Kingaa 06.04.2004 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Witam, czy ktoś mógłby mi polecić gdzie można wypożyczyć zagęszczarkę do gruntu? Koral, w Gdańsku na Kartuskiej jest wypożyczalnia sprzętu... Ale najlepiej spróbuj to załatwić przez kierownika, albo wykonawcę, bo podobno wypożyczalnie życzą sobie kaucję, jak kogoś nie znają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chyciu 06.04.2004 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 jeżeli chodzi o ogrodzenie działki to chyba jest taki wymóg mój kierownik ciągle mi mówi, że musze ogrodzić, ale ja na razie zwlekam z tym, żeby sobie nie pogorszyć dojazdu. zamierzam wbić kilka kołków i "obwiązać" działkę taśmą ostrzegawczą - taką biało czerwoną. to powinno wystarczyć - widziałem, że tak robią. jakby coś się stało, a działka byłaby nie ogrodzona to inwestor i kierownik mają kłopoty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 06.04.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Witam, czy ktoś mógłby mi polecić gdzie można wypożyczyć zagęszczarkę do gruntu? Witam Znam gościa, który ma zagęszczarke. Raczej jej nie wypożycza (chyba), ale sam przyjeżdża i zagęszcza (jest stosunkowo tani). Gość jest z Pępowa i jeździ traktorem, więc do Kolbud ma kawałek, ale możesz spróbować - może się dogadacie. Stefan Krauze 607 689 799 Ja korzystałem z jego usług jako zagęszczacza i traktorzysty (jak się zakopałem swoim "terenowym autem" pod własnym domem ). Możesz tez spróbować w firmie MIDO z Miszewa tel. 684 98 68 - parają się wypożyczaniem maszyn i narzędzi. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 06.04.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 A pro pos zagęszczarek - czy ktoś słyszał lub wykonywał zagęszczanie betonu w ławach czy też wieńcu? Rozmawiałem z facetem, który twierdził, że taki niezagęszczony beton ma mnóstwo powietrza i zdecydowanie obniżoną wytrzymałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 06.04.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 MarcinU - bloczki idą w poprzek bo będę miał ścianę z YTONG-a 40 cm. Drobnostka - jedyne 1600 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 06.04.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 A pro pos zagęszczarek - czy ktoś słyszał lub wykonywał zagęszczanie betonu w ławach czy też wieńcu? Rozmawiałem z facetem, który twierdził, że taki niezagęszczony beton ma mnóstwo powietrza i zdecydowanie obniżoną wytrzymałość. Hej Facet ma racje. Przydatny byłby wibrator (bez skojarzeń, he he), nie zagęszczarka. Onegdaj prowadziłem na ten temat lekko zabawną dyskusję z Kodim (na wątku trójmiejskim). Wibrator napewno wypożyczają we wspomnianej pare postów wyżej firmie MIDO (Kodi tam wypożyczał). Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 06.04.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Witam, Od kilku tygodni podglądam niniejsze forum przyszedł chyba czas, by się ujawnić, bo jakoś tak nie uchodzi chyba Postanowiłam zacząć zbożnie, czyli od zapoznania się z danymi historycznymi zawartymi na 65 stronach. Co uczyniłam. Hawkgh! Trochę tego jest. Nie wiem czy daje mi to już prawo do otwierania dzioba, ale jeśli przydadzą się poniższe informacje, to: MarcinU ? w sprawie odpowiedzialności za wypadki na budowie. Z tego co wiem za każdą złamaną nogę i inne takie odpowiada właściciel posesji (nie dotyczy to chyba uprawnionych do przebywania na danym terenie i ubezpieczonych ekip budowlanych i innych zatrudnionych wykonawców). W każdym razie nam doradzono: a) obowiązkowo wywiesić tablicę ?Wstęp Wzbroniony Teren Prywatny? (co jest ponoć ważniejsze od nawet solidnego ogrodzenia), b) ubezpieczyć się od odpowiedzialności cywilnej ? ok. 50zl/rok. Pozdrawiam Bratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 06.04.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Witam, Od kilku tygodni podglądam niniejsze forum przyszedł chyba czas, by się ujawnić, bo jakoś tak nie uchodzi chyba Witam serdecznie, uchodzi nie uchodzi miło powitać nowy trójmiejski nabytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 06.04.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Postanowiłam zacząć zbożnie, czyli od zapoznania się z danymi historycznymi zawartymi na 65 stronach. Co uczyniłam. Hawkgh! Trochę tego jest. Witam Słowa uznania za przekopanie się po forum od początku. Ja przyznam ze wstydem, że jak sie tu "zapisałem" to było stron koło 20, a przeglądałem ostatnie dwie lub trzy . A przy okazji witam serdecznie. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 06.04.2004 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Bratki - witaj Gdzie budujesz? Benicio - wstydź się - do czytania, ale to już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 06.04.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Markus - czy brałeś pod uwagę wylewanie ścian fundamentowych z betonu, czy przeliczałeś koszty takiego wariantu?jakiej szerokości masz ławy? pytam bo u mnie wg projektu też wychodzą bloczki ustawiane po szerokości przeczytanie całego forum to wyczyn pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 06.04.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Bratki witaj i dzięki za info. Muszę koniecznie powiesić takie tabliczki bo jak na razie to u mnie na działce okoliczne dzieci grają w piłkę. A ja tez całości forum nie czytałem. To chyba nie sposób ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 06.04.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Benicio - wstydź się - do czytania, ale to już Ha !! A Ty czytałaś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 06.04.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Benicio - wstydź się - do czytania, ale to już Ha !! A Ty czytałaś?? To pytanie nie do mnie ale jak sie "wprowadziłam" na to forum to byłam w stanie przejść kilka stron, tu jest taka skarbnica wiedzy, że bym chyba się w tym wszystkim tak zatraciła, żebym nic nie wybudowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 06.04.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Benicio - wstydź się - do czytania, ale to już Ha !! A Ty czytałaś?? No pewnie, że tak A miałam trochę więcej niż Ty Już myślałam, że mnie z roboty wyrzucą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 06.04.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Markus - czy brałeś pod uwagę wylewanie ścian fundamentowych z betonu, czy przeliczałeś koszty takiego wariantu? jakiej szerokości masz ławy? pytam bo u mnie wg projektu też wychodzą bloczki ustawiane po szerokości przeczytanie całego forum to wyczyn pozdr. Oj brałeś, brałeś. Lane ławy mam zresztą w projekcie. Sam beton wychodzi prawie po tych samych pieniądzach co bloczki, ale wystąpiły dwa inne problemy: 1) zakup tarcicy na szalunki i co z tym potem zrobić /nie planuje deskowania na dachu/ 2) koszt wynajmu blatów zwalił mnie z nóg. Wyszło 3500 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 06.04.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Witam, Od kilku tygodni podglądam niniejsze forum przyszedł chyba czas, by się ujawnić, bo jakoś tak nie uchodzi chyba Bratki witaj w Klubie. Jesteśmy mądrzy mądrością nas wszystkich. Z ubezpieczeniem OC nie pomyślałem. Dzięki za pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 06.04.2004 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Dzięki Agawa, Benicio, Kingaa, Amys, MarcinU, Markus i ktokolwiek zdąży się zalogować zanim mnie się uda to wysłać :oops: Miło Was poznać. Przeczytałam, bo póki co taki tylko mój wkład w budowanie, że staram się gruntownie przygotować. Zreszą kiedy się do tego przymierzyłam było tylko ok. 40 stron. Dopiero potem zaczęliście tak lawinowo produkować wpisy. Ale to fajna lektura i przynajmniej nie ryzukuję, że zapytam o coś co już było? A jak miło pokibicować. Kingo nie chcę zapeszać, więc jeszcze chwilę się potajniaczę. Jesteśmy na etapie papierków. Bratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 06.04.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Benicio - wstydź się - do czytania, ale to już Ha !! A Ty czytałaś?? No pewnie, że tak A miałam trochę więcej niż Ty Już myślałam, że mnie z roboty wyrzucą W tej chwili mam przeczytane okolo 2/3 stron. Od 20 do 66 he he. Myśle, że wynik dobry . Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 06.04.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Cześć bratki Nawiązując do ogrodzenia terenu, to też mam z tym problem Dookoła mam takie chałdy torfu, że jakbym ogrodziła teren to bym kompletnie na działkę nie dotarła. Ale tablicę fakt muszę jakąś wbić "Wstęp wzbroniony" Bo jak mi ktoś wpadnie to tego urobiska ... to zagęszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts