Szapika 13.04.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Mimo , że należymy do gminy Żukowo na naszym terenie podlegamy pod Wejherowo z energia. skrzynka w w granicach działki, podanie o podłączenie , wróciło info ,że koszt chyba ok 2500 ( ale tu mogę się mylić bo plącze mi się po głowie 1800 zeta też ) po zapłacie info,że w przeciągu 2 tygodni mamy prąd na działce. Dzwoniłam na infolinię ENERGII, żeby mi w końcu powiedzieli gdzie mam jechać i Pani najpierw wysyłała mnie do... Płocka:jawdrop:, potem (jak stwierdziłam że to chyba inny Tuchom) to podawała mi adres w Lęborku:p I dopiero jak poprosiłam o sprawdzenie rejonu dla Chwaszczyna to skierowała do Wejherowa BARDZO WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI !!! Wiem że to pryszcz w całym cyklu budowania, a już śnią mi się po nocy ciągi kominowe, jakieś nadproża itd ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 13.04.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Dzwoniłam na infolinię ENERGII, żeby mi w końcu powiedzieli gdzie mam jechać i Pani najpierw wysyłała mnie do... Płocka:jawdrop:, potem (jak stwierdziłam że to chyba inny Tuchom) to podawała mi adres w Lęborku:p I dopiero jak poprosiłam o sprawdzenie rejonu dla Chwaszczyna to skierowała do Wejherowa BARDZO WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI !!! Wiem że to pryszcz w całym cyklu budowania, a już śnią mi się po nocy ciągi kominowe, jakieś nadproża itd ... O to witam sąsiadkę jeszcze trochę i będziemy z tej samej wsi Śmieszna miejscowość , gdzie papierologię trzeba załatwiać w Wejherowie, Żukowie, Kartuzach i w Glinczu. Macie już ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mika_77 14.04.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 My sobie działeczki pięknie uzbrajamy, płacimy i cieszymy się jak dzieci, że będzie prawie jak w mieście. I super. Ale ja będę mieszkać w takiej gminie, która za zrobiony przeze mnie osobiście wodociąg (i zapłacony oczywiście niemało) naliczyła sobie opłatę adiacencką w wysokości 2 tys.. Fajnie co???? Ci ciekawe: przyłączenie wodociągu do działki wyszło im 8 tys. - super, bo to nawet taniej niż mnie (bo koszt wynosił 10 tys.). Pozostaje się tylko rozpływać nad gestem dobrej woli gminy, która mogąc żądać 50% ceny inwestycji wzięła tylko 25% - łaskawcy. Uważajcie więc, i jeśli przyłączacie media - zbierajcie kwity, że były podłączane za wasze. Od tygodnia mam kanalizację - tym razem na koszt gminy, już trzymam się za kieszeń i boję się ile tym razem gmina policzy sobie opłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 14.04.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 zdzieraja z nas ile sie da . Oplaty wszedzie i za wszystko .szkoda gadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadi1 15.04.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 a jakie to ma znaczenie - AniaWarm polecila ja wczoraj a u mnie robila ta babka 3 mc temu . Co to ma do rzeczy....? ja nie patrze kiedy kto kogo poleca , skonczylem budowe wiec dziele sie doswiadczeniem jakie zdobylem przez ostatnie 2 lata . poczytaj sobie posty a jak chcesz to zapraszam na wizje lokalna teraz jest juz poprawione ale mam fotki partactwa. to na tyle . Czy otrzymam w końcu obiecane fotki? Widziałem na Twoim profilu, że logowałeś się wczoraj więc na pewno otrzymałeś mojega maila. Pisałeś na początku o wizji lokalnej czy to dalej jest aktualne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 15.04.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Czy otrzymam w końcu obiecane fotki? Widziałem na Twoim profilu, że logowałeś się wczoraj więc na pewno otrzymałeś mojega maila. Pisałeś na początku o wizji lokalnej czy to dalej jest aktualne? Tadi ! skoro jeszcze Ci nie wyslala to powinienes leciec na SKARGE do kogos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przeciez tak nie moze byc , a ty przeciez znany z tego jestes i robisz to najlepiej !!!!! mam nadzieje ze sie dogadacie , i lepiej rob to na prv . szkoda zasmiecac takie fajne forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 15.04.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 ahhh z tego wszystkiego zapomnialam gdzie najlepiej mozna kupic material na elektyke , rozdzielnie i takie tam inne paproszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadi1 16.04.2012 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Tadi ! skoro jeszcze Ci nie wyslala to powinienes leciec na SKARGE do kogos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przeciez tak nie moze byc , a ty przeciez znany z tego jestes i robisz to najlepiej !!!!! mam nadzieje ze sie dogadacie , i lepiej rob to na prv . szkoda zasmiecac takie fajne forum . Jak do tej pory to forum najbardziej zaśmiecasz Ty, też mogłaś mi wysłać wiadomość pw ale wydzierasz się tu publicznie i do tego od samego początku bronisz kogoś kto jak się okazuje założył konto tylko po to aby kogoś oczernić...kożdy forumowicz sam to widzi i nie muszę jak to piszesz lecieć na skargę do nikogo. Cały czas czekam na adres do wizji lokalnej i fotki i nie odpuszczę tego tak długo aż szaka nie udowodni, że wpis na czarną listę był uzasadniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mika_77 16.04.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Jak do tej pory to forum najbardziej zaśmiecasz Ty, też mogłaś mi wysłać wiadomość pw ale wydzierasz się tu publicznie i do tego od samego początku bronisz kogoś kto jak się okazuje założył konto tylko po to aby kogoś oczernić...kożdy forumowicz sam to widzi i nie muszę jak to piszesz lecieć na skargę do nikogo. Cały czas czekam na adres do wizji lokalnej i fotki i nie odpuszczę tego tak długo aż szaka nie udowodni, że wpis na czarną listę był uzasadniony. Chyba za bardzo się unosisz. Chyba każdy z nas ma prawo do wpisu na czarną i na białą listę. Szaka nie był zadowolony i miał do tego prawo - nie musi nikomu nic udowadniać. Chyba starasz się sam sobie udowodnić, że Twój wybór wykonawcy był słuszny. Nawet najlepszemu fachowcowi zdarza się czasem walnąć babola - to nieuniknione - wiem, bo mój mąż sam prowadzi firmę produkcyjną. Nawet najlepsze chęci i doświadczenie potrafią czasem zawieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 16.04.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Chyba za bardzo się unosisz. Chyba każdy z nas ma prawo do wpisu na czarną i na białą listę. Szaka nie był zadowolony i miał do tego prawo - nie musi nikomu nic udowadniać. Chyba starasz się sam sobie udowodnić, że Twój wybór wykonawcy był słuszny. Nawet najlepszemu fachowcowi zdarza się czasem walnąć babola - to nieuniknione - wiem, bo mój mąż sam prowadzi firmę produkcyjną. Nawet najlepsze chęci i doświadczenie potrafią czasem zawieść. swieta prawda Mika 77 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 16.04.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Jak do tej pory to forum najbardziej zaśmiecasz Ty, też mogłaś mi wysłać wiadomość pw ale wydzierasz się tu publicznie i do tego od samego początku bronisz kogoś kto jak się okazuje założył konto tylko po to aby kogoś oczernić...kożdy forumowicz sam to widzi i nie muszę jak to piszesz lecieć na skargę do nikogo. Cały czas czekam na adres do wizji lokalnej i fotki i nie odpuszczę tego tak długo aż szaka nie udowodni, że wpis na czarną listę był uzasadniony. Tadi ! pomysl , skoro nie tylko ja staram sie tobie cos wytlumaczyc , to chyba cos jest na rzeczy . tak jak mika wspomniala nikt nikomu nic nie musi udowadniac , doswiadczenia zostaly napisane przez kogos a twoja sprawa, czy skorzystasz z uslug jakiejs firmy czy tez nie . Przelec czarna liste i poczytaj , moglbys sie czepiac tam kazdego . Tu nikt nikogo do niczego nie zmusza . jesli dobrze widze to ma konto duzo dluzej niz ty . wiec troszke nie na miejscu ze piszesz ze zalozyl konto tylko po to aby kogos oczerniac . A czy ty zalozyles konto zeby kogos bronic ...? za bardzo sie unosisz i przezywasz to . Idz do tej firmy i skorzystaj z uslugi i tyle nie musisz wcale czytac i sugerowac sie wpisami na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mika_77 16.04.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 ahhh z tego wszystkiego zapomnialam gdzie najlepiej mozna kupic material na elektyke , rozdzielnie i takie tam inne paproszki. Ja polecam allegro.pl Całą elektrykę na moją chałupkę, wraz z rozdzielniami, kablami a nawet włączniki zakupiłam tam właśnie. Taniej o ok. 40% niż w marketach. Ogólnie moja chatka zamiast "Piekarnia pod Gdynią" powinna się nazywać " Z allegro i ikeą za pan brat". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 16.04.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 jesli mozna zapytac to jaki domek budujesz Mika 77...? dobry pomysl z tym allegro - a nie mialas obaw ze cos moze przyjsc nie takie jak mialo byc ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mika_77 16.04.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 jesli mozna zapytac to jaki domek budujesz Mika 77...? dobry pomysl z tym allegro - a nie mialas obaw ze cos moze przyjsc nie takie jak mialo byc ...? Buduję projekt indywidualny inspirowany dwoma projektami muratora: barwnym i zręcznym. Co do allegro - nie boje się ponieważ używam go ostro od ładnych paru lat i zaliczyłam tylko jedną porządną wpadkę (sprawa była zgłoszona na policję). Jeśli chodzi o materiały do budowy domu to nie miałam nigdy żadnych uwag, a zamawiałam naprawdę dużo: całą elektrykę, hydraulikę, drzwi wewnętrzne i zewnętrzne, alarm, tapety, dywany, meble, panele - wszystko przyszło w terminie i było zgodne z opisem aukcji. Ważne by kupować od sprawdzonych sprzedawców i przed zakupem obejrzeć ich komentarze. Np. panele za 24 zł (bubinga) są naprawdę piękne i wyglądają dużo lepiej niż te, które kupiłam w Komforcie (czego żałuję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 16.04.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 no to tez sprobuje. zobaczymy co z tego wyjdzie. ile metrow ten twoj domek ma ...?na jakim etapie juz jestes ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mika_77 16.04.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 no to tez sprobuje. zobaczymy co z tego wyjdzie. ile metrow ten twoj domek ma ...?na jakim etapie juz jestes ...? Jeśli chcesz wyślę ci na pv linki do aukcji, w których ja kupowałam; Co do domku to ma po podłodze ok. 210 m2, co wydawało mi się niemożliwe, bo w projekcie było 124 m2 użytkowej. Rzeczywistość jednak okazała się być brutalna przy wykonaniu wylewek - uświadomił mnie ich wykonawca, który z linijką uświadomił mi stan faktyczny. Co do etapu to trudno określić - chyba późny deweloperski - za 2 tygodnie przeprowadzka:yes::yes: W domku są podłogi, drzwi wewnętrzne, zrobiona jedna łazienka i to by było na tyle, ale nie ma się co czepiać - będę we własnym domku. Jak zajrzysz na mój profil to mam tam parę zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 16.04.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Buduję projekt indywidualny inspirowany dwoma projektami muratora: barwnym i zręcznym. Co do allegro - nie boje się ponieważ używam go ostro od ładnych paru lat i zaliczyłam tylko jedną porządną wpadkę (sprawa była zgłoszona na policję). Jeśli chodzi o materiały do budowy domu to nie miałam nigdy żadnych uwag, a zamawiałam naprawdę dużo: całą elektrykę, hydraulikę, drzwi wewnętrzne i zewnętrzne, alarm, tapety, dywany, meble, panele - wszystko przyszło w terminie i było zgodne z opisem aukcji. Ważne by kupować od sprawdzonych sprzedawców i przed zakupem obejrzeć ich komentarze. Np. panele za 24 zł (bubinga) są naprawdę piękne i wyglądają dużo lepiej niż te, które kupiłam w Komforcie (czego żałuję). Mika, szacunek za odwage - to jest ciekawy sposob - kupowac elektryke z allegro. W sumie kwestia upewnienia sie ze osprzet jest solidnych parametrow. Ja bym sie bal ze dostane cos gorszej jakosci - choc z hurtowni tez moze byc to samo. Mimo wszystko kupowanie na allegro to jest loteria - ja ostatnio kupilem zasilacz na pilota i niestety ale nigdzie nie bylo napisane ze brak bolca uziemniajacego co okazalo sie dopiero po fakcie. Poza tym kupno "w realu" - to zawsze mozna cos szybko wymienic/oddac duzo szybciej. No ale roznica w cenie z tego co piszesz usprawiedliwia niewygody. -R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 16.04.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Jeśli chcesz wyślę ci na pv linki do aukcji, w których ja kupowałam; Co do domku to ma po podłodze ok. 210 m2, co wydawało mi się niemożliwe, bo w projekcie było 124 m2 użytkowej. Rzeczywistość jednak okazała się być brutalna przy wykonaniu wylewek - uświadomił mnie ich wykonawca, który z linijką uświadomił mi stan faktyczny. Co do etapu to trudno określić - chyba późny deweloperski - za 2 tygodnie przeprowadzka:yes::yes: W domku są podłogi, drzwi wewnętrzne, zrobiona jedna łazienka i to by było na tyle, ale nie ma się co czepiać - będę we własnym domku. Jak zajrzysz na mój profil to mam tam parę zdjęć. bardzo chetnie - poprosze . no to duzy . wyszedl przeprowadzka powiadasz , ale szczesciara z ciebie , tez bym juz tak chciala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mika_77 17.04.2012 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 rafus12 - zakupy na allegro wcale nie są takie straszne, jeśli dokładnie wiesz, co chcesz kupić, i dokładnie sprawdzasz aukcję i sprzedającego. Jeśli chodzi o przedmioty do domu kupowałam tylko u sprawdzonych sprzedawców (czyt.sklepów internetowych), z dużą ilością tylko pozytywnych komentarzy, a i mąż elektryk pewnie na coś się przydał. aprilka1000 - postaram się dzisiaj zrobić Ci zestawienie i puścić maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 17.04.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 dzieki , juz mam alez Ty ranny ptaszek jestes. oscieznice do drzwi tez tam kupowaliscie ...? Maz elektryk - super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts