kodi_gdynia 24.06.2002 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 Ja wylewam ławy w sobotę. Byłem w Uniconie - pogadałem z Dawidem. Super gość. Załtwiony beton na sobotę. Ale mam stracha. Oby nic się nie spieprzyło. Pozdrawiam Erbi - kubek to ja już jeden mam. Teraz będzie drugi. Do pracy i do domu. A katalog się przyda choć czekam na jeszcze jeden o łazienkach. Tyle atrakcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 24.06.2002 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 No właśnie Kodi gratuluję "wygranej" kubka i katalogu. Dzięki za odzew -mogę prosić o cenny jakie dostaliście? Najlepiej na priv lub mail. Będę wiedział od czego zacząć albo gdzie skończyć negocjacje hihihi. Seba ile w końcu kosztowała Wasza dachówka -przeleciałem x firm ale się zastanawiam czy na tym co uzyskałem skończyć? Z góry dziękuję -odezwali się cieśle i chcą wejść 1 sierpnia. Ale tempo się zrobiło tylko kasy brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 24.06.2002 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 Hellou wszystkim, odpisuje dopiero dzis bo mam biegania od groma Widze ze pisaliscie o betonie. Jeszcze nie robilem rozeznania ale widze ze na razie UNICON i RMC rulez - napisz Kodi co jest nie tak z tym RMC. Ciekaw jestem co zalatwil Kodi bo u mnie chlopaki gna prety, szaluja. Zaraz wiec bede lal lawy. Mam juz obrys chalupy wygrzebany w ziemi i stalem w salonie - ale wrazenie! Bronek - ksywa jest juz stara a pochodzi z innej listy dyskusyjnej, wiec choc nie w tematyce, to jednak zostawilem. Ciesze sie ze Ci sie podoba - a tak na marginesie - z czym sie skojarzyla? Zachar: ktos kiedys opowiadal mi o Terivie z Osowy, ale przeprojektowalem strop na lany. Bedzie taniej i cienszy strop. Zawsze wiecej miejsca w chacie Ceny mam z lutego wiec nawet Ci nie podaje, bo to bez sensu. U mnie cenowo to wygladalo tak - tartaki wszystkie cholernie drogie i stanelo na Osowej (1m3 drewna szalunkowego 409+20 dowoz Banino). Materialy typu cement, stal z Zukowa (firma Ajlant - dowoz nawet 3 workow w cenie). Zwir z hurtowni z Pepowa 170+VAT za wywrotke 15t. Pozdrawiam w ten upalny dzionek. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 25.06.2002 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 U nas idą w górę sciany kolankowe, dach póki co się suszy. Jak nas szybko nie odwiedzicie to będę musiala uaktualnić wyglad budowy W salonie narazie las ale planuję boisko piłkarskie może za kilka lat wygramy mundial! (tylko co z oknami) Jacek w jakim wieku masz chłopaków? montujemy drużynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 25.06.2002 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 Witam wszystkich. jaca V40 - u mnie zrobione super wykopy, zrobiony chudziak i zbrojenie. W czwartek wkładam to z ojcem do wykopu a w sobotę mam zamówiony beton z Uniconu. Co do RMC to nie zachwycili mnie ceną. Beton po 170zł + 7%vat oraz pompa za 135 zł + 22vatu. Niby ok. tylko dojazd z Gdańska Głownego do mnie to kawał drogi a za pompę liczą z dojazdem, więc odpada. Byłem w Uniconie, pogadałem - mam super upust, w cenie małej mam dużą pompę i liczy się tylko czas wylewania. Pozatym Unicon to sprawdzony partner, więc tak jak by nie było wyboru. Gabi, Sebo postaram się wpaść do was w tym tygodniu. Cholernie mało czasu. CZY KTOŚ Z WAS ZAGĘSZCZAŁ BETON W ŁAWACH? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 25.06.2002 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 Sebo podaj termin. W ten weekend pewnie będę poza Trójmiastem, ale może w tygodniu będzie Ci pasować spotkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 25.06.2002 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 Kodi. Co takiego zrobiłeś że znów dostajesz od Muratora prezenty. Coś nie jestem w temacie. Czy to wszystko jest opisane w lipcowym numerze którego nie zdążyłem kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 25.06.2002 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 Kodi, jutro (sroda) zamawiam beton, zupelnie niezaleznie tez wyszlo mi na UNICON a sprawdzilem kupe tego talatajstwa Zaplace ok. 185+VAT7% (cena z dowozem do Banina i pompa przy ok. 15-18m3, zwroc uwage ze pompa wliczona w cene betonu). Moge zaplacic karta co dodatkowo odracza mi termin platnosci i nie musze wozic kapuchy. W przyszlym tygodniu chlopaki wejda na sciany fundamentowe. Jeszcze sie zastanawiam skad brac... Czy Wy tez macie niejasne wrazenie, ze ten caly interface uzytkownika w Forum Muratora jest kompletnie do d***? Zagladam tylko tytaj, a i tak musze sie naklikac... To skakanie na koniec. Koszmar. Browsing po tematach to tez jakas herezja Chyba ze czegos nie doczytalem i to wszystko da sie poustawiac a ja niepotrzebnie sie odzywam - i tak bywa?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 26.06.2002 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 Tomgor - nic specjalnego, wykorzystali ten mały tekst o oszczędzaniu stąd też dostanę katalog jak urządzić kuchnię i łazienkę, a także przyznali mi kubek. Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego - chyba za całokształt. Dostałem już katalog o łazienkach - fajna sprawa. Beata miał uciechę bo ja wolę konkrety, beton i jeszcze raz beton. Katalog o tyle sympatyczny, że można coś przenieść na swój grunt. Jedno co zauważyłem to modne są kafelki prostokątne, lecz układane na ścianie dłuższym bokiem w poziomie. Proporcje kafli na oko np. 10cmx20cm. Super to wygląda. Jaca_V40 - bierzesz więcej betonu niż ja - u mnie wyszło góra 11m3. Powiem ci w sekrecie, że mam większy upust, choć za pompę płacę osobno, ale też dobra cena. Ja zamawiam na sobotę, choć podobno ma padać - jestem załamany. Co do bloczków to oglądałem w Pępowie. Ich własny wyrób, ale ok. Cena 2.35zł za sztukę. Przejedź się to zobaczysz. Cenny u innych hurtowników zaczynają się od 2,7zł za szukę. Można więc zaoszczędzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 26.06.2002 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 Tomgor - pasuje mi każdy termin. Tylko gdzie ? Na budowie czy na piwie na plaży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 26.06.2002 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 Kodi. Jak będę w okolicy to umówię się z Tobą (albo lepiej z Beatą ) i pooglądam sobie ten katalog. Może coś ciekawego wypatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 26.06.2002 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 On 2002-06-26 08:20, sebo wrote: Tomgor - pasuje mi każdy termin. Tylko gdzie ? Na budowie czy na piwie na plaży ? Możemy na piwie. Tylko z tą plażą może się nie udać . Nie wiem co chcesz ustalić, ale wydaje mi się, że lepsze są rozmowy na budowie bo tu wszystko widać i można palcem pokazać a nie tłumaczyć Dzisiaj pewnie nie zdążę. Podaj mi swoja komórkę to się spikniemy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 26.06.2002 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 [ Ta Wiadomość była edytowana przez: sebo dnia 2002-06-26 15:04 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 26.06.2002 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 No ładnie!! A na mnnie to krzyczał jak podałam numer tel. Widzicie jak to jest a facetami! Kodi a czy ja też mogłabym się załapać na przejrzenie katalogu??? Jesteśmy właśnie na etapie wybierania dostawcy kibelka i coś nie możemy się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 26.06.2002 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 Sebo możesz skasować numer tel. Już go sobie zapisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 27.06.2002 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Kodi dzki za fotki od Zachara, wczoraj dopiero przejrzałam pocztę. Od poniedziałku Tomek w pracy więc tempo na budowie znacznie spadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erbi 27.06.2002 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Ludzie pomóżcie!!!!!! Już sama nie wiem z czego stawiać ściany. Każdy mówi coś innego. Jeszcze do niedawna zdecydowana byłam na silkę w ścianie trójwarstwowej ocieplonej wełną , ale teraz mam jeden wielki mętlik w głowie. Z czego Wy stawiacie? Czy coś wiecie o silce czego ja nie wiem ? Właśnie przeczytałam ,ze jest to bardzo niezdrowy materiał, że bardzo chłonie wilgoć, choć do tej pory byłam święcie przekonana, że to własnie gazobeton jest taki( z tego powodu już w przedbiegach odpadł) , a może powinnam jeszcze raz zastanowić się nad gazobetonem ? A może max ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 28.06.2002 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2002 Erbi - dyskusja jest dług jak świat. Obawiam się jednak, że wybrałaś jedne z droższych ścian. Po pierwsze silka i to jeszcze 3 warstwowa ścian. Osobiście stawiam z gazobetonu z Osławy. I nie wierz w głupoty, że to jest promieniotwórcze, rakotwórcze i inne tego typu bzdury. Jak znam życie, to każdy materiał na rynku jest odpowiedni. Wybrałem gazobeton, bo szybko i prosto się muruje a do tego łatwo robić w nim bruzdy itp. Całość ocieplam styropianem i zapominam o sprawie. Jak ci nie pasują betony /sądzę jednak że ci pasują - jak wybrałaś silikę/ to weź ceramikę - np. Poroterm. Osobiście wspieram polski przemysł i niemcom zarobić nie dam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twingo 28.06.2002 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2002 Też się zapisuje do grupy trójmiejskiej ! Jeśli można ? coprawda będę budować domek (25m2 + piętrko )na działce ale zawsze to budowa Pozdrovionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 28.06.2002 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2002 Witamy. Skąd jesteś, gdzie budujesz, gdzie mieszkasz?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts