symbor 15.10.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Bardzo pilnie poszukuję elektryka który połączy mi instalację odgromową (wykonaną przez dekarza) z uziomem otokowym i wykona odpowiednie pomiary. Do tego wąsy od uziomu należy dospawać bo ktoś je upierdzielił przy samej ziemi. Przez to nie mogę ocieplić budynku :bash: POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWgdynia 20.10.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Poszukuję naprawdę dobrego, dokładnego i szybkiego stolarza.Firmy, która robi kabiny prysznicowe na zamówienie oczywiście bardzo dobrej i sprawdzonej.Firmy, która wykona projekt ogrodu, a wiosną go zrealizuje. Firmy, która postawi mi ziemiankę i wędzarnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWgdynia 20.10.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Szukam kogoś do ocieplenia i zabudowy poddasza. Bracia Gurscy Arek i Wojtek - polecam, na pewno zrobią to najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 20.10.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Bardzo pilnie poszukuję elektryka który połączy mi instalację odgromową (wykonaną przez dekarza) z uziomem otokowym i wykona odpowiednie pomiary... A jak robi dekarz instalację to czemu nie wykona pomiarów? Bo nie ma uprawnień, wiedzy i miernika? Szkoda. ...Do tego wąsy od uziomu należy dospawać bo ktoś je upierdzielił przy samej ziemi. Przez to nie mogę ocieplić budynku :bash: POMOCY Jeżeli jest to wiedza dekarza to się nie dziwię, że kazał pospawać. Tak się nie robi - bynajmniej przez PN. A kto będzie brał odpowiedzialność, za źle wykonaną instalację? Dekarz, Inwestor czy elektryk co wykona pomiary i stwierdzi braki w wykonaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 20.10.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Jak już tu jesteś wokmen to muszę Cię pochwalić, właśnie tynkuję w Tuchomiu u Pana Pawła. Instalacja jest zrobiona naprawdę profesjonalnie z kablami montowanymi na blaszki, otwory na puszki na tyle duże że jest pole manewru żeby je osadzić, z końcówek przewodów zdjęta izolacja i bez problemów chowają się do puszek, w miejscach gdzie przewody się krzyżują ładnie podkute. Jest naprawdę ok:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symbor 21.10.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 A jak robi dekarz instalację to czemu nie wykona pomiarów? Bo nie ma uprawnień, wiedzy i miernika? Szkoda. Jeżeli jest to wiedza dekarza to się nie dziwię, że kazał pospawać. Tak się nie robi - bynajmniej przez PN. A kto będzie brał odpowiedzialność, za źle wykonaną instalację? Dekarz, Inwestor czy elektryk co wykona pomiary i stwierdzi braki w wykonaniu? Po pierwsze ja bardzo chciałam, żeby zrobił to elektryk z uprawnieniami ale firma AMBIT z Gdyni powiedziała, że jeżeli nie zrobi tego ich dekarz to stracę gwarancję na dach. Jeżeli chodzi o spawanie - trzeba było dospawać wąsy wystające z ziemi bo jakaś banda złodziei upierdzieliła nam wszystkie kable zewnętrzne i wszystkie wąsy od uziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekani 29.10.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Poszukuję naprawdę dobrego, dokładnego i szybkiego stolarza. Firmy, która robi kabiny prysznicowe na zamówienie oczywiście bardzo dobrej i sprawdzonej. Firmy, która wykona projekt ogrodu, a wiosną go zrealizuje. Firmy, która postawi mi ziemiankę i wędzarni Do prysznica polecam Romana Kuppera z Liniewa - bardzo solidny i dokładny fachowiec z dużym doświadczeniem (tel. 602-369 212) http://www.kupper.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karcz3 05.11.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Wynajme podnośnik do samodzielnego montażu płyt gipsowych, osb i innych, ułatiwa i przyspiesza prace, http://www.youtube.com/watch?v=XLL2qH-fQCY\ 25zł/dzień,[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokseb 05.12.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Sprzedam podstawe pod wklad kominkowy Maja/Antek z kratek.pl. Cena 50zł - odbior okolice Gdansk Kowale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsik32 15.12.2013 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Witam. Poszukuję dobrego elektryka znającego się na nowoczesnym oświetleniu typu Led do podłączenia takich lamp i zlokalizowania błędu poprzedniego elektryka. Instalacja bardzo rozbudowana, moja wiedza na ten temat znikoma i słabo opisana skrzynka. Bardziej jakiś kumaty pasjonat, bo jak firma to mnie doprowadzi do ruiny a wcześniej do zawału, jak zresztą cała ta instalacja. Dodatkowo podzielcie się proszę informacją na temat waszych ogrodów, ogrodzeń, tarasów. Kto wam to robił, czy jedna firma czy każda rzecz robiona przez kogo innego, kogo polecicie a kogo odradzacie. Szeroki temat i nie wiem czy to dobre miejsce ale praktycznie jedyne z naszego regionu gdzie mogę zapytać o to co mnie teraz interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsik32 15.12.2013 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Witam. Poszukuję dobrego elektryka znającego się na nowoczesnym oświetleniu typu Led do podłączenia takich lamp i zlokalizowania błędu poprzedniego elektryka. Instalacja bardzo rozbudowana, moja wiedza na ten temat znikoma i słabo opisana skrzynka. Bardziej jakiś kumaty pasjonat, bo jak firma to mnie doprowadzi do ruiny a wcześniej do zawału, jak zresztą cała ta instalacja. Dodatkowo podzielcie się proszę informacją na temat waszych ogrodów, ogrodzeń, tarasów. Kto wam to robił, czy jedna firma czy każda rzecz robiona przez kogo innego, kogo polecicie a kogo odradzacie. Szeroki temat i nie wiem czy to dobre miejsce ale praktycznie jedyne z naszego regionu gdzie mogę zapytać o to co mnie teraz interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsik32 15.12.2013 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Ups, sorki za dubla. Widzę że tu raczej sie zrobiła tablica.pl niż forum. Szkoda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazdka48 16.12.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Przymierzam się do postawienia kilkunastu garaży i zainteresowała mnie technologia gotowych garaży betonowych. I czy posiada ktoś jakieś doświadczenia i spostrzeżenia na temat tej technologii ? Poza tym, mimo iż sporo firm oferujących takie garaże to niestety znajdują się one na południu kraju, a niestety koszt transportu jest dość wysoki. Czy zna ktoś firmę produkująca takie garaże z okolic trójmiasta lub chociaż z pomorskiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 24.12.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Witam. Poszukuję dobrego elektryka znającego się na nowoczesnym oświetleniu typu Led do podłączenia takich lamp i zlokalizowania błędu poprzedniego elektryka. Instalacja bardzo rozbudowana, moja wiedza na ten temat znikoma i słabo opisana skrzynka. Bardziej jakiś kumaty pasjonat, bo jak firma to mnie doprowadzi do ruiny a wcześniej do zawału, jak zresztą cała ta instalacja. Dodatkowo podzielcie się proszę informacją na temat waszych ogrodów, ogrodzeń, tarasów. Kto wam to robił, czy jedna firma czy każda rzecz robiona przez kogo innego, kogo polecicie a kogo odradzacie. Szeroki temat i nie wiem czy to dobre miejsce ale praktycznie jedyne z naszego regionu gdzie mogę zapytać o to co mnie teraz interesuje. No i wyszło jak zwykle Pierwszym który miał wykonać Twoją instalację Szanowny Kolego Marsik byłem chyba ja. Miałem wykonać wszystko (od alarmu, dość rozbudowanej instalacji elektrycznej, odgromowej, odkurzacza centralnego ... już nie pamiętam co tam jeszcze) ale ... powiedziałeś prawie na sam koniec konsultacji, że albo bez faktury albo ... dziękuję bardzo. Zamiast jednego wykonawcy - mnie z bardzo szczegółową ofertą i umową weszło chyba z pięciu innych a jeszcze tego nie jest koniec. Tylko gratulować rozsądnych i trafnych decyzji. Dla mnie podpisana umowa i oferta to rzecz najważniejsza. Biorąc pod uwagę, że jest dzisiaj wigilia życzę wszystkim zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia a w Nowym Roku by był taki jak ten lub jeszcze bardziej obfitujący w sukcesy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarumia 27.12.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Hej, szukam solidnej ekipy budowlanej do budowy domu - w Rumi. Chcę ruszyć na wiosnę. Ktoś może polecić dobrych, sprawdzonych fachowców? Stan surowy otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_3Miasto 07.01.2014 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Hej, szukam solidnej ekipy budowlanej do budowy domu - w Rumi. Chcę ruszyć na wiosnę. Ktoś może polecić dobrych, sprawdzonych fachowców? Stan surowy otwarty. Cześć Monika, Jestem w identycznej sytuacji, nawet też z Rumii jestem - polecam wątek "Biała Lista wykonawców" choć jest długi i ciężko tam cokolwiek znaleźć. Przez ostatnie 3 tygodnie byłem w sumie na 6 - 8 budowach, rozmawiałem w wykonawcami, inwestorami itd. Na tą chwilę mój ranking jest następujący (cena wprost proporcjonalna do miejsca w rankingu:) ) 1. http://tadbud.gda.pl/ 2. http://www.dom-bud.afr2.pl/ 3. Jarbud - Jarosław Pranczk (kontakt znajdziesz w google) Pzdr Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena w Groszku 20.01.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Witam wszystkich serdecznie, w tym roku zaczynamy budowę w Kolbudach:) Zapraszam wszystkich tegorocznych do małej wymiany przeżyć... Czy ktoś z Trójmiasta też porwał się wyczynowy sport ekstremalny jakim jest na postawienie wymarzonego domku???? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SkalistyBrzeg 20.01.2014 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Witam wszystkich serdecznie, w tym roku zaczynamy budowę w Kolbudach:) Zapraszam wszystkich tegorocznych do małej wymiany przeżyć... Czy ktoś z Trójmiasta też porwał się wyczynowy sport ekstremalny jakim jest na postawienie wymarzonego domku???? M Witam serdecznie "Magdalenę" i Wszystkich Forumowiczów. Też planujemy w tym roku zacząć budowę wymarzonego domku. Planujemy, ale czy się uda tego nie wiem jeszcze. Jesteśmy na etapie projektu, uzgodnień i przyłączy. Jednak twardo planujemy zacząć w tym roku i do zimy postawić stan surowy. Budujemy w Kiełpinie Górnym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_mala_1 23.01.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Witam wszystkich serdecznie, w tym roku zaczynamy budowę w Kolbudach:) Zapraszam wszystkich tegorocznych do małej wymiany przeżyć... Czy ktoś z Trójmiasta też porwał się wyczynowy sport ekstremalny jakim jest na postawienie wymarzonego domku???? M Zmierzam już właściwie ku końcowi budowy. Początki były trudne, jednak z perspektywy 4 lat budowy mogę powiedzieć, że z drugą budową byłoby już całkiem prosto Początek budowy - to właściwie formalności. Wbrew wyobrażeniom - nie warto zlecać wszystko jednej osobie/firmie. Może i będzie szybciej, ale na pewno nie będzie taniej. Popełniłam ten błąd, dlatego nie polecam człowieka. Projektant / kierownik budowy - polecam pana Grzegorza Stanglewicza z Przywidza, tel. 506125895. Geodeta - mogę śmiało polecić pana Mirka, działającego na terenie powiatu gdańskiego, tel. 662218301. Fachowo, rzetelnie, starannie. W dodatku przyjemny kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena w Groszku 23.01.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Halo, no proszę Skalistybrzeg my w tej chwili mieszkamy na karczemkach:):) Ale uciekamy do Kolbud, mój mąż zakochał się w tamtych terenach, a działeczkę znaleźliśmy przepiękną Mam nadzieję, że Wam się uda bo my na tym samym etapie - adaptacja projektu i czekamy na listy od energii, gazu i wodociągów i do starostwa, na lipiec planuję start! I nie ma innej możliwości tylko musi się udać! aga_mala 1 cieszę się, że już kończycie i ZAZDROSZCZę nie mogę się doczekać jak spędzę taką piękną zimę w domku przy płonącym kominku( tzn drewnie w kominku:) ) Fajnie, że też coś innego niż tylko fachowcy się tutaj pojawiło... M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts