Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

... poszukuje rozwiązania problemu z deszczówkę. W miejscowości, gdzie buduję nie ma burzówki i zmuszony jestem do rozprowadzenia wody za pomocy odwodnienia. Może ktoś zmierzył z problematykę. Nie mogę w okolicy Wejherowa bądź Rumi znaleźć skrzynek rozsączajacych wodę. Może ktoś pomoże ?

Pozdr.

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chciałam Wam polecić pracownię projektowania i aranżacji wnętrz PerTe z Gdańska.

Ceny są przystępne, terminy krótkie, a dokumentacja naprawdę profesjonalna. Projekty zarówno w stylu nowoczesnym jak i klasycznym. Przemiła właścicielka.

Bardzo polecam.

Kontakt: http://www.Perte.pl

Pozdrawiam !

... poszukuje rozwiązania problemu z deszczówkę. W miejscowości, gdzie buduję nie ma burzówki i zmuszony jestem do rozprowadzenia wody za pomocy odwodnienia. Może ktoś zmierzył z problematykę. Nie mogę w okolicy Wejherowa bądź Rumi znaleźć skrzynek rozsączajacych wodę. Może ktoś pomoże ?

Pozdr.

Skontaktuj się z panem Janem Jekielem http://www.agorajekiel.republika.pl/

Na pewno znajdzie rozwiązanie.

Witam, proszę o namiary na sprawdzoną firmę montujacą przydomową oczyszczalnie ścieków. Z góry dziękuję.

Podobnie jak post wyżej - Jan Jekiel. Nasza oczyszczalnia pracuje bez zarzutu już 6 lat :)

• 2 weeks później...

Witam wszystkich,

właśnie jestem na etapie ofert instalacji wewnętrznych do mojego domku. Szczególnie interesuje mnie zdalne sterowanie, i obserwacja piecyka gazowego i całego ogrzewania przez telefon albo tablet bo często niema mnie w domu. Czy ktoś ma coś takiego i jak to się sprawdza? Tak na dobrą sprawę tylko jedna firma przygotowała mi taka ofertę na Buderusie, na filmach ładnie to wygląda no i szkoda że po Niemiecku: http://www.krauze24.pl/krauze24/index.php?option=com_content&view=article&id=23&Itemid=222 Jeżeli ktoś ma takie coś to proszę opinie.

• 2 weeks później...

Witam,

Mam pytanie do posiadaczy tynkow cementowo-wapiennych, planuje wykonanie takowych i nie chcialbym ich szpachlowac - czy powierzchnia jest na tyle gladka ze mozna je od razu malowac? czytalem ze zacierane mechanicznie - ostatnie zacieranie gabka na morko - daje taki efekt. czy ktos z 3miasta i okolic korzystal z uslug ekipy ktora tak wykonuje tynki i moze polecic? pzdr

Poszukuję osoby posiadającej minikoparkę- do wykopania wykop pod kolektor poziomy meandrujący - około 300m. Do tego w grę wchodzi ułożenie rury. Przyda się także duża koparka do wykopu pod fundament, szambo oraz wykonania nasypu na działce. Prace do wykonania w ciągu 2-3 tygodni. Kontakt do mnie to 511 108 108.

Mamy kłopot z dekarzem

Nasz wykonawca - firma DOM-BUD zakończyła współpracę ze swoim dotychczasowym dekarzem (robił ostatnio fuszerkę), który miał robić dla nas dach.

W związku z tym potrzebny jest ktoś kto to porządnie zrobi.

Zależy mi na dobrym uczciwym fachowcu.

Dach jest odeskowany i przykryty papą.

Jest to duży dach mansardowy, który ma być przykryty karpiówką Koramic układaną w koronkę. Kolor natura.

Może ktoś poradzi jakiegoś fachowca?

Robota może być nawet od zaraz. Jak trzeba to na dobrego fachowca możemy też trochę zaczekać.

Pomóżcie proszę.

Witam,

Mam pytanie do posiadaczy tynkow cementowo-wapiennych, planuje wykonanie takowych i nie chcialbym ich szpachlowac - czy powierzchnia jest na tyle gladka ze mozna je od razu malowac? czytalem ze zacierane mechanicznie - ostatnie zacieranie gabka na morko - daje taki efekt. czy ktos z 3miasta i okolic korzystal z uslug ekipy ktora tak wykonuje tynki i moze polecic? pzdr

Kolego,

może i powierzchnia jest gładka, ale zawsze znajdzie się gdzieś jakaś niedoróbka lub na przykład trzeba okna obrobić po wstawieniu parapetów i po obrobieniu tego gipsem zawsze będzie widoczne łączenie, albo całą ścianę trzeba będzie robić. Więc reasumując: tynki cw jak najbardziej tak, ale licz się z tym, że gładzie trzeba będzie robić.

Ekipy swojej nie polecę, choć nie była najgorsza.

Pozdrawiam

J

Kolego,

może i powierzchnia jest gładka, ale zawsze znajdzie się gdzieś jakaś niedoróbka lub na przykład trzeba okna obrobić po wstawieniu parapetów i po obrobieniu tego gipsem zawsze będzie widoczne łączenie, albo całą ścianę trzeba będzie robić. Więc reasumując: tynki cw jak najbardziej tak, ale licz się z tym, że gładzie trzeba będzie robić.

Ekipy swojej nie polecę, choć nie była najgorsza.

Pozdrawiam

J

Dziekuje za informacje. No wlasnie moze dosc naiwnie ale chcialbym zorganizowac wszystko tak zeby potem nie bylo koniecznosci poprawek bo zdaje sobie sprawe ze bedzie roznica miedzy gladzia a tynkiem.

pozdrawiam

P

Witam,

Witam,

Ja mam tynki cementowo-wapienne i własnie wykonane tak jak piszesz, na kniec zacierane gabką na mokro. Jeśli postarasz się wszystko dobrze rozplanować to ewentualnych poprawek (bo nagle coś trzeba było w ścienie ukryć) da się zminimalizować maksymalnie.

Oczywiście nie licz na super gładkie ściany. Jest taka jakby minimalna strukturka. U mnie wykonawcy od zabudowy w k-g śmieli się że niektórzy robią tynki gipsowe a później płaca im i to nie mało aby na ścianach podobne efekty uzyskać :)

Ja mogę polecic p. Kręckiego. Super zgrana ekipa, każdy znał sowją rolę w zespole i widac było znajomość fachu. Jak sami mówili robią tak aby nie musieć wracać na jakieś poprawki, bo przecież lepiej zrobić szybko i iść na kolejną robotę zarabiać. Tel nie ma, ale tu na forum powienien gdzieś być.

pozdrawiam