anSi 18.10.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 punkt widzenia inwestora rozumiem - sama szukam jak najtańszych i jednocześnie wysokojakościowych produktów i uslug. Swiadectwo na allegro - czemu nie?- jesli ktos traktuje je jako niepotrzebny swistek a nie rzetelnie policzony dokument, opracowany na podstawie wizji lokalnej, w regulaminowym terminie wyslany do MI, odpowiednia ilosc lat przechowywany, na który - jesli zechce- otrzyma fakturę VAT - wowczas moze warto szukac w swojej okolicy, albo w jakiejs wiarygodnej bazie certyfikatorow. Pewnie nie bedzie az tak tanio jak na allegro, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 19.10.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 punkt widzenia inwestora rozumiem - sama szukam jak najtańszych i jednocześnie wysokojakościowych produktów i uslug. Swiadectwo na allegro - czemu nie?- jesli ktos traktuje je jako niepotrzebny swistek a nie rzetelnie policzony dokument, opracowany na podstawie wizji lokalnej, w regulaminowym terminie wyslany do MI, odpowiednia ilosc lat przechowywany, na który - jesli zechce- otrzyma fakturę VAT - wowczas moze warto szukac w swojej okolicy, albo w jakiejs wiarygodnej bazie certyfikatorow. Pewnie nie bedzie az tak tanio jak na allegro, ale... Ansi - a mąż ma kamerkę termo? Bo teoretyczne liczenie to... Ale jeśli ma to myślę, że chętnie z nim pogadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 19.10.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 (...) Swiadectwo na allegro - czemu nie?- jesli ktos traktuje je jako niepotrzebny swistek a nie rzetelnie policzony dokument, opracowany na podstawie wizji lokalnej, w regulaminowym terminie wyslany do MI, odpowiednia ilosc lat przechowywany, na który - jesli zechce- otrzyma fakturę VAT - wowczas moze warto szukac w swojej okolicy, albo w jakiejs wiarygodnej bazie certyfikatorow. Pewnie nie bedzie az tak tanio jak na allegro, ale... A dlaczego twierdzisz, że ŚE z allegro są nierzetelnie policzone, nie są wysyłane na czas do MI albo nie pochodzą "od wiarygodnych" certyfikatorów. Wizja lokalna, czemu ona służy i jaki ma wpływ na wynik obliczeń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 19.10.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Tak tylko gdybam...i daje mi do myslenia tempo wykonywanych swiadectw, zwaszcza ze na odleglosc, ze przez dokumentacje wypadaloby sie przynajmniej solidnie przekopac...i cos tam jednak policzyc....No ale przeciez nikogo do niczego nie zmuszam,kazdy ma to, co chce miec, a czynnik finansowy i tak dla przecietnego Kowalskiego jest najwazniejszym argumentem. Wizualnie swiadectwa i te z allegro i te na podstawie lokalnej wizji robione niczym sie pewnie nie roznia. Na FM jest trohe informacji na ten temat, wiec nie zasmieam wiecej watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 19.10.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 ... Ansi - a mąż ma kamerkę termo? ... Ale jeśli ma to myślę, że chętnie z nim pogadam. Mały - ze zacytuję z innego forum - sama taka madra nie jestem Ale po co Ci kamera termowizyjna? Największy pożytek z niej to narobienie sobie fajnych zdjęć, jak lubisz zimowe spacery o 3 rano na 20 - stopniowym mrozie Bo do audytu to jest dość średnio przydatna...... No moze jedynie do badania wad izolacji, pooglądania sobie mostków cieplnych (natomiast zeby coś konkretnego pomierzyć to muszą byc specjalne warunki: silny i stabilny mróz, nad samym ranem (aby wyników nie zakłócało nagrzewanie ścian od promieniowania słonecznego i bezwładnosć cieplna - no więc w czasie zeszłorocznej zimy... nie zrobiłbyś żadnego użytecznego pomiaru... No i odpowiedz na pytanie Twe - niestety raczej nie ma szans na pogaduszki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 19.10.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 ... Ansi - a mąż ma kamerkę termo? Bo teoretyczne liczenie to... Ale jeśli ma to myślę, że chętnie z nim pogadam. Mały - ze zacytuję z innego forum - sama taka madra nie jestem Ale po co Ci kamera termowizyjna? Największy pożytek z niej to narobienie sobie fajnych zdjęć, jak lubisz zimowe spacery o 3 rano na 20 - stopniowym mrozie Bo do audytu to jest dość średnio przydatna...... No moze jedynie do badania wad izolacji, pooglądania sobie mostków cieplnych (natomiast zeby coś konkretnego pomierzyć to muszą byc specjalne warunki: silny i stabilny mróz, nad samym ranem (aby wyników nie zakłócało nagrzewanie ścian od promieniowania słonecznego i bezwładnosć cieplna - no więc w czasie zeszłorocznej zimy... nie zrobiłbyś żadnego użytecznego pomiaru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 19.10.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Sorki, ale ten cycat pisał ktoś nie mający zielonego pojęcia o czym pisze. Audyt powinien być prawdziwy. Ale co nam po jego "prawdziwości" wyliczonej na podstawie informacji uzyskanej od klienta-inwestora. A wizja lokalna? A co prujecie mury, żeby sprawdzić co i jak? Za pomocą kamerki można dość dokładnie policzyć jak ma się teoria do rzeczywistości. A, że nad ranem... to chyba raczej byłby kłopot audytora , a nie mój? Chodzi o bzdurny "dodatek" do odbioru domu, mający nam dać... no własnie co? Chcąc mieć energooszczędny dom mieszczący się w granicach tolerancji "urzędowych obliczeń" sam o to zadbam. I nie potrzeba mi prawnie narzuconej makulatury. Nie to żebym negował umiejętności Twojego męża, a tylko cenę za ten idiotyczny świstek realnie wart tyle co parę kartek papieru oraz tuszu na nim. Ale nie twórzmy offtopa - było to już nie raz wałkowane na forum. Zarówno za jak i przeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 19.10.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Ok, nie polemizuje, bo sie nie znam, tel. do malza podalam Ale audyt a certyfikat to z grubsza biorac zupelnie inne bajki I tez jako polonistka jestem sklonna sadzic, ze kilka stron papieru, tfu...certyfikatu to moge sobie sama za darmo wyprodukować, A co ? Polak potrafi :) Dajcie mi tylko wzór A drzewiej to ludzie bez projektow budowali, architekci z dyplomami po świecie nie chadzali i tez bylo dobrze. A teraz - licza sobie jak za zboe za te swoje projekty A tak calkiem powaznie to mysle, ze rynek wymusi prdzej czy pozniej, ze takie swiadectwa za darmo razem z projektami budowlanymi beda dawali. Bo teznie rozumiem pocośiwadectwo przy odbiorze budynku. Przys sprzedazy czy kupnie domu zainteresowanysam zabiegałby o rzetelne śiwiadectwo. A poki jest to tylko dodatek do kozucha to mamy co mamy. Isorki, ale nie wierzę, ze ktoś bez odpowiedniego wykształcenia technicznego potrafi po kursie jedynie rzetelnie policzyć te wszelkie mostki, przegrody i insze - dla mnie tajemnicze parametry - t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziaaa1 20.10.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam A czy moglibyście polecić kogoś najlepiej z terenu Gdańska,kto zajmuje się cyklinowaniem, odświeżaniem parkietów. Będę wdzięczna za jakieś info. Szukałam na forum ale jakoś bezskutecznie... Z góry dziękuje za pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 21.10.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Poszukuję ekipy do stanu surowego, zaczynam wiosną 2010. Budowa w Koleczkowie. Dom parterowy z poddaszem, Pow.użytkowa 175m^2, dach 2-spadowy z lukarną, częściowe podpiwniczenie. Właśnie będę przejglądał poprzednie strony tego wątku i dzwonił do tych, których tu polecacie. Była też chyba "Biała lista" - muszę poszukać. Jak to jest aktualnie z tymi ekipami? Ciężko znaleźć? Wiosna zaklepana? p. Jacek 506051021 Polecam, budował nam domek, sprawnie, szybko, czysto - fachowiec co zna się na rzeczy. Na białej liście go również znajdziesz. http://www.dom-bud.afr.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Słomka 21.10.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Poszukuję ekipy do stanu surowego, zaczynam wiosną 2010. Budowa w Koleczkowie. Dom parterowy z poddaszem, Pow.użytkowa 175m^2, dach 2-spadowy z lukarną, częściowe podpiwniczenie. Właśnie będę przejglądał poprzednie strony tego wątku i dzwonił do tych, których tu polecacie. Była też chyba "Biała lista" - muszę poszukać. Jak to jest aktualnie z tymi ekipami? Ciężko znaleźć? Wiosna zaklepana? p. Jacek 506051021 Polecam, budował nam domek, sprawnie, szybko, czysto - fachowiec co zna się na rzeczy. Na białej liście go również znajdziesz. http://www.dom-bud.afr.pl/ Dorzucam swój grosik do puli p.Jacka Szymichowskiego Pisałam o nim już kiedyś - teraz, po skończeniu SSO mogę tylko sobie gratulować, że właśnie jego i jego 11-osobową ekipę wybraliśmy. Nadal przyjeżdża, kiedy prosimy go o jakieś zmiany (nie wszystko dało się wcześniej przewidzieć), kąty proste były w każdym miejscu, jakość wykonania - wysoka. Gdybym miała budować kiedyś jeszcze - to właśnie z nimi A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusia79221719505380 22.10.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Na gwałt potrzebny kierownik budowy z okolic Wejherowa,Pucka.Niedrogi i dobry lecz nie czepialski (pewnie takiego nie znajdę) ;0) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 22.10.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Gusia priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusia79221719505380 22.10.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam Mam po zakończeniu do odsprzedania rozdzielnie i skrzynkę z gniazdami oraz 17 m. kabla , wszystko kupowałem od Energii i ich ekipa mi zakładala, więc całość spełnia ich normy. pozdrawiamWitam .Czy oferta sprzedaży skrzynki jeszcze aktualna ?Jaki jest koszt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L_Zappa 22.10.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam,pozostały mi 3 odcinki (1m) wkładu kominowego Schiedel oraz jeden pustak do systemu. Oddam za 2/3 ceny!Więcej info na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YAROK 23.10.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam prosze forumowicze podajcie namiary na hurtownie instalacyjo hydrauliczną, potrzebuje zrobic zakupy na instalacje domu jednorodzinnego. podrugie jakie sa wasze opinie na temat jakosci materiałów w "molochach"czyli castrama, leroy, obi ,practiker?czy warto w nich kupować? pozdrawiamJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YAROK 23.10.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Co robicie ze śmieciami pobudowlanymi? Zastanawiam się czy jakbym wynajął wywrotkę i zawiózł to na Szadółki, to przyjmą i za ile? Czy ktoś z Was tak robił? Palić co się da. Resztę pakować w worki i wywozić partiami. Większych odpadów na razie nie mam. Witam z tego co wiem to do Pół tony na szadólkach jest zadarmo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 23.10.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam prosze forumowicze podajcie namiary na hurtownie instalacyjo hydrauliczną, potrzebuje zrobic zakupy na instalacje domu jednorodzinnego. ................................ pozdrawiam Jarek Nasz hydraulik zaopoatrywal sie w skladzie "Kolanko" w Chwaszczynie. Natomiast sam osprzet, armature i takie tam inne kupowalismy w "Raab Karcher"na ul.Polnocnej w Gdyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 25.10.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 gusia, mam do sprzedania rozdzielnie budowlana, na murowanym fundamecie, w srodku jest ,tablica licznikowa, dwa gniazda 230 v i jedno gniazdo silowe, no i oczywiscie roznicowka i zabezpieczenia.Cena poszla na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allanah 26.10.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witam Mam po zakończeniu do odsprzedania rozdzielnie i skrzynkę z gniazdami oraz 17 m. kabla , wszystko kupowałem od Energii i ich ekipa mi zakładala, więc całość spełnia ich normy. pozdrawiamWitam .Czy oferta sprzedaży skrzynki jeszcze aktualna ?Jaki jest koszt ? Jeśli nie aktualna to ja mam do sprzedania skrzynkę zakładaną również przez ludzi z Energi ale bez kabla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts