Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

mam (może głupie, ale co tam) pytanie do budujących czy też mieszkających w gm. Żukowo - u kogo kupujecie prąd? Na etapie budowy przyłącza spięłam się z wejherowską energetyką i jak nie muszę to nie chcę leni utrzymywać... A teraz czas na zamontowanie licznika :yes:

W wodę zaopatruje nas ZUK w Glinczu, prawda? Oczywiście strony internetowej nie mają i trzeba się tam wybrać osobiscie:mad: A jak im idzie z podłączeniem (studzienkę już mam w granicy, brak tylko kurka i licznika).

Będę wdzięczna za cierpliwość

...Mam pytanie - ile moze kosztować dylatacja z korka pomiedzy panelami a gresem. Dzisiaj fachowcu ułożyli mi podłogę klejoną w wnękach w gresie i trzeba zrobic dylatację do tego ale cena mnie zabiła

Ja miałem taką dylatację zrobioną samodzielnie. Kupiłem w takim "flaku - kondonie" korek z klejem i pistoletem do wyciskania rozprowadziłem. Korek był w cenie około 60 zł/szt a naprawdę na wiele wystarczy.

Niestety miałem bo po jakiś 2-3 latach nie był on estetyczny bo jak to korek był bardzo porowaty i troszkę "się zasyfił". Ze względu, że nie cierpię wszelkich metalowych, alu, mosiądz itp. list maskujących a korek się nie sprawdził to zastosowałem silikon barwiony dokładnie w kolorze paneli i wcale się teraz nie rzuca w oczy.

Ja miałem taką dylatację zrobioną samodzielnie. Kupiłem w takim "flaku - kondonie" korek z klejem i pistoletem do wyciskania rozprowadziłem. Korek był w cenie około 60 zł/szt a naprawdę na wiele wystarczy.

Niestety miałem bo po jakiś 2-3 latach nie był on estetyczny bo jak to korek był bardzo porowaty i troszkę "się zasyfił". Ze względu, że nie cierpię wszelkich metalowych, alu, mosiądz itp. list maskujących a korek się nie sprawdził to zastosowałem silikon barwiony dokładnie w kolorze paneli i wcale się teraz nie rzuca w oczy.

No widziałem to cudo ale wszyscy piszą ze się kruszy - w caso jest za 39 plz. naucze się robić sam dylatację korkiem :)

No widziałem to cudo ale wszyscy piszą ze się kruszy - w caso jest za 39 plz. naucze się robić sam dylatację korkiem :)

U mnie się nie kruszyło, bo może miałem szczelnie wypełnione ale brudzić to się brudziło a wyczyścić to ni jak się nie dało.

Co do ceny to nie pamiętam dokładnie ale wiem, że wtedy było to dość dużo.

Witam,

Czy zna ktos z was firme/osobe dzialajaca w okolicy Zukowa/Borkowa, ktora dobrze i tanio postawilaby stan surowy domu, wstepnie moze byc bez dachu.

Rozpoczecie budowy - maj 2011.

Z gory dziekuje za wszelkie namiary

Pozdrawiam

Witam,

Czy zna ktos z was firme/osobe dzialajaca w okolicy Zukowa/Borkowa, ktora dobrze i tanio postawilaby stan surowy domu, wstepnie moze byc bez dachu.

Rozpoczecie budowy - maj 2011.

Z gory dziekuje za wszelkie namiary

Pozdrawiam

U mnie budował Pan Sławek Nikel 602 340 752i w tamtych okolicach pewnie by mu pasowało

Sprzedam impregnat koloryzujący do drewna DULUX:

Dulux do ogrodzeń - pojemnik 5L za 40zł

http://i1117.photobucket.com/albums/k599/bicki1/impregnatdoogrodzen-kolorytlumaczenie.jpg

Dulux do tarasów - pojemnik 3L za 24zł

http://i1117.photobucket.com/albums/k599/bicki1/impregnatdotarasw-kolorytlumaczenie.jpg

Impregnat pochodzi z Duńskiej dystrybucji.

http://i1117.photobucket.com/albums/k599/bicki1/duluxsprayablefencefront.jpg

Można odebrać osobiście w Gdyni centrum.

tel 601 7200 43

Witajcie

Posiadam na sprzedaż styropian, który mi pozostał. Zakupiłem za dużo.

Termoorganika platinum (świetne parametry 0,032) gr 15cm z frezem

Idzie wiosna więc wielu z Was pewnie myśli o izolacji zewnętrznej

oto link na allegro.

http://allegro.pl/styropian-termoorganika-platinum-fasada-15cm-frez-i1507046128.html

serdecznie pozdrawiam

Tomasz

serdecznie pozdrawiam