Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A co do płytek, skoro jesteś na bieżąco. Chciałbym się podjąć remontu łazienki i zastanawiam się jak ten duży gres może wyglądać na powierzcniach które nie są największe na świecie. Jednak blok nawet z dużym metrażem to still blok. Nadawałby się do takiej łązienki 9m2 z wanną? Bo dobór parametrów gresu bardzo mi odpowiada, nie chciałbym więc rezygnować na rzecz małych paskudników.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

witam,

Obecnie w pracy (statek) stąd wiecej czasu na wpis . Ocieplalem niedawno poddasze , a dylemat mialem niemaly .Chodzilo o alternatywe dla welny mineralnej . Aby ocieplenie welną mialo sens nalezalo by ,,nalozyc'' 30cm , czyli dwie sporej grubosci warstwy . Wyliczając koszt samego materialu na moje poddasze ( ok 140m2 ) musialbym liczyc sie z kwotą ok. 7 tys zl .Oczywiscie welna plus wszystko inne (profile ) co do montazu jest niezbedne. zaprosilem kilku wykonawcow w celu okreslenia kosztow robocizny/calosci wykonania . No niestety ceny powalily mnie niemal z nóg. Choc nie dziwie sie, kazdy wie ze welna mineralna to ,,niewdzieczny''material . Oczywiscie uwzglednialem opcje w ktorej sam wykonam ocieplenie z zakupionego materialu , ale ta wersja na krotko zawitala w mojej glowie. Na ktorejs ze stron internetowych znalazlem reklame wykonawcy pianki PUR otwartokomorkowej . Temat mnie zaciekawil i po kilku tygodniach analiz/porownywania opinii ,kosztow stalem sie niemal fachowcem w tej dziedzinie . Upewniajac sie ze pianka PUR jest lepszym od welny materialem do ocieplen poddaszy , zacząłęm szukac w miare taniego wykonawcy . Okazalo sie ze wiekszosc wykonawcow pracuje na wydzierzawionym sprzecie i zobowiazani są oni przez to do zakupu okreslonej pianki . Znalazlem wykonawcę pracującego na wlasnym sprzecie (mala firma rodzinna) , ktory ostatecznie ocieplil moje poddasze za kwote 7tys zl czyli za tyle za ile kupilbym samą welnę . Czas trwania calej ,,operacjii'' - kilka godzin . Poddasze niemal natychmiast nadajace sie do uzytku/innych prac. Zainteresowanych zapraszam na moj profil , gdzie zamiescilem kilka zdjec . Dodam ze warstwa nalozonej pianki to 20cm :)

Dzień dobry szanowni Forumowicze z Trójmiasta ! :yes:

Mam na imię Aga i pochodzę z innej Grupy Budującej ( ja dzioucha ze Ślunska :p ), ale weszłam do Was z gorącą prośbą o podanie jakiś namiarów na sprawdzonych wykonawców z Waszych okolic.

Niestety, ale ja w 3 City nie znam kompletnie nikogo.... no jak dziecko we mgle. :D

Interesują mnie przede wszystkim :

- płytkarz ( również płyty kartonowo-gipsowe )

- elektryk

Będę baaardzo wdzięczna za jakąkolwiek pomoc.

:wiggle:

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 months później...

Cześć

Chciałem bardzo polecić firmę hydrauliczną GRESZTA , robili u mnie w domku pełne ogrzewanie z kotłownia , podłogówkę , i całą instalacje wodno kanalizacyjna wraz z montażem . Powiem jak było: z uwagi iż pracuje w Norwegii dałem ogłoszenie na oferteo zgłosiło się do mnie 5 firm z okolic Wejherowo, jedyna firma która potrafiła mi przedstawić swoją ofertę w pełni to oni w porównaniu do Pana twz. Zdzisia i Rysia byli kulturalni i zgrani. Oferta ich nie była ani za droga ani najtańsza ale jak przyjechali na budowę zrobili na mnie duże wrażenie bo mimo ze mlodzi chłopacy to naprawdę się znali i nie było kombinowania by zarobić na materiale jak u innych . Bałem się troche zaryzykować bo mieli świeżo otwartą działalność ale dogadałem się z nimi podpisaliśmy umowę i odrazu przystąpili do pracy mierzenia itp. P. Damian dał mi pare wskazówek odnośnie pieca i zmieniłem swoj wybór i jestem przekonany że dobrze zrobiłem bo chciałem zaoszczędzić na piecu , a polecił mi droche dopłacić i miał racje jak budowlaniec mi mówił. Wszystko było poprowadzone naprawde fajnie instalacja dobrze ułożona wszystko tak jak powinno być . Ale co chciałem bardzo pochwalić ZAPAŁ do pracy , wiadomo nowa firma chłopaki się starają , ale jest to dodatkowo robione z głową.

Teraz wylewka i dalsze prace mam nadzieje ze spotkam podobnych pracowników.

Polecam tą firmę naprawdę się wyróżniają . podam stronę jakby ktoś szukał http://www.greszta24.pl

• 4 weeks później...
Zapytam rac jeszcze, a co tam...

Czy ktoś może polecić dobrego architekta z Trojmiasta który umie doradzić i rozwiać watpliwopści z projektem, a nie tylko skasować za poprawki?

czesc ja znam bardzo uczciwi ludzie mi robia a wlasciwie zrobili bo jest juz w starostwie projekt indywidualny jesli jeszcze potrzebujesz daj znac?

• 2 weeks później...
Witam wszystkich.

U nas też się w końcu zaczęło. Budujemy już około miesiąca - jest stan zerowy z chudziakiem. Na dniach ruszy dalszy etap. O ekipie nie piszę - budują na razie średnio - a może ja jestem zbyt wymagający. Są małe błędy ale ogólnie w porządku. Mają wybudować stan surowy z więźbą. Na lipiec planujemy pokrycie dachem. Może się uda. Tak przy okazji - czy ktoś miał styczność z firmą FHU Element od pokryć? A może WOD-BUD od instalacji? Progress Electric jest może komuś znany? Wszystko na to wskazuje że z tymi firmami będziemy współpracować.

Pozdrawiam.

Skalisty Brzegu,

Czy wybrałeś firmę do instalacji wod/kan/grzewczej. Jeśli tak to jeśli jesteś zadowolony czy mógłbyś podać namiary? Szukam wykonawców do nowego domu w okolicach Warzna. Z góry dziękuję za pomoc.

• 2 weeks później...
Skalisty Brzegu,

Czy wybrałeś firmę do instalacji wod/kan/grzewczej. Jeśli tak to jeśli jesteś zadowolony czy mógłbyś podać namiary? Szukam wykonawców do nowego domu w okolicach Warzna. Z góry dziękuję za pomoc.

Witam , że nieśmiało przyłączę się do wątku :)

Najwieksze obawy wzbudzaly we mnie właśnie kompleksowe prace hydrauliczne. Wiadomo, człowiek się nie zna a wg wszelkich opinii hydraulika to ta dziedzina na której tak cię mogą orżnąć , że nawet nie bedziesz wiedział jak i na ile. Tak jak od początku budowy opierałem się na Bialej liscie , tak i przy wyborze ekipy do cwu-co w Bialej liscie przeszukalem polecanych fachowcow kilka lat wstecz. Trafilem na Soltar z Wejherowa , choc od poczatku wiedzialem ze firma zawalona pracą i nie bedzie lekko z terminami. Jak sie okazalo terminy nie byly problemem , ale ekipa istotnie tak zawalona pracą ze czasem ( czytaj często ) odkladali przyjazd do mnie . Fakt ze jak przyjechali to prace trwaly ekspresowo ( np . hydraulika podtynkowa 1 dzien) . Robili u mnie wszystko , od pierwszej rurki po kotłownie z piecem i podłogowke. Efekt koncowy super , rachunek koncowy -o dziwo - calkiem rozsądny , a cena pieca/kotła prawie 2 tys mniejsza niż tą ktorą znalazlem w hurtowniach i sklepach ( piec 25kW) .Generalnie jesli mialbym polecac to Soltar pod wzgledem fachowosci i nawet ceny jest tego wart , troszke gorzej z kontaktem i tu nie ukrywam czasami bylo to frustrujące choc chłopaki zawsze w miły i przekonujacy sposób wybrneli z sytuacji . Pierwsza zime mam za sobą , wszystko dziala ze hej.