Docent - Gdańsk 13.02.2004 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Zachar -mnie takze interesowałyby te drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 14.02.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Witam, Informuję wszem i wobec, że właśnie rozpoczynam przeprowadzkę Nie mam siły się cieszyć. Ręce bolą, spałem 4 godziny i ogólnie. Dżizz. Co ja robię. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio 14.02.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Witam Wszystkich! chyciu - zazdroszcze Ci tej godziny zero. ja tez bym tak juz chcial. czy mozesz napisac mi z czego domek budujesz i w jakiej hurtowni w okolicy zaopatrujesz sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 14.02.2004 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Moze to zainteresuje nabywców okien - po dzisiejszych pomiarach okien przez GFO dowiedziałam się, że gratis otrzymamy m.in. parapety zew., klamkę z przyciskiem i odpowiednim upustem parapety wew. Poza tym wpłacimy 51% w marcu (aby "ucieknąć" od VAT), a na montaż i reszta kwoty - czerwiec. Pytanko - jakie macie lub planujecie u siebie paraperty zew i wew??? greg98 - powodzenia!!!! też już bym chciałą być na takim etapie gabi, zachar - dzięki za info o bramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 14.02.2004 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Witam all! Ivo - to bardzo ciekawa informacja z tymi okienkami GFO. Muszę to sprawdzić ile u mnie by one kosztowały. Jeśli masz namiar na konkretną osobę, która u Ciebie była (przedstawiciel) - to daj namiar. Może też się skuszę! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 14.02.2004 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 groszek - oto namiary Paweł Kosior tel. 320-22-11 lub komórka 504-171-693, który jak na razie robiłtylko nam wycenę oraz pomiary. A te paraperty zew. to takie typowe - blacha stal. ocynkowana białe/brązowe. Wycenę ostateczną będę miała w poniedziałk lub wtorek i wtedy na pewno napiszę więcej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 14.02.2004 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Dziękuję za ekspresową odpowiedź. Czas już w końcu zabrać sie za wiosenne budowanie. Pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 14.02.2004 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Oj, tak, tak Ale co najgorsze zaplanować i kupić co nie co przed VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 14.02.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Chyciu i adamski dzięki dzisiaj zrobiłam rezerwację w ośrodku w Cetniewie dziękuję Kasiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kołatka 14.02.2004 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Witam Forumowiczów z Trójmiasta. Jestem od nidawna na forum ale przeglądałam je już wcześniej. Będziemy budowali w Wiczlinie ale niewielu przyszłych Wiczlinian tu widzę. W któym miejscu naszej przyszłej dzielnicy będziesz budował Tekboy? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 15.02.2004 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Witaj Kołatka-dzięki za odpowiedż w wątku domek gospodarczy. Napisz jaki dom budujesz,na jakim jesteś etapie?Powodzenia. Ivo- czy oferta z GFO była najkorzystniejsza-pytam bo w najbliższym czasie musze rozejrzeć się za oknami .Czy ten przedstawiciel jest z Gdańska?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 15.02.2004 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 nowaczka - zrobiłam wyceny i porównania w Excelu 14 firm i przy podstawowej cenie były już rozbieżności ok. 3 tys zł. Dodatkowe wyceny (montaż, kolor, ilośc komór, WK1, P2, P4) zmieniały bardzo cenę końcową. W GFO mam od innych 1-3 tys. zł taniej, ale nie wiem jak to będzie przy Twoich oknach - zalezy to od ilości i tych dodatków. Poza tym jak już wspomniałam GFO ma VEKĘ i duże upusty w cenie oraz dodaktach (klamki, parapety). Ten przedst. jest z centali GFO - czyli Gdańska Powodzenia przy wyborze okien! A oto firmy, które porównywałam i ich okucia oraz profile: Firma Profil Okucia Diplomex - SALAMANDER 2D - WINKHAUS BB Bracia Bertrand - GEALAN S 8000 - MACO TREND BONA - GEALAN - MACO ORTIS - GEALAN S 3000 - ONKO - THYSSEN AD - WINKHAUS AutoPilot EUROPROFIL - ROYAL - ROMB THERMOPLAST - PRESTIGE PLUS RASTER - WINKHAUS ChefPilot KimarProArt - VEKA SoftLine - WINKHAUS AutoPilot ELL-BIS - ALUPLAST IDEAL INTERTEC 4000 - RONTO NT M&S - Brugmann - SIEGENIA Pru Gdańska Fab. Okien - VEKA SoftLine - WINKHAUS AutoPilot SerwisOkno - VEKA SoftLine - WiNKHAUS Technika Okienna - Roplasto 7001 - RONTO NT Forest - Aluplast - WINKHAUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 15.02.2004 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Ivo - spróbuj jeszcze zrobić wycenę w M&M - tam dają upust 29 % na dzień dzisiejszy - i właśnie tam moje okna wyszły najtaniej.Salon firmowy jest na Zaspie koło Romantica ( Night Club). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 15.02.2004 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Docent - dzięki - wyślę do nich zapytanie, ciekawa jestem wyniku Ich strona: http://www.mm-okna.com.pl[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 15.02.2004 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Ivo - sorry nie M&M , ale Windows 2000 z Rumii. Po prostu za dużo ma człowiek na głowie i błędy się zdarzają. Sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 15.02.2004 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 A do Windows2000 to pisałam dwa razy, i byłam na miejscu i nie otrzymałam wyceny Spóbuję ostatni raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kołatka 15.02.2004 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 nowaczka - dzieki za ciepłe przyjecie. Będziemy budowli dom w magnoliach 2. Projekt pracowni Archon. Jestem na etapie kołatania do drzwi geologów, geodetów, architektów,zakładu energetycznego itd. Mam wrażenie, że to się nigdy nie skończy a budowa nie zacznie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chyciu 16.02.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 maciunio: ta godzina "zero" jest lekko zagrożona - przez pogodę. ale mam nadzieję, że zima już tak ostro nie wróci (najlepiej niech wróci w grudniu na Święta). będę budował z Porothermu 25 + styropian 15. działowe też z Porotherm, tyle że 11.W te materiały, jak też bloczki na fundament zaopatrzyłem się z Mat-Budzie w Rumii Janowo. (jak jedziesz Hutniczą z Gdyni to prawie na granicy obu miejscowości). Myślę, że reszte będę kupował też tam - ale to się jeszcze zobaczy jak będzie cenowo. Porotherm kupiłem w grudniu po jeszcze dość korzystnych cenach. Nie robili żadnych problemów z przechowaniem materiału. Teraz będę kupował materiały na izolację fundamentów, więc zobaczę co mi zaoferują. Wcześniej jednak zamierzam zebrać oferty z innych hurtowni, żeby w razie lepszej cenowo mieć na czym negocjować w Mat-Budzie. wcześniej chciałem budowac z Ytonga 36,5 ale po długim namyślaniu się zrezygnowałem. Głównie chodzi o cenę i o to, że nie wszyscy umieją z tego budować. nie chciałem, żeby ekipa, którą wybrałem eksperymentowała na moim domu. A Porotherm jest w jakimś stopniu sprawdzonym materiałem.Materiał na ściany do trudny wybór, ale takich wyborów przy budowie domu jest pełno. Z jednej strony fajnie, że jest tyle materiałów i rozwiązań, a z drugiej głowa od tego boli i co fachowiec to doradza inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 16.02.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Ivo: w weekend stwierdzilismy z zona że tez raczej zdecydujemy się na GFO. Widzę że nie tylko ja mam kontakt z p. Pawłem Mogłabyś dać znać na co zwracałaś uwagę przez zamówieniu z GFO? Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio 16.02.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 chyciu - masz słuszną rację, że z zwyborem materiału na scianę to trudna decyzja. Ja na 100% jestem zdecydowany na Porothermu. Tylko nie mogę podjąć decyzji odnoścnie grubości. Myślałem o ścianie jednowarstwowej z 44 i ewentualnym dociepleniu jej za kilka długich latek. Sam już nie wiem co zrobić. Niektórzy mówią, że jak juz Porothermu to bez styropianu (efekt termosu) a jeśli docieplenie to tylko wełną. I jak z tego wybrnąć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts