ofma 14.01.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Witam.Jakiś czas temu obiecałem, że zrobię listę wykonawców z którymi nie miałem problemówi nie brali dużych pieniędzy za usługi.Większość z polecenia i z forum. 1.Geodeta-Krzysztof Wiśniewski-501 341 416-Małomówny ale bardzo tani oraz dokładny. 2.Adaptacja projektu-Bogdanna Ziętek-501 487 134- Tanio,szybko i profesjonalnie,nawetkiedy w starostwie czegoś brakowało Pani Bogdanna sama wszystko załatwiała i donosiła. 3.Kierownik budowy-Pan Paweł-783 390 084-Zawsze był kiedy był potrzebny. 4.Dekarz-Maciej Roszman-601 491 280-bardzo dokładny i szybki. 5.Drewno na konstrukcję dachową oraz szalunki -506 080 603- Tartak Konkor- Bardzo taniow porównaniu do innych tartaków. 6.Tynki-Radosław Krasowski-513 331 933-Firma to ojciec i syn,robią razem i nie było żadnych problemów. 7.Wylewki -Pan Mateusz-niestety zgubiłem numer, ale namiary dostaliśmy od tynkarzy. To chyba wszystko na chwilę obecną, o innych wykonawcach nie będę się wypowiadaćw szczególności o murarzach:( bo szkoda nerwów. aha jeszcze odwiert geotechniczny: geodom-502 52 68 01,tanio i szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaruś1719508916 15.01.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witam serdecznie Czy Ktoś mi podrzuci adres sklepu lub hurtowni budowlanej, gdzie w Gdańsku dostnę profile RIGIPS ULTRASTIL ??? Pozdrawiam i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsik32 15.01.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witam serdecznie Czy Ktoś mi podrzuci adres sklepu lub hurtowni budowlanej, gdzie w Gdańsku dostnę profile RIGIPS ULTRASTIL ??? Pozdrawiam i dziękuję Najlepiej poszukaj dystrybutorów na stronie producenta i dzwoń czy mają coś takiego. Ja bym tak zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karcz3 15.01.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 WitamKupie 100 stempli budowlanych około 3m wys. zbiornik na wode 1000l oraz deski szalunkowe, Posiadam transport, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaruś1719508916 15.01.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Najlepiej poszukaj dystrybutorów na stronie producenta i dzwoń czy mają coś takiego. Ja bym tak zrobił. Napisałem emaila juz jakiś czas temu do przedstawiciela Rigips na woj. pomorskie...ale nie odpowiedział Na swojej stronie nie zamieszczają dystrybutorów, trzeba szukać samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manolis 16.01.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Mam pytanie, czy wybierając ekipy na poszczególne etapy budowy, np. budowa fundamentów, wylewki, dach, etc sami kupowaliście materiał, czy ekipy go zapewniały? Chodzi mi głównie o ty, czy każdy gwoźdź, silikon, taśmę klejąca i inne tego typu drobiazgi sami kupowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaWarm 16.01.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Mam pytanie, czy wybierając ekipy na poszczególne etapy budowy, np. budowa fundamentów, wylewki, dach, etc sami kupowaliście materiał, czy ekipy go zapewniały? Chodzi mi głównie o ty, czy każdy gwoźdź, silikon, taśmę klejąca i inne tego typu drobiazgi sami kupowaliście? My kupujemy wszystko sami, nawet gwoździe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsik32 19.01.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Napisałem emaila juz jakiś czas temu do przedstawiciela Rigips na woj. pomorskie...ale nie odpowiedział Na swojej stronie nie zamieszczają dystrybutorów, trzeba szukać samemu Słabo sprawdzasz. http://www.rigips.pl/strony/kontakt/dok.php Tu jest kontakt i jedna z konsultantek obsługuje nasz region. Wystarczy zadzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsik32 19.01.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Mam pytanie, czy wybierając ekipy na poszczególne etapy budowy, np. budowa fundamentów, wylewki, dach, etc sami kupowaliście materiał, czy ekipy go zapewniały? Chodzi mi głównie o ty, czy każdy gwoźdź, silikon, taśmę klejąca i inne tego typu drobiazgi sami kupowaliście? Ja zamawiałem usługę z materiałem bo nie chciałem pilnować czy mi coś wynoszą, czy za dużo niszczą. Nie chciałem też martwić się o kradzieże z zewnątrz. Płacę za zrealizowanie pewnego etapu i godzę się na cenę, oczywiście po wcześniejszym sprawdzeniu cen na rynku. Dla mnie to bardzo wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czart78 20.01.2012 04:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Nie che rzucac pytan bo pewnie odpowiedzi juz sa na forum dlatego chcialem skorzystac z wyszukiwarki, ale chyba cos z nią nie tak...Przykladowo teraz czytalem biala liste wykonawcow i znalazlem pana "x" wiec zeby dowiedziec sie o nim wiecej zarzucilem jego imie i nazwisko w wyszukiwarke i faktycznie wyskoczyly inne tematy w ktorych to nazwisko sie pojawilo ale kiedy klikam na dlowolny z nich to otwiera sie pierwsza strona tematu a nie strona gdzie jest mowa o tym wykonawcu. Jest to o tyle niewygodne ze czesto taki temat ma kilkadziesiat lub kilkaset stron a nie mam nieograniczonego czasu na kopanie w takiej ilosci informacji.Da sie cos z tym zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.01.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Nie che rzucac pytan bo pewnie odpowiedzi juz sa na forum dlatego chcialem skorzystac z wyszukiwarki, ale chyba cos z nią nie tak... Przykladowo teraz czytalem biala liste wykonawcow i znalazlem pana "x" wiec zeby dowiedziec sie o nim wiecej zarzucilem jego imie i nazwisko w wyszukiwarke i faktycznie wyskoczyly inne tematy w ktorych to nazwisko sie pojawilo ale kiedy klikam na dlowolny z nich to otwiera sie pierwsza strona tematu a nie strona gdzie jest mowa o tym wykonawcu. Jest to o tyle niewygodne ze czesto taki temat ma kilkadziesiat lub kilkaset stron a nie mam nieograniczonego czasu na kopanie w takiej ilosci informacji. Da sie cos z tym zrobic? Jak otworzy Ci sie pierwsza strona tematu, to nad pierwszym postem na szarym pasku masz narzędzie: Przeszukaj wątek. Wystarczy tam wpisać i masz to czego szukałeś Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czart78 21.01.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Jak otworzy Ci sie pierwsza strona tematu, to nad pierwszym postem na szarym pasku masz narzędzie: Przeszukaj wątek. Wystarczy tam wpisać i masz to czego szukałeś Pozdrawiam. dzieki agalind, nawet dziala przeczytalem przed chwila Twoj dziennik mialbym pytanie a nawet trzy. 1. Bardzo podoba mi sie Twoj dach wlasnie o takim czyms myslalem do mojego tworzacego sie (narazie w glowie) domku. Moglabys zdradzic gdzie zakupilas to pokrycie? 2. Moja zona koniecznie uparla sie na okna narozne, mnie tez sie one podobaja ale ciekaw jestem czy i ile drozsze sa od standardowych? 3. Ten piecyk to na ekogroszek czy pellet? Mozesz napisac jakiej firmy i jaki to model no i czy uzywasz go juz na tyle by wyrazic swoje "nie" lub zadowolenie? Moja dzialka nie bedzie miala dostepu do gazu wiec juz teraz rozgladam sie za piecem koniecznie z podjnikiem. Czopuch jest umiejscowiony za czy na gorze pieca, bo na zdjeciu ciezko stwierdzic. z gory dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.01.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 dzieki agalind, nawet dziala przeczytalem przed chwila Twoj dziennik mialbym pytanie a nawet trzy. 1. Bardzo podoba mi sie Twoj dach wlasnie o takim czyms myslalem do mojego tworzacego sie (narazie w glowie) domku. Moglabys zdradzic gdzie zakupilas to pokrycie? 2. Moja zona koniecznie uparla sie na okna narozne, mnie tez sie one podobaja ale ciekaw jestem czy i ile drozsze sa od standardowych? 3. Ten piecyk to na ekogroszek czy pellet? Mozesz napisac jakiej firmy i jaki to model no i czy uzywasz go juz na tyle by wyrazic swoje "nie" lub zadowolenie? Moja dzialka nie bedzie miala dostepu do gazu wiec juz teraz rozgladam sie za piecem koniecznie z podjnikiem. Czopuch jest umiejscowiony za czy na gorze pieca, bo na zdjeciu ciezko stwierdzic. z gory dzieki za pomoc Cieszę się, że mogłam pomóc. 1. Blacha płaska na rabek - Producent Pruszyński, kupiona w Bacie w Kokoszkach. Kilku innych producentów tez ją robi, więc nie ma problemu z materiałem. Od razu zaznaczam, ze trzeba mieć bardzo dobrą ekipę z doświdczeniem, żeby potem nie żałować. Dach jest płski, wieć każda niedoróbka łatwo zauważalna. 2. Okna narożne to tak naprawdę 2 standardowe okna połączone słupkiem. Dochodzi więc tylko koszt słupka, czyli naprawdę niewielka kwota. 3. Piec na ekogroszek Heitztechnik Q Eko. Czopuch u góry dzięki czemu można było przysunąć piec do ściany. Firma jest w Skarszewach, czyli ewentualny serwis pod ręką. Jak sie orientowałam sporo osób ma piece tej firmy w naszym regionie. Póki co jestesmy zadowoleni. Oczywiście musieliśmy nauczyć się w nim palić, ale jakoś poszło. Na razie piec chodzi "na pół gwizdka" a w domu 19-20st.C (to też dzięki temu że dom dobrze ocieplony no i zima ciepła w tym roku). Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania zapraszam do komentarzy, bo tutaj dosyć rzadko zaglądam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizon101 21.01.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 witamposzukuję sprawdzonej ekipy być może takiej, "która nie zedrze ostatniej koszuli z pleców" za robociznę.....moja chatka stoi w m. Łęgowo koło Pruszcza Gdańskiego. Co do zakresu prac to zacznę od alarmu, instalacji tv, "prostowanie" ścian, kominek, panele, drzwi, sufity, wc czyli tzw. niezbędne minimum.....pozdrawiam wszystkich bizon101ps. czy ktos miał do czynienia z firma budowlaną Fortus z Rokitnicy?mój adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ofma 22.01.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 witam poszukuję sprawdzonej ekipy być może takiej, "która nie zedrze ostatniej koszuli z pleców" za robociznę.....moja chatka stoi w m. Łęgowo koło Pruszcza Gdańskiego. Co do zakresu prac to zacznę od alarmu, instalacji tv, "prostowanie" ścian, kominek, panele, drzwi, sufity, wc czyli tzw. niezbędne minimum.....pozdrawiam wszystkich bizon101 ps. czy ktos miał do czynienia z firma budowlaną Fortus z Rokitnicy? mój adres: [email protected] Nie napisałeś czy chodzi o remont czy nowo wybudowany domek?Ekipę od wszystkiego co wypisałeś ciężko Ci będzie znaleść,najlepiej na każdy etap odpowiednią firmę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedy560 22.01.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witam Kupie 100 stempli budowlanych około 3m wys. zbiornik na wode 1000l oraz deski szalunkowe, Posiadam transport, Witam, Mam okoł 180 szt stępli wysokość 2,80 w Kamieniu po 4 zł szt, transport i załadunek po Pana stronie. Jedyny problem to nie przebywam na tym terenie. W razie zainteresowania proszę o kontakt na meila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karcz3 22.01.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witam, Mam okoł 180 szt stępli wysokość 2,80 w Kamieniu po 4 zł szt, transport i załadunek po Pana stronie. Jedyny problem to nie przebywam na tym terenie. W razie zainteresowania proszę o kontakt na meila. Już zakupiłem 200szt i w cenie po 3 zł także dziekuje Interesuje mnie jeszcze zbiornik 1000l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw210 22.01.2012 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witam, Poszukuje firmy specjalizującej się w dachach balastowych.Czy ktoś budował, ma doświadczenie w takich konstrukcjach? Cz jest jakaś godna polecania firma która wykonuje takie dachy w okolicach trójmiasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizon101 23.01.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Nie napisałeś czy chodzi o remont czy nowo wybudowany domek?Ekipę od wszystkiego co wypisałeś ciężko Ci będzie znaleść,najlepiej na każdy etap odpowiednią firmę... witam, domek o którym myślę jest nowo wybudowany..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ofma 24.01.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 witam, domek o którym myślę jest nowo wybudowany..... Większość firm które u mnie działały opisałem TUTAJ Na instalację dodatkowo mogę polecić Pana Darka z Gdyni 603883271-Bardzo dokładny i rzetelny tylko, że pracuje dodatkowo w innym zawodzie i czasami nie pojawia się na budowe:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts