Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

Mimo , że należymy do gminy Żukowo na naszym terenie podlegamy pod Wejherowo z energia. skrzynka w w granicach działki, podanie o podłączenie , wróciło info ,że koszt chyba ok 2500 ( ale tu mogę się mylić bo plącze mi się po głowie 1800 zeta też:) ) po zapłacie info,że w przeciągu 2 tygodni mamy prąd na działce.

Dzwoniłam na infolinię ENERGII, żeby mi w końcu powiedzieli gdzie mam jechać i Pani najpierw wysyłała mnie do... Płocka:jawdrop:, potem (jak stwierdziłam że to chyba inny Tuchom) to podawała mi adres w Lęborku:p I dopiero jak poprosiłam o sprawdzenie rejonu dla Chwaszczyna to skierowała do Wejherowa :no:

BARDZO WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI !!! Wiem że to pryszcz w całym cyklu budowania, a już śnią mi się po nocy ciągi kominowe, jakieś nadproża itd ...

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzwoniłam na infolinię ENERGII, żeby mi w końcu powiedzieli gdzie mam jechać i Pani najpierw wysyłała mnie do... Płocka:jawdrop:, potem (jak stwierdziłam że to chyba inny Tuchom) to podawała mi adres w Lęborku:p I dopiero jak poprosiłam o sprawdzenie rejonu dla Chwaszczyna to skierowała do Wejherowa :no:

BARDZO WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI !!! Wiem że to pryszcz w całym cyklu budowania, a już śnią mi się po nocy ciągi kominowe, jakieś nadproża itd ...

O to witam sąsiadkę :) jeszcze trochę i będziemy z tej samej wsi :) Śmieszna miejscowość , gdzie papierologię trzeba załatwiać w Wejherowie, Żukowie, Kartuzach i w Glinczu. Macie już ekipę?

My sobie działeczki pięknie uzbrajamy, płacimy i cieszymy się jak dzieci, że będzie prawie jak w mieście. I super.

Ale ja będę mieszkać w takiej gminie, która za zrobiony przeze mnie osobiście wodociąg (i zapłacony oczywiście niemało) naliczyła sobie opłatę adiacencką w wysokości 2 tys.. Fajnie co????

Ci ciekawe: przyłączenie wodociągu do działki wyszło im 8 tys. - super, bo to nawet taniej niż mnie (bo koszt wynosił 10 tys.).

Pozostaje się tylko rozpływać nad gestem dobrej woli gminy, która mogąc żądać 50% ceny inwestycji wzięła tylko 25% - łaskawcy.

Uważajcie więc, i jeśli przyłączacie media - zbierajcie kwity, że były podłączane za wasze.

Od tygodnia mam kanalizację - tym razem na koszt gminy, już trzymam się za kieszeń i boję się ile tym razem gmina policzy sobie opłaty.

a jakie to ma znaczenie - AniaWarm polecila ja wczoraj a u mnie robila ta babka 3 mc temu . Co to ma do rzeczy....?

ja nie patrze kiedy kto kogo poleca , skonczylem budowe wiec dziele sie doswiadczeniem jakie zdobylem przez ostatnie 2 lata .

poczytaj sobie posty

a jak chcesz to zapraszam na wizje lokalna teraz jest juz poprawione ale mam fotki partactwa. to na tyle .

Czy otrzymam w końcu obiecane fotki?

Widziałem na Twoim profilu, że logowałeś się wczoraj więc na pewno otrzymałeś mojega maila.

Pisałeś na początku o wizji lokalnej czy to dalej jest aktualne?

Czy otrzymam w końcu obiecane fotki?

Widziałem na Twoim profilu, że logowałeś się wczoraj więc na pewno otrzymałeś mojega maila.

Pisałeś na początku o wizji lokalnej czy to dalej jest aktualne?

Tadi ! skoro jeszcze Ci nie wyslala to powinienes leciec na SKARGE do kogos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

przeciez tak nie moze byc ,

a ty przeciez znany z tego jestes i robisz to najlepiej !!!!! ;-)

mam nadzieje ze sie dogadacie , i lepiej rob to na prv . szkoda zasmiecac takie fajne forum .

Tadi ! skoro jeszcze Ci nie wyslala to powinienes leciec na SKARGE do kogos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

przeciez tak nie moze byc ,

a ty przeciez znany z tego jestes i robisz to najlepiej !!!!! ;-)

mam nadzieje ze sie dogadacie , i lepiej rob to na prv . szkoda zasmiecac takie fajne forum .

Jak do tej pory to forum najbardziej zaśmiecasz Ty, też mogłaś mi wysłać wiadomość pw ale wydzierasz się tu publicznie i do tego od samego początku bronisz kogoś kto jak się okazuje założył konto tylko po to aby kogoś oczernić...kożdy forumowicz sam to widzi i nie muszę jak to piszesz lecieć na skargę do nikogo.

Cały czas czekam na adres do wizji lokalnej i fotki i nie odpuszczę tego tak długo aż szaka nie udowodni, że wpis na czarną listę był uzasadniony.

Jak do tej pory to forum najbardziej zaśmiecasz Ty, też mogłaś mi wysłać wiadomość pw ale wydzierasz się tu publicznie i do tego od samego początku bronisz kogoś kto jak się okazuje założył konto tylko po to aby kogoś oczernić...kożdy forumowicz sam to widzi i nie muszę jak to piszesz lecieć na skargę do nikogo.

Cały czas czekam na adres do wizji lokalnej i fotki i nie odpuszczę tego tak długo aż szaka nie udowodni, że wpis na czarną listę był uzasadniony.

Chyba za bardzo się unosisz.

Chyba każdy z nas ma prawo do wpisu na czarną i na białą listę. Szaka nie był zadowolony i miał do tego prawo - nie musi nikomu nic udowadniać. Chyba starasz się sam sobie udowodnić, że Twój wybór wykonawcy był słuszny.

Nawet najlepszemu fachowcowi zdarza się czasem walnąć babola - to nieuniknione - wiem, bo mój mąż sam prowadzi firmę produkcyjną. Nawet najlepsze chęci i doświadczenie potrafią czasem zawieść.

Chyba za bardzo się unosisz.

Chyba każdy z nas ma prawo do wpisu na czarną i na białą listę. Szaka nie był zadowolony i miał do tego prawo - nie musi nikomu nic udowadniać. Chyba starasz się sam sobie udowodnić, że Twój wybór wykonawcy był słuszny.

Nawet najlepszemu fachowcowi zdarza się czasem walnąć babola - to nieuniknione - wiem, bo mój mąż sam prowadzi firmę produkcyjną. Nawet najlepsze chęci i doświadczenie potrafią czasem zawieść.

swieta prawda Mika 77 .

Tadi !

pomysl , skoro nie tylko ja staram sie tobie cos wytlumaczyc , to chyba cos jest na rzeczy .

tak jak mika wspomniala nikt nikomu nic nie musi udowadniac , doswiadczenia zostaly napisane przez kogos

a twoja sprawa,

czy skorzystasz z uslug jakiejs firmy czy tez nie .

Przelec czarna liste i poczytaj , moglbys sie czepiac tam kazdego . Tu nikt nikogo do niczego nie zmusza .

jesli dobrze widze to ma konto duzo dluzej niz ty . wiec troszke nie na miejscu ze piszesz ze zalozyl konto tylko po to aby kogos oczerniac . A czy ty zalozyles konto zeby kogos bronic ...?

za bardzo sie unosisz i przezywasz to . Idz do tej firmy i skorzystaj z uslugi i tyle

nie musisz wcale czytac i sugerowac sie wpisami na forum.

ahhh

z tego wszystkiego zapomnialam

gdzie najlepiej mozna kupic material na elektyke , rozdzielnie i takie tam inne paproszki.

Ja polecam allegro.pl

Całą elektrykę na moją chałupkę, wraz z rozdzielniami, kablami a nawet włączniki zakupiłam tam właśnie. Taniej o ok. 40% niż w marketach.

Ogólnie moja chatka zamiast "Piekarnia pod Gdynią" powinna się nazywać " Z allegro i ikeą za pan brat".:lol2:

jesli mozna zapytac to jaki domek budujesz Mika 77...?

dobry pomysl z tym allegro - a nie mialas obaw ze cos moze przyjsc nie takie jak mialo byc ...?

Buduję projekt indywidualny inspirowany dwoma projektami muratora: barwnym i zręcznym.

Co do allegro - nie boje się ponieważ używam go ostro od ładnych paru lat i zaliczyłam tylko jedną porządną wpadkę (sprawa była zgłoszona na policję).

Jeśli chodzi o materiały do budowy domu to nie miałam nigdy żadnych uwag, a zamawiałam naprawdę dużo: całą elektrykę, hydraulikę, drzwi wewnętrzne i zewnętrzne, alarm, tapety, dywany, meble, panele - wszystko przyszło w terminie i było zgodne z opisem aukcji. Ważne by kupować od sprawdzonych sprzedawców i przed zakupem obejrzeć ich komentarze.

Np. panele za 24 zł (bubinga) są naprawdę piękne i wyglądają dużo lepiej niż te, które kupiłam w Komforcie (czego żałuję).

no to tez sprobuje. zobaczymy co z tego wyjdzie. ;-)

ile metrow ten twoj domek ma ...?na jakim etapie juz jestes ...?

Jeśli chcesz wyślę ci na pv linki do aukcji, w których ja kupowałam;

Co do domku to ma po podłodze ok. 210 m2, co wydawało mi się niemożliwe, bo w projekcie było 124 m2 użytkowej. Rzeczywistość jednak okazała się być brutalna przy wykonaniu wylewek - uświadomił mnie ich wykonawca, który z linijką uświadomił mi stan faktyczny.

Co do etapu to trudno określić - chyba późny deweloperski - za 2 tygodnie przeprowadzka:yes::yes::yes:

W domku są podłogi, drzwi wewnętrzne, zrobiona jedna łazienka i to by było na tyle, ale nie ma się co czepiać - będę we własnym domku.

Jak zajrzysz na mój profil to mam tam parę zdjęć. :)

Buduję projekt indywidualny inspirowany dwoma projektami muratora: barwnym i zręcznym.

Co do allegro - nie boje się ponieważ używam go ostro od ładnych paru lat i zaliczyłam tylko jedną porządną wpadkę (sprawa była zgłoszona na policję).

Jeśli chodzi o materiały do budowy domu to nie miałam nigdy żadnych uwag, a zamawiałam naprawdę dużo: całą elektrykę, hydraulikę, drzwi wewnętrzne i zewnętrzne, alarm, tapety, dywany, meble, panele - wszystko przyszło w terminie i było zgodne z opisem aukcji. Ważne by kupować od sprawdzonych sprzedawców i przed zakupem obejrzeć ich komentarze.

Np. panele za 24 zł (bubinga) są naprawdę piękne i wyglądają dużo lepiej niż te, które kupiłam w Komforcie (czego żałuję).

Mika, szacunek za odwage - to jest ciekawy sposob - kupowac elektryke z allegro. W sumie kwestia upewnienia sie ze osprzet jest solidnych parametrow. Ja bym sie bal ze dostane cos gorszej jakosci - choc z hurtowni tez moze byc to samo.

Mimo wszystko kupowanie na allegro to jest loteria - ja ostatnio kupilem zasilacz na pilota i niestety ale nigdzie nie bylo napisane ze brak bolca uziemniajacego co okazalo sie dopiero po fakcie. Poza tym kupno "w realu" - to zawsze mozna cos szybko wymienic/oddac duzo szybciej. No ale roznica w cenie z tego co piszesz usprawiedliwia niewygody.

-R

Jeśli chcesz wyślę ci na pv linki do aukcji, w których ja kupowałam;

Co do domku to ma po podłodze ok. 210 m2, co wydawało mi się niemożliwe, bo w projekcie było 124 m2 użytkowej. Rzeczywistość jednak okazała się być brutalna przy wykonaniu wylewek - uświadomił mnie ich wykonawca, który z linijką uświadomił mi stan faktyczny.

Co do etapu to trudno określić - chyba późny deweloperski - za 2 tygodnie przeprowadzka:yes::yes::yes:

W domku są podłogi, drzwi wewnętrzne, zrobiona jedna łazienka i to by było na tyle, ale nie ma się co czepiać - będę we własnym domku.

Jak zajrzysz na mój profil to mam tam parę zdjęć. :)

bardzo chetnie - poprosze .

no to duzy . wyszedl ;-)

przeprowadzka powiadasz , ale szczesciara z ciebie , tez bym juz tak chciala.

rafus12 - zakupy na allegro wcale nie są takie straszne, jeśli dokładnie wiesz, co chcesz kupić, i dokładnie sprawdzasz aukcję i sprzedającego.

Jeśli chodzi o przedmioty do domu kupowałam tylko u sprawdzonych sprzedawców (czyt.sklepów internetowych), z dużą ilością tylko pozytywnych komentarzy, a i mąż elektryk pewnie na coś się przydał.

aprilka1000 - postaram się dzisiaj zrobić Ci zestawienie i puścić maila.