pikorek 06.01.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Dzięki. Bank bierze każdego rzeczoznawcę - napisałem do kilku i dostałem już ofertę i po rozmowie jutro jestem z nim umówiony. A do kominkarza zadzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majonez 14.01.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Hej, Tak się chciałem przywitać i zadać jedno pytanie. Witam się, bo zaczynam biudowę w Gdańsku Klukowie - zapraszam do dziennika (w stopce link) Budowa w technologii mocno udziwnionej Pytanie. Czy ktoś instalował wentylację nawiewno-wywiewną higrosterowaną Aereco? Ktoś ma? Spisuje się? Dajcie znać... A jakby co piszcie na każdy temat. Serdeczności http://forum.muratordom.pl/blog.php?79046-Budujemy-Z79-w-technologii-HBE-(Konsbud) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.01.2011 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 A nie budujesz czasami z FD szkieleciaka? Toż to normalna budowa, a nie udziwniona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALGORT 16.01.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam, pomóżcie proszę bo już nie mam nerwów na szukanie wśród wszystkich postów namiarów na sprawdzonych, fachowych i nie drogich: stolarzy od schodów dęb owych oraz kogoś od balustrad z nierdzewki łączonej z drewnem. Z góry serdeczne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thoren 22.01.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 witam.Poszukuję osób które mają zamiar się budować bądź budują w Bielkowie (gm.Kolbudy).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_8_8 23.01.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Witam, zamierzam w polowie roku rozpoczac budowe domu. Mam kilka pytan:1. Czy budowac 1W czy 2W pustak 24 plus styropian?2. Czy budowac na klej (spoina cienka) czy na zaprawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_8_8 23.01.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Jeszcze jedno pytanie: Czy mogli byscie polecic jakiegos dobrego inspektora/kierownika budowy z pomorskiego?Moze byc ktos z okolicy Kaszub gdyz dom bende budowal w Kartuzach. Jak ktos ma tez namiary na dobra i zaufana ekipe budowlancow to tez bym prosil o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 26.01.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam, zamierzam w polowie roku rozpoczac budowe domu. Mam kilka pytan: 1. Czy budowac 1W czy 2W pustak 24 plus styropian? 2. Czy budowac na klej (spoina cienka) czy na zaprawe? Kolego nigdy 1W, Najlepiej 3W ale to droga metoda wiec pozostaje 2W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimmy123 29.01.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Też tak uważam.Jednak są i tacy którzy zachwalają pomysł ścian jednowarstwowych i całkiem sporo ich się buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 30.01.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Też tak uważam.Jednak są i tacy którzy zachwalają pomysł ścian jednowarstwowych i całkiem sporo ich się buduje. Zgadzam się że jest wielu których dało się wprowadzić w omotanie, ale tak naprawde to my decydujemy nie wykonawca czy też broszury reklamowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuhan 03.02.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 WitamBuduję w Mrzezinie , możecie polecić dekarz. sprawa dosyć pilna pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 07.02.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Witam, czy ktoś z Was może polecić solidną firmę do wykonania wentylacji mechanicznej wraz z gwc? Póki co, tylko dwie firmy pofatygowały się, żeby przysłać swoją ofertę. Są to Apis i AirComfort. Nie wiem też, czy opłacalne jest rozprowdzanie rur, bo koszt jest wysoki-grubo ponad 10 tys. Do tego dopiero reszta - rekuperator, instalacje itd. W razie czego, szukam też dobrej firmy od c.o., kominka i solarów. Polećcie kogoś sprawdzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_bud 10.02.2011 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Witam, czy ktoś z Was może polecić solidną firmę do wykonania wentylacji mechanicznej wraz z gwc? Póki co, tylko dwie firmy pofatygowały się, żeby przysłać swoją ofertę. Są to Apis i AirComfort. Nie wiem też, czy opłacalne jest rozprowdzanie rur, bo koszt jest wysoki-grubo ponad 10 tys. Do tego dopiero reszta - rekuperator, instalacje itd. W razie czego, szukam też dobrej firmy od c.o., kominka i solarów. Polećcie kogoś sprawdzonego. Witaj, Porozmawiaj z Aquatic Lublewo http://www.aquatic24.pl, 58 347-94-07 już ich polecałem. Uważam że świetna robota i w miarę dobre ceny!!! Ja poszukuję dobrej ekipy od bruku, tylko muszą się naprawdę znać. Planuję troszkę zawijasków i chciałbym kostkę połączyć z kamieniem. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 10.02.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Dzięki wojtek_bud ! Gdzieś faktycznie o nich czytałam. Chyba na białej liście. Zdaje się, że mąż próbował się kontaktować, ale nie udało się. Skoro polecani, to będziemy próbować dalej. Pierwsza wycena (z innej firmy ) wyszła sporo, więc chcemy mieć dwie, lub trzy wyceny porządnych firm, zanim zdecydujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_bud 10.02.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Dzięki wojtek_bud ! Gdzieś faktycznie o nich czytałam. Chyba na białej liście. Zdaje się, że mąż próbował się kontaktować, ale nie udało się. Skoro polecani, to będziemy próbować dalej. Pierwsza wycena (z innej firmy ) wyszła sporo, więc chcemy mieć dwie, lub trzy wyceny porządnych firm, zanim zdecydujemy. Witaj! Żaden kłopot, mam kilku znajomych u których robili no i u mnie też, a też właśnie zastanawiam się nad reku tylko nie wiem czy to nie za późno, ale zadzwonię do nich i popytam. A znasz kogoś od kostki brukowej? Dostałem jakiś namiar od kuzyna ale rozmowa brzmiała ......... wrrrr fatalnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 11.02.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Niestety, jeszcze nie ten etap u mnie. U nas wszystko tak szybko się toczy, że tylko na bieżąco dajemy radę z wszystkim. Póki co, to mamy większość rzeczy uzgodnione do momentu stanu surowego zamkniętego - mury, dach, dachówka, okna, elektryka, alarm. Szukamy teraz c.o. i c.w. no i rekuperacja. No i ocieplenie i elewacja. W tej chwili mamy zrobione fundamenty - więc droga przed nami daleka Co dalej, to jeszcze nie rozglądamy się nawet, bo brak czasu a nie chcemy poczuć utraty kontoroli nad tym co się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatka35 13.02.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Kuhan to namiar na dekarza 607497634 polecany tu na forum pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiawroclaw 14.02.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witam!Mogę polecić Państwu Pana Krzysztofa Roszkowskiego.Podczas budowy domu mojego Syna mieliśmy wielu fachowców.Po wielu przykrych doświadczeniach straciliśmy już nadzieję,iż w naszym kraju są ludzie znający się na swojej profesji.Wielu z nich raczyło nas na wstępie opowieściami o swoich umiejętnościach,co w efekcie nie miało nic wspólnego z tym czego oczekiwaliśmy.Pana Krzysztofa poznaliśmy przypadkiem,jak to zwykle bywa z polecenia.Zanim jednak podjęliśmy decyzję zatrudnienia,nauczeni doświadczeniem zażądaliśmy adresu gdzie obecnie wykonywał pracę.Zajechaliśmy na budowę,gdzie pracowników było dość mnogo,jednak z kilku pokoi,które były już wykończone,okazało się ,że tylko jeden zasługiwał na uwagę.Ten właśnie pokój robiony był przez Pana Krzysztofa.Ponieważ złe doświadczenia zostawiły ślad i w związku z tym ograniczone zaufanie do kogokolwiek ,nie omieszkałam zapytać o zdanie inwestora remontowanego domu.Podczas gdy potwierdził ,iż na uznanie zasługuje tylko Pan Krzysztof zdecydowaliśmy ,że zaprosimy go do współpracy.Trwało to długo,ponieważ robił cały dom sam, ale warto było.Jest to człowiek bardzo dokładny,zwraca uwagę na każdy szczegół.Ma też sporo własnych pomysłów,potrafi doradzić.U nas wygładził i pomalował ściany,na marginesie mówiąc po fachowcach którzy robili tynki maszynowo,poprawiali dwukrotnie i dopiero ściany były jak należy po poprawkach Pana Krzysztofa.Wiązaliśmy z nim dalsze plany wykończeniowe, niestety przez jakiś czas został wyłączony z pracy z uwagi na dolegliwości chorobowe.Tak więc do położenia paneli musieliśmy wziąć kogoś innego.Ponieważ jeszcze został garaż do dokończenia ,z którym można było poczekać,czekaliśmy cały rok i jest już dokończony.Raz jeszcze polecam i podaję adres kontaktowy Pana Krzysztofa:http:http://www.bersongroup.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tossia 15.02.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Wtam. Poszukuję wykonawcy domu drewnianego letniskowego. Firm reklamuje się sporo, ale którą wybrać...? Czy ktoś może polecić mi firmę, która buduje solidnie i w rozsądnej cenie? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomsz 19.02.2011 01:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Chcialbym przywitac sie z Trojmiejska spolecznoscia...Dopiero zaczalem "przekopywac" zasoby forum i nie idzie mi to tak jakbym sobie tego zyczyl.... W najblizszym czasie bede przymiezal sie do zanabycia napedow do przesuwanej bramy wjazdowej i bramy garazowej.Na lato bede szukal ekipy do zrobienia elewacji +polozenie waty...Z gory dzieki za ewentualne namiary na firmy/wykonawce.... moga byc na priva... Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts