MarcinU 23.02.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Markus - no to chyba z mojej działeczki będę widział Twój rosnący domek. Ja planuję rozpocząć w czerwcu (najpóźniej). Natomiasty ty patrząc w kierunku wschodnim zaraz za polem żyta () widzisz dom w stanie surowym (biały z czerwonym dachem), a zaraz za nim jest moja działka. Generanie mamy do siebie "bez pole" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 23.02.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 MarcinU - zaskoczyles mnie radykalną zmianą technologii! sporo się naczytałem o szkielecie drewnianym, kierownik budowy (zwerbowany tydzień temu) ostro mnie namawia - mówi, że wszystko sobie policzył, ma kontakt z gościem, który 10 lat stawiał domy w kanadzie, ale dla mnie to za późno na zmiany Markus - dzieki za odpowiedz, kiedy godzina "zero"? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 23.02.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Amys - ostatnie pół roku spędziłem na obliczniu kosztów, czasu, trwałości, potencjalnych problemów itp. I jednak wychodzi mi, ze dom szkieletowy jest duzo drozszy w budowie (mało firm dobrze to robi), wymaga dokładnego nadzoru (wiele krytycznych punktów do dopilnowania) i duzo bardziej niebezpieczny w eksploatacji (wrażliwy zwłaszcza na zalanie). Wydaje mi się też że jeżeli z różnych przyczyn w przyszłości miałbym ten dom sprzedać to łatwiej pójdzie mi ze sprzedażą murowanego. I nie odbieraj tego jako negację technologii szkieletowej - nie jest zła. TYlko droga i kłopotliwa, a ja za dużo kasy nie mam i nie mam czasu na kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 23.02.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Kołatka - dzięki za namiary na tartak MarcinU - kupiłam działkę - znajduje się na ul. Czarna Góra pomiędzy ulicami Sobieskiego i Chrobrego (jeżeli orientujesz się ulicami w Bojanie). A ty w jakich okolicach Bojana???Masz już pozwolenie na budowe??? jeżeli tak to ile czekałeś??? Planuje budować w okolicach czerwiec lipiec - jestem na etapie załatwiania spraw papierkowych itp. Skrzynkę mają mi podłączyć za 2 tygodnie. Nic tylko czekać i czekać ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 23.02.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Benicio- dość tanie centrum ogrodnicze jest przy obwodnicy blisko Renku-od strony Osowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 23.02.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Acha zapomniałam ....ja również podłączam się do prośby Benicio..... o namiary na jakieś szkółki, centra ogrodnicze z cenami nie zwalającymi z nóg Będe wdzięczna za podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 23.02.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Gierga - kojarzę. Mam działkę na Ziołowej - to całkeim blisko. Daleko masz do stawku? Pozwolenia na budowę jeszcze nie mam - projekt domu dopiero powstaje. A elektrycy obiecali mi w 2 m-ce założyć skrzynke z licznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 23.02.2004 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Benicio- dość tanie centrum ogrodnicze jest przy obwodnicy blisko Renku-od strony Osowej. Dzięki Nowaczka. Teraz juz nawet kojarze (z jazdy po obwodnicy) . A wjazd jest od strony Renk'a czy od Osowej? Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 23.02.2004 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 MarcinU - ja też kojarzę Ziołową (to nawet nie daleko)....a stawek widzę ze swojej działki tzn. na pewno będe go widziała z poddasza swojego domu. SUPER widok zwłaszcza po południu jak słońce odbija się od tafli wody. Bosko .... już byłam i widziałam No a ze skrzynką to tak jak mi tez powiedzieli, że w 2 miesiące założą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 23.02.2004 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 AMYS - mam nadziję zacząć cała "zabawę" koniec marca początek kwietnia. W zasadzie jak tylko bez większych obaw będzie można robić fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 23.02.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Benicio - co do ogrodów, to polecam ostatni mumer muratora - jest encyklopedia roślin ogrodowych - alkiem sympatyczna. Zachar - może podac na twoejgo faceta od ogrodów. Co prawda wykorzystam moe za rok, ale namiary już warto zbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 23.02.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Witam - pojawiło się bardzo dużo nowych osob. Kto z Was buduje jeszcze z Silikatów (silki i inne) ? I czy stawiacie ściany 2 czy 3-warstwowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 23.02.2004 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Powiedźcie, gdzie kupię tanie, dobre, suche i tanie drzewo na więźbę dachową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 23.02.2004 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Witam,Rafal - drewno na wiezbe i deski (sosna) kupowalem w Strzebielinie, 15-20 km za Wejherowem w kierunku na Lebork. Ceny: drewno konstrukcyjne 550 zl, deski - 420 zl, impregnacja zanurzeniowa, zakup bez faktur. Kontakt: Mieczyslaw Lange, tel 6762683, 0600403571Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 23.02.2004 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Jeśli chodzi o tartak to polecam ten z Osowej - ceny j.w. - szybko i transport bezpłatny - oczywiście impregnowane cisnieniowo. Benicio - spróbuj pogadać z Robertem - ( sasiad) mają rodzinę parającą się drzewkami i krzewami koło Kartuz - dalej od dużego miasta - więc pewnie i taniej.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 24.02.2004 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Witam Rafag - wiem, wiem, że była płytka, ale do mnie (jestem prenumeratorem) niestety dotarła w drobnych kawałeczkach . Poza tym widze, że dopytujesz się o silikaty. Ostatnio przeglądając jakiegoś starszego "Muratora" natknąłem się na zestawienie producentów silikatów (z cenami, symbolami, właściwościami itede). Jeśli Cie interesuje to zrobie skanik i Ci wyśle. Daj znać. Docent - jak zwykle najciemniej pod latarnią, he he. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 24.02.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Kingaa ja mam barak budowlany do zbycia tylko nie wiem czy to nie za daleko dla ciebie odezwij się najlepiej na gg 5100330 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 24.02.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Benicio już piszę - W okolicach Trójmiasta jest dużo centr(ów) ogrodniczych - zależnie od tego co i w jakiej cenie potrzebujesz. Największe chyba jest w Rumii/Redzie. Jadąc od Gdyni po prawej stronie. Flopol. Mają bardzo duży wybór roślin do domu i ogrodu. Ceny przystępne. Ale jak dla mnie trochę daleko. Kolejne duże centrum jest jeszcze dalej. Też po prawej ale już za Wejherowem. W tym w Gdańsku nie byłam. Na Osowej są dwa. Jedno przy Renku (wjazd od Osowej i od Renku). Tam mi się podobało. Spory wybór, dobra jakość i nie jest daleko. No i obsługa wie co nieco o roślinach. Drugi jest niedaleko ale już duużo mniejszy wybór. W Chwaszczynie przy głównej trasie (po lewej) jest nowe centrum. Rośliny mają super, ceny niestety zabójcze. Ale można sobie pozwolić na jakąś perełkę Sporo roślin kupiłam w Koleczkowie. Nie jest to duże centrum ale na początek wystarczy. Można kupić całkiem spore drzewka po bardzo dostępnej cenie. Poza tym warto wiosną zajrzeć do OBI. Na Renku jest podobno trochę roślin - w zeszłym roku były targi wiosenne. Niektóre zo roślin kupiłam z wysyłkowego Florexpolu. Moja mama kupuje tam regularnie. (99% się przyjęło) Katalog można zamówić ze strony. Co do szkółek to sama też szukam. Podobno można kupić tanie sadzonki. A jeśli chcesz wcześniej pomyśleć nad zakupem to polecam stronę pinusa (http://www.pinus.net.pl czy jakoś tak). Jest tam spory katalog ze zdjęciami. Tyle przyszło mi do głowy. Jak jeszcze coś wpadnie to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 24.02.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Benicio już piszę ......... Tyle przyszło mi do głowy. Jak jeszcze coś wpadnie to napiszę. Wow, padam na kolana. BIG THX. Ten PINUS to swoista encyklopedia. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 24.02.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Witam wszystkich,widzę,że jest sporo nowych osób.Mam ok.200 szt.stempli-270 cm i barak do odsprzedania.Okolice Miszewa,transport własny.Pozdrawiam bea3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts