Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

Gdzie robiliście nawadnianie ogrodu? Szukam sprawdzonej firmy z rozsądnymi cenami.

U mnie robiła pewna firma ale namiary podam w poniedziałek jak zrobią ostatnie poprawki - wtedy okaże się czy jest warta polecenia :-) Generalnie rozbieżność cenowa w wykonastwie systemów nawadniania jest prawie 100% przy zastosowaniu tych samych systemów (hunter, rainbrd)

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

my kupowalismy uzywane i czesc nowych z hurtowni w cenie 7 zl za sztuke . Bardzo drogo liczysz za uzywane.[/quote

To mieliscie dobrą cenę. Gdy ja szzukałam w IVb to były po 12. A moje są zupełnie jak nowe- wiadomo, cena do negocjacji :)

pozdrowienia

Można kupić po 4,5zł ;)

Witam wszystkich serdecznie.

Poszukuje dobrego i dokloadnego wykonawcy do instalacji wod-kan ogrzewania oraz wentylacji mechanicznej. Mam oferty z Desto, Logasystem, Aqatic lecz ceny sa powalajace. Prosze o pomoc.

Pozdrawiam.

To nie ceny są powalające tylko ... to my za mało zarabiamy. Budowa domu to nie zakup TV. To są astronomiczne koszty wszystkiego - niestety. Do puki ktoś nie wybuduje domu to nie zdaje sobie do końca sprawy ile to wszystko kosztuje.

Witam wszystkich serdecznie.

Poszukuje dobrego i dokloadnego wykonawcy do instalacji wod-kan ogrzewania oraz wentylacji mechanicznej. Mam oferty z Desto, Logasystem, Aqatic lecz ceny sa powalajace. Prosze o pomoc.

Pozdrawiam.

Instalacje wod kan ekipa z Sierakowic młodzi ale bardzo kompetentni 668 675 190 to jest tel do gościa od pomp ciepła przez którego ja miałem z nimi kontakt a jesli chodzi o wentylacje mech naprawdę rzeczowi ventana wejherowo p.Rafał Bisewski 501 034 874

Witam

Dziekuje Krzysia i krzys za informacje dzisiaj bede dzwonil. Wakmen masz racje ktos kto buduje zdaje sobie sprawe co to jest budowa. Forum jest po to aby dzielic sie informacjami i unikac nipotrzebnych kosztow zwiazanych fachowcami partaczami, ktorzy doprowadzaja do ruiny finansowej i zdrowotnej. Wiem ze dobry fachowiec sie ceni ale niktorzy przesadzaja. Pozrawiam.

Witam

Posiadam zbiornik plastikowy o pojemności 1 metra sześciennego o kształcie sześcianu, który oddam za 150zł. Odbiór we własnym zakresie. Mój tel. 0668-03-06-10 begin_of_the_skype_highlighting**************0668-03-06-10******end_of_the_skype_highlighting Pozdrawiam Jacek

chętnie bym kupił tylko problem z transportem...

Witam

Z cyklu pozostałości po budowie

Mam do odstąpienia w korzystnej cenie ok. 180 szt. bloczka Silka E24 firmy Xella - cena 3,20 zł/szt oraz trochę betonowego bloczka fundamentowego.

Dla znających się na rzeczy bloczka Silka E24 nie trzeba polecać.

Mam wymurowany z niego cały dom i bardzo mi się podoba :)

Produkt świeży - na budowie u mnie dopiero od 24 maja 2011 r.

Zostało tego trochę bo zmieniły się nieco plany.

Cena do niewielkiej negocjacji, pomoc przy załadunku ale transport niestety własny.

Odbiór z budowy w miejscowości Żukczyn tj. ok 4 km od Pruszcza Gd.

Tel. 695-58-7373

Wiecie gdzie można kopic kamienie otoczaki (2-3 cm) w Trójmieście lub okolicach ? Szukałem w składach kostki, Nobasie, Żwirowni Borowiec i nigdzie nie ma...

Witam. Wiem gdzie powinny być różnego rodzaju kamienie, ponieważ ten pan który się tym zajmuje sprzedaje tylko wyłącznie różnego rodzaju kamienie. Ten skład znajduje się w Koleczkowie koło Gdyni. Jadąc od strony Bojana zaraz za zieloną tablicą Koleczkowo trzeba skręcić w lewo jakieś 100 metrów i tam jest skład. Telefon 676-01-76 ale pod tym numerem ciężko się dodzwonić kom. 607-976-523.

Pozdrawiam

RATUJCIE przed biurokracją . złożyłem papiery o wydanie pozwolenia na budowę projekt gotowy z MURATORA po niewielkich zmianach dokonanych przez architekta , z Kartuz dostałem pismo odpowiedz , w trybie pilnym 7 dni muszę znalezdz UPRAWNIONEGO PROJEKTANTA do wewnętrznych instalacji wodno-kanalizacyjnych żeby podbić w projekcie zmiany mimo , że żadne nie były wprowadzane NOWY PRZEPIS .

jeżeli ktoś zna takiego projektanta to proszę o namiar mój meil. [email protected].

Mi w urzędzie poradzono żebym po prostu wykreślił te instalacje. I tak projekt gazu musisz mieć osobno a na wodną i elektryczną i tak nie musisz mieć projektu - musisz mieć tylko uprawnionego kierowników robót w tych dziedzinach. Pomimo skreślenia możesz oczywiście wykonać te instalację zgodnie z projektem.

Witam. Mam pytanie do znawców tematu. Szukałem ostatnio okien do mojego domu. Trafiłem do firmy Vetrex w Gdańsku na Trakcie. tam usłyszałem że rolet przeciwwłamaniowych nie polecają bo po pierwsze jak ktoś się zna to nie są żadną przeszkodą, a po drugie to jest to mega mostek cieplny. Ścianę ocieplam 20 cm styropianu a kaseta od rolety ma ocieplenie 4 cm. O ile na pierwszy argument patrzę przez palce to nad drugim się mocno zastanawiam na korzyść pakietu bezpieczeństwa w okuciach i szybach. Ciekawe co sądzicie na ten temat i jakie macie doświadczenia w tym temacie.