Redakcja 11.11.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Ja bardzo przepraszam, ale coś się chyba Drogiej Redakcji pomyliło.Albo wkleja takie hasła wszędzie nawet nie przeglądając, co się dzieje w danej grupie. Nasza grupa nie funkcjonuje. Nowi forumowicze tylko od czasu do czasu zadają pytania, które pozostają bez odpowiedzi. Prawie nikt tu nie zagląda. Po zmianach z kwietnia jeszcze coś się tu działo, ale teraz po ostatniej rewolucji, niestety Grupa Trójmiasto i okolice zamarła. A szkoda, bo dawniej był tu ruch i z przyjemnością zaglądałam. Ps. Czy nadal uważacie , że zmiany na forum były konieczne? Czy osiągnęliście zamierzony efekt? No właśnie podejmujemy kroki, by grupy żyły jak dawniej. Może się powiedzie. Czy nie ma 2-3 osób, które się znają z grupy? Spotkajmy się - to nasza propozycja. Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.11.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Znam kilka i chętnie bym się z nimi spotkała. Problemem może być to , ŻE TU NIE ZAGLĄDAJĄ Jednakże miło, że podejmujecie kroki do naprawy. Może wystarczyłoby po prostu przywrócić pierwotny wygląd grupy. Bo o forum to już nawet nie marzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 11.11.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Znam kilka i chętnie bym się z nimi spotkała. Problemem może być to , ŻE TU NIE ZAGLĄDAJĄ Jednakże miło, że podejmujecie kroki do naprawy. Może wystarczyłoby po prostu przywrócić pierwotny wygląd grupy. Bo o forum to już nawet nie marzę. Nic dodać nic ująć Zmiany były fatale!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobcioBudowniczy 12.11.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 No właśnie podejmujemy kroki, by grupy żyły jak dawniej. Może się powiedzie. Czy nie ma 2-3 osób, które się znają z grupy? Spotkajmy się - to nasza propozycja. Pozdrawiamy serdecznie Nie wiem jak było tutaj dawniej bo dopiero zaczynam budowę i chciałem udzielać się tutaj na forum i prowadzić dziennik licząc na wymianę doświadczeń z innymi budującymi w okolicach Trójmiasta. Stwierdzam jednak, że takie forum jest wielkim nieporozumieniem. Po pierwsze wrzucanie wszystkich wątków do jednego worka nie pozwala praktycznie śledzić dyskusji w danym wątku. Po drugie: liczba użytkowników - kilkanaście postów tygodniowo jakoś nie powala na kolana. Po trzecie fatalne mechanizmy wyszukiwania poszukiwanych kwestii - najpierw wywala mi listę grup tematycznych a potem znowu muszę przeszukiwać każdą z grup. Próby założenia nowego wątku bezpośrednio w grupie kończą się niepowodzeniem - nikt tam chyba nie zagląda i tematy pozostają bez odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 12.11.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Nie wiem jak było tutaj dawniej bo dopiero zaczynam budowę i chciałem udzielać się tutaj na forum i prowadzić dziennik licząc na wymianę doświadczeń z innymi budującymi w okolicach Trójmiasta. Stwierdzam jednak, że takie forum jest wielkim nieporozumieniem. Po pierwsze wrzucanie wszystkich wątków do jednego worka nie pozwala praktycznie śledzić dyskusji w danym wątku. Po drugie: liczba użytkowników - kilkanaście postów tygodniowo jakoś nie powala na kolana. Po trzecie fatalne mechanizmy wyszukiwania poszukiwanych kwestii - najpierw wywala mi listę grup tematycznych a potem znowu muszę przeszukiwać każdą z grup. Próby założenia nowego wątku bezpośrednio w grupie kończą się niepowodzeniem - nikt tam chyba nie zagląda i tematy pozostają bez odpowiedzi. I ten post wystarczy chyba aby podsumować NOWE FM Z przykrością się zgadzam z Robciem Przed zmianami ta grupa tętniła życiem. Trwały dyskusje co , gdzie i za ile można kupić.Wiele cennych rad otrzymałam przed budową. Fachowców brałam z polecenia . Teraz jest tu cicho. Ci , którzy mają już doświadczenie nie zaglądają. Nowi pytają i nie ma odpowiedzi.Idą szukać gdzie indziej. A szkoda , naprawdę szkoda, bo to forum było , z naciskiem na BYŁO czymś więcej niż forum budowlanym. Tutaj zawiązywały się przyjaźnie. Była rodzinna atmosfera. No cóż....... komuś przyszło do głowy ulepszać dobre. Efekty są jakie są. Robcio, życzę powodzenia w budowaniu. Napisz gdzie budujesz i według jakiego projektu. Może uda się ożywić Grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 12.11.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 ... Przed zmianami ta grupa tętniła życiem... Teraz jest tu cicho. Ci , którzy mają już doświadczenie nie zaglądają. Nowi pytają i nie ma odpowiedzi.Idą szukać gdzie indziej. ... No cóż....... komuś przyszło do głowy ulepszać dobre. Efekty są jakie są... A ja wcale nie uważam, aby zmiany w funkcjonowaniu forum w większy sposób wpłynęły na intensywność dyskusji na forum. To ludzie się zmieniają i ich potrzeby. Kiedyś, gdy ktos potrzebował pomocy i ją otrzymał to starał sie ją przekazać dalej, pomóc innym. Teraz niestety juz tak nie jest. Większość zagląda tutaj tylko po pomoc nie planując by kiedyś się odwdzięczyć, by pomóc innym. Łatwiej jest brać jak dawać. Takie jest życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 14.11.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Cytat z Czarnej listy wykonawców: Nie polecam firmy... NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zetor29 Zarejestrowany Nov 2010 Posty 1 A myśmy z ich usług korzystali i jestesmy bardzo zadowoleni i okna i brama i drzwi wejściowe - wszystko na czas i porządnie... Już kilkakrotnie i to w kilku miejscach poruszałem, że użytkownicy z bardzo małą ilością postów wogóle nie powinni się wypowiadać negatywnie (czy pozytywnie) bo to jest zbyt podejrzane. Chciałbym abyście przeczytali i więcej się wypowiedzieli w wątku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?167794-Uwagi-do-w%C4%85tk%C3%B3w-quot-Bia%C5%82a-Czarna-lista-wykonawc%C3%B3w-quot-. Może Wasze posty skutkują przeniesieniem obu list w bardziej widoczne miejsce (do naszej grupy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pikorek 15.11.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 WitajcieMoże ktoś polecić firmę od szamba betonowego? miałem jeden namiar ale nie lubie jak komuś nie zależy i to ja mam się dobijać z prosbą o realizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 15.11.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Nie wiem , czy im zależy Może spróbuj 515253872 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pikorek 15.11.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 dzięki inny numer niż moj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 15.11.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 My co prawda w chwili obecnej się rozmyśliliśmy ( jest szansa na kanalizację ) ale jak trwały rozmowy to pan oddzwaniał jak nie mógł odebrac telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pikorek 15.11.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 i jest taniej i można w tym tygodniu dzięki jeszcze raz - dam znać jak bedzie po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 15.11.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 ooooo cieszę się, że mogłam pomóc. Mam nadzieję , że będziesz zadowolony/a po montażu . Daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 15.11.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Czy ktoś ma namiar na dobrego hydraulika. Będzie w domu piec kondensacyjny, solary i kominek z płaszczem wodnym. Zależy nam, żeby instalacja była zrobiona przez fachowca. Szukam też kogoś niedrogiego do wykonania nawadniania ogrodu. Może uda się otrzymać jakiś namiar, choć rzeczywiście nieczęsto chyba zaglądają tu starzy bywalcy (czytaj: doświadczeni:) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 15.11.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Hydraulikę oddałabym w ręce firmy DESTO. My jesteśmy zadowoleni. Nr do Tomka forumowego Małego 605 848 430 Do nawodnienia ogrodu nikogo nie polecę, bo nie robiłam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 15.11.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Super, Dzięki:) Już zanotowałam numer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pikorek 15.11.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 A nie bierzesz wszystkiego razem? Znaczy materiałów i montażu? na vacie można oszczędzić no i jakoś lepiej z gwarancją - ja wziąłem wszystko przez hurtownie + wykonanie z ich strony - ceny niezłe, mam wszystko na papierze, materiały tylko takie jak potrzebne i w razie zmian a było kilka w trakcie montażu nie trzeba się męczyć ze zwrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 16.11.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 A nie bierzesz wszystkiego razem? Znaczy materiałów i montażu? na vacie można oszczędzić no i jakoś lepiej z gwarancją - ja wziąłem wszystko przez hurtownie + wykonanie z ich strony - ceny niezłe, mam wszystko na papierze, materiały tylko takie jak potrzebne i w razie zmian a było kilka w trakcie montażu nie trzeba się męczyć ze zwrotem Chętnie wezmę wszystko razem, ale zależy mi zeby hydraulikę robił dobry fachowiec. W poprzednim domu hydraulikę mieliśmy zrobioną nie najlepiej, więc teraz jesteśmy wyczuleni. Kominek z płaszczem był, ale wody użytkowej nie grzał, grzejniki zawsze były ciepłe do połowy. Żle dobrana była wielkość grzejników do powierzchni pomieszeń, co powodowało, że temperatura w domu była nierównomierna w poszczególnych pomieszczeniach itd, itp. Dodam, że było to podobno dobry hydraulik, ale chyba sprzed kilku dekad kiedy wszystko było bardziej proste... Dlatego szukam kogoś kto zrobi całą instalację - podłogówka około 90 m2, piec, solary i kominek. Pozdrawiam, Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pikorek 16.11.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Ja mam pierwszy etap czyli podlogowka i czekam na wylewki. Proba cisnieniowa ok. Jak skoncze to dam znac na razie wszystko ok wg moich uwag i projektu Kominka nie robie ale solary i owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 17.11.2010 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Chętnie wezmę wszystko razem, ale zależy mi zeby hydraulikę robił dobry fachowiec. W poprzednim domu hydraulikę mieliśmy zrobioną nie najlepiej, więc teraz jesteśmy wyczuleni. Kominek z płaszczem był, ale wody użytkowej nie grzał, grzejniki zawsze były ciepłe do połowy. Żle dobrana była wielkość grzejników do powierzchni pomieszeń, co powodowało, że temperatura w domu była nierównomierna w poszczególnych pomieszczeniach itd, itp. Dodam, że było to podobno dobry hydraulik, ale chyba sprzed kilku dekad kiedy wszystko było bardziej proste... Dlatego szukam kogoś kto zrobi całą instalację - podłogówka około 90 m2, piec, solary i kominek. Pozdrawiam, Dorota A dzwoniłaś do "małego" z DESTO? Ja też polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts