prezi 09.11.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Witam, mam pytanie skąd kupowaliście okna? Czy możecie polecić jakieś? a i jeszcze drzwi zewnętrzne. Pozdrawiam Urzedowski, firma traf na morskiej w gdyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 09.11.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Witam, mam pytanie skąd kupowaliście okna? Czy możecie polecić jakieś? a i jeszcze drzwi zewnętrzne. Pozdrawiam Nasze okna -Avante z Rumii. Drzwi zrobiła nam firma budująca dom, gratis, z desek pozostałych po budowie Na razie takie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 10.11.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Witam, mam pytanie skąd kupowaliście okna? Czy możecie polecić jakieś? a i jeszcze drzwi zewnętrzne. Pozdrawiam Nasze okna -Avante z Rumii. Drzwi zrobiła nam firma budująca dom, gratis, z desek pozostałych po budowie Na razie takie mamy. A masz jakies namiary na tą firmę i możesz napisać, ile wyszła wam stolarka okienna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 10.11.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 My też mamy okna Avante, kupowane w Rumii w firmie Megabud. Generalnie ładne, ale już 2 szyby reklamowałam bo się rozszczelniły i zaparowały w środku... Jednakże obsługa firmy z Rumii pozostaje nadal na wysokim poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 10.11.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 A masz jakies namiary na tą firmę i możesz napisać, ile wyszła wam stolarka okienna? Na białej liście masz namiary. Mojemu koledze stolarka wyszła 20 tyś, drugiemu 40 tyś a koleżance z pokoju obok 5 tyś bo mieszka w bloku, wszystko zależy od ilości i wielkości okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 10.11.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 A masz jakies namiary na tą firmę i możesz napisać, ile wyszła wam stolarka okienna? Na białej liście masz namiary. Mojemu koledze stolarka wyszła 20 tyś, drugiemu 40 tyś a koleżance z pokoju obok 5 tyś bo mieszka w bloku, wszystko zależy od ilości i wielkości okien dziękuje wszystkim za udzielone odpowiedzi, sprawdzę sobie namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 10.11.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 A masz jakies namiary na tą firmę i możesz napisać, ile wyszła wam stolarka okienna? Na białej liście masz namiary. Mojemu koledze stolarka wyszła 20 tyś, drugiemu 40 tyś a koleżance z pokoju obok 5 tyś bo mieszka w bloku, wszystko zależy od ilości i wielkości okien dziękuje wszystkim za udzielone odpowiedzi, sprawdzę sobie namiary A nam robiła firma Styl z Żukowa - biorą okna z fabryki Witraż z koło Białegostoku. . Avante wychodziły nam o 1/3 droższe, u tak mamy 3-szybowe i tańsze. Może do mercedesów wśród okień nie należą - okna nie są tak rozreklamowane. Ale spełniają swoją funkcję, drzwi wejściowe i bramę też od nich braliśmy - był więc rabat. Jesteśmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan812 11.11.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Nie dajmy sie OKRADAĆ ! .Dzisiaj Wszystkie okna sa bezołowiowe( mam na myśli plastikowe), 95% to 5 - komorowe, współczynnik przenikalności ciepła przez szyby taki sam we wszystkich firmach, kolorystyka znormalizowana w całej Europie tak aby pasowała do bram garazowych i w przyszłosci do wymiany okna. Jedyna róznica to okucia które w bardzo dużej mierze parametrami są zblizone i to bardzo !. A to ze te same okna to rozbieznośc ceny w 50% to tylko kampania reklamowa i marketing !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jadzidek 11.11.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Nie dajmy sie OKRADAĆ ! . Dzisiaj Wszystkie okna sa bezołowiowe( mam na myśli plastikowe), 95% to 5 - komorowe, współczynnik przenikalności ciepła przez szyby taki sam we wszystkich firmach, kolorystyka znormalizowana w całej Europie tak aby pasowała do bram garazowych i w przyszłosci do wymiany okna. Jedyna róznica to okucia które w bardzo dużej mierze parametrami są zblizone i to bardzo !. A to ze te same okna to rozbieznośc ceny w 50% to tylko kampania reklamowa i marketing !!! Nie masz racji . Nie wiem czy wiesz, ale okna różnią się przede wszystkim zastosowanym profilem. I mało tego profil tego samego producenta np. VEKA ma różne klasy, różniące się grubością, a to wpływa na sztywność całego okna - podatność na wypaczenia. A na dodatek firmy które "składają" okna potrafią do środka wstawiać odchudzone metalowe usztywnienie w ramach cięcia kosztów. Dlatego warto wybierać dobrego i sprawdzonego producenta który robi okna na dobrym profilu w klasie A, bo tak naprawdę nie jesteś w stanie sprawdzić co jest w środku okna i jakiej grubości profil został użyty, bez jego uszkodzenia. Najgorzej sprawa się ma z oknami "kolorowymi". Ci gorsi producenci potrafią wykorzystać okna białe - tańsze i oklejać je sami okleiną, a nie produkować z gotowego profila - profesjonalnie przygotowanego przez producenta. Nie muszę chyba pisać jak wyglądają takie okna po sezonie. Jak chcesz się przekonać to oklej sobie segment i policz ile bąbli wyjdzie ci po tej operacji. Wybór należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.11.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Nie dajmy sie OKRADAĆ ! . Dzisiaj Wszystkie okna sa bezołowiowe( mam na myśli plastikowe), 95% to 5 - komorowe, współczynnik przenikalności ciepła przez szyby taki sam we wszystkich firmach, kolorystyka znormalizowana w całej Europie tak aby pasowała do bram garazowych i w przyszłosci do wymiany okna. Jedyna róznica to okucia które w bardzo dużej mierze parametrami są zblizone i to bardzo !. A to ze te same okna to rozbieznośc ceny w 50% to tylko kampania reklamowa i marketing !!! Bogdan - nie pisz takich rzeczy skoro nie znasz wszystkich faktów. Najpierw pogadaj z fachowcami np Jareko czy Pchełek. Okucia - niektóre firmy rezygnują z tańszych na rzecz droższych , żeby nie tracić klientów, inna sprawa dlaczego z profilu X zrobisz kółko o śr. 60cm, a z Y nie mniej niż 90cm? Nie sprzedaję okien i nie produkuję ich, ale kręcę się niedaleko tego tematu i nie raz musiałem zrobić "drobne" zakupy w tym zakresie korzystając z porad kolegów z tej branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.bob 12.11.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.Proszę o info gdzie w okolicach 3 miasta dostanę dobre bloczki fundamentowe, porotherma 25 p+w, w dobrej oczywiście cenie. Z góry dzięki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.bob 12.11.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 A masz jakies namiary na tą firmę i możesz napisać, ile wyszła wam stolarka okienna? Na białej liście masz namiary. Mojemu koledze stolarka wyszła 20 tyś, drugiemu 40 tyś a koleżance z pokoju obok 5 tyś bo mieszka w bloku, wszystko zależy od ilości i wielkości okien dziękuje wszystkim za udzielone odpowiedzi, sprawdzę sobie namiary i nie odchodź bez min. 30% rabatu. Ja będę zamawiał z oknoplastu, profil platinium kolor orzech. Jak dla mnie z okien pvc to czołówka jak nie nr 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chyrek 13.11.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam, jestem nowym szczesliwym przyszlym inwestorem domu w koleczkowie, jestem teraz na etapie pomysłow i projektu.Zgodnie z zaleceniem przeszukalem forum ale nie znalazem satysfakcjonujacej opdowieni na aktualnie nurtujace mnie teraz zagadnienie mianowicie : rekuperacja + gwc . Szukam osob ktore taki system montowaly w swoich domach, koszt instalaji i jak sie sprawdza. dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.bob 13.11.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam, jestem nowym szczesliwym przyszlym inwestorem domu w koleczkowie, jestem teraz na etapie pomysłow i projektu. Zgodnie z zaleceniem przeszukalem forum ale nie znalazem satysfakcjonujacej opdowieni na aktualnie nurtujace mnie teraz zagadnienie mianowicie : rekuperacja + gwc . Szukam osob ktore taki system montowaly w swoich domach, koszt instalaji i jak sie sprawdza. dzieki za odpowiedz Wprawdzie na wiosnę dopiero zaczynam, ale też będę miał rekuperator jednak bez gwc(chyba). Na mój dom 160m2 pow. użytkowej, parter+poddasze uż. koszty instal.+rekuperator stork air z firmy AIRCOMFORT Gdynia (polecany na białej liście)ok 21 tyś, druga firma z gdańska rekuperator renowent hr 400m3+materiały+robocizna+dodatkowo orurowanie do dgp koszt ok 18tyś. Biorę renoventa Może chociaż trochę pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 13.11.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Proszę o info gdzie w okolicach 3 miasta dostanę dobre bloczki fundamentowe, porotherma 25 p+w, w dobrej oczywiście cenie. Z góry dzięki. Pozdrawiam Jezeli chodzi o bloczki betonowe to polecam z betoniarni Niestepowo tel Marcin 508100795 Pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.bob 13.11.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Proszę o info gdzie w okolicach 3 miasta dostanę dobre bloczki fundamentowe, porotherma 25 p+w, w dobrej oczywiście cenie. Z góry dzięki. Pozdrawiam Jezeli chodzi o bloczki betonowe to polecam z betoniarni Niestepowo tel Marcin 508100795 Pozdrawiam daro31ie Dzięki daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 14.11.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Witam. Poszukuje dobrego i sprawdzonego hydraulika, ktory zrobi instalacje wod-kan w domku jedn. okolice Pruszcza. Sprobuj zadzwonic pod numer 501165441 do pana Leszka,u nas robil,wszystko jak najbardziej,byl ze Starogardu,alie nie mial problemu z dojazdem do Ceder. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 14.11.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Mam pytanie do osób z Gdańska które mają już odebrany dom przez nadzór budowlany: czy wymagano od Was, żeby na mapie było narysowane szambo oraz linia energetyczna od skrzynki do domu (w obrębie Waszej działki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.11.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Witam. Poszukuje dobrego i sprawdzonego hydraulika, ktory zrobi instalacje wod-kan w domku jedn. okolice Pruszcza. Sprobuj zadzwonic pod numer 501165441 do pana Leszka,u nas robil,wszystko jak najbardziej,byl ze Starogardu,alie nie mial problemu z dojazdem do Ceder. Pozdrawiam Dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1719505381 15.11.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam wszystkich Szukam godnego zaufania kierownika budowy. Budujemy dom z bala 190m2, w Zbychowie. Proszę o namiary. [/b] Czesc i czolem sąsiedzie !W zbychowie? Z bala? ul Prosta? My w Zbychowie zaczynamy wczesna wiasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts