MarcinU 08.01.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Zachar gratulacje!! Moja mała urodziła się również o 16:20 (ale 3 lata temu) i też byłem naocznym swiadkiem (ale u nas była to rzeźnia - 16 godzin w szpitalu, ja byłem wykończony z co dopiero żona). Życzę zdrowia rodzinie, a Tobie aby dziecko grzecznie spało w nocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 08.01.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 KOdi - no to gratulacje w niskim zużyciu gazu - oby kominek sprawował się tak dalej - to gazownia nie zarobi na Tobie - i tak trzymać - nawiasem mówiąc ciekawy byłem jakie są średnie zuzycia twojego pieca, czy jest ekonomiczny i jak się sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 08.01.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 ZACHARSerdeczne gratulacje! Z okazji narodzin Waszego synka zyczymy mu zdrowia i beztroskiego dziecinstwa, a Wam rodzicom - wygranej w toto-lotka i cierpliwosci. Z pozdrwieniamiGroszek z drugą połówką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 08.01.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Jestem już po lekturze wszystkich stron wątku trójmiejskiego.Lektura bardzo owocna,wnioski zapisane.Zachar-choć nie znam osobiście gratuluję synka,żonie dużo sił,dziecku zdrowia i dobrego apetytu.Mam jedno pytanie:czy mogę zainstalować szambo metalowe,gdy w pozwoleniu na budowę mam zaznaczone,że ma być plastikowe(taki projekt był dołączony do dokumentów)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 08.01.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Witam,Zachar - gratulacje, ciepla i zdrowia dla calej rodziny.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 08.01.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 nowaczka ja miałem projekt na betonowe i takie w planu zagospodarowania działki - mało tego to metalowe jest większe i nie spełnia pewnych norm jakie trzeba zachować, np. odległość od okien, ogrodzenia. Nie przeszkodziło to jednak w niczym. Ważne aby było szczelne i żeby potwierdził to wpisem kierownik budowy. Na wszelki wypadek potwierdź to w gminie, albo lepiej w Powiatowym Inspektoracie Budowlanym. Ach i musisz mieć atest na ten zbiornik. Plastik to z 5 tyś. minimum - oszaleli z tymi cenamiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 08.01.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 My też (całą trójką) gratulujemy i życzymy dużo zdrówka maleństwu. Pociągający Ewa, Fabian i Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 08.01.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Kodi-dzięki za szybką odpowiedź. Moja gmina to Kolbudy a tam skłaniali się do szamba plastikowego,przynajmniej tak było w 2000r kiedy dostaliśmy pozwolenie na budowę.Ale osobiście licząc koszty wolałabym metalowe tym bardziej że producent jest o "rzut beretem".Jednak masz rację najpierw przejadę się do gminy i upewnię.Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 08.01.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Wiem, że w Kolbudach mają świra na punkcie szamb. WIem także że robią kontrole starych szamb, głównie rolników i dają czas na poprawienie niezgodności. Wiem także że honorują szamba stalowe w Kolbudach. Mimo wszystko zbadaj sprawę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 08.01.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Zachar - gratulacje!!! Życzę Wam pociechy z Michałka, a Michałkowi pociechy z rodziców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koral1 08.01.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 nowaczka- niestety w Kolbudach szambo stalowe może być problemem . Ja buduję w Kolbudach i w warunkach technicznych określających dostawę wody i odbioru ścieków otrzymanych 2 miesiące temu od spółki wodnej mam wyraźnie zapisane "zbiornik stalowy nie może być zastosowany". Uzgadniajac plan zagospodarowania działki musiałem przedstawic informację o zbiorniku, jaki zastosuję (podałem im, że betonowy). Chyba zatem nie mam wyboru i ostatecznie będę musiał taki kupić. Co gorsza planuję zakończyć budowę w 2005 i wprowadzić się na jesień a prawdopodobnie w 2006 bedzie u mnie kanalizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 08.01.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Zachar - Gratulacje !!! Życzę dużo zdrowia, cierpliwości i kasy. Mój synek w tym roku skończy 7 lat. Przytulaj się często do swojego bo jak urośnie to za cholerę się nie udaje. Chyba że pozwolę siedzieć przy komputerze i grać. Jeżeli mógłbym się wypowiedzieć w kwestii szamba, to najlepsza jest taka studzienka na działce, co jak się do niej podłączy ubikację to "pochłania" wszystkie siczki i kupki. Istne cuda mówię Wam, jak czarna dziura jakaś. Jak się nazywa mieszkaniec Banina - Baninianin czy Baninczyk? Pozdrawiam Barti from Banino (gdzie jest kanalizacja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 08.01.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 No to rzeczywiście trochę smutno i chyba będzie o wiele lżej w kieszeni,jeśli trzeba będzie instalować szambo plastikowe.Czy argumentem przeciwko może być wysoki poziom wód gruntowych?W wykopanej piwniczce pod garażem woda w zimie w nieizolowanej piwnicy utrzymywała się już na wysokości 0,5 m poniżej poziomu podłogi garażu.Sporo gotówki kosztowało nas zaizolowanie ścian i podłogi piwniczki,podniesienia jej poziomu a i tak skończyło się wykopaniem studni z krągów w ogrodzie celem zbierania wody.Czy w takich warunkach szambo plastikowe nie będzie "wędrowało"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska-j 08.01.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Zachar gratulacje! I duuuuuużo radości. Koral1 miło, że się interesujesz. Zapraszam do ogladania działki ... choć tam jeszcze tylko szczere pole. W każdym razie w Pomlewie skręcasz na Kozią Górę. Jedziesz drogą, w pewnym momencie kończą się dziury i zaczyna się kawałek nowiusieńkiego asfaltu. Mniej więcej w połowie tej asfaltowej drogi, po lewej, tuż przy drodze stoi duży dom typu klocek. Za domem rozciąga się widok na naszą działeczkę, położoną w głębi, na łagodnym stoku. Z działki jest widok na las i wzgórza (wichrowe ). Sielsko, anielsko. Ale tylko do wiosny. Wtedy się zacznie ... ! Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 08.01.2004 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Witam wszystkich po kilkudniowej przerwie. Nie siedzę codziennie przy monitorze, wchodzę dziś na forum, a tu tyle nowych postów! Czasu braknie na inne rzeczy! Zachar - Wielkie gratulacje! Wiem, że się nie znamy ale każda taka informacja bardzo mnie rozczula i niezmiernie cieszy. Sama ma dwójkę maluchów... Życzę Waszej trójce wiele zdrowia! nowaczka - my mamy działkę w Pręgowie Górnym. Pięknie, cicho a w Lisewcu kawałek dalej kończy się asfalt... Martag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 08.01.2004 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Martag -Ale podobno można przejść drogami polnymi,a może obok żwirowni?Jeszcze prawdę mówiąc nie poznałam dobrze tych okolic, ale podobno warto.Wszystko przede mną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 08.01.2004 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Ja też za dobrze tych okolic nie znam .Ale mam nadzieję, że za te sto lat uda nam się zamieszkać w naszym małym domku i lepiej poznać okoliczne lasy, pola, polanki... Czytałam przed chwilą, fragmentarycznie, dziennik budowy kodiego_Gdynia i mam nadzieję, że mimo skromnych środków uda nam się zrealizować nasze marzenie. Nasz projekt w pierwszym etapie też przewiduje dom 9x9 pod dwuspadowym dachem. Budujemy w tym samym rejonie. Jest szansa, że nasze wydatki na budowę będą podobne. Martag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 09.01.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Nowaczka - jeśli nie stal to beton. Zapomnij o plastiku. Beton jest tańszy. Z drugiej strony ciekawe czemu nie stal. Niech napiszą argumentację. Można się odwołać. To nie może być jakiś tam wymysł, tylko poparte konkretami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 09.01.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Zachar: wielkie, wielkie gratulacje No to teraz bedziecie mieli glosniej w domciu Oli, Kodi: w moim projekcie jest wlasnie taki lancuszek do "spuszczania" wody z dachu. Pogadalem w hurtowni budowlanej, koszty takiego lancucha nierdzewnego byly z tego co pamietam niemale, no i nie bylo gwarancji jak bedzie wygladal za kilka lat. Ogolnie odradzano mi takie rozwiazanie. Wybralem rury Marleya i mysle ze to lepsze rozwiazanie. Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 09.01.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Zachar - gratulacje!!!! Kodi - walcze o możłiwość wybudowania POŚ. Jesli nie to będę się skłaniał ku szambu metalowemu - najtaniej. Jakieś problemy w gminie miąłeś w tym temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts