Allanah 16.11.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Mam pytanie do osób z Gdańska które mają już odebrany dom przez nadzór budowlany: czy wymagano od Was, żeby na mapie było narysowane szambo oraz linia energetyczna od skrzynki do domu (w obrębie Waszej działki)? Miałam na mapie narysowane szambo, kabel energetyczny i telefoniczny, rurę wodociągową, gazową . Okazało się , że to za mało, musiałam donieść treść zakładki urządzeń inżynierskich dla mojej działki, na dodatek mój geodeta musiał na inwentaryzacji zrobić specjalny dopisek, że przyłącza nie kolidują z budynkiem. Ogólnie nie bylo łatwo odebrać budynek w nadzorze w Gdańsku, udało się na tydzień przez terminem wymaganym przez bank, nerwówka straszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 16.11.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Mam pytanie do osób z Gdańska które mają już odebrany dom przez nadzór budowlany: czy wymagano od Was, żeby na mapie było narysowane szambo oraz linia energetyczna od skrzynki do domu (w obrębie Waszej działki)? Miałam na mapie narysowane szambo, kabel energetyczny i telefoniczny, rurę wodociągową, gazową . Okazało się , że to za mało, musiałam donieść treść zakładki urządzeń inżynierskich dla mojej działki, na dodatek mój geodeta musiał na inwentaryzacji zrobić specjalny dopisek, że przyłącza nie kolidują z budynkiem. Ogólnie nie bylo łatwo odebrać budynek w nadzorze w Gdańsku, udało się na tydzień przez terminem wymaganym przez bank, nerwówka straszna. Ok dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paluch_gda 16.11.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Płytki z piaskowca grubości 1-3cm kolor zółty lub pomarańczowy o nieregularnych kształtach na oklejenie ogrodzenia itp. Czy ktoś zna jakieś namiary gdzie o to spytać? Na południu Polski jest tego w bród a w pomorskim znalazłem jedynie biały. Z góry dzięki, pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusia79221719505380 17.11.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Płytki z piaskowca grubości 1-3cm kolor zółty lub pomarańczowy o nieregularnych kształtach na oklejenie ogrodzenia itp. Czy ktoś zna jakieś namiary gdzie o to spytać? Na południu Polski jest tego w bród a w pomorskim znalazłem jedynie biały. Z góry dzięki, pozdr. Witam.Widziałam na allegro też mnie interesuje ten kamień ,myślę ,że jeśli będzie to spora ilość to przywiozą nawet z południa Polski.Warto zadzwonić i popytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 17.11.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Witajcie Czy ktoś z Was miał styczność z firmą Bursa zajmująca sie m.in REKUPERACJĄ? Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paluch_gda 18.11.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Płytki z piaskowca grubości 1-3cm kolor zółty lub pomarańczowy o nieregularnych kształtach na oklejenie ogrodzenia itp. Czy ktoś zna jakieś namiary gdzie o to spytać? Na południu Polski jest tego w bród a w pomorskim znalazłem jedynie biały. Z góry dzięki, pozdr. Witam.Widziałam na allegro też mnie interesuje ten kamień ,myślę ,że jeśli będzie to spora ilość to przywiozą nawet z południa Polski.Warto zadzwonić i popytać. A na kiedy kolezanko potrzebujesz taki kamien i ile? Bo wtedy moze polaczylibysmy nasze zamowienia i wyszloby taniej za transport? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusia79221719505380 18.11.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Płytki z piaskowca grubości 1-3cm kolor zółty lub pomarańczowy o nieregularnych kształtach na oklejenie ogrodzenia itp. Czy ktoś zna jakieś namiary gdzie o to spytać? Na południu Polski jest tego w bród a w pomorskim znalazłem jedynie biały. Z góry dzięki, pozdr. Witam.Widziałam na allegro też mnie interesuje ten kamień ,myślę ,że jeśli będzie to spora ilość to przywiozą nawet z południa Polski.Warto zadzwonić i popytać. A na kiedy kolezanko potrzebujesz taki kamien i ile? Bo wtedy moze polaczylibysmy nasze zamowienia i wyszloby taniej za transport? Oj trochę trzeba zaczekać.Dopiero zaczynamy.Może koniec lata.Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 18.11.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Przerabiałem ten temat niedawno - fakt - na południu Polski tego w grom, ale cena dowozu...ojć bolało. W końcu odczatowałem promocję w "lorymery" i kupiłem ciepły prefabrykat "kamień polny". Wygląda nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paluch_gda 18.11.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 znalazłem za Gdańskiem http://www.kamien-gdansk.pl/ jutro dzwonie/jade dowiedziec sie ile/jaki kolor/ile transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 19.11.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 znalazłem za Gdańskiem http://www.kamien-gdansk.pl/ jutro dzwonie/jade dowiedziec sie ile/jaki kolor/ile transport Jak do pracy raniutko jadę, mijam parcelę, na której sprzedają żwir, kamienie... - podobne do tych ze strony "palucha"! Szukałam w necie, ale nie znalazłam namiarów. Postaram się jutro spisać numer - może będzie adres www i dam znać! Aha! Ten raj kamieniarski mieści się na peryferiach Tczewa, zjazd z autostrady w Stanisławiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paluch_gda 19.11.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Aha! Ten raj kamieniarski mieści się na peryferiach Tczewa, zjazd z autostrady w Stanisławiu Wiem gdzie to jest jeżeli w Stanisławiu. Jest też skład budowlany zaraz przy przejeździe kolejowym w Tczewie (kier. autostrada) ale gość ma tylko biały po 650 pln/paleta Poza tym rozmawiałem z tym gościem za Gdańskiem. Powiedział że piaskowiec jest nasiąkliwy i może go woda wysadzać zimą. Poleca gnejs zółty za ok. 80pln/m2. Drogo jak na moje oko ale cóż. Byłem też w Castoramie. Wyroby firmy STEGU warto rzucić okiem ale ceny podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 19.11.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Wiem gdzie to jest jeżeli w Stanisławiu. Jest też skład budowlany zaraz przy przejeździe kolejowym w Tczewie (kier. autostrada)... Tak! O tym myślałam! A z czego oni mają ogrodzenie od frontu? I biurowiec obłożony żółtym ??? czym??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paluch_gda 19.11.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 to jest wlasnie piaskowiec tylko ze zolty. Gosc juz takiego nie ma wiec zostal mu tylko bialy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikolas_72 19.11.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów Poszukuję sprawdzonej ekipy do wykonania konstrukcji dachu. Będę wdzięczny za namiary. Miki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewinska30 21.11.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Witam, mam pytanie skąd kupowaliście okna? Czy możecie polecić jakieś? a i jeszcze drzwi zewnętrzne. Pozdrawiam Witam polecam firmę Wikęd z Luzina jest bdb. Można się dogadac co do ceny także warto wycena jest darmowa a tel. znajdziesz w wyszukiwarce,a jeśli będziesz potrzebował do wykończenia domu tzn.malownie,cekolownie itp.to polecam mego męża niestety wykonuje to jako fuchy budowa domu jest wykończająca budżet domowy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris01 21.11.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Witam! Jakie są ceny orientacyjne za roboty ciesielskie. Interesuję mnie wykonanie wieźby i chciałbym porównać do prawdopodobnie mojego przyszłego wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 21.11.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Witam! Jakie są ceny orientacyjne za roboty ciesielskie. Interesuję mnie wykonanie wieźby i chciałbym porównać do prawdopodobnie mojego przyszłego wykonawcy. witam Ja za caly dach place 82zł za mkw + 20 zł za szt (rzezbienie krokwi) Robie to w 2 etapach, a koszt 1 to 50 zł za mkw ( + 20 za krokwie) i obejmuje: - postawienie wiezby -deskowanie -papa -kontrłaty -łaty Co myslicie czy to jest drogo? pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.11.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Witam! Jakie są ceny orientacyjne za roboty ciesielskie. Interesuję mnie wykonanie wieźby i chciałbym porównać do prawdopodobnie mojego przyszłego wykonawcy. witam Ja za caly dach place 82zł za mkw + 20 zł za szt (rzezbienie krokwi) Robie to w 2 etapach, a koszt 1 to 50 zł za mkw ( + 20 za krokwie) i obejmuje: - postawienie wiezby -deskowanie -papa -kontrłaty -łaty Co myslicie czy to jest drogo? pozdrawiam daro31ie WItam U mnie wyszło 70zł/m2, (25zł/m2 wiezba, 45zł/m2 krycie) dach około 300m2, 2 spadówka + garaż W tym: postawienie wiezby, struganie koncówek krokiew z wzorem= ok 45szt przybicie nabitki, fioilia + łaty, krycie dachówką, ryny, okucia blaszane krokwi - wszytko robione z blachy okna dachowe 5szt, okucie 3 kominów JA sam pomalowałem deski na nadbitke oraz koncówki krokiew Z efaktów jestem bardzo zadowlony Namiary na ekipe sa też na białej liście: NJ-Dach - 509218042 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 22.11.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Witam! Jakie są ceny orientacyjne za roboty ciesielskie. Interesuję mnie wykonanie wieźby i chciałbym porównać do prawdopodobnie mojego przyszłego wykonawcy. witam Ja za caly dach place 82zł za mkw + 20 zł za szt (rzezbienie krokwi) Robie to w 2 etapach, a koszt 1 to 50 zł za mkw ( + 20 za krokwie) i obejmuje: - postawienie wiezby -deskowanie -papa -kontrłaty -łaty Co myslicie czy to jest drogo? pozdrawiam daro31ie WItam U mnie wyszło 70zł/m2, (25zł/m2 wiezba, 45zł/m2 krycie) dach około 300m2, 2 spadówka + garaż W tym: postawienie wiezby, struganie koncówek krokiew z wzorem= ok 45szt przybicie nabitki, fioilia + łaty, krycie dachówką, ryny, okucia blaszane krokwi - wszytko robione z blachy okna dachowe 5szt, okucie 3 kominów JA sam pomalowałem deski na nadbitke oraz koncówki krokiew Z efaktów jestem bardzo zadowlony Namiary na ekipe sa też na białej liście: NJ-Dach - 509218042 Pozdrawiam Witam zastanawiam sie własnie nad kosztami 2 etapu 32zł za mkw za ulozenie dachowki, okucie 2 kominow , 3 okna dachowe oraz rynny to duzo czy raczej jest to dobra cena? pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 22.11.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Witam! Jakie są ceny orientacyjne za roboty ciesielskie. Interesuję mnie wykonanie wieźby i chciałbym porównać do prawdopodobnie mojego przyszłego wykonawcy. witam Ja za caly dach place 82zł za mkw + 20 zł za szt (rzezbienie krokwi) Robie to w 2 etapach, a koszt 1 to 50 zł za mkw ( + 20 za krokwie) i obejmuje: - postawienie wiezby -deskowanie -papa -kontrłaty -łaty Co myslicie czy to jest drogo? pozdrawiam daro31ie WItam U mnie wyszło 70zł/m2, (25zł/m2 wiezba, 45zł/m2 krycie) dach około 300m2, 2 spadówka + garaż W tym: postawienie wiezby, struganie koncówek krokiew z wzorem= ok 45szt przybicie nabitki, fioilia + łaty, krycie dachówką, ryny, okucia blaszane krokwi - wszytko robione z blachy okna dachowe 5szt, okucie 3 kominów JA sam pomalowałem deski na nadbitke oraz koncówki krokiew Z efaktów jestem bardzo zadowlony Namiary na ekipe sa też na białej liście: NJ-Dach - 509218042 Pozdrawiam Witam zastanawiam sie własnie nad kosztami 2 etapu 32zł za mkw za ulozenie dachowki, okucie 2 kominow , 3 okna dachowe oraz rynny to duzo czy raczej jest to dobra cena? pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts