Gierga 10.03.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Możecie mi podać namiary na hurtownie oferujące gazobeton w "normalnych cenach" z możliwością przechowania na jakiś czas? już znalazłam chociaż tak i tak nikt nie odpowiadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 11.03.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Anekri, gdzie udało Ci się znaleźć bloczki betonowe za tą cenę??? Ja poniżej 2,70 nie znalazłam... A beton komórkowy od 4,75 za redę i osławę do 4,85 za solbet na klej - też szukam głównie w Pruszczu, bo od nas z Sobieszewa to najbliżej. A przy okazji, gdzie w okolicy można dostać piasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 11.03.2004 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Anekri, gdzie udało Ci się znaleźć bloczki betonowe za tą cenę??? Ja poniżej 2,70 nie znalazłam... A beton komórkowy od 4,75 za redę i osławę do 4,85 za solbet na klej - też szukam głównie w Pruszczu, bo od nas z Sobieszewa to najbliżej. Cześć Bloczki betonowe kupuję bezpośrednio u producenta w Jagatowie - udało mi się wytargować 2,30 bez faktury z transportem (tylko cicho szaaaaa) wg potrzeb będzie dowoził na budowę jak będziemy potrzebować. Ja kupiłam Solbet za 4,75 ale miałam z gościem przeprawę bo ostatnio podrożało ale udało mi się wyrwać jeszcze po starej cenie uffff. No i mogę u nich przechowywać, a będą mi bezpłatnie dowozić na budowę wg potrzeb (tylko trzeba zadzwonić 2 dni wcześniej) -hurtownia Millenium w Pruszczu. A czy ktoś może mi jeszcze wyjaśnić różnicę między stropami TERIVA I z Osowy, z Kombetu i z LEIERa z Malborka?? Czy są jakieś różnice jakościowe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 11.03.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Cześć Bloczki betonowe kupuję bezpośrednio u producenta w Jagatowie - udało mi się wytargować 2,30 bez faktury z transportem (tylko cicho szaaaaa) wg potrzeb będzie dowoził na budowę jak będziemy potrzebować. Ja kupiłam Solbet za 4,75 ale miałam z gościem przeprawę bo ostatnio podrożało ale udało mi się wyrwać jeszcze po starej cenie uffff. No i mogę u nich przechowywać, a będą mi bezpłatnie dowozić na budowę wg potrzeb (tylko trzeba zadzwonić 2 dni wcześniej) -hurtownia Millenium w Pruszczu. Dzięki My niestety chwilowo jeszcze jesteśmy bez pieniążków, kupować będziemy za jakieś 3 tygodnie, więc pewnie ceny będą jeszcze troszkę wyższe Ale pewnie też w Millenium, ewentualnie w Jazbudzie - inne hurtownie nam się nie spodobały - zarówno jeśli chodzi o ceny jak i obsługę, chęć współpracy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 11.03.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Kingaa Oj jak dzwoniłam do Jazbudu to ich ceny były nieporównywalnie wysokie w stosunku do innych hurtowni. Chyba, że na miejscu dają lepsze warunki niż przy zapytaniu telefonicznym. Dobrze sprawdzcie ceny zanim zdecydujecie o kupnie. W moich wyliczeniach to nawet 10 groszy różnicy na bloczku czy pustaku to ok 600-800 zł na całej dostawie. Jeżeli na każdym materiale przepłacicie to lekko już przy stanie surowym 5 000,0 zamiast zostać w waszej kieszeni pójdzie do pośredników . Do wszystkich forumowiczów!! Jak złapiecie tanio materiały - dajcie znać na forum. Nie jesteśmy sami w stanie sprawdzić i negocjować we wszystkich hurtowniach i sklepach ale razem będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 11.03.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Anekri, ja byłam osobiście i ceny były identyczne jak w Millenium i do tego pani powiedziała, że przy dostawie na cały dom trzeba pogadać z szefem to na pewno jakiś dodatkowy rabacik jeszcze dorzuci Najgorzej było w Machu - drogo i w ogóle łaskę nam zrobili, że podali ceny A dach już wyceniałaś? Nam na razie najkorzystniej wychodzi Wena, ale jeszcze zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 11.03.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Kingaa Na razie jestem na etapie stropów. Bardzo mocno stal poszła do góry i automatycznie ceny belek stropowych też Spodziewają się dalszych podwyżek. A Wena to czego dotyczy?? pokryć dachu ?? Powiedz coś więcej na ten temat? A w Jazbudzie to faktycznie tylko telefonicznie rozmowy prowadziłam i ceny też pewnie były wyjściowe, ale ... daleko wyjściowe i odbiegające od innych proponowanych. Może po to by później mieli z czego schodzić, ale po tej rozmowei to nawet tam nie jechałam (może błąd - zobaczymy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 11.03.2004 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Byłam dzisiaj w mojej ulubionej gminie Kolbudy-płacić podatek .Ale dowiedziałam się,że może w przeciągu 2-3 lat ruszy kanaliza.Z jednej strony to wspaniale ale to znaczy,ze jeszcze przez ten okres będę mieszkać w ciasnocie .Bo czy opłaca się zaiwestować w szambo by po kilku latach je wykopywać?Poradźcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 11.03.2004 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Anekri, gdzie udało Ci się znaleźć bloczki betonowe za tą cenę??? Ja poniżej 2,70 nie znalazłam... A beton komórkowy od 4,75 za redę i osławę do 4,85 za solbet na klej - też szukam głównie w Pruszczu, bo od nas z Sobieszewa to najbliżej. A przy okazji, gdzie w okolicy można dostać piasek? Bloczki betonowe 2,40 za sztukę z atestem i na fakturę w OL-TRANS Mrzezino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 11.03.2004 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Nowaczka - u nas w Baninie też obiecują za 3 lata kanalizę, ale kto by czekał z budową - koszt szamba z wkopaniem to jakieś 2100 zł - a swoja drogą to oni tylko obiecują w gminie a jak będzie naprawde tego nikt nie wie - więc wydaje mi się , że nie powinnas sugerować sie tym co mówią w gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 11.03.2004 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Nowaczka - u nas w Baninie też obiecują za 3 lata kanalizę, ale kto by czekał z budową - koszt szamba z wkopaniem to jakieś 2100 zł - a swoja drogą to oni tylko obiecują w gminie a jak będzie naprawde tego nikt nie wie - więc wydaje mi się , że nie powinnas sugerować sie tym co mówią w gminie. Jak to? U mnie (też w Baninie) studzienka kanalizacyjna jest już od jesieni na działce. U Ciebie powinni zrobić kanalizę już niedługo. Telefony do właściwych osób wysyłam ci mailem. Koszt kanalizy w Baninie to tylko 2600 zł. Pozdrawiam Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 12.03.2004 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Markus - a gdzie jest Mrzezino??? Anekri - Wena to hurtownia pokryć dachowych na Przymorzu, z tych wycen, które do tej pory dostaliśmy wypada najkorzystniej My jesteśmy na etapie wszystkiego jednocześnie chcemy się dokładnie zorientować co, gdzie i jak, żeby potem nie tracić czasu. Ceny się wprawdzie zmienią, ale można się zorientować jakie są relacje cenowe, gdzie chętnie rozmawiają o rabacie, a gdzie można o tym zapomnieć itd. A kupować zaczniemy gdzieś za miesiąc... Aha, i jeszcze ponawiam pytanie - gdzie kupujecie piasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 12.03.2004 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Jak to? U mnie (też w Baninie) studzienka kanalizacyjna jest już od jesieni na działce. U Ciebie powinni zrobić kanalizę już niedługo ... Pozdrawiam Barti Witam Barti - jesteś z tej szczęśliwszej części Baniniarzy, która została juz objęta kanalizacją. Nasze (Docenta i moje) osiedle jest stosunkowo młode, zatem kanalizy możemy się spodziewać najszybciej za kilka lat. Założyliśmy już (dwa lata temu) stosowny komitet, teraz trzeba tylko działać, modlić się i czekać. Kingaa - popytaj w pobliskich hurtowniach. Najczęściej mają jakieś układy z dostawcami piasku/żwiru. Nie bierz za dużo za pierwszym razem, bo będziesz płacić pośrednikowi, tj. hurtowni. A potem dogaduj sie bezpośrednio z kierowcą. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 12.03.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Benicio, dzięki, ale problem w tym że u nas w okolicy jest jedna hurtownia i to przeraźliwie droga i nieelastyczna, więc o niej zapominamy Trafiliśmy na coś co wygląda jak żwirownia, ale było pozamykane na głucho i żadnej tabliczki z telefonem... Dlatego pytam się forumowiczów z Pruszcza, bo to w sumie najbliżej do nas... Zresztą - faktycznie - popytam się w hurtowniach w Pruszczu gdzie będziemy robić zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chyciu 12.03.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 witamczy może ma ktoś do sprzedania stemple budowlane długości 2,6-2,8 m???najlepiej z okolic Kosakowa, Rumi, Redy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 12.03.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Barti - sorry - dostałem maila, ale nie wiedziałem od kogo. To co mówi Benicio to święta racja - nasze osiedle jest b. młode, ale tez i przyszłościowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 12.03.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Witam, Kingaa - Mrzezino jest kolo Polchowa, czyli tam gdzie buduje Polchowo jest 5 km od Redy, Mrzezino jakies 8-9 km od Redy. Z Oltransu bralem piasek do murowania, zwir, bloczki betonowe, beton towarowy (+osprzet: pompa, wibrator, transport). Nie mam zastrzezen co do jakosci materialow. Co do platnosci to mialem szczegolne warunki. Oltrans z pewnosci nie ma najnizszych, ale tez i najwyzszych cen. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 12.03.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Chyciu - mam ok. 140 stępli - w Baninie - ale transport należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 12.03.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Dzięki, Pagin, ale to w takim razie zupełnie nie moje strony Docent, a ile takie stemple zajmują objętościowo mniej więcej? Na taką przeciętną przyczepkę samochodową wejdą, ewentualnie na 2 rzuty? Bo też będziemy poszukiwali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 12.03.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Kinga - sa dosc dlugie - wiec raczej nie - musi byc cos wiekszego kalibru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts