rafalg 17.01.2004 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Witam Szanowne Grono ! Wypełniam właśnie wniosek do ZE na przyłacze. Możecie mi powiedzieć, ile mniej więcej będę musiał czekać na uzyskanie? Jakieś sprawdzone metody przespieszenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 17.01.2004 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Rafalg - ZE musi w ciągu 14 dni od złożenia wniosku wydać ci warunki przyłączenia do sieci, jak je będziesz miał to będzie cokolwiek wiadomo. Następnie powinieneś dostać projekt umowy w której powinno być określone w jakim terminie muszą cię podłączyć. A jak to wygląda w praktyce to jeszcze nie wiem - czekamy w tej chwili na warunki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 18.01.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 wlowik - dzięki za szczerość, właśnie poszukuję architekta, który wprowadzi zmiany, o których piszesz. Pozostałych namawiam do podjęcia próby wyprowadzenia mnie z równowagi rozpoczętej przez wlowika. Bardzo to lubię. Przypominam o moim największym problemie: BARDZO PROSZĘ WSZYSTKICH O NAMIARY NA MĄDREGO, NIEPIJĄCEGO, SZYBKIEGO i TANIEGO ARCHITEKTA. (jeżeli taki istnieje). Robię przeróbki konstrukcyjne w projekcie albo projekt na zamówienie + wnętrze. Sprawa bardzo pilna. Pozdrawiam Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 18.01.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 GIERGA - jeżeli zjeżdżasz z asfaltu na łuku drogi w lewo /przy pojedynczym samotnym drzewie/ to wjeżdżasz w "ulicę" nomen omen majora Bojana. Przejeżdża się ten lasek i druga w prawo nosi nazwę Bolka Krzywoustego i to jest mój rejon. Można tam dojechać też inną drogą /mniej wyboistą/. Jedziesz asfaltówką dalej i skrecasz w lewo bezpośrednio za AUSPOLEM, prawie vis a vis kościoła w Bojanie. A może kupiłaś działkę od niejakiego Dawidowskiego ? Markus tak jak mówisz do mojej działki się jedzie tą "ulicą" majora Bojana, przejezdżam ten lasek i za laskiem po prawej stronie jest puste pole i dalej lasek, a po lewej 2 domki na górze. A ja skręcam zaraz jak sie kończy ten lasek w pierwszą uliczkę w lewo (nie jadę dalej tą :uliczką do góry dalej), Jak będe znała ulice, to pewnie będziesz wiedział gdzie to jest ) HIhi ale fajnie, że poznałam kogoś kto mieszka tak blisko NIe kupowałam u Dawidowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 18.01.2004 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Kingaa - dzięki za info. W tym tygodniu będę składał wniosek do ZE.All - Słyszałem,że teraz ZE przygotowuje projekt przyłacza a nie branżysta. To prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 18.01.2004 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Przypominam o moim największym problemie: BARDZO PROSZĘ WSZYSTKICH O NAMIARY NA MĄDREGO, NIEPIJĄCEGO, SZYBKIEGO i TANIEGO ARCHITEKTA. (jeżeli taki istnieje). Robię przeróbki konstrukcyjne w projekcie albo projekt na zamówienie + wnętrze. Sprawa bardzo pilna. No przecież udzieliłam Ci odpowiedzi, dlaczego mi nie podziękowałeś ? Nie spodobały Ci się moje namiary ? OK, OK, wiem, że chcesz więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 18.01.2004 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Wlowikowa - Dziękuję !!!!! Przepraszam, że tak późno ale trochę się zagubiłem w "gąszczu" Wlowików Pozdrawiam Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 18.01.2004 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 prosze o podanie namiarów na kierownika budowy spełniającego wymogi takie jak ma architekt poszukiwany przez Barti'ego rafalg - w każdym ZE znajdzie się gość który chętnie wykona projekt przyłącza (wiem z praktyki), wystarczy zapytać przy odbiorze warunków, można wtedy liczyć na szybkie załatwienie (pchnięcie) sprawy w razie komplikacji i w ogóle, pamiętaj o targowaniu o cenę za projekt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 19.01.2004 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Benicio - jaki masz szeroki garaż (w środku) i jakie wymiary bramy garażowej?, jak tam sprawa posadowienia fundamentów w Baninie? Hej tam Barti - brama garażowa jest o gabarytach 2x4,5 metra. Sam garaż ma natomiast szerokość bodajże 4,88 metra (pisze z pamięci). Uprzedze teraz Twoje pytanie o ustawność samochodów w tym garażu Parkować można spokojnie dwoma samochodami. Oczywiście nie ma mowy o otwieraniu drzwi na oścież z dwóch stron (przy zaparkowanych dwóch samochodach), ale ja przy dużych gabarytach (190 cm, ~100 kg) wychodze z samochodu LUŹNO. Co do posadowienia fundamentów - rety zapomniałem. Jutro będzie - przysięgam. Kingaa +1 - jeszcze raz serdecznie dziękuje za wizyte. Kwiatek śliczny. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio 19.01.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Czołem Wszystkim! Polecam mojego geodete - mapka do celow projektowych 1:500 na rachunek i bardzo szybko 300zl - Ludwik Neugebauer 629 01 14. Pytanie za 100 punktow:Ile kosztuje zrobienie projektu przyłacza: wodno-kan i pradowego?Czy po takiej usludze potrzebny mi jest rachunek?Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 19.01.2004 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Wakmen - znam tylko firmę - która wypozycza takie sprzęty. Firma mieści się w Miszewie. Z tego co pamiętam /mogę się mylić/ to cena 600zł wraz z operatorem - pewnie za dobę, choć nie przypuszczam, aby koleś przez 24h pracował non-stop. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koral1 19.01.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 rafalg, Kingaa- jeżeli uda wam się otrzymać warunki w ciągu 14 dni to oczywiście gratuluję. Bądźcie jednak przygotowani, że to może trwać znacznie dłużej.Ja złożyłem wniosek za pośrednictwem poczty do RE Tczew i już po 4 dniach dostałem poleconym wezwanie do zapłaty 120 zł . Zapłaty natychmiast dokonałem i ... kiedy po ponad miesiącu nic się nie działo zadzwoniłem do rejonu. Miła pani z rozbrajającą szczerością poinformowała, że co prawda moją wpłatę otrzymali już miesiąc wcześniej ale nie zajęli sie jeszcze sprawą. Od tego momentu dzwoniłem do nich co kilka dni i w końcu po prawie 2 miesiącach od złożenia wniosku dostałem warunki.Jezeli zatem zależy Wam na czasie to dzwońcie i monitujcie od samego początku. Jeżeli nie to tak jak ja będziecie mieli się okazję przekonać się, jak energetyka robi sobie kpiny z prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 19.01.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Wakmen - znam gościa w Bojanie, który trudni się takimi pracami - tel. 603 642 014 p. Grablowski. Markus - tak z Twojego opisu to coś mi się wydaje, że jesteś blisko mnie. Ja mam działkę na Ziołowej - za Auspolem w lewo w ulicę Hebla, potem przez lasek i zaraz w lewo (przed ul. Majora Bojana). Greg98 - thanks za linki. Wiem więcej. Czy orientujecie się jak typ szyby rzutuje na cenę (np. o ile P4 droższa od P3 itp.). No i kto w naszej okolicy robi dobre (czytaj solidne i niedrogie) okna PCV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 19.01.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Rafalg - ja złożyłem wniosek do ZE w Wejherowie i po około 3 tygodniach przysłali mi warunki i umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 19.01.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Słuchajcie, taki ładny śnieg co powiecie na kulig w najbliższy weekend? Czy Gabi tu bywa, albo czy ktoś ma z nią kontakt? Benicio - było nam bardzo miło i masz śliczny domek! Koral, ja się niestety spodziewam, że może nie być tak różowo Wniosek składaliśmy osobiście i od razu w rozmowie z panem u którego składaliśmy wyszło, że tak właściwie to oni mają gdzieś te ustawowe 14 dni Tylko szczerze mówiąc miałam nadzieję, że pan tylko tak sobie gada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 19.01.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Witam wszystkich: BARTI Twój domek wizulanie wygląda bardzo ładnie. Garaż super. Dodatkowy pokój na parterze - duży +! Podoba mi się parter. Pewne zmiany zawsze można wprowadzić, łazienka jak dla mnie nie jest za mała na parterze (w końcu docelowa jest na piętrze). Piętro - fajny układ. Duża łazienka z miejscem na mini-pralnię. Osobiście nie lubię wąskich korytarzy, bo czuję się w nich jak w bloku. Przynajmniej nikt się nie będzie przeciskał. Widziałam kiedyś wąski korytarz ....a feee...jak w klatce się czułam. ps. Osobiście wolę swój ale twój też jest b.ładny! Kingaa - popieram pomysł kuligu....tylko że mój staruszek zapomniał zapytać się o ceny....może Gabi sie odezwie...... PA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 19.01.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Kingaa A pokój burdelowo-hardcorowo-wisniowy też ładny? Kulig kuligiem, ale dobrze, że przestało padać, bo my (wieśniaki) chcemy jakoś do domów dojechać . Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 19.01.2004 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Wlowikowa - Dziękuję !!!!! Przepraszam, że tak późno ale trochę się zagubiłem w "gąszczu" Wlowików Barti E, przecież nas tylko dwoje jest, Wiktor się na razie nie udziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 19.01.2004 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Benicio - wiesz, tak szczerze, to reszta domu mi się bardziej podoba Ale ja jestem dość konserwatywna i boję się odważnych kolorów Za to kolorek sypialni to chyba od Was zgapimy Pozdrów żonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martag 19.01.2004 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Barti - całkiem nowa tu jestem, za dużo o projektach powiedzieć nie mogę, poza tym, że zdążyłam się zorientować, co w budowaniu jest drogie a co trochę mniej drogie . Huragan bardzo mi się podoba. Sama bardzo lubię wielospadowe dachy, duże przestrzenie, osobne pomieszczenie na pralnię, garderoby, duże przestronne sypialnie, duże okna, wykusz, lukarna... Ale w kategorii "tani w budowie" - zero punktów. Bierzesz to pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts