Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej,

Tak się chciałem przywitać i zadać jedno pytanie.

Witam się, bo zaczynam biudowę w Gdańsku Klukowie - zapraszam do dziennika (w stopce link)

Budowa w technologii mocno udziwnionej :)

Pytanie. Czy ktoś instalował wentylację nawiewno-wywiewną higrosterowaną Aereco?

Ktoś ma? Spisuje się?

Dajcie znać... A jakby co piszcie na każdy temat.

Serdeczności

http://forum.muratordom.pl/blog.php?79046-Budujemy-Z79-w-technologii-HBE-(Konsbud)

Jeszcze jedno pytanie:

Czy mogli byscie polecic jakiegos dobrego inspektora/kierownika budowy z pomorskiego?

Moze byc ktos z okolicy Kaszub gdyz dom bende budowal w Kartuzach.

Jak ktos ma tez namiary na dobra i zaufana ekipe budowlancow to tez bym prosil o namiary.

Witam, czy ktoś z Was może polecić solidną firmę do wykonania wentylacji mechanicznej wraz z gwc? Póki co, tylko dwie firmy pofatygowały się, żeby przysłać swoją ofertę. Są to Apis i AirComfort. Nie wiem też, czy opłacalne jest rozprowdzanie rur, bo koszt jest wysoki-grubo ponad 10 tys. Do tego dopiero reszta - rekuperator, instalacje itd.

W razie czego, szukam też dobrej firmy od c.o., kominka i solarów. Polećcie kogoś sprawdzonego.

Witam, czy ktoś z Was może polecić solidną firmę do wykonania wentylacji mechanicznej wraz z gwc? Póki co, tylko dwie firmy pofatygowały się, żeby przysłać swoją ofertę. Są to Apis i AirComfort. Nie wiem też, czy opłacalne jest rozprowdzanie rur, bo koszt jest wysoki-grubo ponad 10 tys. Do tego dopiero reszta - rekuperator, instalacje itd.

W razie czego, szukam też dobrej firmy od c.o., kominka i solarów. Polećcie kogoś sprawdzonego.

Witaj,

Porozmawiaj z Aquatic Lublewo http://www.aquatic24.pl, 58 347-94-07 już ich polecałem. Uważam że świetna robota i w miarę dobre ceny!!!

Ja poszukuję dobrej ekipy od bruku, tylko muszą się naprawdę znać. Planuję troszkę zawijasków i chciałbym kostkę połączyć z kamieniem.

Pozdrawiam,

Dzięki wojtek_bud ! Gdzieś faktycznie o nich czytałam. Chyba na białej liście. Zdaje się, że mąż próbował się kontaktować, ale nie udało się. Skoro polecani, to będziemy próbować dalej. Pierwsza wycena (z innej firmy ) wyszła sporo, więc chcemy mieć dwie, lub trzy wyceny porządnych firm, zanim zdecydujemy.

Dzięki wojtek_bud ! Gdzieś faktycznie o nich czytałam. Chyba na białej liście. Zdaje się, że mąż próbował się kontaktować, ale nie udało się. Skoro polecani, to będziemy próbować dalej. Pierwsza wycena (z innej firmy ) wyszła sporo, więc chcemy mieć dwie, lub trzy wyceny porządnych firm, zanim zdecydujemy.

Witaj!

Żaden kłopot, mam kilku znajomych u których robili no i u mnie też, a też właśnie zastanawiam się nad reku tylko nie wiem czy to nie za późno, ale zadzwonię do nich i popytam.

A znasz kogoś od kostki brukowej? Dostałem jakiś namiar od kuzyna ale rozmowa brzmiała ......... wrrrr fatalnie :( ?

Niestety, jeszcze nie ten etap u mnie. U nas wszystko tak szybko się toczy, że tylko na bieżąco dajemy radę z wszystkim. Póki co, to mamy większość rzeczy uzgodnione do momentu stanu surowego zamkniętego - mury, dach, dachówka, okna, elektryka, alarm. Szukamy teraz c.o. i c.w. no i rekuperacja. No i ocieplenie i elewacja. W tej chwili mamy zrobione fundamenty - więc droga przed nami daleka :)

Co dalej, to jeszcze nie rozglądamy się nawet, bo brak czasu a nie chcemy poczuć utraty kontoroli nad tym co się dzieje :)

Witam!Mogę polecić Państwu Pana Krzysztofa Roszkowskiego.Podczas budowy domu mojego Syna mieliśmy wielu fachowców.Po wielu przykrych doświadczeniach straciliśmy już nadzieję,iż w naszym kraju są ludzie znający się na swojej profesji.Wielu z nich raczyło nas na wstępie opowieściami o swoich umiejętnościach,co w efekcie nie miało nic wspólnego z tym czego oczekiwaliśmy.Pana Krzysztofa poznaliśmy przypadkiem,jak to zwykle bywa z polecenia.Zanim jednak podjęliśmy decyzję zatrudnienia,nauczeni doświadczeniem zażądaliśmy adresu gdzie obecnie wykonywał pracę.Zajechaliśmy na budowę,gdzie pracowników było dość mnogo,jednak z kilku pokoi,które były już wykończone,okazało się ,że tylko jeden zasługiwał na uwagę.Ten właśnie pokój robiony był przez Pana Krzysztofa.Ponieważ złe doświadczenia zostawiły ślad i w związku z tym ograniczone zaufanie do kogokolwiek ,nie omieszkałam zapytać o zdanie inwestora remontowanego domu.Podczas gdy potwierdził ,iż na uznanie zasługuje tylko Pan Krzysztof zdecydowaliśmy ,że zaprosimy go do współpracy.Trwało to długo,ponieważ robił cały dom sam, ale warto było.Jest to człowiek bardzo dokładny,zwraca uwagę na każdy szczegół.Ma też sporo własnych pomysłów,potrafi doradzić.U nas wygładził i pomalował ściany,na marginesie mówiąc po fachowcach którzy robili tynki maszynowo,poprawiali dwukrotnie i dopiero ściany były jak należy po poprawkach Pana Krzysztofa.Wiązaliśmy z nim dalsze plany wykończeniowe, niestety przez jakiś czas został wyłączony z pracy z uwagi na dolegliwości chorobowe.Tak więc do położenia paneli musieliśmy wziąć kogoś innego.Ponieważ jeszcze został garaż do dokończenia ,z którym można było poczekać,czekaliśmy cały rok i jest już dokończony.Raz jeszcze polecam i podaję adres kontaktowy Pana Krzysztofa:http:http://www.bersongroup.pl

Chcialbym przywitac sie z Trojmiejska spolecznoscia...

Dopiero zaczalem "przekopywac" zasoby forum i nie idzie mi to tak jakbym sobie tego zyczyl....

W najblizszym czasie bede przymiezal sie do zanabycia napedow do przesuwanej bramy wjazdowej i bramy garazowej.

Na lato bede szukal ekipy do zrobienia elewacji +polozenie waty...

Z gory dzieki za ewentualne namiary na firmy/wykonawce.... moga byc na priva...

Tomek