amys 26.02.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Odnośnie projektu przyłącza el. to jakiś czas temu pisałem, że dla warunków przyłączenia jakie dostałem od ZE, projekt będzie kosztował sporo kasy (500m linii do wymiany). Troche poszperałem na forum i okazało się, że zgodnie z ustawą o prawie energetycznym ZE sami powinni wykonać projekt - to są ich koszty inwestycyjne tak samo jak wykonanie przyłącza do skrzynki. Napisałem do ZE grzeczne acz stanowcze pismo i ... poszli mi na ręke potwierdzili, że sami wykonaja projekt, przesłali zmienioną umowę (wczesniej było wyraźnie napisane, że mam wykonać projekt na swój koszt). Opłata za przyłączenie bez znaczących zmian (znieśli 10% rabatu który byłby śmiesznie niski w stosunku do kosztów projektu). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 26.02.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Ponawiam prośbę o namiary na Panią Stark z Żukowa.Jeżeli możecie polecić jakąś brygadę budowlaną to bardzo proszę o info. Pozdrawiam Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 26.02.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Amys, ja wiem, że to powinien wykonać ZE na własny koszt. Problem w tym, że my chcielibyśmy skończyć budowę i wprowadzić się do końca roku i nie chciałabym takiej sytuacji, że dom stoi a nie można się wprowadzić, bo nie ma prądu... W umowie nie chcą mi określić czasu przyłączenia od podpisania umowy, tylko od uzyskania pozwolenia na budowę przyłącza więc podejrzewam, że w ich wykonaniu może to trwać w nieskończoność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 26.02.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Kinga ok, w takim przypadku chyba warto popytać w samym ZE o gościa, który prywatnie wykona projekt i co więcej pchnie całą sprawę na etapie wykonawczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 26.02.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Amys, ja wiem, że to powinien wykonać ZE na własny koszt. Problem w tym, że my chcielibyśmy skończyć budowę i wprowadzić się do końca roku i nie chciałabym takiej sytuacji, że dom stoi a nie można się wprowadzić, bo nie ma prądu... W umowie nie chcą mi określić czasu przyłączenia od podpisania umowy, tylko od uzyskania pozwolenia na budowę przyłącza więc podejrzewam, że w ich wykonaniu może to trwać w nieskończoność KINGAA Gość z energetyki Wejherowo który aktualnie doprowadza mi prąd na działkę radzi aby w takiej sytuacji dokonać częściowego odbioru budynku, a wtedy energetyka jest zobowiązana podłączyć cię docelowo. Inaczej to oni sie tłumaczą że im sie nie opłaca itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siepka 26.02.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 kurcze, chciałm tu napisać a wpisałam się na stronę główną ale wstyd:oops: trudno witajcie jestem nowa chcę budować mały domek ale ładny w Gdańsku jestem na etapie "przymiarek" poczytam Wasze posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 26.02.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 kurcze, chciałm tu napisać a wpisałam się na stronę główną Witaj, cieszymy się, że Ty też chcesz mieć śliczny domek mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 26.02.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Markus - z tego co słyszałam to nie jest tak różowo w praktyce, ale zobaczymy. Jestem właśnie po rozmowie z panem z energi - chyba jednak nie będziemy robić projektu na własny koszt, bo słup jest tuż przy działce, więc podejrzewam, że prowizorka budowlana będzie kosztować porównywalnie z projektem... no ale to jeszcze do przemyślenia. Siepka - witaj Przeczytałam w innym Twoim wątku, że masz upatrzoną działkę, w jakiej części Gdańska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 26.02.2004 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Witaj Siepka na forum Jeśli chodzi o ZE w Wejherowie, to mi w 2 miesiące niby mają podłączyć już skrzynkę, ale rachunek i cały koszt wyniesie ok 1100 zł ;(....wzięłam na razie 10 Kw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 26.02.2004 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Wlowik - możebymtakwpadłnachwilę, ale nie znam miejsca i czasu. Podaj jakiś namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 26.02.2004 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Kingaa - W ZE Wejherowo powiedzieli mi, że u mnie od momentu podpisania umowy czeka się: 6-9 m-cy na projekt (przetarg, wybranie wykonawcy projektu i realizacja samego projektu) oraz ok 2 m-ce na realizację przyłącza docelowego przez ZE. Ogólnie 1 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 26.02.2004 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Wlowik - możebymtakwpadłnachwilę, ale nie znam miejsca i czasu. Podaj jakiś namiar. Wlowik jak tylko dotrze do kompa odpowie - bo ja tylko mogę powiedzieć, że już się cieszymy Nasz domek znajduje się koło pana Drawca - powinieneś wiedzieć gdzie to jest, bo Pan Drawc mówi, że nam adres nie jest potrzebny. A serio - wlowik wytłumaczy, bo jak ja zacznę to na pewno nie trafisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pysiek 26.02.2004 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Serdeczne dzięki za przywitanie! "Namieszałem" z tematem Przepraszam. Moja działka znajduje się w gm. Trąbki Wielkie (Zaskoczyn). Może ktoś z Was mieszka, buduje lub zamierza budować w tym rejonie? W "Projektach" zamieściłem 2 posty dotyczące domu Karmel. Niestety nie mogę przesłać rysunków ani fotek tego domu. Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 26.02.2004 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 ... możebymtakwpadłnachwilę, ale nie znam miejsca i czasu. Podaj jakiś namiar. .... No to zapraszam. Czas ? W południe zaczynamy, bo to jeszcze ciepło od słońca, ale dogrzejemy jakąś kozą i ogniskiem z kiełbasą... Trafić z Bojana do Kielna prosto... drogą na Kielno. Przejechać Kielno w kierunku na Szemud (główna) , i 1,6km od końca terenu zabudowanego (znak),(restaurasja Gosia), po długiej prostej jest łuk w prawo i "uliczka" w lewo oznakowana widocznie "Piękna" , "Słoneczna". Tą uliczką prosto i widać zielone belki krokwi małego domku. Prosto jakieś 50m, i przed samym domem Drawca , w lewo przez wąwóz do nas... Już od drogi asfaltowej widać budowę i domki sąsiadów a wjazd może nie wygląda najlepiej, ale jest przejezdny (w razie czego, co 20m stoi łopata, można się wykopać). Telefon? 0601-613-083 Ludzie ! nie pytajcie tylko w dym na kiełbasę ! (i C2H5OH) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 26.02.2004 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Witam, Czyzby jakas impreza sie kroila ?. Chyba cos przeoczylem Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 26.02.2004 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 ]... - w salonie na Zaspie - Windows 2000 daje upust 29% - spróbuj - tak było 2 tyg. temu. Czy możesz podać namiary na rurarzy i kominkowca[/color]?. ... Hi Hi ... nawet 30... A wszystko razem za tyle samo co w Rumii, tylko transport jakoś tak bez entuzjazmu... ( no i 2 tyg temu, bo była jeszcze konkurencja na Pilotów, teraz nie ma...). Co do kominkowca, to jeszcze go nie upolowałem, kanalizę i rozprowadzenie wody oferują wszyscy od ogrzewania i pieców, zobaczę co zaproponuje gość z Windows2000 (podłogówka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 26.02.2004 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Witam, Czyzby jakas impreza sie kroila ?. Chyba cos przeoczylem Pozdrowienia Noo, oblewamy wiechę i połówka dla nas to za dużo... a szkoda wylewać. W sobotę od południa. Zanim się ściemni musimy zakopać pustą flaszkę z listem dla potomnych... Przyjedź i pomóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 26.02.2004 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Witam,Dzieki za szybka odpowiedz w okolicach polnocy. Postaram sie przyjechacDziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 27.02.2004 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Wlowik- czyli decyzję już podjąłeś na 100 % , że Windows 2000 ? Ja chyba jednak postawię na M&S - też w każdym biurze podają inne wyceny - no cóżkażdy chce jak najwięcej dutków pozostawić sobie. BARTII- OTO NR DO PANI STARK 681-83-97 KOM. 691-939-843 ale musisz wiedzieć, że pracuje od pon do środy od godz. 09.00 do 12.00 i raczej nie odbiera telefonów - jest b. b. zchorowana a jej usługa kosztuje z proj. szamba 1440 zł - w gminie załatwi sprawę szybko - jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania to zadzwoń do mnie bądź skontaktuj się na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 27.02.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 My będziemy dopiero kłaść deski na podłodze. Bierzemy stolarza z Bojana. W sobotę przychodzi wymierzać schody, podłogę itp. A współpracuje z nim stolarz meblowy - baardzo fajnie zrobił meble kuchenne rodzicom i nie jest drogi. Jak zrobi u nas to go polecę dalej (bo inaczej się do niego nie dobiję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts