rafalg 17.12.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Amys - witaj w zespole budujących na wiosnę. Trochę się nas zebrało w tej grupie. Mam nadzieję, że "doświadczeni" koledzy i koleżnaki pomogą. POMOŻECIE... ? Ktoś we wcześniejszych postach zagadnął na temat naszej mapy. Czy coś się w tym temacie dzieje, Kodi? Bolek? Kto z grupy trójmiejskiej buduje lub wybudował sie z silikatów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 17.12.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Amys - witaj Widzę, że coraz więcej nas zaczynających na wiosnę Rafał, bierzemy pod uwagę silikaty, ale się wahamy, jak znam życie, zostaniemy przy BK - a jak na razie mam mętlik w głowie A Ty jesteś zdecydowany na silikaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 17.12.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Witam wszystkich Amys - witam i życze powodzenia. Zapraszam do czytania wątku TRÓJMIASTO od początku (tylko 44 strony ). Wytrwałość będzie nagrodzona - trocheo kontaktów na ekipy. Zachar - ja nie mam adresu jeszcze . Rachunki kopną mnie w dupe za niedługo (gaz, tpsa, cyfra+ ). Mam za sobą pierwsze opróżnianie szamba 9m2 - 65 zł. Rafalg - POMOŻEMY ..., wczoraj 4 godziny lampe podłączałem, więc sam widzisz, że fachowiec ze mnie pierwszorzędny - służe konsultacjami. Pozdrowienia B. PS. Mi się nie odpala NIUNA Kodiego. Czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio 17.12.2003 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Witam po tygodniowej przerwie! Dziękuję Wszystkim za ciepłe słowa przyjęcia. Amys - Jako już "stary" forumowicz witam nowego członka. Czy mógłbys napisać według jakiego projektu będziesz budował? Przymierzałem się do budowy domku C-39 z Muratora, ale okazuje sie, że nie jest on najszczęśliwszym wyborem pod wzgledem stron świata do naszej działeczki i muszę szukać innego projektu. Myślę już nawet o własnym projekcie.Czy moglibyście polecić mi jakiegos dobrego architekta??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 17.12.2003 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 to jest taka mała zapowiedź. jeśli kogoś nie ma a chce być to proszę o foto do końca tygodnia. Jeśli ktoś jest a nie chce być to również proszę o jakieś info. Nie znałem bądź zapomniałem imiona niektórych. Mogę to uaktualnić. Kto to by to zamieścił na serwerze, aby była dobra jakość i spory widok.?Pozdrawiam http://community.webshots.com/s/image3/7/8/43/105170843pJNmKp_ph.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 17.12.2003 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Kto z grupy trójmiejskiej buduje lub wybudował sie z silikatów? .... Ja buduję z silikatów (właściwie wybudowałem, zostały tylko działowe do zrobienia i trochę pod oknami). ... Kodi - moja Asieńka powiedziała, że coś z tym może zrobić, tylko na razie, nic nie widać ... Amys - witamy, witamy, napisz, co budujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 17.12.2003 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 ma75 - zdecydowałem się na 85%, ale nie ze wględu na cenę ale mikroklimat i akustykę, choć cenowo są rzeczywiście konkurencyjne. Tutaj wlowik jest doświadczony w tej materii. wlowik - wiem, wiem, spotkaliśmy się na na innej grupie w temacie silikatów. Kodi- ja już przesyłałem i zdjęcia do mapy forumowiczów jak i legitymacyjne. Nic nie doszło ? Na razie nie ma mnie na mapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 17.12.2003 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 dzięki za podpowiedzi. projekt mam z krakowskiego agrobisp'u (WB-3901) http://agrobisp.com.pl/cgi-bin/store?action=display&item=352&usid=1 bez piwnicy, podstawa 10x9m, użytkowe poddasze, dwuspadowy dach. założona technologia w projekcie to jednowarstwowa ściana z Ytong'a z Ostrołęki na klejową zaprawę (czy ktoś ma w tym doświadczenie?). zauważyłem, że ta technologia ma zwolenników tylko wśród tych co nią budowali . nie wykluczam innej ściany. działka leży w "centrum" Będzieszyna - wioski, której wiekszość map nie pokazuje, najbliżej jest Wojanowo. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 17.12.2003 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Drodzy forumowicze Poszukuję HYDRAULIKA,ma być tani,szybki i chętny do roboty,do tego solidny.Please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 18.12.2003 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Witam, Budynek mam odebrany, dostałem zaświadczenie z pinbu, że "organ nie wniósł sprzeciwu". Na pytanie o zwrot dziennika budowy pani odpowiedziała, że wszystko zostaje u nich ? Czy to normalne ? Jak było u Was ? Kodi ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 18.12.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Greg - mi też zabrali wszystkie oryginały a co nie w oryginale to musiałem iść zrobić ksero. Co do dziennika budowy to wyrwali strony "drugie" tzn. te odbite przez kalkę i te właśne strony mi wręczyli. Szkielet dziennika z oryginalnymi wpisami poszedł w ich ręce, tzn. poszedł się jeb... Rafalg- już jesteś na mapie. Zdjęcie legitymacyjne doszło - chodziło mi o to na mapkę, ale sprawa już nie aktualna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 18.12.2003 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Nam dziennika nie zabrali bo mamy odbiór częściowy. Gabi u nas może nie wzgórza ale za to baardzo wichrowe. I do tego wieje od zachodu czyli prosto w naszą sypialnię. Tylko Fabian potrafi spać w takich (każdych) warunkach. Chyba na zimę będę się przenosiła na "drugą ścianę". Niecierpliwie czekamy aż urosną drzewa albo wybudują się kolejni zachodni sąsiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 18.12.2003 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 W sprawie wiatru to szkoda gadać. u nas wieje ciągle i z każdej strony. Załamać się można bo spokojnie z domu wyjść nie można. A do tego ten świst, trzepotanie folią /nie mamy podbityki/ doprowadza mnie do sząłu. Nie mamy żadnych lasów, sąsiadów a choinki mają po 40cm wysokości. Długo przyjdzie czekać na zmianę warunków. Pozdrawiam z wietrznej krainy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kores 18.12.2003 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Witam, Przybylo sporo postow... VIKOS - podales malo informacji, ale z mojej praktyki przypuszczam, ze bedzie to wygladalo nastepujaco: ZE wybuduje w granicy twojej dzialki zlacze kablowe, a ty bedziesz musial wybudowac przy nim na swoj koszt szafke licznikowa. Rowniez twoi sasiedzi beda musieli na wlasny koszt wybudowac SL-ki. Napisz cos wiecej... np pod jaki ZE podlegasz AMYS - witam w forum. Ja rowniez wybralem projekt AGROBISPU (nieco inny) i jestem zadowolony. Znam rowniez bedzieszyn - moi tesciowie chcieli sie tam pobudowac - podstawowa zaleta to dogodny dojazd do obwodnicy!!!! ZACHAR - dzieki za dobre słowo o ZE. Mam nadzieje, ze jest wiecej takich jak ty KODI - wysylam ci zdjecia na twoj adres e-mail i prosze o umieszczenie na mapie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 18.12.2003 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Wietrzni ludzie - Niestety ten sam problem z wiatrem w Tuchomiu. Nie wiem jak Gabi (jest osłonięta), ale moja działka jest odsłonięta na jezioro i mimo ładnych widoków to piź....., że aż strach. Na szczęscie jestem przywyczajony do tego, poniewaź wcześniej mieszkałem w blokowisku Gdańsk - Zaspa, a tam zawsze wiało. KODI - uwierz, można się do tego przyzwyczaić (...za jakieś 3 lata) Kodi - DZIĘKI ZA UWZGLĘDNIENIE NA MAPCE. ROzumiem , że zmoimi zdjęciami jest ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 18.12.2003 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 KODI - zdjęcie przesłałem, ale prośba do ciebie, abyś wyciął z niego tylko mnie z mojego całego rodzeństwa - innego na komp. nie miałem. Też nie mogę obejrzeć zdjęcia Twojej niuni nie chce mi się odpalić - klikam prawym i pokaż obraz , ale nic z tego - no chyba , że robi się to inaczej - jeśli tak to daj znać. BENICIO- do końca roku mało czasu - więc się spiesz i spojrzyj za okno tarasowe na moją więźbę - jutro ma być skończona, a dachóweczka w styczniu. Tak więc stary rok zakończę wiechą, a w nowym dalej na budowę. Moja budowa jeszcze nie zapadła w zimowy sen, ale to tylko z powodu sprzyjającej aury. Pozdrowienia dla wszystkich budujących i juz mieszkających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 18.12.2003 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Witam wszystkich nowych i starych forumpowiczów! Docent - co do zdjęcia niuni, ja to zrobiłam w następujący sposób. Kliknij w kwadracik prawym klawiszem i wywołaj właściwości, skopiuj adres i wklej go w pasku na nowym ekranie Internet Explorera i gotowe. Niunia ukaże Ci się w całej okazałości. Tylko tak mogę ją zobaczyć . Kodi - widze że mapka zapełnia się, szkoda tylko, ze zdjecia są zamazane (a wydawało mi się że wyszłam dobrze na zdjęciu ). Miło zobaczyć osoby, których nie było na spotkaniu. Pozdrawiam all. Groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 18.12.2003 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Witam swiezo zarejestrowana lecz jeszcze na forum nieujawniona WLOWIKOWA i zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 18.12.2003 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Witam swiezo zarejestrowana lecz jeszcze na forum nieujawniona WLOWIKOWA i zycze powodzenia A bardzo dziekuje Paginie Ja tam stala bywalczyni jestem, walczylam ze swoja podobizna, zeby miec cos ladnego z boku Jak widac, nie uzywam wlasnego nicka, zeby nie zametniac obrazu. Witam wszystkich znanych i nieznanych mi Forumowiczów ! Kodi ja serio moge wcisnac na serwer Twoj kolaz, byle byl dobrej jakosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 18.12.2003 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Masz babo placek !!! Witam Kochaną NŻ ! powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts