dojagody 22.10.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Hello, jestem tu nowa, w przyszłym roku zaczynamy budowę w Osowie, ponieważ jesteśmy zupełnie z innej planety niz budownictwo postanowiliśmy zatrudnic firme od A do Z i dobrze wyglada nam firma "Inhome" budują domy energooszczędne. Czy ktoś może coś wie na temat tej firmy, słyszał jakies opinie? Co o tym myślicie - czy moze lepiej jednak powalczyc samemu. Koszt domu, który zaproponowali to ok 2500 za metr. Wydaje się, ze to nie jest jakaś szalona cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagawe 22.10.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Hello, jestem tu nowa, w przyszłym roku zaczynamy budowę w Osowie, ponieważ jesteśmy zupełnie z innej planety niz budownictwo postanowiliśmy zatrudnic firme od A do Z i dobrze wyglada nam firma "Inhome" budują domy energooszczędne. Czy ktoś może coś wie na temat tej firmy, słyszał jakies opinie? Co o tym myślicie - czy moze lepiej jednak powalczyc samemu. Koszt domu, który zaproponowali to ok 2500 za metr. Wydaje się, ze to nie jest jakaś szalona cena? 2500 za m kw do jakiego etapu. Dla mnie drogo mój dom powierzchnia całkowita 170 m kw. kosztował mnie ze wszystkimi instalacjami i w 90% wykończony 270 tys. zł bez działki. Obecnie w nim mieszkam. Na dokończenie wydam około 30 tys. (bez mebli). Czyli gotowy do zamieszkania 1765 zł za m kw. Nie budowałem z najtańszych materiałów i jedyną rzeczą jaką sam robiłem to elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.10.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Szambo WItam mam pytanie do Was u kogo zamawiacie wywoz szamba okolice Koleczkowa Bojana , i ile teraz biora za wywwoz ja dostalem oferte 140zl za jeden transport nie zalaznie od pojemnosci , czy to duzo czy normalnie a moze kogos polecicie bo dzwonilem w rozne miejssca i jakas rejonizacja jest bo oni poza Koleczkowem i okolicami nie chca przyjezdzac , pozdrawiam i czekam na odpowiedz . Kabina i zawór ESBE 3d z silownikiem Drugie pytanie czy macie kogos od zamotowania Kabiny prysznicowej i mam jeszcze problem z zaworem 3dr z silownikiem trzeba go wyregulowac juz 2hydraulikow wymięklo.....nie wiem moze zle trafiam ale to sie da ustawic pozdrawiam Co do ESBE z siłownikiem - jednak sugeruję rozmawiać z wykonawcą - w końcu kasiorę za toto wziął, więc... Co do kabiny i innego tzw "białego montażu" najlepiej sobie z tym radzą kafelkarze - kładąc glazure uważają na to co robią, bo wiedzą że sami będą montować. W innym wypadku najczęściej jest " bo ten j...y hydraulik sp...ł!" lub odwrotnie. Sorki za literówki, ale dzieciaki mi klawiaturę wykończyły na gierkch i czekam na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia.p 23.10.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 czy ma ktos na sprzedaz WC. Musze zaopatrzyc moja ekipe w takie owe cacko . Moze ktos cos mi podpowie. o jakie wc chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 23.10.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Witam Wybaczcie, że nie przeczytałam całego wątku w poszukiwaniu informacji , ale poszukuję namiarów na studniarza w dobrych cenach. NArodził się pomysł, żeby wywiercić jeszcze przed zimą. po co rozpraszać się wiosną jak ruszy bydowa. Bardzo proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pikorek 23.10.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 2500 za m kw do jakiego etapu. Dla mnie drogo mój dom powierzchnia całkowita 170 m kw. kosztował mnie ze wszystkimi instalacjami i w 90% wykończony 270 tys. zł bez działki. Obecnie w nim mieszkam. Na dokończenie wydam około 30 tys. (bez mebli). Czyli gotowy do zamieszkania 1765 zł za m kw. Nie budowałem z najtańszych materiałów i jedyną rzeczą jaką sam robiłem to elektryka. No to szacun. Chociaz taka kwota patrzac na moja budowe - a raczej staram sie patrzec na koszta - jest nieco malo realna. Coz moze masz bardzo dobre dojascia do materialow i bardzo tanich ekip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montolit 23.10.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Hello, jestem tu nowa, w przyszłym roku zaczynamy budowę w Osowie, ponieważ jesteśmy zupełnie z innej planety niz budownictwo postanowiliśmy zatrudnic firme od A do Z i dobrze wyglada nam firma "Inhome" budują domy energooszczędne. Czy ktoś może coś wie na temat tej firmy, słyszał jakies opinie? Co o tym myślicie - czy moze lepiej jednak powalczyc samemu. Koszt domu, który zaproponowali to ok 2500 za metr. Wydaje się, ze to nie jest jakaś szalona cena? witam na temat firmy inhome nic nie słyszałem jednak zdecydowanie odradzam każdemu kto nie ma pojęcia o budownictwie jak to nazwałaś walczyć samemu i użerać się z kolejnymi fachowcami .nie znaczy że wszystkich wkładam do jednego worka jednak czasami wystarczy że jedna ekipa pseudo fachowców popsuje wszystkie szyki.a pewnie się domyślasz ile w przeciągu całej budowy ich będzie .szerokim łukiem omijaj 4 ,5 osobowe firmy które mówią że wybudują dom od a do z bo nie można być mistrzem we wszystkim , jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego.buduj tylko ze sprawdzonymi poważnymi firmami pomimo tego że ceny tych mniejszych kuszą ale można się czasami przejechać .ze swojej strony mogę tobie polecić firmę wroński http://www.wronski.pomorskie.pl/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=81 .jestem glazurnikiem i wielokrotnie miałem okazje układać kafelki w domach które ta firma budowała i naprawdę nie było się do czego przyczepić a wręcz przeciwnie .mogę podać namiary na ludzi którym oni budowali na pewno potwierdzą moje słowa.chcesz wiedzieć coś więcej na ich temat pisz na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 24.10.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Z takim protokołem to niestety nic nie zrobisz. A gdzie są wyniki pomiarów, a gdzie interpretacja, a gdzie opisane są czynności jakim podlegają oględziny instalacji? Mój protokół z pomiarów instalacji elektrycznej (i na pewno jest prawidłowy) składa się z około 15-20 stron a ponadto wykonany jest w 3 egzemplarzach. Dwa dostaje Zleceniodawca. Jeden egz. przekazuje wraz z innymi dokumentami potrzebnymi do odbioru, drugi sam przechowuje w domu, trzeci ja przechowuję przez okres 5 lat. Wyjaśniłem wyżej. To nie do końca tak jak piszesz. Kwestia w jakim starostwie robisz odbiór. W Pruszczu wystarczy taki jak ten z podanego linka. Pomiarów nie wymagają. Oczywiście do odbioru potrzeba jeszcze zaświadczenie z Energi że jest się "podłączonym do sieci" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 24.10.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 To nie do końca tak jak piszesz. Kwestia w jakim starostwie robisz odbiór. W Pruszczu wystarczy taki jak ten z podanego linka. Pomiarów nie wymagają... I to ja również wiem. Problem jest w tym, że urzędnicy w takich starostwach źle interpretują przepisy prawa budowlanego i powiązane z nimi przepisy branżowe. Co więcej, powiem że pomiary w budownictwie jednorodzinnym powinny być co 5 lat odnawiane dla własnego bezpieczeństwa tylko kto je będzie kontrolował? Jeszcze długo będą takie rozbieżności pomiędzy tymi samymi urzędami w różnych miejscowościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 24.10.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Co do ESBE z siłownikiem - jednak sugeruję rozmawiać z wykonawcą - w końcu kasiorę za toto wziął, więc... Ja również wychodzę z takiego założenia, że jak ktoś coś zaczął i wziął za to pieniążki to jego za...nym obowiązkiem jest wywiązać się z umowy a tym bardziej dać na swoją pracę ustawową gwarancję. Nie po to płacimy pieniązki by wykonawca wychodził z założenia - "skasowałem - zapomniałem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
momic 26.10.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 WitamMam do sprzedania stemple ok. 165 szt, o długości ok. 2,5m. Odbiór w Bielkówku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flatronka 29.10.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 witam może polecicie kokoś do zgrzania papy na chudziaku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kor.nick 04.11.2010 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Witam Szukam dobrego kierownika do budowy która ma wystartować w marcu lub kwietniu ok. 4 km od Pruszcza Gd.Jeżeli możecie polecić kogoś sprawdzonego to poproszę.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 06.11.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Ja to bym zaproponował zbicie z desek szlunkowych taki "TOI-TOI". NA wielu budowach to jedyne miejsce do przemyśleń tak wlasnie zrobilismy , dzieki ocieplal ktos fundamenty hydropianem...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 07.11.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Poszukuje osoby do wykonania przyłącza kanalizacyjnego do nowego domu jednorodzinnego w gdansku Kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 10.11.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Drodzy Forumowicze, Z radością i podziwem obserwujemy, jak funkcjonuje Wasza Grupa Budująca na Forum. Chcemy na łamach "Muratora" opisać to unikalne zjawisko, jakim jest istnienie Grup Budujących. Prosimy o spotkanie z Wami. Zaproponujcie termin, przyjedziemy. Chcemy porozmawiać, jakie są Wasze relacje wzajemne i opinie. Czekamy na odzew! Liczymy na nieskomplikowane zorganizowanie takiego spotkania któregoś wieczoru lub w weekend. Prosimy o sygnał - najlepiej pisząc na: [email protected] Pozdrawiamy serdecznie Andrzej T. PaplińskiKierownik Działu Publicystykamiesięcznika "Murator"tel. (22) 59 05 358 -----------------------------------------------MURATOR Spółka Akcyjnaul. Dęblińska 6, 04-187 Warszawatel. (22) 59 05 358 e-mail: [email protected] WWW: http://murator.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom33Gdynia 10.11.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Witam. Mam na sprzedaż styropian:elewacja zewnętrzan - Termoorganika Platinum Fasada (współczynnik 0,32), grubość 15 cm frezowanyPodłoga - Termoorganika Platinum (współczynnik 0,32) grubość 3cmMogę dowieźć. Gdynia i okolice. Czy ktoś jest zainteresowany. Tomek 607 130-130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 11.11.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 ... Liczymy na nieskomplikowane zorganizowanie takiego spotkania któregoś wieczoru lub w weekend... Swego czasu, z jakieś 4 -5 lat temu było takie spotkanie (chyba w Miszewku) i całkiem sporo osób na nie przyjechało. Było całkiem ciekawie a w szczególności mogliśmy się poznać osobiście, podzielić się swoimi pytaniami i spostrzeżeniami dotyczącymi budowy (i nie tylko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.11.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Drodzy Forumowicze, Z radością i podziwem obserwujemy, jak funkcjonuje Wasza Grupa Budująca na Forum. Ja bardzo przepraszam, ale coś się chyba Drogiej Redakcji pomyliło.Albo wkleja takie hasła wszędzie nawet nie przeglądając, co się dzieje w danej grupie. Nasza grupa nie funkcjonuje. Nowi forumowicze tylko od czasu do czasu zadają pytania, które pozostają bez odpowiedzi. Prawie nikt tu nie zagląda. Po zmianach z kwietnia jeszcze coś się tu działo, ale teraz po ostatniej rewolucji, niestety Grupa Trójmiasto i okolice zamarła. A szkoda, bo dawniej był tu ruch i z przyjemnością zaglądałam. Ps. Czy nadal uważacie , że zmiany na forum były konieczne? Czy osiągnęliście zamierzony efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wasyluk 11.11.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witam, Chętnie odkupię blaszak, barakowóz, kontener na budowę. Zapraszam: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts