slaw210 15.06.2010 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam, Niedługo zamierzam ruszyć z budową domu w Pierwoszynie. Poszukuje sprawdzonego architekta do adaptacji oraz naniesienia zmian w projekcie. Kogoś z polotem, kto oprócz rysowania i liczenia potrafił będzie również doradzić rozwiązania architektoniczne oraz aranżacje zewnątrz i wewnątrz domu. Ze względu na pracę potrzebuje także sprawdzonego inspektora nadzoru, kierownika budowy, który poprowadzi inwestycje podczas moich częstych wyjazdów. Najlepiej jeszcze żeby była to jedna osoba Czy może mi kogoś polecić? Aha, jeszcze jedno pytanie. Podobno w Pierwoszynie nie można kopać studni głębinowych. Usłyszałem plotę iż jeden z moich nowych sąsiadów miał głębinówkę i kazano mu ją zakopać. Czy wiadomo wam coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdytom 16.06.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam, Niedługo zamierzam ruszyć z budową domu w Pierwoszynie. Poszukuje sprawdzonego architekta do adaptacji oraz naniesienia zmian w projekcie. Kogoś z polotem, kto oprócz rysowania i liczenia potrafił będzie również doradzić rozwiązania architektoniczne oraz aranżacje zewnątrz i wewnątrz domu. Ze względu na pracę potrzebuje także sprawdzonego inspektora nadzoru, kierownika budowy, który poprowadzi inwestycje podczas moich częstych wyjazdów. Najlepiej jeszcze żeby była to jedna osoba Czy może mi kogoś polecić? Aha, jeszcze jedno pytanie. Podobno w Pierwoszynie nie można kopać studni głębinowych. Usłyszałem plotę iż jeden z moich nowych sąsiadów miał głębinówkę i kazano mu ją zakopać. Czy wiadomo wam coś na ten temat? Witam Sam będę ruszał z budowa w Pierwoszynie, wydawało mi sie ze wszyscy w Pierowszynie maja wode i kanalize? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 16.06.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Są na forum ludzie z Pierwoszyna mający i kanalizę i wodę nawet na bocznych uliczkach - robiliśmy tam instalacje jakieś 2 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw210 16.06.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Zgadza się. Ja też już mam wodę i kanalizę. Ale za taką wodę trzeba płacić. A do ogrodu miałbym wodę za cenę prądu zasilającego hydrofor.Zwykła studnia odpada bo wody gruntowe są bardzo głęboko. Nie kalkulowałem jeszcze czy to by się opłacało, pytam z czystej ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdytom 16.06.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Zgadza się. Ja też już mam wodę i kanalizę. Ale za taką wodę trzeba płacić. A do ogrodu miałbym wodę za cenę prądu zasilającego hydrofor. Zwykła studnia odpada bo wody gruntowe są bardzo głęboko. Nie kalkulowałem jeszcze czy to by się opłacało, pytam z czystej ciekawości. Kiedyś spotkałem się z analiza co się bardzie opłaca koszt wiercenia studni czy tez drugi licznik na ogród 600m2. Wyszło ze drugi licznik, ale sprawa jest dyskusyjna jak dla mnie. Można pomyśleć tez o zbiorniku deszczówki ja taki będę miał+system nawadniania automatycznego z wyborem źródła. ps gdzie masz działeczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw210 16.06.2010 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 ... gdzie masz działeczkę? Wiesz gdzie cadena sprzedaje "działki nad morzem"? Ulica ma się nazywać brylantowa chyba. Może będziemy sąsiadami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdytom 17.06.2010 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Wiesz gdzie cadena sprzedaje "działki nad morzem"? Ulica ma się nazywać brylantowa chyba. Może będziemy sąsiadami? Chyba bedziemy:) Moja to ta u gory wstepnie ogrodzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw210 17.06.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Chyba bedziemy:) Moja to ta u gory wstepnie ogrodzona Hej to może się gdzieś nawet widzieliśmy. Tam są dwie ogrodzone. Jedna zaraz na początku a druga przy końcu pod lasem. Miałem ochotę na tą pod lasem ale jak kupowałem to niestety zostały już tylko duże a to za drogo wychodziło. Skazany byłem na działki po drugiej stronie, na początku. Trochę kiepsko że wypada wejście od płd i teraz szukam projektu. Wstępnie chyba już znalazłem ale będę musiał zrobić dość poważne zmiany. Mam pytanie. Podczas rozmów na temat budowy drogi zaproponowałem przepusty pod drogą dla przyszłej sieci elektrycznej i gazociągów. Aby później nie niszczyć drogi. Pani z którą rozmawiałem uwzględniła przepusty pod drogą w wycenie. Drogę już budują a po rozmowie z robotnikami wygląda na to że o przepustach nic nie wiedzą. Mam nie miłe doświadczenia z rozbieraniem drogi więc myślę że to dobry pomysł. Chyba że są jakieś metody przebicia się pod drogą, albo energa i gazownia pokrywać będą koszty związane z jej naprawą. Też miałeś w wycenie przepusty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 17.06.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 witam wszystkich serdecznie mam pytanie : gdzie w ololicy kosakowa mozna kupić kręgi betonowe do wykonania studni na deszczókę A i może ktoś z forumowiczów posiada namiary na fachowca który podjąłby się wykonania takiej studni w kosakowie. Z góry dziękuję Kupowałam tutaj http://kristrans.com.pl/index.php?p=3 za 2 kręgi plus pokrywę zapłaciłam 345zł z transportem do Kosakowa. Fakt, że zamawialismy w trójkę z sąsiadami. Za wybicie ogrodowej studni na 10m płaciliśmy po 400zł. Spisuje sie idealnie - budowa, ogród, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 18.06.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 400 zł za metr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 18.06.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 400 zł za metr ? Nie za całość. To studnia na 10 metrów - typowo ogrodowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pampers 18.06.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Dziękuje bardzo za informacje odnośnie studni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela1385 18.06.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Nie za całość. To studnia na 10 metrów - typowo ogrodowa. Droga Madziu! Chciałam zapytać o twój projekt.Czy budujesz Dom W Anyzku? Ja w takim już mieszkam Jest nie do końca wykończony ale podoba mi się i szukam osób które też zauroczył ten projekt. Mieszkam koło Szemuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pikorek 18.06.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Dostałem właśnie ofertę z Tar-Mal - 973 za metr +30 za impregnację + transport. Chyba trochę dużo bo widziałem że 650 chodziły ceny nic czekam na Sulęczyn no i zadzwonił Sulęczyn - koszt ok 650 - czekam na oferte na mailu. Także różnica niezła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danny.d 18.06.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Witam.Jestem na samym początku realizowania domu.Okolice między Redą a PuckiemCzy ktoś może polecić mi osobę do wykonania adaptacji projektu domu wraz z małymi zmianami w projekcie.A także szukam geodety do wykonania mapki dla celów projektowych.Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_bud 19.06.2010 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Witam wszystkich, A więc jest, udało się. Po wielu miesiącach kupiłem dom . Hmm .... jak narazie stan "surowy" tak to się chyba mówi. Teraz się zacznie, ale cieszę się bardzo! Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimmy123 19.06.2010 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Daj jakies zdjęcia nowego nabytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz_Gdynia 19.06.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Witam, Oferuję profesjonalne wykonanie świadectwa charakterystyki energetycznej. Cena dla domu jednorodzinnego bez klimatyzacji to ok. 250-300 zl w zależności od jego powierzchni. Cena obejmuje dojazd do klienta celem zebrania danych niezbędnych do wykonania świadectwa charakterystyki energetycznej oraz dostarczenie świadectwa na miejsce inwestycji po jego sporządzeniu. Posiadam doświadczenie oraz niezbędne uprawnienia do sporządzania świadectw charakterystyki energetycznej (wpis do rejestru Ministra Infrastruktury), a także wymagane ubezpieczenie OC. Podana cena uwzględnia: - przeprowadzenie wizji lokalnej- analizę dokumentacji technicznej- przygotowanie, wydruk i oprawę świadectwa charakterystyki energetycznej- przygotowanie, wydruk i oprawę duplikatu- wykonanie kopii certyfikatu w formie cyfrowej (płyta CD)- doradztwo Usługa dostępna na terenie Trójmiasta i okolic. Kontakt:Mariusztel. 698-28-41-15: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaefce 19.06.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Przyjmę ziemię na wyrównanie działki z okolic Pruszcza Gdańskiego/ Straszyna/Trąbek Wielkich kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 20.06.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Droga Madziu! Chciałam zapytać o twój projekt.Czy budujesz Dom W Anyzku? Ja w takim już mieszkam Jest nie do końca wykończony ale podoba mi się i szukam osób które też zauroczył ten projekt. Mieszkam koło Szemuda. Tak, budujemy dom w anyżku. Tutaj trochę o nim więcej http://forum.muratordom.pl/showthread.php?66193-Dom-w-anyĹĽku-czy-ktoĹ›-buduje-zbudowaĹ‚&p=3539508#post3539508 My jesteśmy na etapie budowy ścian parteru. Zapraszam do wątku anyżkowego - chętnie podyskutuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts