urbikulek 01.05.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Witam Forumowicze mam pytanie do wtajemniczonych. Ile w tym momencie kosztuje praca hydraulika przy instalacji wodno-kanalizacyjnej? Chodzi mi o koszt wykonania punktu. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie materiałów do budowy instalacji. Z jakiego materiału najlepiej wykonać instalację na ciepłą i zimną wodę? Co polecacie? Czy może polecacie jakiś zaufanych wykonawców z Trójmiasta i okolic? Z góry dziękuje za informacje. Pozdrawiam Daro31ie Ja korzystalem z uslug firmy Pana Damiana Grablowskiego z Bojana. Co do cen sie nie wypowiadam, bo bylo to rok temu, no i jak wszedzie jest to indywidualna umiejetnosc negocjacji. Z samej uslugi jestem zadowolony, terminowo, sprawnie, milo i kulturalnie. O wyborze zdecydowaly pozytywne opinie na forum, polecenia przez kier. buda i sasiada (takze 3 niezalezne zrodla). Pan Damian w 90% odbiera telefon, a jak mu sie nie uda, to zwykle oddzwania, takze absolutnie brak problemow z kontaktem. Na pierwsze spotkanie przyjechal, policzyl punkty, doradzil, ocenil i wycenil. Wstepnie ustalilismy termin, tydzien przed sie przypomnialem i w umowionym terminie weszli pracownicy. Kilka tygodni pozniej wyszly drobne przerobki. W sumie 3 i za kazdym razem w przeciagu dnia ktos sie zjawil i sprawa byla zalatwiona. W moim przypadku byla to tylko instalacja wodna. Zdecydowalem sie na instalacje zgrzewana z tworzywa (chyba polipropylen), bo chyba wychodzi to najtaniej. A co do wad i zalet poszczegolnych typow to sie nie wypowiadam bo nie jestem fachowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 01.05.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Ja korzystalem z uslug firmy Pana Damiana Grablowskiego z Bojana. Co do cen sie nie wypowiadam, bo bylo to rok temu, no i jak wszedzie jest to indywidualna umiejetnosc negocjacji. Z samej uslugi jestem zadowolony, terminowo, sprawnie, milo i kulturalnie. O wyborze zdecydowaly pozytywne opinie na forum, polecenia przez kier. buda i sasiada (takze 3 niezalezne zrodla). Pan Damian w 90% odbiera telefon, a jak mu sie nie uda, to zwykle oddzwania, takze absolutnie brak problemow z kontaktem. Na pierwsze spotkanie przyjechal, policzyl punkty, doradzil, ocenil i wycenil. Wstepnie ustalilismy termin, tydzien przed sie przypomnialem i w umowionym terminie weszli pracownicy. Kilka tygodni pozniej wyszly drobne przerobki. W sumie 3 i za kazdym razem w przeciagu dnia ktos sie zjawil i sprawa byla zalatwiona. W moim przypadku byla to tylko instalacja wodna. Zdecydowalem sie na instalacje zgrzewana z tworzywa (chyba polipropylen), bo chyba wychodzi to najtaniej. A co do wad i zalet poszczegolnych typow to sie nie wypowiadam bo nie jestem fachowcem. A ile Pan płacił za punkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 02.05.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Wita,czy ktoś posiada jakiś namiar na dobry czarnoziem, oczywiście w super cenie? pozdrawiamanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbikulek 02.05.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Wita, czy ktoś posiada jakiś namiar na dobry czarnoziem, oczywiście w super cenie? pozdrawiam anna Podlaczam sie do pytania, okolice Bojana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 02.05.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Podlaczam sie do pytania, okolice Bojana gość na allegro ma dobra cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_t 03.05.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Witajcie,my budujemy w Dobrzewinie, są już ściany i konstrukcja dachu:) Po budowie zostało nam 13 palet YTONGA gr 40cm PP2/04 S+GT stan idealny, zafoliowane i na paletach. Zainteresowanych proszę o kontakt [email protected] pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZiPi 03.05.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Witam ! Zacząłem budowę ( a raczej moja zona zaczęła ) małego domu w Pucku . Ja sam bym się chyba za to nie wziął Budujemy bez kredytów, więc mamy nadzieję, ze przed emeryturą zdązymy się wprowadzić. Pozdrawiam ! Zdzisław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaRz 04.05.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 gość na allegro ma dobra cenę http://allegro.pl/czarnoziem-ziemia-ogrodowa-pruszcz-gdansk-trojmia-i1586348624.html http://allegro.pl/czarnoziem-ziemia-do-ogrodu-i1594826135.html czy mowa o w/wym aukcjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOMKAA 04.05.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Planuję założyć trawnik. Mam ziemie gliniasta, 800m2. CZy kto mi podpowie ile i jakiej ziemi potrzeba, aby przykryc obecną warstwę na ok.4 cm? CZy ktos wie gdzie tanio kupię taką ziemię w okolicach Dobrzewino-KArczemki???? Nie dajcie sie prosic- zróbcie coś dobrego ;; dla drugiego...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tormente 05.05.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witam. Jestem na etapie wyboru okien. Czy ktoś też może jest na podobnym etapie i wie gdzie aktualnie są jakieś fajne promocje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 08.05.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Witammam do sprzedania:pustaki stropowe teriva 150szt, część z nich jest z zaślepionymi denkami po 2,50pustaki betonu komurkowego YTONG pióro- wpust ok 40 szt. po 5,5odbiór osobisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOMKAA 11.05.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 HOP HOP NIKT NIE SŁYSZAŁ O SPRZEDAŻY TANIEJ ZIEMII NADAJĄCEJ SIE NA TRAWNIK?!! No naprawde? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 13.05.2011 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Planuję założyć trawnik. Mam ziemie gliniasta, 800m2. CZy kto mi podpowie ile i jakiej ziemi potrzeba, aby przykryc obecną warstwę na ok.4 cm? 4 cm to zdecydowanie za mało. Jak to się liczy? a tak : - dla 4 cm: 800m2 x 0,04m = 32m3 - dla 10cm: 800m2 x 0,10m = 80m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsik32 13.05.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Pytanie moje dotyczy fundamentów. Czy ktoś ma wiedzę jakie są koszty zrobienia stanu zero 150 metrów powierzchni zabudowy? Mam dylemat pomiędzy fundamentem tradycyjnym a płytą fundamentową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsik32 13.05.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Odkąd pamiętam to zawsze najlepsza ziemia była w Gdyni za Polifarbem a przed Chwaszczynem na wysokości wieży telewizyjnej. Mieli tam zdrową , niezachwaszczoną i specjalnie uzdatnioną w zależności od przeznaczenia. Oczywiście była najdroższa i dlatego kilka lat temu jak potrzebowałem to kupiłem gdzie indziej czego serdecznie pożałowałem już po pierwszym roku od wysiania trawy. Ziemia pochodziła ze zwykłej łąki i wyrosło tam wszystko co na łące a najmniej trawy którą posiałem. Kontaktu niestety nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOMKAA 16.05.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Rozumiem. Bardzo dziekuję za odpowiedż... faktycznie słyszałam, ze to pozorna oszczędność na ziemi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdajusz 16.05.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Witam. mam pytanie odnośnie garażu. Jak powszechnie wiadomo, podatek za garaż wolnostojący jest dużo wyższy od tego w bryle budynku. Jeśli zbuduję garaż wolnostojący który będzie połączony z domem balkonem, i na dachu garażu będzie taras, balkon zaś będzie dodatkowym zadaszeniem dla drugiego auta. Czy w takim wypadku garaż jest w bryle budynku czy już nie? Jak to będzie z podatkiem od nieruchomości? Jak jest ktoś w temacie to poproszę o polemikę na ten temat. My zrobiliśmy połączenie domu i wolnostojącego garażu w taki sposób ,że połączone są ze sobą jedynie murkiem ,który nie ma żadnej funkcji (oprócz zmniejszenia podatku oczywiście:-)) W murku będzie przejście -taka powiedzmy brama... Projekt domu i garazu to były projekty gotowe ,architekt doprojektował ten murek i w pozwoleniu na budowę nazywa się to " Dom zespolony z garazem" Także myślę ,że Twój balkon jak najbardziej spełnia pożądaną rolę. A warto , bo moja rodzina ma dom i osobno jakieś obórki ,pralnię i garaż - za metr domu jet stawka ok. 70 groszy ,a za obórki 6 zł!! Także ok. 250 zł rocznie idzie im na te "luksusy" ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plus1 16.05.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Dzień dobry Poszukuję kogoś kto wykona ułożenie kostki brukowej oraz ogrodzenie, okolice Żukowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 17.05.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Poszukuję dobrego fachowca do położenia ok 100m2 kostki brukowej oraz do wykonanie ogrodzenia z cegły w Redzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiros 18.05.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam Gdzie dostane tanią stal? Czas na zbrojenie stropu i potrzebuje namiary na tania hurtownie ze stalą.Dziekuje Buduje w okolicach Redy/Pucka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts