Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

właśnie są mi nie potrzebne także chętnie sprzedam, Banino!

Pozdrawiam 501 70 30 30

Witam,

Kupię stemple budowlane w okolicy Borkowa/ Żukowa. Poszukuję także siatki leśnej i blaszaka- orientujecie się gdzie można je dostać najtaniej?

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

właśnie są mi nie potrzebne także chętnie sprzedam, Banino!

Pozdrawiam 501 70 30 30

Bardzo dziękuję za wszystkie wiadomości- stemple już mam :)

skąd braliście blachodachówkę? na jakie okna dachowe się decydowaliście? czy ma ktoś okna dachowe okpol? Sprzedawcy, którzy je mają- polecają a ci, u któych w ofercie ich brak- zażarcie odradzają mówiąc, ze niby przeciekają etc. A ja zastanawiam się czy nad schody doświetlone właśnie przez takie okno dachowe, nie kupić okna okpolu z samoczyszczącą szybą ( bio clean). Czy ktoś ma takie okno? Rzeczywiście nie trzeba go tak często myć?

Witam. Widzę że nie ma chętnych do dyskusji na temat moich rozważań z garażem , to mam inne pytanie. Szukam firmy z Sopotu serwisującej rolety antywłamaniowe. Kiedyś korzystałem z ich usług i byłem bardzo zadowolony. Pech bo zgubiłem wizytówkę. Jeśli ktoś wie o kim mówię to proszę o kontakt. Pozdrawiam.

Wstawiłem okna dachowe fakro termo, z pakietem trzyszybowym, szyby samoczyszczące ma w ofercie chyba już każda firma, z oknami oknopola się nie spotkałem, co do sprzedawców zachwalających swój towar, to przecież nie powiedzą ze sprzedają szajs, a konkurencja też będzie zawsze wmawiać że ich oferta jest najlepsza :)

Pan Samp to wielka porażka!

Nie ma z nim kontaktu telefonicznego - brak komórki!!!

Brak terminowości i ogólnie zaangażowania w powierzone zlecenia!

Mega porażka - potwierdzam!

Również jeden z najgorszych wyborów, z resztą z polecenia!!

Pozdrawiam

ooo a ja myslalam ze bylam jedyna tak oszukana ( ale o tym wiecej na czarnej liscie)

a co do okien to ja wybralam Megabud z Rumi . Jeszcze ich nie zamontowalismy , ale stolarka juz poszla do nich i wycena bardzo fajna .

Witam

Potrzebuje szalunków na mur oporowy. wysokość szalunku to min 1m długość muru to 2x 17m. Co radzicie kupić sklejkę szalunkową? cena na allegro - tylko jedna firma z pomorskiego to 1m3 wysokość na 1,25 - około 1,6tys pln. może lepiej wypożyczyć? jeśli tak to gdzie (okolice Gdyni)?, może znacie najtańsze rozwiązanie.

pozdrawiam

Witam,

Zostało troche materiałów po budowie. Jeśli jest ktoś z Trójmiasta i okolic zainteresowany odkupieniem to proszę o tel. - dogadamy się.

- Siatka ogrodzeniowa (leśna) 10-15mb. Wys. 150cm (nie odwijana z rolki więc nie wiem z bardziej 10mb czy bardziej 15mb)

- POROTHERM 25P+W wieneberger 1 paleta

- Porotherm 8P+W wieneberger ok. 15 szt

- styrodur 3cm frezowany - 6 płyt

- wełna mineralna UNI-MATA grubość 15cm. 1 rolka szerokość 1,2m współczynnik 0,039

- beczka 200L plastikowa bez pokrywy (nie nadaje się do wody pitnej ale na budowie spisała się znakomicie)

- membrana dachowa STROTEX 1300V ok. ½ rolki czyli 30mb

- deski szalunkowe używane Całość ok 1,5 m3 większość dł.ok. 1,5m. Jest troche dł. ok 4m,

- palety drewniane ok 15szt.

- rusztowanie stalowe + podesty drewniane do rusztowania

- cegła klinkierowa KOSMO połówkowa drążona - ok 50szt.

- plastikowe kołki do styropianu dł 26cm dł. z Wkręt-Metu, ok. 800szt.

- metalowe trzpienie do w/w kołkow - ok. 100szt.

Jak ktoś będzie zainteresowany to proszę o kontakt tel. 888 34 23 59 lub na PRIV cena bardzo okazyjna bo muszę już uporządkwać teren.

Witam,

mamy na zbyciu:

styropian ORGANIKA dach/podłoga STANDARD gr.5cm - 4 paczki po 6m2- 35zł/1 szt

styropian ORGANIKA dach/podłoga STANDART gr.4 cm - 1 paczka - 35zł

okna AVANTE z Megabudu, kolor obustronny złoty dąb

1. 770x1440 (do otworu 800x1500) okucie:Roto NT Multi, profil: IDEA -1 szt - 350zł

2. 1200x1190 (do otworu 1200x1200) okucie: Roto DESIGNO, profil IDEA - 1 szt - 400zł

Okna zostały zamontowane, a teraz zmieniła sie koncepcja. Są oczywiście w bardzo dobrym stanie, jedynie po juz jednym montażu dlatego sprzedajemy za połowę ceny. Może komuś sie przydadzą.

Odbiór w Straszynie.

Zainteresowanych proszę o kontakt na priva.

Witam

Forumowicze mam pytanie do wtajemniczonych.

Ile w tym momencie kosztuje praca hydraulika przy instalacji wodno-kanalizacyjnej?

Chodzi mi o koszt wykonania punktu.

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie materiałów do budowy instalacji.

Z jakiego materiału najlepiej wykonać instalację na ciepłą i zimną wodę?

Co polecacie?

Czy może polecacie jakiś zaufanych wykonawców z Trójmiasta i okolic?

Z góry dziękuje za informacje.

Pozdrawiam Daro31ie