sheena84 10.12.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Wiesz... Dopiero sie rozgladamy... Dzwonilam do faceta jednego z ogloszenia i gdzies za torami ma na sprzedaz dzialki... A Ty skad jestes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 10.12.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Z Boroszewa - mała wioska 20 km do Tczewa Skowarcz kojarzy mi się z oranżadą i zakładami kamieniarskimi. Jeśli idzie o działeczki to trudno mi coś pomóc, bo odkąd kupiliśmy naszą olaliśmy ten temat totalnie - a brzydko! Czasami przeglądam oferty na tcz.pl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheena84 10.12.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 A to do Swarozyna masz blisko, mam tam rodzine ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 11.12.2009 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Aha! Przejeżdżam codziennie, gdy do pracy jadę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 14.12.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Czy ktos może wie gdzie w okolicach Trojmiasta mozna kupic łupek granitowy?mamy o tyle zle ze nie ma u nas kopalni granitu:-( a na poludniu Polski maja dobry dostep do kamieni naturalnych. Ale moze ktos gdzies slyszal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 14.12.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 A w Murkamie sie dowiadywaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 14.12.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Dobrzy,doświadczeni ludzie Czy cena robocizny 50.000 za taki domek od wykopu po zrobiony dach(dachówka) włącznie z orynnowaniem, klinkierem na kominach,opierzeniem,wstawieniem okien dachowych,obróbkami blacharskimi,to dobra cena? Czy mam sobie dać spokój? Dodam,że mamy jeden dodatkowy komin,jedno więcej okno dachowe i balkon.Ekipa niepijąca i z polecenia. http://www.archeton.pl/projekt-domu-aga-471-9-opisogolny-f3843d658b76f4d750950b02db904bdb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 14.12.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Dobrzy,doświadczeni ludzie Czy cena robocizny 50.000 za taki domek od wykopu po zrobiony dach(dachówka) włącznie z orynnowaniem, klinkierem na kominach,opierzeniem,wstawieniem okien dachowych,obróbkami blacharskimi,to dobra cena? Czy mam sobie dać spokój? Dodam,że mamy jeden dodatkowy komin,jedno więcej okno dachowe i balkon.Ekipa niepijąca i z polecenia. http://www.archeton.pl/projekt-domu-aga-471-9-opisogolny-f3843d658b76f4d750950b02db904bdb Cena jest dosc dobra Pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 15.12.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 To moze ja sie zapytam jeszcze o koszt jaki podal nam budowlaniec. Stan surowy otwarty z robocizna i materialami, dom calkowicie podpiwniczony ale na dzialce z sporym spadkiem ( na dlugosci domu jakies 1.5 spadku wiec dziura pod piwnice nie bedzie kopana tak "calkowicie" ). Piwnica 90m2, parter i poddasze uzytkowe ze skosami od 1.5m. Chca za to 110tysPLN. Duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 15.12.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 To moze ja sie zapytam jeszcze o koszt jaki podal nam budowlaniec. Stan surowy otwarty z robocizna i materialami, dom calkowicie podpiwniczony ale na dzialce z sporym spadkiem ( na dlugosci domu jakies 1.5 spadku wiec dziura pod piwnice nie bedzie kopana tak "calkowicie" ). Piwnica 90m2, parter i poddasze uzytkowe ze skosami od 1.5m. Chca za to 110tysPLN. Duzo? Z robocizna i materialami 110tys to nie mozliwe U mnie jak do tej pory koszt SSO bez dachowki to 170 tys po dachowce bedzie 200 000 , wiec jak oni wykonaja dom za 110 000 z materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 15.12.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 [ wiec jak oni wykonaja dom za 110 000 z materiałem? No nie wiem jak, taka kwotacje nam przedstawili. Moze Twoj dom wiekszy jest czy jak.... Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pidi78 16.12.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 [ wiec jak oni wykonaja dom za 110 000 z materiałem? No nie wiem jak, taka kwotacje nam przedstawili. Moze Twoj dom wiekszy jest czy jak.... Beata dla mnie też wychodzi że to bardzo mało za sso z dachem robocizna + materiały. u mnie nieco większy domek, z prostym dwuspadowym dachem kosztował c.a 50% drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 16.12.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Hm...to ja nie wiem, jak pisalam, nie znam sie na tym totalnie. Moze tak potanialo wszystko U nas w tej cenie dach bez dachowki oczywiscie, zakonczony na papie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilxus 18.12.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Trochę tanio jak za SSO Spartankaa. Poza tym zawsze lepiej mieć porównanie z innymi ofertami. Odnośnie rekuperacji, moim zdaniem jest ona jak najbardziej opłacalna i potrzebna. Przy dobrych oknach nie ma innej opcji: albo montujemy nawiewniki, co kosztuje i przyczynia się do wymiany powietrza w budynku i niestety strat ciepła, albo montujemy rekuperację. Z resztą, po co kupować dobre okna jeżeli mamy je potem dziurawić nawiewnikami lub rozszczelniać. Oprócz firmy Aircomfort mogę polecić również Klima Projekt. Fakt, że jeszcze nie skończyli (brakuje rekuperatora i anemostatów), ale jak dotąd muszę pochwalić za wykonaną robotę i podejście do klienta. Teraz zastanawiam się nad rekuperatorem (w grę wchodzą tylko z silnikami stałoprądowymi) i wybieram pomiędzy Mistral 400Duo EC lub Berluf (Dospel) Daytona 350DC ale mało mam trochę informacji o tym drugim. Przy okazji mam pytanie do tych, którzy już przerabiali ten etap:Szukam wykonawcy na gładzie i zabudowę karton-gips. Mam trzech chętnych z polecenia za 12zł/m2 robocizna gładzie (dwukrotne szpachlowanie, szlifowanie, jednokrotne malowanie), 45zł/m2 zabudowa kartongips (prosta zabudowa, tylko kąty proste- w 90% zakrycie rur od rekuperatora), jednak trafił mi się wykonawca który chce 13zł/m2 za gładzie z materiałem (z polecenia, zakres robót taki sam jak wyżej) i pytanie ile faktycznie wychodzi materiału licząc już z foliami i innymi duperelami? Jaki jest koszt za malowanie dwukrotne na gotowo i czy 45zł/m2 to cena ok za zabudowę k-g? Dzięki za pomoc! Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UżytkownikForum 19.12.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Witam wszystkich, Dzisiaj po raz pierwszy się zalogowałem, choć forum przeglądam już od dłuższego czasu. Planuję budowę domu na działce w okolicach Trójmiasta. Poszukuję solidnej i niedrogiej firmy budowlanej, która kompleksowo zbuduje dom od zera do stanu deweloperskiego. Przeszukując forum nie znalazłem wątku odnośnie tego konkretnego tematu. Próbowałem zarówno przez opcję „szukaj” jak i przeczesując kolejne tematy. Czy ktoś bardziej doświadczony mógł by mi pomóc we wskazaniu takiego tematu na forum ?A może ktoś mógł by polecić tego typu firmę lub napisać z którą nie warto podejmować współpracy. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 20.12.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Witam wszystkich, Dzisiaj po raz pierwszy się zalogowałem, choć forum przeglądam już od dłuższego czasu. Planuję budowę domu na działce w okolicach Trójmiasta. Poszukuję solidnej i niedrogiej firmy budowlanej, która kompleksowo zbuduje dom od zera do stanu deweloperskiego. Przeszukując forum nie znalazłem wątku odnośnie tego konkretnego tematu. Próbowałem zarówno przez opcję „szukaj” jak i przeczesując kolejne tematy. Czy ktoś bardziej doświadczony mógł by mi pomóc we wskazaniu takiego tematu na forum ? A może ktoś mógł by polecić tego typu firmę lub napisać z którą nie warto podejmować współpracy. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Witaj na forum Ja swojej napewno nie polecam ,ale zobacz tutaj napewno znajdziesz wiecej inf. http://forum.muratordom.pl/trojmiasto-biala-lista-wykonawcow,t61774.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 20.12.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 WitamPoszukuję solidnego fachowca do zainstalowania kominka w salonie,ponadto poszukuję parapetów wewnętrznych .Moja budowa znajduje się w Redzie.Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 22.12.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 WItam pytałem juz kiedys ale chyba nikt niepali pelletem w okolicy gdzie kupujecie pellet , i jakie ceny sa wiem ze pojawily sie słoamiane , i pestkowe pelletey ale to wynalazki u nas w pomorskim ciezko dostac , gdzie mozna dostac w miare dobry nie barlinek , pytalem w Rumi i w Bojanie w skladzie budowlanym a macie jeszcze jakies namiary ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fioloxxx 26.12.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Witam, czy ktoś z Państwa może polecić mi tartak/hurtownię gdzie tanio można kupić deski szalunkowe? Potrzebuję 3,5m3 na budowę w Mostach. Dziękuje i pozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 26.12.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Mam do sprzedania stemple dł. ok 2,70 oraz kilka dłuższych oraz używane deski szalunkowe bez gwozdzi.Odbiór w Redzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts