amys 06.04.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Markus - skąd taki koszt "blatów" - rozumiem miałeś na myśli płyt szalunkowych Anekri ile utargowałaś na beton, czy pytałaś w uniconie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 06.04.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Czesc Bractwo Pomorskie Witam Bratki Wlasnie stanalem przed nastepna decyzja (nic tylko decydowac i decydowac, jakby nie wystarczalo ze mi portfel ciagle wysycha ) Dogadalismy sie z wykonawca tynkow, termin juz ustalony, pierwotnie mial byc tynk cementowo-wapienny (czyli standard) z maszyny. Zaczelismy sie zastanawiac nad gipsowym, bo to niby zdrowiej, szybciej (nie trzeba cekolowac). Jak myslicie? Czy ktosik zna moze ekipe ktora robi tynki gipsowe z maszyny? Pytanie do "starych", zamieszkalych juz forumowiczow - jakie macie tynki? Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 06.04.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Markus - skąd taki koszt "blatów" - rozumiem miałeś na myśli płyt szalunkowych Anekri ile utargowałaś na beton, czy pytałaś w uniconie? Podaje wyliczenia: wysokość ścian fundamentowych 1 m długość ścian fundamentowych 2 x 75m /wewnątzr i zewnątrz/ okres najmu 10 dni /minimum/ cena wynajmu 1,80 PLN / m2 / doba RAZEM = 2.700. Ja zakładałem dla mniej rozgarniętej ekipy okres najmu na 14 dni = 3.780 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 06.04.2004 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Czesc Bractwo Pomorskie Witam Bratki Wlasnie stanalem przed nastepna decyzja (nic tylko decydowac i decydowac, jakby nie wystarczalo ze mi portfel ciagle wysycha ) Dogadalismy sie z wykonawca tynkow, termin juz ustalony, pierwotnie mial byc tynk cementowo-wapienny (czyli standard) z maszyny. Zaczelismy sie zastanawiac nad gipsowym, bo to niby zdrowiej, szybciej (nie trzeba cekolowac). Jak myslicie? Czy ktosik zna moze ekipe ktora robi tynki gipsowe z maszyny? Pytanie do "starych", zamieszkalych juz forumowiczow - jakie macie tynki? Pozdrawiam Adamski Juz raz reklamowałem tą ekipę, u mnie nie robili ale u kolegi i powtarzam, że kolega jest wredny i upierdliwy dla wykonawców i skoro on był zadowolony to już mało kto nie będzie. Ja mam ich w planie również. SZLAS & PLOTZKE /tak się nazywają/ tel: 601 636 744 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 07.04.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Anekri ile utargowałaś na beton, czy pytałaś w uniconie? Oj chyba coś przegapiłam O jaki beton pytasz?? Chodzi ci o BK czy lany beton do fundamentów? I co to jest unicon? [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 07.04.2004 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 I co to jest unicon? Chodzi chyba o Unicon Beton firmę, w której mozna zakupić beton, mieści się chyba na Oruni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 07.04.2004 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Więc na razie (ze względu na zamieszki z torfem ) musielismy grunt wzmocnić, teraz będziemy lać chudziaka (sami kręcimy) i zbroić. Więc negocjacje w sprawie betonu staneły w martwym punkcie do 17.04 a potem zobaczymy. Wstępnie najkorzystniej wyszło mi z Pszczółek z transportem 193zł (ale to cena wyjściowa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 07.04.2004 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Unicon beton mieści się przy Polifarbie w Gdyni. Polecam. Można sporo utargować. Poza tym moi rodzice jako klienci Uniconu mieli zniżkę w Kombecie. No i w razie czego (np. brak prądu co nam się zdarzyło) mają drugi punkt gdzieś w Gdańsku więc dowożą stamtąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 07.04.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Ewa masz jakiś namiar do Uniconu? Nie wiesz czy robią tez bloczki betonowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 07.04.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Unicon beton mieści się przy Polifarbie w Gdyni. Polecam. Można sporo utargować. Poza tym moi rodzice jako klienci Uniconu mieli zniżkę w Kombecie. No i w razie czego (np. brak prądu co nam się zdarzyło) mają drugi punkt gdzieś w Gdańsku więc dowożą stamtąd. A możesz podać przykładową cenę?? Przed i po negocjacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 07.04.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 ewa mam pytanko- sprawdzałaś może, czy masz wśród szczeniaczków jakąś suczkę. I gdzie mam podjechać żeby się zakochać?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN7 07.04.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Witam wszystkich Budujących i ZbudowanychJestem nowy na Forum i szukam wspracia w budowie(kupiłem dom w stanie surowym koło Władysławowa).W chwili obecnej poszukuję:1/ taniego Barakowozu 2/ dobrego i taniego fachowca (mam świadomość że te 2 cech trudno pogodzić) do poprawienia dachu pokrytego dachówką karpiówką3/ adresów dobrych hurtowni budowlanych w okolicach Władysławowa/Pucka/Wejcherowa/Gdyni Dziękuje z góry za pomocpozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 07.04.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Witaj DarekN7 na forum Widzę, że połowę roboty masz już za sobą Oj ja też bym już chciała mieć stan surowy ... ale jeszcze trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 07.04.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Tak mi ładnie ściany fundamentowe zrobili, że aż żal będzie zasypywać. Już się ekipa pytała czy w piątek /przed drogą krzyżową - ich słowa/ będę gotów do wypłaty za ten etap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 07.04.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Cześć DarekN7. Ledwo zaczął się budować a już ma stan surowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 07.04.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Tak mi ładnie ściany fundamentowe zrobili, że aż żal będzie zasypywać. Już się ekipa pytała czy w piątek /przed drogą krzyżową - ich słowa/ będę gotów do wypłaty za ten etap. No bez żartów! Już masz całe ściany?!?! Zaizolowane ?!?! No to nieźle! Muszę podjechać spojrzeć. Ja jutro jadę negocjować bloczki i beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 07.04.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Ja jutro jadę negocjować bloczki i beton. A gdzie będziesz negocjował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 07.04.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 A możesz podać przykładową cenę?? Przed i po negocjacji? Anekri, brałam beton z Uniconu parę dni temu, ale z Oruni - Tobie też tam będzie bliżej... Ogólnie bardzo dobre wrażenie, bardzo miła obsługa. Cen wyjściowych nie pamiętam, jak chcesz to poszukam w dumu cennika. Ostateczne ceny to: za B7,5 155zł i zero dopłaty za niepełną gruszkę (większość wytwórni sobie liczy), za B20 185zł plus pompa "gratis". To ceny netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 07.04.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Witam Adamski - mam tynki cementowo - wapienne. Potem oczywiście wycekolowane. W zasadzie proste i równe były bez cekolowania, ale gładkość nie ta. Wczoraj Catepillar elegancko wyrównał mi działeczke, tam gdzie miał zrobic skarpe, zrobił skarpe, tam gdzie nasyp - tam zrobil nasyp. Poza tym mam wkopane dwa kręgi betonowe, gdzie będę odprowadzał deszczówke. Zostałem też szczęśliwym posiadaczem 300 sadzonek świerków (z przeznaczeniem na żywopłot). Przy okazji moge polecic koparkowca z Chwaszczyna Henryk Fularczyk 552 84 96 lub 501 103 864 (namiar dostałem od Docenta). Gość sprawny, szybki i pracowity (jak trzeba było to i za szpadel złapał). Sezon OGRÓD 2004 uważam za OTWARTY. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 07.04.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Ostateczne ceny to: za B7,5 155zł i zero dopłaty za niepełną gruszkę (większość wytwórni sobie liczy), za B20 185zł plus pompa "gratis". To ceny netto. Dzięki za namiary. Po świętach muszę mieć już wszystko dogadane -więc biorę się ostro do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts