adamski 10.02.2004 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Docent: wlasnie tez jestem przed wzieciem kredytu. Zdecydowalismy sie na PKO BP - wg Expandera najnizszy koszt kredytu złotówkowego. Aktualnie jezeli przyjdziesz ze styczniowym Muratorem zapłacisz tylko 0,5% prowizji (normalnie 1,2-1,8%). PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 10.02.2004 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Docent: zapomnialem wspomniec o innych argumentach za wyborem:-mozliwosc szybszej spłaty bez dodatkowej oplaty -nie kwestionuja kwot jakie przedstawisz jako wydatki na budowę, ważne aby było widać na budowie że dany etap jest wykonany. Kolezanka miała kredyt z Milennium i musiała załatwiać rachunki bo bank kwestionował kwoty przez nią przedstawiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 10.02.2004 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Docent, wtrącę swoje trzy grosze na temat PKOBP Grrrr! Twardo się trzymałam z daleka od dyskusji, typu, któru bank lepszy, ale nie wytrzymam... Braliśmy tam kredyt na część działki i nigdy tam nie wrócimy. Najpierw 6 tygodni rozpatrywali nam wniosek Po czym po wielu interwencjach i rozmowach z panią dyrektor oddziału i zwodzeniu nas okazało się, że nasze papiery nie wiadomo czemu znalazły się nagle w innym oddziale Następnie pani obsługująca kredyt usiłowała nam wmówić parę bzdur: np: kazała nam przynieść plan zagospodarowania przestrzennego. "To znaczy wypis i wyrys?" - upewniłam się, na co pani: "nie, to nie wystarczy, musi być plan" , do tego uparcie twierdziła, że to, że jest pozwolenie na budowę, to wcale nie znaczy, że na działce można budować. Poza tym we wzorze umowy był warunek: ubezpieczenie przedmiotu kredytowania, niestety nie umieli nam wyjaśnić od czego niby tą działkę mamy ubezpieczać, od włamania, od ognia??? I tym podobne kwiatki... No ale podpisaliśmy umowę, wypłacili transzę i wydawało się, że będzie z górki... Akurat W umowie jest określony jest termin do kiedy bank ma przysłać nam harmonogram spłat. Ponieważ go nie dostaliśmy, to zadzwoniłam i usłyszałam "po co to pani już teraz, przecież macie jeszcze 10 dni do terminu wpłaty raty", następnie zostałam odesłana do księgowości, gdzie dowiedziałam się, że oni takich harmonogramów w ogóle nie wysyłają, a na moje stwierdzenie, że przecież jest w umowie taki zapis, odpowiedź była, że mam złą wersję umowy Zresztą potem okazało się, że jednak harmonogramy sporządzają i po kilku kolejnych telefonach nam go wysłali. Uhhh, ale się wyżaliłam Wiem, że jest wiele osób zadowolonych z tego banku, natomiast już po fakcie dowiedziałam się od innych ludzi, że w Gdańsku należy omijać z daleka oddział we Wrzeszczu na wysepce. Co potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 10.02.2004 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Brałem 6 lat temu kredyt w PKO BP na mieszkanie i w zeszłym roku na działkę. I jestem zadowolony. Papierologii nie więcej niż w innych bankach, nie żądali jakis extremalnych zabezpieczeń, czasowo w sensownym terminie, nie najgorsze oprocentowanie. Kredyt załatwaiłem w oddziale w Gdyni na Skwerze Kościuszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 10.02.2004 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Kingaa: niestety Wysepka to nie jest jedyny oddział który należy omijać, niestety... Niektóre osoby są niereformowalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 10.02.2004 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 adamski - jestem zdecydowana na 90% na GFO, a ta firma z Malborka to mnie zaciekawiła, bo pochodzę z tego miasta i byc może coś więcej sie dowiem na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 10.02.2004 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Ivo: firma Forplast - moze w książce telefonicznej są? Też mnie interesuje na ile są porządni. Na razie ich przedstawiciel bardzo się stara. Czy myślałaś już o bramie garażowej i drzwiach wejściowych? Jeżeli tak, to skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 10.02.2004 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Popytam się i sprawdzę na miejscu... Myślę, i o bramie, i drzwiach, ale tak na max to zabiore się za tydzień (urlop) - mam masę materiałów do przeglądnięcia z BUDMY.A jak ten temat wygląda u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 10.02.2004 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 adamski - a co do okien, to jeszcze polecali mi Technikę Okienną z Elbląga http://www.technikaokienna.pl/. W Gdyni jest ich salon firmowy na ulicy Puckiej 35 (odgałęzienie Hutniczej)tel. 623 32 15. Jutro zadzwonię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 10.02.2004 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Ja na razie wiszę przy tych dwóch firmach. Kilka innych odpadło m.in. Bracia Bertrand i M&S). Zastanawiam sie teraz co do drzwi wejściowych i bramy garażowej. Co do drzwi to mam problem bo musza być ze świtlikiem - wymiar otworu szer. 140 x wys. 235. Chcielibyśmy białe drzwi i białą bramę. Wszedzie niestety drogo Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 10.02.2004 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Ja mam podobny problem - kolor "złoty dąb" - i jeszcze więcej kasy chcą A drzwi chcecie antywłamaniowe..? Drewniane..? Bramy: http://www.wisniowski.pl/ (polecana) http://www.krispol.pl/end_pol.html (polecana) http://www.bigtor.pl http://www.beditom.pl/pol/beditom.htm Może coś znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 10.02.2004 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Ivo: drzwi raczej antywłamaniowe. Widziałem fajne z Dierre, niestety 7tys i szukam dalej. PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 10.02.2004 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 No to powodzenia i mam nadzieję, że wymienimy się doświadczeniami z poszukiwań pod koniec następnego tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 11.02.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Rany, Jak pogodzic prace zawodowa i budowanie domu? Ja teraz dużo czytam forum i zaczyna mnie to przerażać. To trzeba byc ekspertem od wszystkiego i pilnowac każdego?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chyciu 11.02.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 a czy łatwo być ekspertem jak tu tyle materiałówo wyboru i każdy mówi i polecca co innego.....?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 11.02.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Chyciu: i na dodatek jak później spojrzysz w portfel to widzisz że na pewno Cię nie stać na to co polecają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 11.02.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Ivo: drzwi raczej antywłamaniowe. Widziałem fajne z Dierre, niestety 7tys i szukam dalej. O Dierr trzymaj się z daleka. Mam ich drzwi- badziewie do kwadratu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 11.02.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Prośba do forumowiczów a w zasadzie pytanie - jeśli braliście kredyt na dokończenie budowy to na jaki bank postawiliście????? i dlaczego????? Ja mam w KB i jestem zadowolony. PKO BP też jest w porządku, pod warunkiem, że nie trafisz na "niedysponentki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 11.02.2004 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Adamski, Kinga, greg 98 Marcin U - dzięki za odpowiedzi - zwiedziłem już 4 banki - jednak najkorzystniej wypada PKO BP - mój osobisty bank PeKaO SA rozwalił mnie stwierdzeniem, że na wszystko trzeba mieć rachunki - w PKO BP zaproponowali mi oproc. 6,72% no i oczywiście to o czy wspomniał Adamski prowizja w wys. 0,5 % - co bardzo kusi. Adamski - dlaczego nie M&S - możesz wyrazić swoją opinię. Byłem dziś w GFO - zasmuciło mnie to , że nie mają półzlicowanych okien - a o takie raczej mi chodzi. Zastanawiam się raczej nad M&S oraz WIndows 2000. Cena jest prawie ta sama - wybór trudny - chyba zwalę to na żonę - niech wybiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 11.02.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Docent: z M&S miałem wycene tylko poprzez Internet. Cenowo wyglądało sporo drozej od GFO i nawet nie ciągnąłem z nimi negocjacji Piszesz że cenowo są podobni? Muszę wrócić chyba do ich wyceny i jeszcze raz na nia spojrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts