groszek 3 22.03.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Gierga - bea3 ma do odsprzedania stemple. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 22.03.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Groszek- myślę,że kiedyś się spotkamy. Czy te bramy były przy M&S, czy bardziej z przodu ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 22.03.2004 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Nowaczka - o jejku tak nie pamiętam, napewno od wejścia szło się lewą stroną do samego końca. I tam stały bramy i dwóch panów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 22.03.2004 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Ponawaim pytani eo skrzynki el. i ich zawartość. Ja płaciłam za skrzynke itp 400 zł, a w niej jest zabezpieczenie przedlicznikowe i "gniazdka" normalnego prądu i jedna "siła" i bezpieczniki. Reszty nie pamiętam. A mamy już dach i ścianki działowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 23.03.2004 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Dzieki Anekri dzwoniłam i wybieram sie tam dzis, dam znac jak poszło. Tylko nie daj się zwieść i twardo negocjuj Dobrze będę twarda nie miętka ale babeczka zgóry powiedziała że moge negocjowac więc mam nadzieje, że będzie dobrze. A Anekri ona pytała mnie sie jakiej klasy te BK jakie ty kupowałas za ta cene? Sorki ale internet mi wczoraj siadł i nie mogłam odpowiedzieć Beton kupowałam odm. 600, szer 24 cm/Solbet 240/240/590 -Klasy D (podobno można murować na wąskie spoiny) A tak wogóle to jak poszło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 23.03.2004 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Agawa - - znasz może jakąś betoniarnię w okolicach Nowego Dworu, Mikoszewa, czy jakoś tak? Wiesz muszę sie męża spytać bo to jego okolice a przed Mikoszewem mamy sie budować Dam znać jak sie coś dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 23.03.2004 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Sorki ale internet mi wczoraj siadł i nie mogłam odpowiedzieć Beton kupowałam odm. 600, szer 24 cm/Solbet 240/240/590 -Klasy D (podobno można murować na wąskie spoiny) A tak wogóle to jak poszło?? Dzieki za info, dziś jadę bo przez wczorajszą pogode obwodnica była zakorkowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 23.03.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Wiadomo, że w każdym domu potrzebny jest pies. No właśnie, a u mnie będzie niedługo nadmiar zwierząt. W związku z tym poszukuję chętnych na szczeniaczka. Suka to nieduży wilczur (czarna z brązowymi "przypaleniami") ojciec nieznany. Jest ktoś chętny? Szczeniaki oczywiście nie tak od razu bo się jeszcze nie urodziły ale decyzję muszę znać szybko żeby wiedzieć czy/ile małych zostawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 23.03.2004 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Wiesz muszę sie męża spytać bo to jego okolice a przed Mikoszewem mamy sie budować Dam znać jak sie coś dowiem. O, to jesteśmy prawie sąsiadkami A gdzie dokładnie? Bo ja jakieś 3 km od promu. Pytanie nieaktualne - dostaliśmy błędne informacje na temat nośności promu, niestety grucha na niego nie wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 23.03.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Wiesz muszę sie męża spytać bo to jego okolice a przed Mikoszewem mamy sie budować Dam znać jak sie coś dowiem. O, to jesteśmy prawie sąsiadkami A gdzie dokładnie? Bo ja jakieś 3 km od promu. Pytanie nieaktualne - dostaliśmy błędne informacje na temat nośności promu, niestety grucha na niego nie wejdzie O kurcze to nie fajnie, ja będę mieszkac od drugiej strony przed Mikoszewem w Przemysławiu-w mikoszewie mamy rodzine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chyciu 23.03.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Tonio-3miasto:ze stalą to racja - ceny szaleją. a jeżeli chodzi o transport w cenie i dowożenie nawet małych ilości to MatBud też nie robi problemu. Tonio - czy Ty budujesz w Dębogórzu tuż koło nowego domu z Porothermu i nieco od takiego dziwnego budynku typu biurowiec?Jak tak to wczoraj jeżdziłem sobie po okolicy i oglądałem dachy (wybieramy akurat kolor i dachówkę). A jeżeli chodzi o skrzynkę na prąd to ja zrobiłem ją prawie we własnym zakresie - to znaczy wziąłem od teścia taką starą radziecką skrzynkę na aminucję, oczyściłem ją, wysuszyłem i zaizilowałem folią (taką pod panele podłogowe). Potem zakupiłem gniazdka, bezpieczniki i kable i zawiozłem to wszystko do znajomego elektryka, który to wszystko zamontował i potem żeśmy to wkopali na działce tuż obok skrzynki z licznikiem i podłączyli. Potem energa zamontowała licznik i prąd już był. koszt był w sumie minimalny - około 200,00.jakby co to mogę dać komuś namiar na tego elektryka - ma uprawnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 23.03.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Witam all Ewa - pogadam z mężem jak on to widzi pieska w naszym domu i dam Ci znać. A czy istniałaby by możliwość zobaczenia suki i szczeniaków zaraz po urodzeniu, by popatrzeć jak wyglądają i ewentualnie wybrać jakiegoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siepka 23.03.2004 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 nie wiem czy mogę tu pisać, bo budowę rozpoczynamy dopiero w marcu2005 jesteśmy na etapie szukania działki jeśli wybieracie się do Gdańska w najbliższych dniach, radzę trzymać sie z dala od biur pośrednictwa nieruchomości bo planuję je wszystkie wysadzić albo chociaż odstrzelić kilka niekompetentnych, kłamliwych, leniwych, niedoinformowanych i pazernych pośredników ech.... zakup działki nie jest prostą sprawą (zresztą komu ja to mówię ) szukamy czegoś blisko miasta mamy nawet fajną lokalizację na oku ul.Wielkopolska obok osiedla Cztery Pory Roku, paln zagospodarowania przewiduje wyłącznie mieszkalnictwo jednorodzinne, a niedaleko park działka na małej górce, blisko dobra szkoła dla synka....ale...... woda 300m, gaz 200m, prąd 300m jest 47działek w tym 7 sprzedanych w dodatku wizja vatu na zakup nieruchomości, podwyżki cen działek po wejściu do Unii itd... powodują presję a kupowanie pod presją mi się nie podoba ale sie rozpisałam moze ktos buduje niedaleko? czy można oszacować koszt przyłączy wody, prądu i gazu w podanych odległościach? wdzieczna będę za jakieś wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 23.03.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Witaj Siepka Oczywiście, że jest to miejsce do pisania. Stan zaawansowania budowy jest tylko wyznacznikiem naszego "wymądrzania" się na tym forum. Woda 300m to pewnie jakieś 8000PLN. Prąd to w granicach 1500-2000, gdyz elektrownia ma teraz ustawowo narzucone ceny, które są liczone od 1kW mocy zapotrzebowanej. Inna historia to termin podłączenia. Natomiast jak z sąsiadami zrzucicie sie na gaz (orientacyjnie 40PLN/mb za sam gazociąg) to nie musi byc tak strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 23.03.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Groszek oczywiście. W każdej chwili. Znalezienie chociaż jednego chętnego ulży mojemu sercu. W tej chwili niestety ważą się losy nienarodzonych jeszcze maluchów Przyjeżdżaj. Suka zresztą jest córką wilczycy która biega sobie po Bojanie i okolicy. Przyprowadziła do nas szczeniaka i sobie poszła. W ten oto sposób zostaliśmy właścicielami psa. A, że dopiero co urodziły się kociaki to zwierzyniec był niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siepka 23.03.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Woda 300m to pewnie jakieś 8000PLN. Prąd to w granicach 1500-2000, gdyz elektrownia ma teraz ustawowo narzucone ceny, które są liczone od 1kW mocy zapotrzebowanej. Inna historia to termin podłączenia. Natomiast jak z sąsiadami zrzucicie sie na gaz (orientacyjnie 40PLN/mb za sam gazociąg) to nie musi byc tak strasznie. taką mamy nadzieję co do sąsiadów: sąsiad przez płot zamierza zrobić sobie studnię i nie chce gazu (olej woli) a pozostali kupili działki "na handel" pociesza nas że jeśli ten 1 sąsiad wybuduje dom to znajdą się kupcy na pozostałe działki i z kimś z nich się będziemy zrzucać wszystko przed nami dzieki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 23.03.2004 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Witaj na forum Siepka ewa Mam takie pytanko do psiaczków, jakim pieskiem jest ich mamuśka ?? czy lubi dzieci czy jest pieściochem czy raczej "niezależnym wilkiem" Mam już pewne doświadczenie i wiem, że nawet u psów bardzo liczy się charakter suki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 23.03.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 ewa Mam takie pytanko do psiaczków, jakim pieskiem jest ich mamuśka ?? czy lubi dzieci czy jest pieściochem czy raczej "niezależnym wilkiem" Mam już pewne doświadczenie i wiem, że nawet u psów bardzo liczy się charakter suki Przyłączam się do pytania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.03.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Chyciu Tonio-3miasto: Tonio - czy Ty budujesz w Dębogórzu tuż koło nowego domu z Porothermu i nieco od takiego dziwnego budynku typu biurowiec? Nie, dwie ulice wcześniej. Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chyciu 23.03.2004 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Tomi-3miasto przepraszam za "przechrzczenie" na tonio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts