Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak więc wracając do zimy to dokonałem zakupu odśnieżarki Murray 61900 z silnikiem spalinowym Briggs & Straton. Zakup był dość drogi ale po bardzo burzliwym przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw, z Żoneczką stwierdziliśmy, że jest nam jak najbardziej potrzebny. Nie chcieliśmy tańszego produktu a na dodatke obowiązkiem była odśnieżarka z tym właśnie silnikiem.

Opinie po pierwszym teście w piątek. Śniegu średnio 15cm. Parking przed domem jakieś 150m2, droga dojazdowa jakieś 150mb plus 2 zakręty. Sooper odśnieżone w niecałą godzinkę. Ręcznie gdy to robiłem w zeszłym roku zajmowało mi to 8-10h. Śnieg wyrzucało na ponad 10m dalej.

Gdy dojdę do wprawy to podejrzewam, że to samo zajmie mi to sporo mniej czasu.

W tym wszystkim najważniejsze to to, że po wszystkim wogóle nie byłem zmęczony. Sama przyjemność. Odśnieżarka z napędem do przodu i do tyłu.

Witam,

Poszukuję inwestorów którzy mieli do czynienia z partactwem i brakiem profesjonalizmu firmy P.H.U DESTO z Rumi ul.Harcerska 1 lub Sobieskiego 23 a w szczególności arogancją Adama Pałkowskiego. Odwagi !!!. Podziel się efektami "współpracy" z tą firmą . Jeśli będziesz miał problemy

i tak CI nie pomogą. Masz awarię, zacieki, grzyba ich to nie interesuje. Nie przyjeżdżają na umówione spotkania, nie odbierają telefonów., nie odpowiadają na maile itp. Zamiast fachowca przyślą Ci pismo od radcy prawnego . Opis mojego przypadku wraz z dokumentacją wkrótce.

pozdrawiam

Donas

Witam,

Poszukuję inwestorów którzy mieli do czynienia z partactwem i brakiem profesjonalizmu firmy P.H.U DESTO z Rumi ul.Harcerska 1 lub Sobieskiego 23 a w szczególności arogancją Adama Pałkowskiego. Odwagi !!!. Podziel się efektami "współpracy" z tą firmą . Jeśli będziesz miał problemy

i tak CI nie pomogą. Masz awarię, zacieki, grzyba ich to nie interesuje. Nie przyjeżdżają na umówione spotkania, nie odbierają telefonów., nie odpowiadają na maile itp. Zamiast fachowca przyślą Ci pismo od radcy prawnego . Opis mojego przypadku wraz z dokumentacją wkrótce.

pozdrawiam

Donas

Żeby nie zginęło nagle.

Witam,

pozdrawiam

Donas

Ja mam zupełnie inne wrażenia ze współpracy z firmą DESTO.

Zawsze na telefon, a jak zgłosiłem awarię to byli dwie godziny po moim wezwaniu.

Czekam na opis, bo coś mało wiarygodny dla mnie jest Twój post.

Cześć !

Mam nadzieję na wiosnę rozpocząć budowę w Tuchomiu.

Projekt już zaadoptowany i złożony w Starostwie. Wczoraj dostałam decyzję dot. odrolnienia gruntów (bo działka ma ponad 1800 m kw i to gruntu klasy IIIb) - wycenili mi całą działkę na prawie 35tys !!! Szczerze mówiąc nie chciałabym odrolniać całej działki - po co? Przecież mogę ją tam rolniczo użytkować... Czy ktoś z Was przez to przechodził? Podobno można jakoś z tego wybrnąć... Możecie coś podpowiedzieć?

Projekt już zaadoptowany i złożony w Starostwie. Wczoraj dostałam decyzję dot. odrolnienia gruntów (bo działka ma ponad 1800 m kw i to gruntu klasy IIIb) - wycenili mi całą działkę na prawie 35tys !!! Szczerze mówiąc nie chciałabym odrolniać całej działki - po co? Przecież mogę ją tam rolniczo użytkować... Czy ktoś z Was przez to przechodził? Podobno można jakoś z tego wybrnąć... Możecie coś podpowiedzieć?

Spróbuj przemianować klasę na gorszą. Za 4rtą klasę już jakieś grosze się płaci.

nikt w 3mieście nie ogrzewa gazem? Nie znacie firmy albo osoby do wykonania instalacji w domu godnej polecenia?

dostaliśmy pierwszą ofertę na "@" MASAKRA cenowa. Już sam nie wiem może tyle to kosztuje. Zdaje się na was może dacie namiary na kogoś tańszego.

pozdrawiam

Witaj,

Ja niestety musiałem przerwać budowę (względy finansowe) do wiosny ale zaglądam tu czasami. Mogę ci powiedzieć że mi instalacje grzewcze i wod-kan robiła firma Aquatic z Lublewa. I jestem bardzo zadowolony. Co prawda nie ma gazu ale z tego co wiem to instalacje gazowe również wykonują. Jeśli chcesz to daj znać, namiary prześlę na priv. Pozdrawiam

nikt w 3mieście nie ogrzewa gazem? Nie znacie firmy albo osoby do wykonania instalacji w domu godnej polecenia?

dostaliśmy pierwszą ofertę na "@" MASAKRA cenowa. Już sam nie wiem może tyle to kosztuje. Zdaje się na was może dacie namiary na kogoś tańszego.

pozdrawiam

u mnie robił Krzysztof Szmuda. trochę się nadenerwowałem - strasznie ciężko się z nim skontaktować. jednak w efekcie może być. cena przyzwoita

Abigor - ale jak? Geologa zatrudnić i przedstawić w Starostwie ekspertyzę?

To co wygooglałem:

1) http://www.slupia.bipst.pl/index.php?grupa=26739

Klasyfikacją obejmuje się grunty rolne oraz grunty pod lasami i wodami zamkniętymi o powierzchni do 10 hektarów.

Jeśli uważamy. że istnieje potrzeba przeprowadzenia na nowo klasyfikacji gruntu (nadanie klasy lub zmiana klasy), możemy wystąpić z wnioskiem w tej sprawie do starosty powiatowego; on rozstrzyga w formie decyzji administracyjnej o zasadności nadania klasy lub jej zmianie.

Od decyzji negatywnej można się odwołać do wojewody. Projekt klasyfikacji gruntów opracowuje klasyfikator, który określa typ i klasę gleby oraz sporządza potrzebną dokumentację (podstawę do naniesienia zmian w ewidencji gruntów).

2) http://www.grupy.otopr.pl/zmiana-klasy-gruntu,usn,8342551.html

Musisz znalezc geodete z uprawnieniemi klasyfikatora gruntow, ktory

sporzadzi operat klasyfikacyjny

i poprowadzi za Ciebie sprawy w urzedzie.

3) http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070712&typ=po&id=po04.txt