maciunio 08.12.2003 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Witam Całą Ekipę! Zamierzam budować się w Gdyni Oksywiu. Działeczka jest narożna i ma 680 m2. Czy ktoś jest może z tych okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kores 08.12.2003 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Witam wszystkich,w tym kolejnego odwaznego - czesc MACIUNIO Widze, ze w krotkim czasie przybylo duzo postow.... biore sie do czytania.. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 08.12.2003 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Benicio planowaliśmy D24 ale ze względu na wjazd z południa niestety nie wyszło. Mamy więc taką wolną twórczość której efektem jest właśnie poddasze i skośny garaż Teraz trzeba to wszystko wykończyć i ogrzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 08.12.2003 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 WItam, Maciunio - nigdy nie omijaj tego forum. Ja też tutaj jestem od niedawna i zdążyłem poznać (częsciowo) moich przyszłych sąsiadów ale przede wszystkim uzyskać wiele bezcennych rad na bazie doświadczeń tych ludzi. W tym tkwi siła tego zespołu. ALL - budujący na wiosnę - kiedy bezpiecznie jest rozpocząć prace budowlane na wiosnę. Niektórzy mówią, ze nie wcześniej niż maj, co by woda opadła, ziemia oddtajała, etc.... Jak to faktycznie jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 08.12.2003 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Czesc Sobota zeszla nam na snuciu planow na najbliszy rok i przeliczaniu pieniazkow. Oczywiscie wiazalo sie to z duzym bolem glowy Przewidywalismy wczesniej zakup drewnianych okien, no i chyba plany padna. Na razie ceny z Dziadka i Oklandu oscyluja wokol 20 tys zl za okienka drewniane meranti. Wiaze sie to na pewno z tym ze wymyslilem sobie na parterze takze szyby klasy P4 i okucia antywlamaniowe (od strony ogrodu sa duze drzwi balkonowe i okno 2,0m x 2,3m). Z tego co zauwazylem z producentow okien pcv polecacie M&S i Gdanska Fabryke Okien. Czy moze cos przeoczylem? Orientujecie sie moze jakich kosztow moze dotyczyc robocizna przy wykonczeniowce? Rozmawialem z facetem od ekipy do wykonczeniowe. Gosc polecany, podobno bardzo dokladny i rzetelny. Boje sie tylko ile moze "zaspiewac" za zrobienie calej wykonczeniowki- wylewki, tynki wewnetrzne, lazienki. Czy moglbym prosic o jakies info o tych cenach od osob ktore juz maja wykonczeniowke za soba na maila lub priv? Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 08.12.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Podejście drugie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 08.12.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Witam! To już moje trzecie podejście do napisania postu ... Kodi możesz się spodziewać zdjęć od Tomgora - wysłałem Mu te 6 które zrobiłem ma przesłać Tobie. Co do okien - moje to Aluplast 6000 jednostronnie barwione (w zasadzie okleinowane) firma Vetrex. Ogólnie z firmy jestem zadowolony, chociaż drzwi tarasowe wymieniali 2x na nowe - profil jest bardzo solidny i ładny ale jak pchełek stwierdził nie ma aprobaty na kolor. No cóż zaryzykowałem. Jeżeli chodzi o kulig piszę się ale tak na 50 % widzieliście moją drugą połowę to wiecie dlaczego Witam maciunio - życzę powodzenia. Jeżeli chodzi o rozpoczęcie budowy to moim zdaniem najwcześniej przełom kwietnia i maja. Wcześniej mogą być przymrozki - na później szkoda czasu. Trzeba jednak zwrócić uwagę na warunki terenowe - do mnie nic nie mogło wjechać jak było mokro. Mija trzeci tydzień od mojej przeprowadzki i szczerze Wam powiem, że mieszka mi się coraz milej chociaż pracy jeszcze ... Pierwszy rachunek za ogrzewanie 300zł Prąd 84zł Wada - w trakcie odbioru. Telefon 230zł ale reklamowałem i czekam na odpowiedź Adamski - mój domek 12 tys. tynki wewnętrzne, około 2 tys. wylewki, glazura około 3,5 tys. kleje i robocizna kolejne 3,5 tys. , ocieplenie poddasza 4 tys. farby, podłogi, meble my wydaliśmy jakieś kolejne 8 tys. zł. Biały montaż we własnym zakresie ale chcieli 50 zł. za punkt -czyli umywalkę itp. Ogólnie dużo - planowałem, że starczy na elewację, ale nie starczyło za to poddasze sam dam radę dokończyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARJO 08.12.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Witajcie ! Zadałem pytanie w dziale Wymiana doświadczeń ale na razie cisza...Może u Nas w Trójmieście ktoś ma jakieś doświadczenia w temacie poniżej. Jak sądziecie czy wykonanie instalacji wewnętrznych a następnie tynków wewnętrznych bez montażu okien (wszytkie otwory okienne zasłonięte deskami) ma senes. Chciałem w ten sposób "etapować" prace ponieważ całkowite wykończenie planuję dopiero w 2005 a w 2004 chciałbym jednak coś tam zrobić i właśnie pomyśłałem o takim rozwiązaniu instalacje + tynki ale bez okien (bo jak się słyszy gdy okna zamontowane to czas szybko wykańczać i mieszkać bo okna mogą się komuś przydać....) Pozdrawiam budujących !MARJO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 08.12.2003 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Witam wszystkich Karolina Batka, Maciunio, Vikos - witam serdecznie. Marjo - podana przez Ciebie kolejność ma sens. Jakbyś zaczął od okien - a potem instalacje, tynki itd. - to też ma sens . Każda kolejność ma plusy i minusy, a co jest najlepsze dla Ciebie (finansowo, organizacyjnie, "widzimisie" ) musisz wybrać sam. Rafalg - zgadzam się z Zacharem - niech miną przymrozki i oceń warunki lokalne (możliwości dojazdu). Ale ... marzec marcowi i kwiecień kwietniowi nierówny. Oceniaj na bieżąco kiedy możes zacząć. Docent - widziałem (z okna) zalany strop. Gratulacje. Adamski - priv. Kores - wyslij mi mobile na priva, please. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska-j 09.12.2003 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 maciunio - witam! vikos - witam szczególnie gorąco i zasyłam buziaki . kodi - bardzo dziękuję za zdjęcia. Stołem jestem bardzo zainteresowana, uwielbiam duuuuuże drewniane stoły. I taki też będę mieć! ma75 - już się cieszę na myśl o spotkaniu razem z naszymi połowami. Ale chyba w 2004, co Ty na to? A może wspólnie odwiedziny Kodiego? koral1 - Pomlewo wybraliśmy ze względu na urokliwość miejsca. To było ważniejsze od krótkiego dojazdu do pracy. Również ze względu na przystepną cenę - zawsze chcieliśmy sporą działkę. Wszystkich pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kores 09.12.2003 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Witam, BENICIO - priva wyslalem. ALL - mam zapytanie do wszystkich forumowiczow: jakie parapety okienne kupiliscie/macie zamiar kupic???? Zastanawiam sie co wybrac dla siebie i sam nie wiem W zasadzie jest mi zupelnie obojetne jakie parapety bede mial w domu. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 09.12.2003 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Witam Kores - a te parapety to zewnętrzne czy wewnętrzne?Ja zewnętrzne mam z parapetowych płytek klinkierowych, a wewnętrzne większość z jakiejś płyty z okleiną drewnopodobną, a kilka z marmuru.Poza tym, nie dostałem priva. Wyślij mi sms 606 474 250. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 09.12.2003 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Czesc Benicio, Zachar: dzieki wielkie za informacje.Kodi: wspominales kiedys ze bierzesz drzwi z Dziadka. Tylko zewnetrzne, czy wewnetrzne takze? Byles zadowolony z jakosci obslugi i motazu?Bylem wczoraj u Braci Bertrand w Rumi. Ogladalem drzwi i okna. Niby jak nie drzewo to taniej, a jednak ... Pelnej wyceny jeszcze nie mam ale okno o wymiarach 1500x1500 pieciokomorowe ponad 1000zl czyli mniej wiecej tyle co drewniane z Dziadka, Oklandu lub Wloszczowej. Na pierwszy rzut oka wyglada ze obojetne jaki material cenowo i tak wyjdzie na standardowych wymiarach podobnie. Ciekawe jak bedzie przy lukach i wiekszych oknach.PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 10.12.2003 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Witam Właśnie zaaktualizowałem swój profil. W opcji skąd: Banino - perła Kaszub. Właśnie, żadne tam Miszewka, Tuchomy czy inne dziury . To Banino jest na Kaszubach perłą . A kto się nie zgadza, to wyzywam na ubitą ziemie. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 10.12.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Ponad dobę nikt nic nie napisał - niepojęte ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kores 10.12.2003 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Widze, ze tylko BENICIO ma juz parapety.... a moze ktos jeszcze chcialby cos opowiedziec o swoich parapetach (wew i zew). Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 10.12.2003 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Benicio wyzywam cię na bitwę na gołe klaty . Perłą Kaszub są Sierakowice...a nie inne tam wiochy jak nasze! Kaszubski groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 10.12.2003 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Benicio wyzywam cię na bitwę na gołe klaty . Perłą Kaszub są Sierakowice...a nie inne tam wiochy jak nasze! Kaszubski groszek groszek - na gołe klaty hm ... Kores, w temacie parapetów spróbuj może tu. Krótka dyskusja, ale może Ci pomoże. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 10.12.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Benicio widzę, że twój tato wysoko stoi. Czytałem wywiad w dzisiejszym Głosie. A mi jest tak gaz potrzebny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 10.12.2003 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Benicio widzę, że twój tato wysoko stoi. Czytałem wywiad w dzisiejszym Głosie. A mi jest tak gaz potrzebny. Pozdrawiam Fakt, pochodze z górniczej rodziny Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts