L.E.FemFem 10.02.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 magdazaba, nie mieszkam ani nie buduję w Przodkowie ale podnosi mnie na duchu, że jeszcze się komuś chce wychodzić, załatwić i zorganizować. Dlatego mój szacuneczek dla Ciebie. Trzymam kciuki za Waszą świetlicę. Pozdrowionka. Do Rodzin z dziećmi w wieku szkolnym, którzy mieszkają, lub zamierzają zamieszkać w najbliższym czasie w gminie Przodkowo (Czeczewo,Tokary) i chcą posłać swoje dzieci do szkoły podstawowej w Czeczewie. Obecnie świetlica przy szkole jest czynna tylko do godziny 14. Wiadomo, że większość z nas pracuje w Trójmieści i nie jesteśmy w stanie odebrać dzieci o tak wczesnej godzinie. Jestem po rozmowie w gminie oraz z dyrekcją szkoły - jeśli będzie więcej rodziców w takiej sytuacji jak my i są zainteresowani przedłuzeniem godzin otwarcia świetlicy przy szkole w Czeczewie - to powinno się udać to załatwić. Proszę o kontakt ze mną na priv, mogę podać maila do dyrektora - tak się z nim kontaktuję. Jak będzie nas więcej to napewno uda się. Dlatego proszę o pomoc tą drogą, bo mamy zamiar wprowadzić się dopiero na lato i nie znam jeszcze kto mieszka w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tazz 11.02.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 witam, jest moze ktos zainteresowany kupnem rury stalowej na zasobnik "wlasnej produkcji"? szukam chetnego do zakupu 1,5mb rury fi 510mm (jest 3m odcinek) a vetrex.. ja mam ich okna o wrzesnia i od tego czasu czekam na regulacje okna, kilka razy juz mialem umowiony termin i nadal nic, przedstawiciel jest z koscierzyny, jeszcze dam im jeden termin i umieszcze ich na czarnej liscie plus wykonam inny ruch bo nie dostalem faktury- okna generalnie sa ok pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 11.02.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Joola! Cytuję ps. MiA to ja wykopuje Twoje komentarze a Ty tu w najlepsze... W najlepsze co????????????? Niestety nie rozumiem daro31ie, to było do MiA & Wojtka -nie pisze w swoim dzienniku ale jest na forum znaczy się żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_have_a_name 12.02.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Witam, Przymierzam się do budowy domu w Koleczkowie i poszukuję sprawdzonego oraz rzetelnego inspektora nadzoru budowlanego z okilic Trójmiasta, który nadzorowałby budującą firmę. Nie chodzi mi o człowieka,który tylko przystawia pieczątki, ale takiego który jest obecny w każdym ważnym momencie i na każde zawołanie. Kierownik budowy będzie zatrudniony przez firmę budującą. Jeśli znacie taką osobę, to proszę o kontakt.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 12.02.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Czy ktoś z Was brał okna z Gdańskiej Fabryki Okien - GFO? Profile i okucia są dobre-nie wiem jak z realizacja, montazem i ewenualnym serwisem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg29 13.02.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Witam Czy komuś z forumowiczow w Gdańsku udało się zmienić taryfę budowlaną C11 na G11 bez odbioru budynku? Będę wdzieczny za odpowiedzi. pozdrawiam daro31ie Jedz do ENERGA, potrzebujesz wpis kierownika budowy o zakonczeniu robot budowlanych w dzienniku budowy, badz w formie zaswiadczenia na kartce. Od reki zmieniaja Tobie taryfe. Zmienili przepisy i sa "niby" frontem do Klienta. Sam to przecwiczylem i juz mam "zwykly prad". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tormente 13.02.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Witam serdecznie wszystkich Trójmieskich Inwestorów, a szczególnie tych z Łostowic Jesteśmy na etapie podłączania mediów, więc jeszcze baaaaardzo dłuuuuuga droga przed nami. Wybraliśmy projekt domu pod Kataplą z archonu, ale niestety nie istnieje on w wersji garażu podwójnego, więc musimy go przerobić. Potrzebny jest więc architekt nie tylko do adaptacji. Chciałam Was bardzo poprosić o namiary na architektów, bo jakoś nie mamy szczęścia - już dwóch architektów na hasło przeróbki zareagowało jak diabeł na święconą wodę. I to wcale nie chcieli się dowiedzieć co miałoby być zmieniane Pozdrowienia. Magda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 14.02.2010 01:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witam! Z niecierpieniem czekam az ta brzydka i biala zima sie skaczy i caly ten snieg ,ktory lezy u mnie na podworku zacznie topniec,uff sporo tego bedzie,beedzie blotko az nie wyschnie. A tak powaznie chcem spytrac o namiarek firmy zajmujacejsie polbrukiem lub kostka innej firmy,zeby byli pomyslowe na temat wzoru kostki na podworku,oraz moze by posiadali wlasnych dostawcow na kostke. Czy moze taniej wyjdzie kupic swoj material? okolicy Pruszcza Gdanskiego. Pozdrawiam i z gory dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanowi_ 14.02.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 poszukuję dobrego kierownika budowy - takiego, który będzie przyjeżdżal na budowę i sprawdzał postępy i rzetelność wykonania (a nie tylko dokonywał wpisów) - budowa w kiełpinie górnym iw ps. ile średnio kosztuje kierownik budowy za całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 14.02.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Nasz kierownik,tylko z nazwy byl kierownikiem,widzialem go 2 razy,jak wplacalem kase i drugi ,jak odbieralem dziennik z podpisami.a cenowo,to wyglada 1tys-1,5tys za cala budowe,nu i sie poleca dawac kase na raty,aby kierownik nie zapominal sie upomnic.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ELKA08 16.02.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Już wcześniej pisałam i ostrzegałam H.M.B.KRUPIER pan Mikołajun nie posiada żadnego składu budowlanego ani hurtowni jak się reklamuje ma tylko biuro w domu i na tym bazuje pod adresem który podaje nie ma żadnej hurtowni sprawdzałam .Wrazie wadliwego towaru szukaj wiatru w polu bo on tylko działa jako pośrednik w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 16.02.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Już wcześniej pisałam i ostrzegałam H.M.B.KRUPIER pan Mikołajun nie posiada żadnego składu budowlanego ani hurtowni jak się reklamuje ma tylko biuro w domu i na tym bazuje pod adresem który podaje nie ma żadnej hurtowni sprawdzałam .Wrazie wadliwego towaru szukaj wiatru w polu bo on tylko działa jako pośrednik w sprzedaży. Dziekuję za informacje. Już kilka razy miałem zamiar kupywac materiały budowlane od firmy Krupier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 17.02.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Widze za brak na forum osob ktore stosowały takie dystanse http://i48.tinypic.com/15cj96a.jpg[/img] Jest wiele innych sprawdzonych sposobów i to powtarzalnych. Niektórzy stosują duże krzyżyki, inni listewki i zawsze można je wyciągnąć i ponownie zastosować. W przypadku tych dystansy koszt jakiś tam dochodzi a po co przepłacać jak nie widać różnicy. ... Kierownik budowy będzie zatrudniony przez firmę budującą... Oj nie jest to dobre rozwiązanie bo ręka rękę myje a w przypadku jakiś drobnych potknięć, będą sami sprawy tuszować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 17.02.2010 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 ... - budowa w kiełpinie górnym Miło spotkac kolejnego budowniczego z Kiełpina Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_rk 18.02.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Jakie i u kogo zamawialiście parapety wewnętrzne? Ich brak spedza mi sen z powiek. Mam okna złoty dąb z M&S Słupsk, chciałabym parapety dopasować do okien. Poradzcie cos konkretnego i w miare w rozsądnej cenie. Pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 18.02.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Jak sie nie mylie,ten sam producent(MS) oferuje rowniez parapety,jak sie pisze na jego stronce ponad 300rodzaji.My zamawialiszmy parapety od tego samego dystybutera ,co i okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 18.02.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 ... - budowa w kiełpinie górnym Miło spotkac kolejnego budowniczego z Kiełpina Powodzenia Witam Również witam serdecznie nowego forumowicza budującego w kiełpinie!!! http://img341.imageshack.us/img341/4007/funnyfacei.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 19.02.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 poszukuję dobrego kierownika budowy - takiego, który będzie przyjeżdżal na budowę i sprawdzał postępy i rzetelność wykonania (a nie tylko dokonywał wpisów) - budowa w kiełpinie górnym iw ps. ile średnio kosztuje kierownik budowy za całość Mamy kierownika, polecanego tutaj na forum i również sami go polecamy - Tomasz Pożarowszczyk 502723754 - stawka płacona w 3 ratach, po zalaniu ław, po odbiorze dachu i odbiorze budynku. Kierownik godny polecenia bo: był na budowie nie tylko przy każdym istotnym momencie, chciał np. weryfikacji geologicznej (koszt tylko 100zł sam ją załatwił, my płaciliśmy) a pewnosc do konca pomieszkiwania:) ubicia przez wykonawcę pospólki pod chudziakiem. Z tego akurat się ucieszyłam bo mniej wiecej w tym czasie trafiłam na artykuł w muratorze, w którym opisany był przypadek budowy domu w którym zapadła się pdołoga na gruncie - jak się okazało wina leżała własnie w pospółce i glinie ktore były pod. Wracając do kierownika:) zawsze kiedy go prosilimy o spotkanie bez poblemu znajdował szybko czas dla nas. Sam dzwonil do nas, z pytaniami czy wszystko w porzadku, czy mamy jakies uwagi, pytania, niejasnosci. Spotykał sie tez z nami czasem w soboty aby na spokojnie bez wykonawcy obejrzec jego robote, podyskutowac, powyjasniac mi (jestem dociekliwa:) Doradza, wyjaśnia, jest cierpliwy, uprzejmy ale i stanowczy i wymagający wobec wykonawcy. Sam na początku powiedział, że jeśli szukamy kierownika od podpisów to trafiliśmy pod zły adres;) Też uważam ze kierownik budowy dany w pakiecie przez ekipe budująca to fatalne rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ELKA08 20.02.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Mam pytanie czy ktoś się orientuje czy można zmienić taryfę jeżeli podłączenie prądu jest z tak zwanej prowizorki .Narazie nie mamy stałego podłączenia do sieci energetycznej a może to potrwać jeszcze około pół roku .Mamy protokół odbioru na tą prowizorkę bo to było potrzebne do odbioru budynku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 20.02.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Oczywiście, że możesz a nawet musisz aby mniej płacić - trzeba się udać do zakładu energii i ładnie poprosić - nie robią problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts