eska-j 01.04.2004 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 eska-j-czy mogłabyś mi podac namiary ta tego fachowca od przylącza wodociągowego? Namiary poszły na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 02.04.2004 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 W związku ze zwijaniem interesu w Polsce, CADENA sprzedaje za bardzo dobre pieniądze działki w Koleczkowie /mają tego jakieś 290 sztuk/. Działki sa położone moim zdaniem w bardzo fajnym miejscu, nie znam natomiast szczegółów co do uzbrojenia. [b]LUDZIE!!!! [/b]Nie nabierzcie się na Cadenę- cena działek w Koleczkowie jest rzeczywiście szokująco niska ale są to działki z wpisem do hipoteki na rzecz Banku!!!! Właścicielem nie jest więc tylko Cadena. Pani w Cadenie (ciekawe czemu jest tylko numer komórkowy- Cadena upada, ma kupę spraw sądowych od wierzycieli-naciąga jak może) mówi że gwarantuje odciążenie hipoteki po zakupie działki. Baju baju będziem w raju. Znajomi tak kupili mieszkanie- a potem spłacali dodatkowo bank. Zauważcie jak bzdurne jest ogłoszenie Cadeny : W związku z wprowadzeniem od 1.05 VAT ...." A co to ich jako włąsciciela obchodzi, że VAT ? Oni po prostu wyprzedają te działki przed Syndykiem nie informując ludzi o wpisie na rzecz banku. To OSZUSTWO!!!! NO TO JA WIELKIE SORRY. WIEDZIAŁEM ŻE MAJĄ PROBLEMY Z KASĄ ALE ŻE AŻ TAKIE TO NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 02.04.2004 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 No to kupilem anonse i zaczynam szukac... gmeram tez po roncy www urzedow gmin, ale chwilowo nic ciekawego nie znalazlem... I juz wiem zeby nie kupowac w koleczkowie ;-((( Teraz to muszę zaprotestować. Nie należy kupować w CADENIE ale Koleczkowo, a tym bardziej Bojano to sympatyczne okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 02.04.2004 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 e-Radek, Markus_Gdynia - To słuszna uwaga Markusa. Chociaż preferuje Tuchom (gdzie mam działkę ), to rzeczywiście okolice Koleczkowa i Bojana są bardzo ładne.Bojano i Koleczkowo jak najbardziej, niekoniecznie oczywiście Cadena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 02.04.2004 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Kinga - Bardzo słuszna decyzja. Ja za takie wymądrzanie się to gościa bym na zbity pysk wywalił. On jest od roboty i dla niego Kierownik budowy / Inspektor Nadzoru to ma być GURU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 02.04.2004 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Ponawiam Pytanko do wszystkich - Czy ktoś z Was robił szczegółowy kosztorys siłami zewnętrznymi i ile za to zapłacił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 02.04.2004 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 W związku ze zwijaniem interesu w Polsce, CADENA sprzedaje ... Cwaniaki. Zgodę na zwolnienie działki z zajęcia banku powinni przestawić przed podpisaniem aktu notarialnego a nie po nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 02.04.2004 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 No i stało się - zmieniamy wykonawcę Grrrrr... Pan Malinowski chciał nam posadowić ławy na gruncie organicznym Współczuję i gratuluję szybkiej reakcji. Ja mam ten sam problem i to z nawiązką bo muszę wymieniać cały grunt pod dom. Wszystko na głębokości do 2 m -okazało się po zdjęciu humusu- że jest metr torfu. I teraz wykopliśmy torf, kupiliśmy 10 wywrotek piasku do wymiany, musimy wylać chudy beton i robić mocniejsze zbrojenie. A z wydatku 500,0 zł na koparkę zrobiło się kilka tysięcy A pośredniczka nieruchomości mapkę nam dała z robionymi sondami, że w tym miejscu nie ma torfu . Trzeba uważać na każdym kroku, bo inwestor narażony jest na ciągłe oszustwa !! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 02.04.2004 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 A ja badań nie robiłem i aż się boję, co u mnie w ziemi się kryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 02.04.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Hmm a ciekawe jak u nas bo będziemy budować w miejscu gdzie juz stał dom i chyba sa nawet tak stare fundamenty ale pewna nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 02.04.2004 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Rafalg - my robiliśmy. 1000zł wywalone w błoto. Dodatkowo kosztorys do niczego się nie przydał. Przykład - wycena ogrodzenia z siatki na ponad 100000!!! Chyba ze złota bym je robiła Zainteresowanym namiary na stolarza wklepię w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 02.04.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Agawa - standard- 24x24x59 z Osławy - odbiór Banino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 02.04.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Agawa - standard- 24x24x59 z Osławy - odbiór Banino. No dobra a jaka cena? Kurcze tylko moge mieć problem z transportem ale to zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 02.04.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 No i stało się - zmieniamy wykonawcę Grrrrr... Pan Malinowski chciał nam posadowić ławy na gruncie organicznym Współczuję i gratuluję szybkiej reakcji. Ja mam ten sam problem i to z nawiązką bo muszę wymieniać cały grunt pod dom. Wszystko na głębokości do 2 m -okazało się po zdjęciu humusu- że jest metr torfu. I teraz wykopliśmy torf, kupiliśmy 10 wywrotek piasku do wymiany, musimy wylać chudy beton i robić mocniejsze zbrojenie. A z wydatku 500,0 zł na koparkę zrobiło się kilka tysięcy A pośredniczka nieruchomości mapkę nam dała z robionymi sondami, że w tym miejscu nie ma torfu . Trzeba uważać na każdym kroku, bo inwestor narażony jest na ciągłe oszustwa !! Pozdrawiam No to szczere wyrazy współczucia. Niestety budowa potrafi zaskoczyc, szczególnie finansowo. Ja na moje szczęście badania gruntu zrobiłem w ubiegłym roku i po wykopaniu dane potwierdziły się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 02.04.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 jak mi gul przestanie skakac to opowiem wam o naszym wykonawcy oczyszczalni która miała być od pazdziernika zeszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 02.04.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Potrzebuję murarza - Może możecie podsunąć mi jakieś namiary ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 02.04.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 jak mi gul przestanie skakac to opowiem wam o naszym wykonawcy oczyszczalni która miała być od pazdziernika zeszłego roku GABI to może powiesz kto on jest. Sam mam w planie oczyszczalnię i mam nadzieję że nie jest to mój planowany wykonawca, czyli EKOFIL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 02.04.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Czesc all Cos sie sypnelo w bazie Forum i wycielo mojego maila. Wczoraj skonczylismy walczyc z plotem, wyglada niezle, ale pracy i kasy poszlo sporo. Co do awantur z wykonawcami to mialem ostatnio "male" spiecie ze swoim bylym murarzem. Facet zaczal straszyc mojego tescia ze jak sie nie rozlicze za reszte pracy to bede mial problemy na budowie, bo zawsze sie moze cos stac... Poniewaz osobiscie go wyrzucilem za pijanstwo, obijanie sie, niedotrzymanie terminow i fuszerke nie uwazam za wskazane placenie mu za cokolwiek. Moge tylko dodac ze zaplacilem za zrobienie calego parteru lacznie ze sciankami dzialowymi ktorych nie wykonal, scianki dzialowe na pietrze nie zrobione, strop skopany, komina nie skonczyl. Dekarze weszli na budowe 2 tygodnie pozniej niz planowalismy. I teraz te grozby Facet ma zapowiedziane ze jak spadnie jedna dachowka z dachu to moze grabarza szukac. Tak wiec jak widzicie nie wolno wchodzic w zbytnia poufalosc z majstrami bo nie konczy sie to dobrze. Po zalaniu stropu nad parterem pozwolilem im na dorobienie sobie na sasiedniej budowie i tam zaczely sie "imieniny", jednego dnia bylo Antoniego, nastepnego ... Jak strop wysechl to do mnie wrocila juz inna ekipa Rafalg: daj sobie spokoj z kosztorysem. W kazdej lepszej hurtowni wylicza Ci przyblizone ilosci materialow i zgodza sie na pozniejszy zwrot nieuszkodzonego materialu. Co do dachowki to najlepiej wyliczy ja dekarz. Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 02.04.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Fakt Coś walnęło na forum bo mojego posta też wywaliło. A napisałam, że doskonale cię rozumiem i też bym gada wywaliła na zbity pysk. Ty płacisz Ty wymagasz. W d.. im się poprzewracało jak sezon budowlany przyszedł i mogą teraz w ofertach przebierać ... ale nadal szukam murarza (sami będziemy robić ale fachman na czele brygady przydałby się )\ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 02.04.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Anekri: przez ostatnie 2 tygodnie dowodzil nami wujek zony - murarz z zawodu. Niestety musial wracac do domu, a ze mieszka za Bydgoszcza wiec niestety nie bedzie nogl Ci pomoc. PozdawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts