mirek_gdynia 22.02.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Mamatata - to zależy jaki materiał chcesz kupic. Ja na przykład kupiłem całość materiałów na dach w grudniu i przechowuje w Matelbudzie na Hutniczej. Tak samo z Ytongiem - kupiony w grudniu, leżakuje w WKT Polska. Wczoraj byłem w tartaku na Osowej i pewnie za tydzień lub dwa zrobie to samo z więźbą. P.S. Fajna ksywka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 22.02.2004 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 MARKUS - możesz podać bliższe namiary tej hurtowni na OSOWEJ??? Na szczęście znalazłam ekipę bud. jak pójdzie wszystko dobrze domek będzie powstawał już od lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 22.02.2004 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Markus ile dawali rabatu na ytong? czy przedstawiciel z ytonga polecil WKT? sprawdzaleś inne tartaki oprócz tego z osowej? chciałbym zdążyć przed majem i podobnie kupić co nieco wcześniej. wybór hurtowni i tartaku przede mną, na razie załatwiam kredycik... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kołatka 22.02.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Znajomi też brali drzewo w tartaku w Osowej. Chwalili. Namiary: Osowa ul Wenus 48 tel 552-54-25.georg dom nie jest taki duży patrząc że to ma być wielopokoleniowy za "chwilę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 22.02.2004 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Tartak w Osowie ma tez swoją stronę http://www.tartak.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kołatka 22.02.2004 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Georg mam nadzieję że w tym wypadku się pomylisz i dzieci (chociaż jedno ) zostaną z nami ale fakt że cały czas zastanawiam się czy za duży nie będzie. Jednak jak młodzież zejdzie się na nasze 60 m to zaczynamy się o siebie obijać. Chciałabym żeby i oni mieli trochę więcej przestrzeni życiowej niż mają w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 23.02.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Witajcie - byłem na spotkaniu. Nie musze dodawać, że imprezka była super. Nie zabrakło także piwka i jedzenia. Poznałem całą Redakcję i oczywyście innych forumowiczów. Z północy była silna grupa ze Szczecina, osoba z Elbląga i kilka osób z Mazur. Było sympatycznie i domowo - tak jak na forum. Jednym słowem szkoda że nikt się nie wybrał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 23.02.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Witam Pozdrawiam wszystkich nowych i starych forumowiczów. Pytanko: Czy możecie polecić jakieś centra ogrodnicze, szkółki leśne, etc. - generalnie wszystko w temacie ogród? Będe wdzięczny. Ewa, liczę zwłaszcza na Ciebie, bo widziałem, że troche się w tematach ogrodowych udzielasz . Docent - Twojego sms-a odebrałem dopiero dzisiaj rano ... Daj znać natępnym razem . A giętarke będę potrzebował gdzieś za miesiąc - także bardzo mi się nie śpieszy. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 23.02.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Docent -wielkie dzięki za kosztorys. Markus - nie miałeś problemów z ugadaniem składowania materiałów? Gierga - gdzie w końcu kupiłaś działkę? Po wielu debatach, analizach, porównaniach i liczeniach zdecydowaliś,my jednak na zmianę technologii z pierwotnie planowanej szkieletu drewnianego na murowany z bliczków silikatowych. Projekt niestety do przerobienia, ale i tak powinno być lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 23.02.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Benicio - tak się domyślałem, że nie ma Was w domu - jak będę następnym razem to dam znać. U mnie na budowie jest 140 stempli - ale na razie podpieraja jeszcze strop - kwestia rozebrania jak sie ociepli. W sprawie kosztorysu to jak na razie bank nie miał przeciwskazań - przyjął i czekam dalej na decyzję - okaże się czy był dobry czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 23.02.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Miasto Łódź pozdrawia wybrzeże oraz jedynego przedstawiciela Kodiego w realu. Następnym razem myślę, że będzie nas jeszcze więcej. Pozd. Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 23.02.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Witam Czy ktoś z Was miał ekipę mieszkającą na budowie? Czy wiecie skąd można wypożyczyć jakiś baraczek mieszkalny czy coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 23.02.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Grupa Krakowska róznież pozdrawia Kodi dzielnie reprezentowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 23.02.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Witam! Szczerze żałuję , że z Kodim nie byłem ale obowiązki rodzinne ... Mam około 60 stempli - jak ktoś potrzebuje 1zł/szt. od ręki ale transport własny Jeżeli chodzi o ogrody mam fajnego gościa - już się z nim umówiłem od 4 do 10 zł za m2 ogrodu w zależności co się chce. Co do baraków - są ogłoszenia w Gratce i Anonsach - ogólnie ekipa na budowie to ciężka sprawa pod względem sanitarnym i żywieniowym ale wszystko kwestia umowy oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 23.02.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Markus ile dawali rabatu na ytong? czy przedstawiciel z ytonga polecil WKT? sprawdzaleś inne tartaki oprócz tego z osowej? chciałbym zdążyć przed majem i podobnie kupić co nieco wcześniej. wybór hurtowni i tartaku przede mną, na razie załatwiam kredycik... pozdrawiam YTONG zbytnio nie rozpieszcza swoich klientów i standardowo daje między 5 a 7%, zabawa polega dopiero na wyciśnięciu maksimum ze sprzedającego. WKT wynikło z tego, że Pan który wcześniej był odpowiedzialny za Ytonga w Raab Karcher w Gdyni rozstał się z poprzednią firmą i przeszedł do WKT, a ja razem z nim. W sobotę byłem w 5 tartakach. Do trzech z nich nie było co jechać, zwłaszcza do firmy DĄB w Bolszewie. Czekam na wyliczenia z Holz-Komplex /mają autoklaw do impregnacji ciśnieniowej/. Natomiast w Osowej byłem potwierdzić ich ofertę jaką przysłami mi emilem dwa dni wcześniej. Na dzień dzisiejszy Osowa jest moim number one. Szybka i miła obsługa, chyba fachowa /bom laik w temacie drewna/ no i doradzić potrafią. MarcinU - w zasadzie z żadną z większych i wymienionych przeze mnie hurtowni nie było problemu w temacie przechowania materiałów. Zero problemu i zero opłat. MarcinU - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 23.02.2004 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Jeżeli chodzi o ogrody mam fajnego gościa - już się z nim umówiłem od 4 do 10 zł za m2 ogrodu w zależności co się chce. Dzięki Zachar, ale bardziej mi zależy na punktach sprzedaży niz na sile roboczej (nawet na sile wykwalifikowanej, z tzw. wizją). Chce sam poeksperymentować . Wiem, że takie punkty są na Kartuskiej (między stacją Lotosu i Auchan), na Trakcie Świętego Wojciecha (prowadzi go babka, która ma tematyczny program w telewizji gdańskiej), a także w Rębiechowie (niedaleko Banina). Poza tym mam wypatrzonego dystrybutora systemu nawadniania ogrodu (założyłem nawet wątek o tym w "Pamiętajcie o ogrodach"). Czekam na więcej. I czekam na opinie - gdzie taniej, lepiej, pewniej etc. Kingaa - jak się casting udał? Ekipa wybrana? Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 23.02.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 witaj kodi było baaaaaardzo miło Cie poznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 23.02.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Markus zdradź w końcu która to Twoja działka? Punkty charakterystyczne w Twojej okolicy to budujący się dom z Ytonga i dom z kurem na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 23.02.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Zachar, dzięki. Ta ekipa nie jest z bardzo daleka, więc co jakieś 3 dni by wracali do siebie na noc. A im byłoby wygodniej mieszkać na budowie, bo oszczędność czasu i benzyny i nam też - bo ktoś by cały czas tam był. No ale jeszcze nie jest przesądzone, że to ta ekipa będzie...Benicio - wszystkie ekipy, z którymi rozmawialiśmy zrobiły dobre wrażenie i wszystkie są polecane, więc pewnie zadecyduje cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 23.02.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Markus zdradź w końcu która to Twoja działka? Punkty charakterystyczne w Twojej okolicy to budujący się dom z Ytonga i dom z kurem na dachu. BINGO Jak miniesz oba te domy, w kierunku gospodarstwa, to moja działka jest po prawej stronie drogi, zaraz za domem w stanie surowym. Tyle tylko, że u mnie zaledwie kran od wody wystaje. No chyba że w końcu zjawili się goście od prądu i mi skrzynkę podłączają. Ale jak tylko lód Wisłą popłynie to myślę że zacznie się u mnie ruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts