Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam. Mam pytanie odnośnie odbioru budynku i dokumentów do tego potrzebnych, na razie tylko elektrycznych. Ma ktoś jakieś gotowce lub linki gdzie mogę takie wzory pobrać z neta? Bardzo proszę o pomoc.

Luknij na ten link:

http://pinb.kartuzy.ibip.pl/public/?id=18627

• 2 weeks później...
Czy ktoś robił u siebie w domu piecokominek akumulacyjny? Znacie jakiegoś zduna, który postawi taki piec z szamotami?

Ja się przymierzam i dobre wrażenie zrobił na mnie Marek Zajączkowski z emz-kominki.pl z Gdyni. Facet wie o czym mówi i mają też takie kominki u siebie na ekspozycji. Mam gdzieś jeszcze namiary na Słupsk i Malbork ale tam nie drążyłem tematu. Jakby coś to na prv'

• 2 weeks później...

Witam

Mam prośbę do Was.

Poszukuję dobrego stolarza, który w rozsądnych cenach będzie w stanie wykonać schody drewniane klejone na beton. Materiał to twarde drzewo.

Czy mieliście może do czynienia z takimi firmami, które możecie z czystym sumieniem polecić?

Jeżeli można to proszę również o przesłanie kosztów całkowitych za ta usługę.

Z góry dziękuje i pozdrawiam Daro31ie

Witam

Mam prośbę do Was.

Poszukuję dobrego stolarza, który w rozsądnych cenach będzie w stanie wykonać schody drewniane klejone na beton. Materiał to twarde drzewo.

Czy mieliście może do czynienia z takimi firmami, które możecie z czystym sumieniem polecić?

Jeżeli można to proszę również o przesłanie kosztów całkowitych za ta usługę.

Z góry dziękuje i pozdrawiam Daro31ie

Mi w czerwcu robił Pan Krzysztof Nagel z Bojana - jak dotąd sprawują się dobrze i prezentują się bardzo dobrze.

U "schodziarzy" niestety są zazwyczaj problemy z terminami - trzeba czekać nawet do kilku miesięcy na schody. Cena pewnie zależy jakie cuda się powymyśla. Zebrałem w sumie około 12 ofert (tych, którzy odpowiedzieli na zapytanie) z czego ukształtowały się trzy grupy cenowe:

1 - 7,5 do 9 tysięcy

2 - 9 - 15 tysięcy

3 - i ci co myślą że dębowe schody są w cenie złota :-) kilku takich było a rekordzista chciał nawet koło 40tysięcy.

Wybrałem pana Krzysztofa - był cenowo mniej więcej po środku pierwszej grupy, miał najkrótszy termin (oczekiwania 2,5 miesiąca).

Robotę wykonał terminowo, szybko i sprawnie.

Moje schody to 21 stopni z podestem około 1,2m2, poręcze i barierki.

Pozdrawiam

Mi w czerwcu robił Pan Krzysztof Nagel z Bojana - jak dotąd sprawują się dobrze i prezentują się bardzo dobrze.

U "schodziarzy" niestety są zazwyczaj problemy z terminami - trzeba czekać nawet do kilku miesięcy na schody. Cena pewnie zależy jakie cuda się powymyśla. Zebrałem w sumie około 12 ofert (tych, którzy odpowiedzieli na zapytanie) z czego ukształtowały się trzy grupy cenowe:

1 - 7,5 do 9 tysięcy

2 - 9 - 15 tysięcy

3 - i ci co myślą że dębowe schody są w cenie złota :-) kilku takich było a rekordzista chciał nawet koło 40tysięcy.

Wybrałem pana Krzysztofa - był cenowo mniej więcej po środku pierwszej grupy, miał najkrótszy termin (oczekiwania 2,5 miesiąca).

Robotę wykonał terminowo, szybko i sprawnie.

Moje schody to 21 stopni z podestem około 1,2m2, poręcze i barierki.

Pozdrawiam

Witam

Bardzo dziękuje za informacje.

Czy jest możliwe przesłanie więcej informacji tzn. fotek dokładnej ceny i numeru telefonu do tego stolarza na maila:

[email protected]

Z góry dziękuje i pozdrawiam serdecznie daro31ie

Dzień dobry,

przepraszam, że z takim pytaniem tutaj w watku sie pojawiam, ale nie wiem, gdzie szukać.....

Mam ogromną prośbę, podajcie namiary na fajne sklepy z meblami (konkretnie interesują mnie krzesła) w 3mieście.... wybieram się w łykend i chciałabym jak najwięcej obejrzeć - oprócz ikea i moma studio w rental park.

gdzie warto podjechac i pooglądać? Interesuja mnie krzesła tapicerowane do jadalni w stylu klasycznym lub lekko nowoczesnym.

byłabym wdzięczna za podpowiedz, dziekuję i pozdrawiam:bye:

Dzień dobry,

przepraszam, że z takim pytaniem tutaj w watku sie pojawiam, ale nie wiem, gdzie szukać.....

Mam ogromną prośbę, podajcie namiary na fajne sklepy z meblami (konkretnie interesują mnie krzesła) w 3mieście.... wybieram się w łykend i chciałabym jak najwięcej obejrzeć - oprócz ikea i moma studio w rental park.

gdzie warto podjechac i pooglądać? Interesuja mnie krzesła tapicerowane do jadalni w stylu klasycznym lub lekko nowoczesnym.

byłabym wdzięczna za podpowiedz, dziekuję i pozdrawiam:bye:

Giełda w Pruszczu Gdańskim

Gość Konto zamknięte

Witam

Czy ktos moze polecic kogos dobrego z rozsadnymi cenami od ogrodzen? Zakladamy drewniane tak jak jest ale nie upieramy sie ... chyba :)

Chodzi praktycznie o wymiane ogrodzenia drewnianego ( wstawienie nowych przesel ) i nowej bramy... moze 2 w zamian za przeslo.

brama(y) maja byc lamane bo podjazd krotki.

Ktos kto moze polecic firme /osobe ktora takie cos zrobi z Trojmiasta lub ( blizszych ) okolic.

Pozdrawiam

Witam wszystkich

Planujemy budowe kolo Gdynii wiec tym samym dolanczamy do zacnego grona forumowiczow z Trojmiasta i nie tylko.

Przy okazji tez chcialbym zapytac czy ktos moze polecic kogos do adaptacji gotowego projektu w rejonie Kosakowa ,Pierwoszyna czy Mostow?

Jak rowniez kogos zaufanego do budowy domu od podstaw?

Pozdrawiam

Witam wszystkich

Planujemy budowe kolo Gdynii wiec tym samym dolanczamy do zacnego grona forumowiczow z Trojmiasta i nie tylko.

Przy okazji tez chcialbym zapytac czy ktos moze polecic kogos do adaptacji gotowego projektu w rejonie Kosakowa ,Pierwoszyna czy Mostow?

Pozdrawiam

Projekt adoptowała mi kuzynka, szału nie było, więc nie polecam. Co do wykonawcy to po selekcji, kilku wizytach na budowie gdzie oglądałem realizacje wybór padł na dwie firmy. Tadbud p.Tadeusz Bork 600-659-866 oraz Dombud P. Jacek Szumichowski 506-929-622

Ostatecznie wybór padł na p. Jacka bo miał wolny termin w okresie kiedy chciałem budować.

Witam wszystkich

Pozdrawiam

Witam

Mogę z czystym sercem polecić firmę, która obecnie mi buduje dom w Kazimierzu gm. Kosakowo. Dom budują od podstaw i wykończeniówkę również będą robić ( innej firmy nie chcę). Po więcej informacji proszę pisać na mój adres mailowy [email protected]

Pozdrawiam

Witam,

Poszukuję ekipy sprawdzonej ekipy do budowy domu - SSO w Gdańsku Kiełpinie

Witam

Polecam ekipę, która obecnie mi buduje dom od podstaw , a i wykończeniówkę też będą robić. Proszę o maila na mój adres [email protected] to podam nr telefonów, bo nie wiem czy chcieliby abym zamieszczała je tutaj.

Pozdrawiam

Witam

poszukuje sprawdzonej ekipy do wykończenia poddasza (wełna + K-G) oraz drugiej ekipy do ocieplenia domu na zewnątrz (styropian + tynk). Budowa w rejonie Wejherowa i Gdyni.

Pozdr.

Witam

Ja mogę polecić z czystym sumieniem Pana, który obecnie mi buduje dom od podstaw i będzie też robił wykończeniówkę ( innej ekipy już nie chcę).

Nie posiadają strony internetowej od momentu założenia firmy jeszcze przez ich ojca budują tylko z polecenia. Niestety bez zgody tego Pana nie chcę zamieszczać tutaj jego nr telefonu. Jeżeli jest Pan zainteresowany proszę o maila na mój prywatny adres: [email protected]. A swoją drogą to jutro zapytam się czy mogę podać namiary do niego na forum.

Pozdrawiam

Projekt adoptowała mi kuzynka, szału nie było, więc nie polecam. Co do wykonawcy to po selekcji, kilku wizytach na budowie gdzie oglądałem realizacje wybór padł na dwie firmy. Tadbud p.Tadeusz Bork 600-659-866 oraz Dombud P. Jacek Szumichowski 506-929-622

Ostatecznie wybór padł na p. Jacka bo miał wolny termin w okresie kiedy chciałem budować.

Dzieki za namiary.

Chociaz z budowa rusze nie wczesniej jak za dobre pare miesiecy , to wole juz teraz rozgladac sie za fachowcami.

Pozdrawiam

Dzieki za namiary.

Chociaz z budowa rusze nie wczesniej jak za dobre pare miesiecy , to wole juz teraz rozgladac sie za fachowcami.

Pozdrawiam

Masz rację aby się rozglądać, nawet oglądać budowy które realizują, dogadywać i podpisywać umowę. Ja zawaliłem jeden sezon bo dogadałem się na "gębę" a później było za późno aby znaleźć ekipę.

Witam wszystkich

Pozdrawiam

Do budowy domu mogę polecić firmę Jarbud z Gościcina. Kontakt do Pana Jarka 504 199 182. Był już polecany na białej liście, sprawdził się też u mnie, nie mam zastrzeżeń, buduje czysto i szybko.

• 2 weeks później...