aprilka1000 10.04.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 dziwne, że nie rozumiesz o co chodzi................... widać, że nie miałaś zbyt wiele do czynienia z wykonawcami. a na jakiej podstawie to stwierdzasz ze nie mialam do czynienia z wykonawcami . Na forum wymieniamy sie doswiadczeniami i pomagamy sobie a nie szczujemy ze mamy numer ale nie damy . Z drugiej zas strony to nie bralabym takich wykonawcow , to meczace myslec ciagle ze moga uciec bo ktos inny do nich zadzwoni, a moze tak malo im placisz ze boisz sie ze zwieja jak dasz komus numer . To tez podejrzane . Po drugie jak chcesz kogos polecac to powinnas to pisac na Bialej liscie , no ale jestes nowa masz moze prawo nie wiedziec a po trzecie jak masz zly humor i chcesz dogryzac to lepiej pisz na prv ( jestes nowa to w ramach wyjasnienia -wiadomosc prywatna) bo forum nie sluzy do takiego dogryzania i zbierania ilosci postow. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaWarm 10.04.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 ojoj nie stresuj się tak:p a na jakiej podstawie to stwierdzasz ze nie mialam do czynienia z wykonawcami . nie miałaś do czynienia bo gdybyś miała to wiedziałabyś np ile czasu według murarza musi schnąć ława jeśli pracują tylko u Ciebie a ile czasu musi schnąć ta sama ława jeśli równocześnie budują dwa domy... Na forum wymieniamy sie doswiadczeniami i pomagamy sobie a nie szczujemy ze mamy numer ale nie damy .Napisałam, że dam za miesiąc z przymrużeniem oka ale trzeba mieć odrobinę poczucia humoru żeby to zrozumieć... Z drugiej zas strony to nie bralabym takich wykonawcow , to meczace myslec ciagle ze moga uciec bo ktos inny do nich zadzwoni, a moze tak malo im placisz ze boisz sie ze zwieja jak dasz komus numer . To tez podejrzane .taaak bardzo podejrzane pani detektyw, wytłumaczę Ci znowu o co chodzi: umowę mamy na wybudowanie do końca czerwca i teoretycznie nie powinno mnie obchodzić czy w danym dniu murarze są u mnie czy nie ale na chwilę obecną nie mają innego zlecenia i robią tylko u nas więc termin zakończenia prac będzie szybciej niż w umowie i jestem z tego bardzo zdowolona i wolałabym aby tak zostało:P Po drugie jak chcesz kogos polecac to powinnas to pisac na Bialej liscie nie czytasz poostów innych osób bo gdybyś to robiła to wiedziałabyś, że jest to idealne miejsce do polecania kogoś każdy kto może to robi a ja odpisałam włąsnie na prośbę polecenia kogoś od czegoś. , no ale jestes nowa masz moze prawo nie wiedziec ale ty jesteś bardzo doświadczonym użytkownikiem forum baaardzo Ci zazdroszczę... a po trzecie jak masz zly humor i chcesz dogryzac to lepiej pisz na prv ( jestes nowa to w ramach wyjasnienia -wiadomosc prywatna) bo forum nie sluzy do takiego dogryzania i zbierania ilosci postow.i kto to pisze, przeczytałam Twoje wcześniejsze posty i zauważyłam, że lubisz psuć ludziom dobre humory, chyba nie o to chodzi, a Ty jako baaardzo doświadczona użytkowniczka fm powinnaś o tym wiedzieć. pozdrawiamrównież pozdrawiam i uśmiechnij się trochę bo nie ma sensu się tak stresować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 10.04.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 nie zasmiecaj forum , bo to nie do tego sluzy. a tak na marginesie -to zal mi ciebie . Ten caly twoj post jest zalosny i zaklamany . wybacz ze nie bede sie rozpisywala na kazde zdanie tak jak ty , niestety przykladu z ciebie nie bede brala.nie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaka 10.04.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 mam pozostalosci do sprzedania , prowizorke ogrodzenia siatka i slupki. stemple 3,10 dl.styropian , toi toi- kibelek.drzwi metalowe biale troche zniszczone po budowie , cegle dziurawke ciemny kolor chyba carbon .wiecej info na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaka 10.04.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 o rety troche oglady AniaWarm - polecasz kogos kto jest na czarnej liscie ...? przeciez ta firma jest kilka razy wymieniana na czarnej liscie i nie tylko zreszta. i opanuj sie troche bo widac ze Cie ponioslo i to ostro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadi1 11.04.2012 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 o rety troche oglady AniaWarm - polecasz kogos kto jest na czarnej liscie ...? przeciez ta firma jest kilka razy wymieniana na czarnej liscie i nie tylko zreszta. i opanuj sie troche bo widac ze Cie ponioslo i to ostro. Tak szczególnie przez Ciebie wczoraj wieczorem dzień po tym jak aniawarm poleciła ją tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaka 11.04.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Tak szczególnie przez Ciebie wczoraj wieczorem dzień po tym jak aniawarm poleciła ją tutaj. a jakie to ma znaczenie - AniaWarm polecila ja wczoraj a u mnie robila ta babka 3 mc temu . Co to ma do rzeczy....? ja nie patrze kiedy kto kogo poleca , skonczylem budowe wiec dziele sie doswiadczeniem jakie zdobylem przez ostatnie 2 lata . poczytaj sobie posty a jak chcesz to zapraszam na wizje lokalna teraz jest juz poprawione ale mam fotki partactwa. to na tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TeamDR 11.04.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Ciekawie jest na tym forum:) My dopiero rozpoczynamy przygodę z budową domu (pod Gdynią). Po roku szukania projektu - niestety nici, zawsze coś nie pasuje Wiemy co chcemy i jako to ma mniej więcej wyglądać! Czy polecicie jakieś biuro projektowe, które nie zedrze i pomoże nam stworzyć "gniazdko dla nas" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadi1 11.04.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 a jakie to ma znaczenie - AniaWarm polecila ja wczoraj a u mnie robila ta babka 3 mc temu . Co to ma do rzeczy....? ja nie patrze kiedy kto kogo poleca , skonczylem budowe wiec dziele sie doswiadczeniem jakie zdobylem przez ostatnie 2 lata . poczytaj sobie posty a jak chcesz to zapraszam na wizje lokalna teraz jest juz poprawione ale mam fotki partactwa. to na tyle . Ale myślałem, że aniawarm poleciła kogoś do projektów przyłaczy a Ty piszesz chyba o czymś innym. Też za jakiś czas chciałem skorzystać z usług tej pani więc mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni tym bardziej że już dzisiaj ją powiadomiłem o Twoich wpisach na forum. Czy możesz wysłać na priv adres swojej działki aby obejrzeć to złe wykonanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mika_77 11.04.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 A fe, a fe moi drodzy - nie miło się tu zrobiło, delikatnie mówiąc. Myślę, że każdy z nas zagląda na to forum po pomoc i wsparcie, a nie po to by krytykować i wytykać sobie wcześniejsze posty. Co do projektów przyłączy i ich wykonania myślę (a nawet sama tak zrobiłam), że najlepiej udać się do własnej gminy i tam spytać o adresy firm współpracujących z gminą, będzie i łatwiej i pewnie szybciej, bo osoby te znają dokładne wymagania poszczególnej gminy i wiedzą, w które drzwi pukać najpierw. My jesteśmy na etapie przyłącza gazu i kanalizacji; budowa w Bojanie, więc jeśli ktoś jest z terenu mojej gminy (czyli gminy Szemud) służę namiarami. AniuWarm - zaczynasz przygodę z budową i bardzo się cieszę, że idzie Ci jak z płatka, ale z doświadczenia wiem, że czasami usterki wychodzą dopiero w użytkowaniu, więc bardzo Cię proszę oprócz zachwytu staraj się bardzo trzeźwo oceniać jakość poszczególnych prac i nie wahaj się pytać o każdą rzecz, która Cię zaniepokoi, bo potem często jest "po ptokach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mika_77 11.04.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 TeamDR:Czy polecicie jakieś biuro projektowe, które nie zedrze i pomoże nam stworzyć "gniazdko dla nas" ??? Czyli jak: tanio, szybko, dobrze???tak się chyba nie da bo: jak tanio i szybko - to nie dobrzejak dobrze i szybko - to nie tanio Ja również miałam projekt indywidualny, i wybrałam opcję ostatnią czyli:tanio i dobrze - chociaż nie szybko i z tych 3 elementów zostało mi tylko tanio (bo ani szybko, ani dobrze to nie wyszło), a i co do taniości to też bym nie była taka pewna. Więc mojego architekta z pewnością Ci nie polecę, a roboty wiele nie miał bo swój dom zaprojektowaliśmy praktycznie sami, wraz z pełnymi wymiarami, a jemu zostało zerknąć na to fachowym okiem i poprawić ewentualne błędy, oraz przeliczyć konstrukcję dachu. Jeśli jednak mogę coś poradzić to powalcz jeszcze z gotowcami, co chwilę biura wypuszczają jakieś nowe projekty, może coś w końcu Ci się spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaka 11.04.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Ale myślałem, że aniawarm poleciła kogoś do projektów przyłaczy a Ty piszesz chyba o czymś innym. Też za jakiś czas chciałem skorzystać z usług tej pani więc mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni tym bardziej że już dzisiaj ją powiadomiłem o Twoich wpisach na forum. Czy możesz wysłać na priv adres swojej działki aby obejrzeć to złe wykonanie? mam nadzieje ze Tobie zrobi robote na poziomie , ja juz chce o tym zapomniec bo duzo nerwow mnie wszystko kosztowalo. Wspominalem , robota jest juz poprawiona . Powiadamiac mozesz sobie o tym nawet Papieza a innym forumowiczom niech to co robisz da do myslenia, nie obchodzi mnie to. Zycze jej jak najlepiej niech ma klientow w brud , ale ja ja bede omijal z daleka z calym szacunkiem oczywiscie. podaj maila to wysle ci fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaka 11.04.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 A fe, a fe moi drodzy - nie miło się tu zrobiło, delikatnie mówiąc. Myślę, że każdy z nas zagląda na to forum po pomoc i wsparcie, a nie po to by krytykować i wytykać sobie wcześniejsze posty. ". swiete slowa Mika77 az strach przez pewne osoby cokolwiek tu pisac , jeszcze wjada na dzialke i spala mi chate w zemscie , kiedys to tu bylo inaczej - jak jedna wielka rodzina widac bylo pomoc , wsparcie i porade a teraz to tylko naskakiwanie i opluwanie . czysty przyklad jest na apilce - napisala ze moga uciec z budowy nawet nie bedzie wiadomo kiedy a tu w odwecie odrazu naskok jak na westerplatte -atakujacy AniaWarm ( zaraz pewnie na mnie naskoczy) Tadi nie patrz na to co pisze , jak chcesz to rob cokolwiek chcesz i co chcesz i u kogo chcesz - nie obchodzi mnie to . Jakbym to ja mial szanse uczyc sie na bledach innych osob to bylbym szczesliwszy i pewnie troszke wiecej kaski zostaloby w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 11.04.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Ale myślałem, że aniawarm poleciła kogoś do projektów przyłaczy a Ty piszesz chyba o czymś innym. Też za jakiś czas chciałem skorzystać z usług tej pani więc mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni tym bardziej że już dzisiaj ją powiadomiłem o Twoich wpisach na forum. Czy możesz wysłać na priv adres swojej działki aby obejrzeć to złe wykonanie? ooo alez tu goraco sie zrobilo , tadi - znalam kiedys kogos takiego w klasie skarzyl na kolegow z lawki )) ,no chyba ze to rodzina . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadi1 12.04.2012 03:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 podaj maila to wysle ci fotki . mail na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szapika 12.04.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Witajcie, poproszę o pomoc budujących i mieszkańców gminy Żukowo - czy ktoś może mi opisać ("jak krowie na rowie") jak wygląda podłączenie licznika prądu? I ile to trwa? Przyłącze na działce mam od lat, teraz szukamy wykonawców, więc czas zabezpieczyć prąd... Wokół słyszę, że to trochę trwa i trzeba jechać do Wejherowa...?Przy okazji też - ktoś kupował ostatnio w pobliżu siatkę leśną?Z góry dziękuję !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 12.04.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Witajcie, poproszę o pomoc budujących i mieszkańców gminy Żukowo - czy ktoś może mi opisać ("jak krowie na rowie") jak wygląda podłączenie licznika prądu? I ile to trwa? Przyłącze na działce mam od lat, teraz szukamy wykonawców, więc czas zabezpieczyć prąd... Wokół słyszę, że to trochę trwa i trzeba jechać do Wejherowa...? Przy okazji też - ktoś kupował ostatnio w pobliżu siatkę leśną? Z góry dziękuję !!! jezeli masz juz skrzynke to nie powinno trwac dlugo jezeli masz juz kable kolo dzialki Jednak jezeli ich nie masz to moze trwac nawet rok ( tak przynajmniej mnie informowali) najpierw trzeba zrobic projekt a potem cala ta reszte. buduje sie 2 km od Zukowa - podlegamy pod Kartuzy ( nie wiem jak to jest w Twoim przypadku i dlaczego musisz jechac do Wejherowa) Ja zalatwialam wszystko w Kartuzach. Najlepiej zadzwon i zeby na poczatek nie jezdzic dowiedz sie telefonicznie od A do Z jak to bedzie w Twoim przypadku. energa Kartuzy ul 3 maja 9 . 58-681-11-37 lub 685-78-05 w moim przypadku bylo to tak ze ciagneli prad do sasiada i przy okazji postawili mi skrzynke .Teraz trzeba bylo pojechac do Kartuz podpisac umowe potem prawdopodobnie dostaniesz fakture do zaplaty jezeli potrzebujesz maly pradzik np.6,5 KW to zaplacisz ok 1200 zl docelowo do domu to raczej 11 lub 12 KW. Najlepiej zapytac elektryka . potem zalatwiasz elektryka z uprawnieniami dozorowanymi ktory zrobi Ci rozdzielnie koszt ok 500 zl musi dac ci specjalny swistek - znowu do energi - Kartuzy tym razem po kluczyk do skrzynki , potem do energi np. juz w Gdyni na podpisanie umowy o dostawe pradu . Mniej wiecej tak to wyglada . Jezeli sie pomylilam to niech mnie ktos poprawi, moze jakis elektryk sie tu trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 12.04.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 ... energa Kartuzy ul 3 maja 9 . 58-681-11-37 lub 685-78-05 w moim przypadku bylo to tak ze ciagneli prad do sasiada i przy okazji postawili mi skrzynke .Teraz trzeba bylo pojechac do Kartuz podpisac umowe potem prawdopodobnie dostaniesz fakture do zaplaty jezeli potrzebujesz maly pradzik np.6,5 KW to zaplacisz ok 1200 zl docelowo do domu to raczej 11 lub 12 KW. Najlepiej zapytac elektryka . potem zalatwiasz elektryka z uprawnieniami dozorowanymi ktory zrobi Ci rozdzielnie koszt ok 500 zl musi dac ci specjalny swistek - znowu do energi - Kartuzy tym razem po kluczyk do skrzynki , potem do energi np. juz w Gdyni na podpisanie umowy o dostawe pradu . Mniej wiecej tak to wyglada . Jezeli sie pomylilam to niech mnie ktos poprawi, moze jakis elektryk sie tu trafi. Najlepiej to mieć już wykonawcę instalacji elektrycznej, który to w ramach usługi wyda takie zaświadczenie ZA DARMO lub wziąć kogoś i zapłacić mu za oświadczenie o stanie instalacji elektrycznej oraz swoją pieczątkę wraz z uprawnieniami. W sumie to nie jest to takie trudne. Będą trudniejsze decyzje i zadania podczas budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 12.04.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 .. buduje sie 2 km od Zukowa - podlegamy pod Kartuzy ( nie wiem jak to jest w Twoim przypadku i dlaczego musisz jechac do Wejherowa) Ja zalatwialam wszystko w Kartuzach. Najlepiej zadzwon i zeby na poczatek nie jezdzic dowiedz sie telefonicznie od A do Z jak to bedzie w Twoim przypadku. ... Mimo , że należymy do gminy Żukowo na naszym terenie podlegamy pod Wejherowo z energia. skrzynka w w granicach działki, podanie o podłączenie , wróciło info ,że koszt chyba ok 2500 ( ale tu mogę się mylić bo plącze mi się po głowie 1800 zeta też ) po zapłacie info,że w przeciągu 2 tygodni mamy prąd na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 12.04.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Najlepiej to mieć już wykonawcę instalacji elektrycznej, który to w ramach usługi wyda takie zaświadczenie ZA DARMO lub wziąć kogoś i zapłacić mu za oświadczenie o stanie instalacji elektrycznej oraz swoją pieczątkę wraz z uprawnieniami. W sumie to nie jest to takie trudne. Będą trudniejsze decyzje i zadania podczas budowania. oooo bardzo madrze . u nas to juz po ptakach . Elektryk z energi zamowiony juz na poniedzialek zeby zrobic rozdzielnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts