Docent - Gdańsk 31.03.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Agawa- "Dziadek" to firma produkująca najlepsze na swiecie drzwi wszelkiego rodzaju, a najlepsze wejściowe oraz cała inną stolarkę. Ewa - a teraz Ty wyjaśnij mi o jaki kaseton i akryl chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 31.03.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Anekri - Nie jestem przekonany, że na podstawie samego projektu pracownik czy właściciel hurtowni będzie w stanie wyspecyfikowac dokłądnie zakres i ilośc materiałów, np z błędem do 10 kotw. Biorąc pod uwage jego biznes mam obawy czy takie wyliczenia będa rzetelne. Co to znaczy wyspecyfikować zakres materiałów???? Część hurtowni umawia się, że odbierze niewykorzystany i nieuszkodzony materiał, jeżeli martwi cię ewentualna nieuczciwość, popytaj o taką możliwość. Właśnie po to, żebyś wiedział ile czego masz projekt, a poza tym zawsze +- 5% (jak czegoś ci zabraknie to zazwyczaj w małych ilościach dokupisz, a jak zostanie to sprzedaż) Wiadomo jakie są wymiary konkretnych materiałów i ile wchodzi ich na metr. Metry wyliczasz z wielkości domu minus wszelkie otwory (okna, drzwi). A zestawienie stali zbrojeniowej, drewna na więźbę i stolarki masz w projekcie. Oj facet zawracasz sobie głowę takimi drobiazgami, to co dopiero później będzie. No chyba, że jesteś kiepski w rachunkach i masz kasę żeby sobie kogoś do obliczeń specjanie zatrudniać. OOO możesz zawsze zlecić to kierownikowi budowy. Pozdrawiam I trochę wiary we własne możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 31.03.2004 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Potwierdzam, że liczyliśmy tak jak opisała to Anekri i wszystko wyszło OK. Generalnie liczyliśmy sami, bo np.: na dachówkach (tych samych) hurtownie różnie wyliczały ilości, i różnice wychodziły nawet o 700 szt. U mnie w domku liczydłem jest mój mąż, dobrze sobie z tym radzi i po co komuś płacić. Wierzymy we własne wyliczenia, a jak coś zawsze lepiej kupić mniej niż za dużo. Czasy komuny się skończyły i teraz rzadko się zdarza by czegoś nie było na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 31.03.2004 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Docent - swego chwalisz ..... Wlowikowa - dzięki za informację..... Benicio - temat z VAT-em znany.......może kto wie....., ale jednak zalecam wszystkim niewiarę w tego typu zapewnienia rządu........bo im po prostu nie można wierzyć, dopóki dopóty na oczy się nie zobaczy tego ich bełkotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 31.03.2004 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Ewa - dzieki za informację! Czy tych drzwi nie trzeba potem malować? Ktoś wie gdzie można obejrzeć jakieś drzwi z PCV na żywo? http://www.adeco.pl/ ja mam wypełnienie WYPO64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 31.03.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Jamles - dziękuję.........piękne drzwi....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 31.03.2004 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Jamles - dziękuję.........piękne drzwi....... groszku, a ceny oglądałś? , ale są piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 31.03.2004 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 spojrzałam i na ceny........kosmiczne, ale ciebie było na nie chyba stać? Tańszych nie znasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 31.03.2004 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 spojrzałam i na ceny........kosmiczne, ale ciebie było na nie chyba stać? Tańszych nie znasz? sory, ale żonie się podobały i nie miałem wyboru, ale dzięki mojemu oporowi gościu, który nam je robił zszedł z ceną z 11tys. na 7tys. z montażem, a drzwi są 235x150, widziałem drzwi za12,5 tys. z innym wypełnieniem, te żonie się bardziej podobały, ale ja byłem gotów zamurować otwór drzwiowy, żeby było taniej. Mój opór naprawił kalkulator wykonawcy, ale to facet, którego można lubić i polecać. Oby wszyscy byli tak rzetelni i giętcy w kalkulatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 31.03.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Jezu........aleś zaszalał. Ale skoro Cię stać, to masz do tego prawo Osobiście wolałabym wypasione mebelki kuchenne, nawet bym dołożyła zamiast takie drogie drzwiczki kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 31.03.2004 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Jezu........aleś zaszalał. quote] Ja nie to żona, ale ONA zapieprza(sorry) na tej budowie po to, żeby nie płacic pseudofachowcom a za to kupić parę rzeczy, które jej się podobają PS. Ja to w sumie jestem abnegatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 31.03.2004 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Witam !!!!!Grody dostałeś moją wiadomość ??Mogę podać namiary na dobrego i taniego wykonawcę robót ziemnych 501 439384 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska-j 31.03.2004 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Eska-j witaj sąsiadko.Czy w tym roku będziesz kontynuować budowę w lecie?My chcemy trochę pomieszkać na budowie w lipcu to może spacerkiem zobaczyłabym Twoje budowanie ? Zapraszam serdecznie. . Latem na budowie będzie akurat przerwa (w czerwcu fundamenty, a murowanie od początku września), ale to nie powód, żeby się nie spotkać. Oprowadzę Cię po działce , ugoszczę na włościach, jak również chętnie przespaceruję się pooglądać Twoją posiadłość. Fakt, faktem - mamy gdzie spacerować! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 01.04.2004 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Agawa- "Dziadek" to firma produkująca najlepsze na swiecie drzwi wszelkiego rodzaju, a najlepsze wejściowe oraz cała inną stolarkę. Dzięki ja jestem na etapie BK i fundamentów więc na temat dzrzwi jeszcze niewiele wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 01.04.2004 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Melduję, że sezon budowlany u nas rozpoczęty Powiedzcie, jaką papę kładliście na ławy: termozgrzewalną czy na zimno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koral1 01.04.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 eska-j-czy mogłabyś mi podac namiary ta tego fachowca od przylącza wodociągowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 01.04.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Docent, nie wiem jak u Ciebie ale moje i rodziców drzwi składają się z "okienek" (kasetonów). Teraz standardowo (chyba) oklejają te kasetony akrylem. U mnie tego nie ma i po upalnym lecie (drzwi od południa) zrobiła się szczelinka. Zgłosiłam gdzie trzeba, jestem po wizycie serwisanta i czekam na odpowiedź kiedy zrobią. Nawet bym tego nie zauważyła gdybym nie myła drzwi Poza tym po 2 latach żadnych usterek. Do drzwi wewnętrznych drewnianych mogę polecić stolarza z Bojana. Drzwi pełne, z uszczelką, na wymiar, wstawienie i obróbki to trochę ponad 500. A zrobione bardzo dobrze. Teraz czekam na schody Poza tym robi też meble - ale tego tematu jeszcze nie przerabiałam (a już bym chciała). Pogoda ładna więc trzeba się zabrać za ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 01.04.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 EWA - poproszę o namiar na tego stolarza, może zrobiłby mi schody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 01.04.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Witam, Kinga- papa termozgrzewalna Ewa - poprosze namiary na stolarza, wiecej nt drzwi (material, szybki, malowanie) Miroslaw - skad jest ten koparkowy, jaki sprzet, jaka cena Asia Wlowikowa - postepy na Twojej budowie ogromne, pewnie dzieki imprezie erekcyjnej Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 01.04.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Kinga - u mnie jest 2 razy na zakład papa wierzchniego krycia przesmarowana lepikiem na zimno - robiłem sam zresztą tak u mnie przewidywał projekt. Ewa- myślę, że będę zadowolony z wyboru drzwi - zreszta jakby co to zwale na żoneczkę bo specjalnie czekałem z zakupem mim obejrzy towar. Też mam kasetony, ale sprzedawca zapewniał, że sa one z drewna. Namiar na stolarza też zapewne by mi sie przydał - bo jak widac cena jest zachęcająca - tylko pytanie co w nia wchodzi - czy także ościeżnica oraz wstawienie z opaskami na gotowo? Agawa - w związku z tym mam propozycję - pozostało u mnie na budowie ok. 50 szt. pustaków gazobetonowych - oddam je za rozsądna cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts