marsik32 04.08.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Z tego co pamiętam projekt przyłącza energetycznego robi Energa sama w ramach podłączenia. O jaki więc projekt Ci chodzi? Już dziękuję bo faktycznie to wszystko należy do Energi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsik32 04.08.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Przestrzegam wszystkich przed kontaktami z firmą architektoniczno budowlaną ARBUz z Gdyni. Niedługo dodam wpis do czarnej księgi wykonawców. Jeśli ktoś już teraz jest zainteresowany moimi perypetiami to zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.08.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Hej. Mam pytanie czy 20zł/m2 tynków maszynowych (robicizna z materiałem) to dobra cena? Zaznaczam, ze cena dotyczy powierzchni netto, czyli bez okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 13.08.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 WitamPoszukuję niedrogiej kostki brukowej .Może ktoś ma namiary na dobrego i niedrogiego producenta z okolic Gdynia,Wejherowa.Będę wdzięczna za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinn 15.08.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Witam wszystkich. Chciałem się przywitać.jestem na razie na bardzo początkowym etapie ( szukanie projektu).Dowiedziałem się o was dopiero wczoraj czytając Muratora i na pewno będę miał setki pytań. Mam nadzieję, że będę też w stanie udzielić kilka wskazówek na późniejszym etapie. Czy wszystkie tematy trójmiejskiej grupy są w jednym worku? Jak działa wyszukiwarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Mariusz 23.08.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam wszystkich, po 2 latach od zamieszkania w naszym domku chcemy w końcu zrobić elewację. Szukamy ekipy sprawdzonej przez innych, także proszę o wasze polecenia. A może odezwą się jakieś firmy też. Dom jest już ocieplony, chodzi tylko o elewację, ale gruby chyba niestandardowy tynk, powierzchnia około 250m. Praca byłaby w październiku tego roku. Proszę o namiary i bardzo dziękuję Acha dom jest w okolicach Chwaszczyna. A może też podzielicie się swoimi doświadczeniami w zakresie elewacji tj. kolorów - czy jesteście zadowoleni, produkty jakich firm używane były u was? co odradzacie, co polecacie? pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doris65 24.08.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Mamy elewacje z Caparola i jest OK. Jeśli chodzi o tynki to tylko mineralne, bo oddychaja i po kilku latach nie tworzą się pęknięcia no i specjalne listwy w oknach żeby też uniknąć pęknięć elewacji (podraża koszty ale warto). Z doświadczenia znajomych wiem, ze na wsi absolutnie nie żólta elewacja (roje much). My mamy jasną kawę z mlekiem plus ciemniejszy pasek przy przyziemiu (dachówka kolor miedziany). Mogę polecić p. Darka. Nie jest najtańszy ale każdy komu poleciłam był zadowolony, bo doradzi i wykonawstwo OK. Tel. 502 911 858. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdytom 25.08.2011 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Witam wszystkich. Chciałem się przywitać. jestem na razie na bardzo początkowym etapie ( szukanie projektu). Dowiedziałem się o was dopiero wczoraj czytając Muratora i na pewno będę miał setki pytań. Mam nadzieję, że będę też w stanie udzielić kilka wskazówek na późniejszym etapie. Czy wszystkie tematy trójmiejskiej grupy są w jednym worku? Jak działa wyszukiwarka? Hej zalezy czego szukasz tu jest watek o wykonawcach i gdzie i co szukać w okolicach 3city. Jesli znajdziesz juz ekipe warto oprócz tej strony sprawdzi ja na http://forum.muratordom.pl/showthread.php?49580-TR%C3%93JMIASTO-Bia%C5%82a-lista-wykonawc%C3%B3w. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?49581-TR%C3%93JMIASTO-Czarna-lista-wykonawc%C3%B3w. Jezeli szukasz projektu domu np nowoczesnego proponuje obejrzeć następujące strony http://forum.muratordom.pl/showthread.php?32337-nowoczesne-domy-inspiracje http://forum.muratordom.pl/showthread.php?128564-Nowoczesne-stodo%C5%82y-inspiracje http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163255-Dziennik-Anuli http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163293-Posty-do-Anuli&p=4193627#post4193627 Jesli zdecydujesz sie na projekt indywidualny polecam A7 z Gdyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 27.08.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Wrzucam tutaj, bo to trójmiasto: W nawiązaniu do sprawy małego Jakuba(przeszczep szpiku kostnego), a w związku z jutrzejszym BR-em(rajd rowerowy dla rodziny) - nastąpiło nieznaczne pogorszenie stanu zdrowia(na szczęście bez ryzyka dla życia) i jest w miarę pilny potrzebny jeden ze składników krwi z grupy BRh+. Dlatego też jutro przed BR-em powiem o tym przy większości i jadę do Akademii w Gdańsku celem badania (mam tą grupę). W aucie są 4 miejsca i mam szczerą nadzieję na zebranie tylu osób do owej przejażdżki. Spytam jak za Gierka : Pomożecie? Co to oznacza - o 10 będę na Pl. Wejhera i rzucam hasło - potem wracam do domku po auto i zbieram chetnych do pomocy swoim autem. Jedziemy na badanie i wracamy razem. Są chętni? kontakt 605848430Przypominam BRh+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 31.08.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Potrzebuję namiary na fachowca który wykona półokrągłe opierzenie balkonowe, robiliście coś takiego ?Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaefce 01.09.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Witam, gdzie zamawialiście parapety wewnętrzne z marmuru lub granitu? Poszukuję jakiegoś jasnego, najlepiej białego kamienia. Oczywiście zależy mi na rozsądnej cenie i solidnym wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mefi-Z 04.09.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 WitamOdsprzedam zbiornik plastikowy o objętości 1m3 za 150 złotych. Odbiór we własnym zakresie, okolice Koleczkowa. Ma ktoś może namiary na tani kamień polny? Mój tel. 668-03-06-10 Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 06.09.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Witam, gdzie zamawialiście parapety wewnętrzne z marmuru lub granitu? Poszukuję jakiegoś jasnego, najlepiej białego kamienia. Oczywiście zależy mi na rozsądnej cenie i solidnym wykonaniu. Zamawiałem w Murkamie i jestem zadowolony. Mają bardzo duży wybór marmuru/granitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 07.09.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 poszukuje namiary na ekipe robiaca elewacje .z gory bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zam 07.09.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 witam czy macie jakiegoś dobrego, sprawdzonego fachowca(takiego po którym nie trzeba poprawiać i zastanawiać się czy będzie przeciekało czy nie ), który zrobiłby izolację balkonów i ich opierzenie? do Aprilka1000 co do dachówki to polecam AMBIT w Kokoszkach. Kompetentni, potrafią doradzić, przy rozliczeniu końcowym jest możliwość zwrotu towaru no i można potargować się co do ceny i to dosyć dużo ( nie wiem czy wszyscy sprzedawcy są dobrzy ale ten "nasz" był ok). Mają dekarzy swoich i współpracują z innymi. pozdrawiam Szkoda, że AMBIT w Kartuzach nie jest już taki fajny - na wycenę czekałem kilka tygodni i to mimo wilekrotnych telefonów do nich. Za kązdym razem słyszałem "jutro", "za godzinę", etc. - ZDECYDOWANIE ODRADZAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zam 07.09.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Witam na Forum W najbliższym czasie chciałbym rozpocząć budowę domu w Redzie i dlatego mam kilka pytań i proszę o poradę a mianowicie: - poszukuje architekta z okolicy do adaptacji projektu gotowego, który uzgodni podłączenie medii i zrobi to w miarę rzetelnie. O geodetę nie pytam, ponieważ architekci mają swoich /z polecenia Waszego, ponieważ każdy przez to przechodzi/ - poszukuje kierownika budowy /z polecenia/ - namiary: na koparkę w Redzie bądź okolicy, żwirek do podsypki fundamentów oraz wywrotki do wywózki ziemi - garaz blaszak a może ma ktoś kemping do sprzedania bądź macie informacje, gdzie w pobliżu Redy można wynając WC na czas budowy /przyznaje, że wujek google ma sporo informacji i czekam teraz na Wasze podpowiedzi na priv/ Pozdr. Koparka - Bartek Dering 608 315 004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zam 07.09.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 3ci wpis to pomyślałem, że się oficjalnie przywitam. Zatem Witajcie! W V 2011 zaczęliśmy budowę koło Żukowa. Obecnie mury pną się do góry. W XI 2011 chcemy robić dach. W związku z czym od razu zapytam, czy możecie polecić fachowca do wykończenia kominów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Mariusz 07.09.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Z marmuru mamy blat w łazience i na pewno mogę polecić miejsce gdzie go nam zrobili na życzenie (znaczy mieliśmy swój wzór) bo pewnie parapety też tam robią - to jest w Bojanie przy głównej drodze firma WITKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BarbKaz 11.09.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Napisał Tomas1111 Witam na Forum W najbliższym czasie chciałbym rozpocząć budowę domu w Redzie i dlatego mam kilka pytań i proszę o poradę a mianowicie: - poszukuje architekta z okolicy do adaptacji projektu gotowego, który uzgodni podłączenie medii i zrobi to w miarę rzetelnie. O geodetę nie pytam, ponieważ architekci mają swoich /z polecenia Waszego, ponieważ każdy przez to przechodzi/ - poszukuje kierownika budowy /z polecenia/ - namiary: na koparkę w Redzie bądź okolicy, żwirek do podsypki fundamentów oraz wywrotki do wywózki ziemi - garaz blaszak a może ma ktoś kemping do sprzedania bądź macie informacje, gdzie w pobliżu Redy można wynając WC na czas budowy /przyznaje, że wujek google ma sporo informacji i czekam teraz na Wasze podpowiedzi na priv/ Koparka - Bartek Dering 608 315 004 Sorry, że się tak podłączam, ale nie mogę znaleźć pierwotnego zapytania. Też budujemy w Redzie i znaleźliśmy takie firmy : 1. Projekt gotowy aż do pozwolenia na budowę Multidom Wejherowo, 3 Maja 11/1 58-677 00 66 2. projekt przyłacza wod-kan p. Grzonka 608 126 244 - bez problemów 3. piasek i beton WAKOZ Reda Przemyslowa 9 58-678 72 30 ( b.miła i obrotna Pani i b. nieudolny Pan ) - może zmienili handlowca ? 4. WC - WC Cleaner Sopot, dziala w Redzie tanio i operatywnie ( zawsze czysto i można elastycznie regulować wywozy) 58 550 32 12 5. Przyłącze wodne wykonanie - p. Talaśka 601 656 753 - bez problemow 6. Materiały budowlane PRESTOL Chwaszczyńska 58 78 229 77 - bez problemów, zwroty przyjęte 7. Materialy na dach Matelbud Chwaszczyńska 58 667 42 42- jak wyżej 8. wybudowali SSO - p. Dawidowski 509 911 328 9. dach -p. Dorau 695 308 194 10. drewno, więźba Konkol Mirachowo 506 080 603 11. Kierownik budowy p. W. Niestrawski 502 059 111 12. ochrona- Juventus - no cóż, w Redzie kradną bardzo Panowie przyszli, zbudowali dom i nie ma o czym pisać. Jak do tej pory żadnych opowieści o koszmarnych Wykonawcach, spapranej robocie i stresach budującego. Dzieło wiekopomne można zobaczyć na zdjęciach w naszym dzienniku ( więcej zdjęć wkleję, jak bedę miała chwilę wolną od cywilizowania terenu pobudowlanego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmw 12.09.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam.Po wybudowaniu domu zostało mi "trochę" bloczków betonu komórkowego z Prefabetu.Wszystkie to odmiana 600, gładkie, białe. Chętnie je odsprzedam po atrakcyjnej cenie.4 palety (po 72 bloczki 120x240x590mm),4 palety (po 36 bloczków 240x240x590mm), w tym dwie rozfoliowane ze względu na konieczność ręcznego przeniesienia.kilkanaście bloczków 240x240x590 luzem.Zainteresowanym mogę wysłać aktualne zdjęcia ww. palet.Lokalizacja: Gdańsk-Osowa, Mój tel.: 602 58 10 65.PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts