? Mam do sprzedania rozdzielnię budowlaną. Kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piegoosek 23.03.2010 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Rozstalismy sie z obecnym kierownikiem budowy(poszlo o kase) i szukam nowego, czy ktos ma kogos godnego poleceniaJakie sa stawki za kierownika budowy?Chodzi o doporowadzenia budowy od stan surowy otwarty do koncaBudowa w Kielpinie Gornym PozdrawiamPawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piegoosek 23.03.2010 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Z okolic TrojmiastaZamykamy wlasnie SS0 - kupujemy okna oraz brame garazowa, szukamy kontakt na dobrego dystrybutora/instalatora bram garazowych Horrman oraz Wisnowski PozdrawiamPawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 23.03.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Szukam sprawdzonej ekipy, która położyłaby instalację odkurzacza centralnego, możecie polecić kogoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YAROK 23.03.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witajcie Pan od kominkow Jakub 504 998322 zostało mi ok 89 porothermów 25, komuś zabraknie to za 3,5 zl sprzedam. pozdrawiamJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 23.03.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Z okolic Trojmiasta Zamykamy wlasnie SS0 - kupujemy okna oraz brame garazowa, szukamy kontakt na dobrego dystrybutora/instalatora bram garazowych Horrman oraz Wisnowski Pozdrawiam Pawel Wielokrotnie polecany Megabud z Rumii i Pan Michał. Namiary w necie, chyba http://www.megabud.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zniek 23.03.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam morze ktoś orientuje się czy muszę przepisać wodociąg gminie czy idzie to jakoś obejść . Prawie cały wodociąg jest na moim terenie sąsiadów niema.Wodociąg przepisać an własność gminie za tyle pieniędzy i gwarancje to trochę dużo. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts