Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

Siatkę kupiłam w Leroy M w Rumii po 69zł za 25mb ( rolka ); 160 cm wys; drut 1,6. Blaszaka nie kupowałam, bo budowlańcy zrobili piękną budkę z drewna - chyba zostanie w ogródku na dłużej :)

O dzięki za podpowiedź!! sprawdziłam tylko w castoramie i u producenta- ale tu i tu jest drożej niż w leroyu:) dzięki :)

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Chciałęm się zapytać jaki jest koszt przyłącza gazowego. Odległość około 15 mb. Jaki jest czas oczekiwania na przyłącze od dnia zwystąpienia o warunki techniczne, do kogo zgłosić się dalej i co należy zrobić.

Z góry dzięki

To pewnie zależy od miejsca, U mnie- okolice Żukowa, po otrzymaniu warunków do podłączenia gazu trzeba złożyć o podłączenie - wtedy jeśłi nie ma gazociągu to muszą dać do zaprojektowania, co troszkę zajmuje czasu- jak mają projekt to podpisuje się umowę o wykonanie przyłączenia gdzie deklaruje się do iedy wykona się instalację gazu u siebie w domu i do kiedy sugeruje się wykonanie przyłączenia przez gazownię. Uzyskałam info, że jeśli jest już projekt- to jeśli gazociąg jest blisko to czas podłączenia wynosi do 6miesięcy. Jeśli jest daleko (np. u mnie ok 300m) to podali mi termin na koniec 2012 roku. Podejrzewam, że wszystko zależy jednak od lokalizacji i gazowni. Aha! oprócz warunków przyłączenia trzeba też wystąpic do pgnig o gwarancję dostrczenia gazu. Ponosiesz sam koszt podłączenia- około 1900pln.

Jak dobrze rozmuję to 1,9 k za samą chęć przyłączenia się muszę ponieść. Przyłącze w Banine gazociąg mam w drodze. Rozumiem również iż po otrzymaniu warunków technicznych szukam sobie gościa co mi zaprojektuje instalację od skrzynki (której jeszcze nie ma) na granicy mojej działki do pieca. Resztą zajmuje się gazownia?

... czy za schody bukowe na betonie , 15 stopni , zabieg w kształcie U , 10 000 zł to normalna cena? Czy ci stolarze powariowali?

Schody schodom nie równe a cena 10k (mówimy tu o dobrym wykonaniu) to minimalna. Ja już schodów drewnianych widziałem całe mnóstwo i niektóre z nich to na pewno nie są warte swoich pieniędzy.

Przy dobrych schodach to trzeba się naprawdę napracować i zadbać o każdy detal.

W zeszłym roku na jednej budowie inwestor wyceniał schody z jednym giętym policzkiem i oferty oscylowały w granicach 25-32k. zł. Jak na razie jeszcze nie są na tym etapie i ich nie widziałem ale sam jestem ciekaw co wybiorą.

Poszukuję szamba - zbiornika betonowego 10m3, inwestycja koło Rafinerii Gdańskiej, czy ktoś może polecić w miarę rozsądną firmę z dobrymi cenami ?

Witaj,

Powinienem mieć gdzieś namiary, postaram się coś jutro napisać ale właśnie z tego co pamiętam to gdzieś koło rafinerii jest firma wykonująca zbiorniki, na pewno tak jest ale adres czy telefon...hmmm ........ poszukam i postaram się coś napisać jutro.

Pozdrawiam,

Jak dobrze rozmuję to 1,9 k za samą chęć przyłączenia się muszę ponieść. Przyłącze w Banine gazociąg mam w drodze. Rozumiem również iż po otrzymaniu warunków technicznych szukam sobie gościa co mi zaprojektuje instalację od skrzynki (której jeszcze nie ma) na granicy mojej działki do pieca. Resztą zajmuje się gazownia?

Witaj,

Najlepiej zleć całość (od granicy aż po kocioł) czyli projekt, wykonanie jak i "dokumenty jednej firmie. Dzisiaj to oni zajmują się tym od a do z.

Pozdrawiam,