atija 04.12.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 witam serdecznie w zimowy wieczór przyszłam tu dziś po prośbie potrzebuję namiary na kogoś do zamontowania kominka Za wszelkie info z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 04.12.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 04.12.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Przepraszam za tę ilość pustych postów, ale przez dwa dni nie mogłam dostać się do forum. Coś się u mnie działo... Sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 05.12.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Tak więc wracając do zimy to dokonałem zakupu odśnieżarki Murray 61900 z silnikiem spalinowym Briggs & Straton. Zakup był dość drogi ale po bardzo burzliwym przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw, z Żoneczką stwierdziliśmy, że jest nam jak najbardziej potrzebny. Nie chcieliśmy tańszego produktu a na dodatke obowiązkiem była odśnieżarka z tym właśnie silnikiem.Opinie po pierwszym teście w piątek. Śniegu średnio 15cm. Parking przed domem jakieś 150m2, droga dojazdowa jakieś 150mb plus 2 zakręty. Sooper odśnieżone w niecałą godzinkę. Ręcznie gdy to robiłem w zeszłym roku zajmowało mi to 8-10h. Śnieg wyrzucało na ponad 10m dalej.Gdy dojdę do wprawy to podejrzewam, że to samo zajmie mi to sporo mniej czasu. W tym wszystkim najważniejsze to to, że po wszystkim wogóle nie byłem zmęczony. Sama przyjemność. Odśnieżarka z napędem do przodu i do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BarbKaz 05.12.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Witam wszystkich tu obecnych. Właśnie skończyliśmy etap "papierologiczny" i zaczynamy prawdziwą budowę. Forum śledzimy już od dawna i korzystamy z Waszych dobrych rad. Szukamy też innych, co zaczynają budowy, najchętniej z okolic Redy - celem wymiany informacji i doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donas 06.12.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Witam,Poszukuję inwestorów którzy mieli do czynienia z partactwem i brakiem profesjonalizmu firmy P.H.U DESTO z Rumi ul.Harcerska 1 lub Sobieskiego 23 a w szczególności arogancją Adama Pałkowskiego. Odwagi !!!. Podziel się efektami "współpracy" z tą firmą . Jeśli będziesz miał problemy i tak CI nie pomogą. Masz awarię, zacieki, grzyba ich to nie interesuje. Nie przyjeżdżają na umówione spotkania, nie odbierają telefonów., nie odpowiadają na maile itp. Zamiast fachowca przyślą Ci pismo od radcy prawnego . Opis mojego przypadku wraz z dokumentacją wkrótce.pozdrawiamDonas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 06.12.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Donas Co Ci zrobili, że pierwszy post na forum i od razu z grubej rury? Współpracowałam z tą firmą i jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flatronka 06.12.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Dzień dobry sąsiedzi mamy taki problem potrzebujemy gazownika, albo firmę która zajmie się instalacją gazową w naszym domu. Chodziło by nam o kompleksowe załatwienie sprawy. Polećcie nam kogoś sprawdzonego i taniego . pozdrawiamy i ciepełka życzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 06.12.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Witam, Poszukuję inwestorów którzy mieli do czynienia z partactwem i brakiem profesjonalizmu firmy P.H.U DESTO z Rumi ul.Harcerska 1 lub Sobieskiego 23 a w szczególności arogancją Adama Pałkowskiego. Odwagi !!!. Podziel się efektami "współpracy" z tą firmą . Jeśli będziesz miał problemy i tak CI nie pomogą. Masz awarię, zacieki, grzyba ich to nie interesuje. Nie przyjeżdżają na umówione spotkania, nie odbierają telefonów., nie odpowiadają na maile itp. Zamiast fachowca przyślą Ci pismo od radcy prawnego . Opis mojego przypadku wraz z dokumentacją wkrótce. pozdrawiam Donas Żeby nie zginęło nagle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 07.12.2010 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Witam, Poszukuję inwestorów którzy mieli do czynienia z partactwem i brakiem profesjonalizmu firmy P.H.U DESTO z Rumi ul.Harcerska 1 lub Sobieskiego 23 a w szczególności arogancją Adama Pałkowskiego. Odwagi !!!. Podziel się efektami "współpracy" z tą firmą . Jeśli będziesz miał problemy i tak CI nie pomogą. Masz awarię, zacieki, grzyba ich to nie interesuje. Nie przyjeżdżają na umówione spotkania, nie odbierają telefonów., nie odpowiadają na maile itp. Zamiast fachowca przyślą Ci pismo od radcy prawnego . Opis mojego przypadku wraz z dokumentacją wkrótce. pozdrawiam Donas Ja mam zupełnie inne wrażenia ze współpracy z firmą DESTO. Zawsze na telefon, a jak zgłosiłem awarię to byli dwie godziny po moim wezwaniu. Czekam na opis, bo coś mało wiarygodny dla mnie jest Twój post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 07.12.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Ja powiem szczerze równiez czekam na jakies konkretne posty pana Donata. A zwłaszcza tą dokumentację, mam nadzieję że zgodną z tą , która jest w naszym posiadaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flatronka 07.12.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 nikt w 3mieście nie ogrzewa gazem? Nie znacie firmy albo osoby do wykonania instalacji w domu godnej polecenia? dostaliśmy pierwszą ofertę na "@" MASAKRA cenowa. Już sam nie wiem może tyle to kosztuje. Zdaje się na was może dacie namiary na kogoś tańszego. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szapika 08.12.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Cześć ! Mam nadzieję na wiosnę rozpocząć budowę w Tuchomiu.Projekt już zaadoptowany i złożony w Starostwie. Wczoraj dostałam decyzję dot. odrolnienia gruntów (bo działka ma ponad 1800 m kw i to gruntu klasy IIIb) - wycenili mi całą działkę na prawie 35tys !!! Szczerze mówiąc nie chciałabym odrolniać całej działki - po co? Przecież mogę ją tam rolniczo użytkować... Czy ktoś z Was przez to przechodził? Podobno można jakoś z tego wybrnąć... Możecie coś podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 08.12.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Flatronka, ja niestety też jestem na etapie poszukiwań jeśli chodzi o fachowców. Mam nadzieję, że za jakiś rok to ja będę mogła kogoś polecić, coś podpowiedzieć. Niestety wygląda na to, że po zakończeniu budowy raczej się na forum już nie zagląda... a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abigor 10.12.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Projekt już zaadoptowany i złożony w Starostwie. Wczoraj dostałam decyzję dot. odrolnienia gruntów (bo działka ma ponad 1800 m kw i to gruntu klasy IIIb) - wycenili mi całą działkę na prawie 35tys !!! Szczerze mówiąc nie chciałabym odrolniać całej działki - po co? Przecież mogę ją tam rolniczo użytkować... Czy ktoś z Was przez to przechodził? Podobno można jakoś z tego wybrnąć... Możecie coś podpowiedzieć? Spróbuj przemianować klasę na gorszą. Za 4rtą klasę już jakieś grosze się płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_bud 11.12.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 nikt w 3mieście nie ogrzewa gazem? Nie znacie firmy albo osoby do wykonania instalacji w domu godnej polecenia? dostaliśmy pierwszą ofertę na "@" MASAKRA cenowa. Już sam nie wiem może tyle to kosztuje. Zdaje się na was może dacie namiary na kogoś tańszego. pozdrawiam Witaj, Ja niestety musiałem przerwać budowę (względy finansowe) do wiosny ale zaglądam tu czasami. Mogę ci powiedzieć że mi instalacje grzewcze i wod-kan robiła firma Aquatic z Lublewa. I jestem bardzo zadowolony. Co prawda nie ma gazu ale z tego co wiem to instalacje gazowe również wykonują. Jeśli chcesz to daj znać, namiary prześlę na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pidi78 13.12.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 nikt w 3mieście nie ogrzewa gazem? Nie znacie firmy albo osoby do wykonania instalacji w domu godnej polecenia? dostaliśmy pierwszą ofertę na "@" MASAKRA cenowa. Już sam nie wiem może tyle to kosztuje. Zdaje się na was może dacie namiary na kogoś tańszego. pozdrawiam u mnie robił Krzysztof Szmuda. trochę się nadenerwowałem - strasznie ciężko się z nim skontaktować. jednak w efekcie może być. cena przyzwoita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flatronka 13.12.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 dzięki wszystkim za pomoc już sprawa z instalacja gazową załatwiona. Pan Krzysztof Szmuda jest na czarnej liście raczej bym nie skorzystał, ale dzięki jeszcze raz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szapika 14.12.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Spróbuj przemianować klasę na gorszą. Za 4rtą klasę już jakieś grosze się płaci. Abigor - ale jak? Geologa zatrudnić i przedstawić w Starostwie ekspertyzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abigor 14.12.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Abigor - ale jak? Geologa zatrudnić i przedstawić w Starostwie ekspertyzę? To co wygooglałem: 1) http://www.slupia.bipst.pl/index.php?grupa=26739 Klasyfikacją obejmuje się grunty rolne oraz grunty pod lasami i wodami zamkniętymi o powierzchni do 10 hektarów. Jeśli uważamy. że istnieje potrzeba przeprowadzenia na nowo klasyfikacji gruntu (nadanie klasy lub zmiana klasy), możemy wystąpić z wnioskiem w tej sprawie do starosty powiatowego; on rozstrzyga w formie decyzji administracyjnej o zasadności nadania klasy lub jej zmianie. Od decyzji negatywnej można się odwołać do wojewody. Projekt klasyfikacji gruntów opracowuje klasyfikator, który określa typ i klasę gleby oraz sporządza potrzebną dokumentację (podstawę do naniesienia zmian w ewidencji gruntów). 2) http://www.grupy.otopr.pl/zmiana-klasy-gruntu,usn,8342551.html Musisz znalezc geodete z uprawnieniemi klasyfikatora gruntow, ktory sporzadzi operat klasyfikacyjny i poprowadzi za Ciebie sprawy w urzedzie. 3) http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070712&typ=po&id=po04.txt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts