Mirosław 27.03.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Markus przyszły Sąsiedzie bardzo proszę dokładniej gdzie ( adres ) i za ile ta stal oraz czy dowóz w cenie ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 27.03.2004 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Zawsze zapominam napisać jak będą pytanka w sprawie alarmów , wewnętrznych central telefonicznych , sieci komputerowych(internetowych) walcie jak w dym to moja specjalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 27.03.2004 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Kingaa- wodę braliśmy z pobliskiego PGR,później się rozliczaliśmy z ilości pobranych beczkowozów,które zresztą też u nich pożyczyliśmy. Mirosław- witam i nie uciekaj zbyt szybko z forum,bo na pewno będzie do Ciebie trochę pytań.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 27.03.2004 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Groszek-podpisałaś już umowę w sprawie okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 28.03.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Witam ! Chciałam powiedzieć, że u nas już budowa daleko zaszła i mamy świeżutkie fotki (link w podpisie). I lecę dalej do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 28.03.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Markus przyszły Sąsiedzie bardzo proszę dokładniej gdzie ( adres ) i za ile ta stal oraz czy dowóz w cenie ?????? MIROSŁAW Polecam hurtownię A&Z w Koleczkowie /przy samym skrzyżowaniu dróg Chylonia-Koleczkowo i Wejherowo-Chwaszczyno/. Telefon 676-2010. Wszystkie ceny negocjuje się z właścicielem. Z mojego dotychczasowego doświadczenia wynika, że jest on bardzo "negocjowalny". Stal kupowałem u nich 19 marca, od razu na całą budowę. Ceny tamtego dnia były następujące: - stal żebrowana 12mm 2.53 PLN/kg - stal gładka 6 mm 2.55 PLN/kg WLOWIKOWA - zazdroszczę Ci postępów na budowie. Ja w czwartek umówiłem wyprzedzająco elektryka na sierpień, a wczoraj doszedłem do wniosku, że na dzień dzisiejszy nie będę miał mu czym zapłacić. Ot dola inwestora. Wszystkie ceny obejmują transport na teren budowy /oczywiście w rejonie Koleczkowo-Bojano/. Dostawa na telefon, nawet worek cementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 28.03.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Witam po tyg. nieobecności spowodowanej niestety ciężką pracą. Griega - moja pow. okien to ok. 21 m2 - okna z M&S. Stęple są nadal u mnie aktualne . Kinga - mam do oddania 2 beczki 200 l - jak chcesz to przyjeżdżaj po nie w środę lub czwartek - będę na budowie tylko trzeba je wykopać z ziemi. U mnie ścianki działowe na poddaszu już gotowe oraz wylany taras i podejście do domu , od środy elektryka w cenie 22 zł za punkt z materiałem wykonawcy - chyba dobra cena? Jak sądzicie? Może wiecie jak kształtują się obecnie ceny styropianu FS 20 za m3 - niedługo będę go potrzebował w wiekszych ilościach do posadzek.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irys 28.03.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Hej inwestorzy ! Rzeczywiście grupa wrocławska wygląda imponująco . Jestem spod gdańska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 28.03.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Może wiecie jak kształtują się obecnie ceny styropianu FS 20 za m3 - niedługo będę go potrzebował w wiekszych ilościach do posadzek.? Z ogłoszeń wynika, że jakieś 150-155 PLN / m3, ale myślę że da się z tego jeszcze coś ugryżć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 28.03.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Irys - witaj i napisz coś więcej o sobie Docent - dzięki, przekręcę do Ciebie w tym tygodniu już chyba będziemy wiedzieli mniej więcej kiedy będzie woda i czy będziemy potrzebować beczki, czy nie. A swoją drogą chętnie bym zobaczyła jakie u Ciebie postępy, tylko, że nie wiem jak z czasem, bo ostatnio już zaczynam się odzwyczajać od snu Melduję, że pierwsze pieniążki na materiały zostały wydane. I rada dla tych co zaczynają: jak będziecie kupować stal, to zróbcie to odpowiednio wcześniej, nam się wydawało, że to nie problem, a okazało się, że fi6 w hurtowniach nie ma dostaliśmy w końcu w Metalzbycie, ale tu z kolei okazało się, że jest problem z transportem, bo wszystkie samochody są zaklepane na parę dni wcześniej - na szczęście udało się tylko pół dnia później niż planowaliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puzon 28.03.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 stan surowy bez dachu ( mam zamiar zrobić sam po tym jak zrobiliśmy w zeszłym roku takowy u teścia) tzn. jego wykonanie będzie nas kosztować 12 000zl. woda i kanaliza w trakcie- starszy Pan z Oliwy za 450zl robi nam projekt przyłączy( proszę o polecenie wykonawcy przyłączy z okolic Kielna), prąd- prowizorka juz dogadana (stałe przyłącze to kwestia toszkę bardziej odległa) bedzie w tydzień po telefonie do człowieka który robi takie fuszki pracując w ZE. Kredyt też już w trakcie, czekamy na wypis z ksiąg(czy ktoś jeszcze ma takie "miłe wrażenia" po kontakcie w księgach wiczystych w Wejherowie z tą starą raszplą- żona po wyjsciu aż się ze złości rozpłakała? Staramy sie teraz załatwić wycenę potrzebną bankowi jak najtaniej, w poniedziałek dzwonię do rzeczoznawcy poleconego przez znajomego (a może ktoś ma jakiegoś godnego polecenia?) Kredyt załatwiamy w Multi - polecam Ingę w oddziale w Gdańsku - zdecydowanie nie polecam wizyt w poważniejszych sprawach w oddziale we Wrzeszczu- tam ciągle ktoś się uczy będąc zielony jak wiosenna trawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 28.03.2004 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Docent - czy możesz zdradzić ile kosztowały Twoje okna? Czy to tytanowe?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 28.03.2004 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Irys witaj i napisz gdzie budujesz.Jeśli w Przywidzu to będziemy sąsiadami przez miedzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irys 28.03.2004 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Mieszkam i będę budował w samym Przywidzu. Mam projekt "Faustyn" z Archetonu, oczywiście po niewielkich przeróbkach. Czekam już tylko na samo pozwolenie,"spodziewam "się go niedługo. A więc wszystko przed nami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra-- 28.03.2004 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Witam czy znacie dobrą ekipę od Ytonga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 28.03.2004 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Witam,Aleksandro - swego czasu (rok temu) gdy szukalem ekipy do BK na klej takze rozwazalem wziecie ekipy majacej doswiadczenie (i autoryzacje) w Ytongu. Ale cena podana przez nich (40kzl) byla zbyt wysoka w porownaniu do ekipy ktora w koncu wybralem (21kzl). Jezeli zalezy Tobie na ekipie posiadajacej autoryzacje Ytonga to skontaktuj sie z lokalnym przedstawicielem Ytonga na woj pomorskie - telefony i nazwiska na stronie Ytonga. Na stronie sa takze sa namiary na autoryzowane ekipy budowlane z danefo wojewodztwa. Ale musisz miec swiadomosc ze odpowiednio sobie policza. Dodatkowo utrudnieniem jest obecne szalenstwo na rynku budowlanym wymiatajace wszystko i wszystkichPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 28.03.2004 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Witam czy znacie dobrą ekipę od Ytonga Znam - moją, ale będzie do użytku dopiero jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 29.03.2004 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Ja budowie na pewno nie jestem ale zbieram kase bo jutro mam wpłacic zaliczke na BK więc chwilowo zajęta. Hej A jak poszły negocjacje w sprawie BK?? Bloczki zamówione niestety nie zamawiałam ich w pruszczu, cene wyjściowa podali 5,30 i nie moglismy zejść z ceny tak jak w Castoramie. A co do zbierania kasy udało sie bo w piatek dostalismy zwrot z US więc juz nie musieliśmy sie martwić że nie starczy. Agawa - no właśnie. powiedz, gdzie i za ile kupujesz BK? Chcę też już zamówić bo hurtownie straszą mnie, że będą kłopoty z dostawami bo wszyscy teraz już kupują aby zdążyć przed VAT-em a i ceny znowu maja pójść do góry. Bloczki zamówilismy w Castoramie wprawdzie teraz nie ma ich na składzie ale jezeli je zamówisz to oczywiscie jest sapewnienie tej ceny czyli 4,97 za BK 24*24*59. Przywiozą nam tuz przed samymi świetami. Palety sa darmowe widocznie jakies takie "jednorazówki" a transport u nas powyzej dwóch ton jakies 50 km(w obrębie pomorskim) płacimy 78 zeta za wszystko czyli w tym dwa kursy bo na raz sie nie miesci i rizładunek HDS-em, wydaje mi sie że to bardzo tanio tym bardziej ze jeżeli beda jechac od castoramy to sam dowóz do nas (dwa kursy ) to 200 kilometrów. Jakby wynajac to na pewno tyle nie wyjdzie. Kupilismy też cegły zwykłe pełne po 0,48 za sztuke na palecie jest 320 szt tyle samo cegła kosztuje w Leroy'u. A i nie wpłacalismy zaliczky tylko pełna kwote mamy wpłacic w kasie przed dostawą a że iatk będziemy tam jeszcze załatwiać cos więc od razu zapłacimy. PS polecam bezpłatne rady pani architekt która urzęduje na hali zawsze w sobote a drugi dzień to piatek lub niedziela-bardzo miła pani i udzieliła nam kilku konkretnych uwag dotyczących formalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 29.03.2004 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Mysleliscie juz moze o jakims systemie do zagospodarowania wody z rynien na dzialce? Jakies zbiorniki, studzienki, kratki, rury? Moze ktos robil cos takiego u siebie? Pozdrawiam Adamski Witam Ja na dniach wkopuje na działce dwa kręgi betonowe (średnica 1,5 m, wys. 0,5m) z otwartym dnem. Przeznaczone będą do odprowadzania deszczówki Nie mam intencji wykorzystywać tej wody do podlewania, nie chce tylko, żeby się rozlewała po działce. Woda z rynien będzie odprowadzana PCV-kami do studni zrobionej z tych kręgów. Pozdowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 29.03.2004 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Cześć Widzę Agawa że ceny są poprostu straszne, niestabilne, ciekawe co dalej. Przecież ja kupowałam zaledwie 2 tygodnie temu Na szczęście lwią część już mam kupioną, a po zrobieniu stanu surowego poczekam co będzie, może na jesieni ruszę dalej jak już wszystko się jakoś ustabilizuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts