MarcinU 07.04.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Ja jutro jadę negocjować bloczki i beton. A gdzie będziesz negocjował? Jadę do Ol-Transu do Mrzeizna. Anekri, Kingaa - podajcie jakiś telefon do Uniconu, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 07.04.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Ja jutro jadę negocjować bloczki i beton. A gdzie będziesz negocjował? Jadę do Ol-Transu do Mrzeizna. Anekri, Kingaa - podajcie jakiś telefon do Uniconu, co? MarcinU Nie chcę nic sugerować, ale dla "Bojanowców" chyba najlepszym rozwiązaniem jest OL-TRANS. Rozmawiaj z Sebastianem Bejnarowiczem. Moje bloczki kupiłem u nich po 2,40. B-10 był po 163zł, a B-15 z pompą w cenie po 175. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chyciu 07.04.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 MarcinU moge Ci podac namiary na przedstawiciela handlowego Ol-Transu:0 691 990 674 twardy w negocjacjach - ale możesz spróbować. Poza tym na przyjkład beton nie był zbyt drogi i można było kupić bez Vatu (wiesz o co mi chodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chyciu 07.04.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 aha, ja u nich B15 miałem z pompą po 160 + Vat bo to było na strop i atestem, czyli po 171,20. buduję w Kosakowie, wiec nie mieli daleko z transportem. po świętach zalewam drugą część stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 07.04.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Tak mi ładnie ściany fundamentowe zrobili, że aż żal będzie zasypywać. Już się ekipa pytała czy w piątek /przed drogą krzyżową - ich słowa/ będę gotów do wypłaty za ten etap. No bez żartów! Już masz całe ściany?!?! Zaizolowane ?!?! No to nieźle! Muszę podjechać spojrzeć. Ja jutro jadę negocjować bloczki i beton. Dziś i jutro izolacja. Jutro również wprowadzenie wody do środka, a na piątek zamówiona koparka i wywrotki z piaskiem. HOWK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 07.04.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Nie chcę nic sugerować, ale dla "Bojanowców" chyba najlepszym rozwiązaniem jest OL-TRANS. Rozmawiaj z Sebastianem Bejnarowiczem. Moje bloczki kupiłem u nich po 2,40. B-10 był po 163zł, a B-15 z pompą w cenie po 175. Jak daleko jest to Mrzezino? Słyszałem, że betonu nie należy wieźć dłużej niż godzinę czyli jakieś 30 km. A tak wogle to jak do tego Mrzezina dojechać !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 07.04.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Markus te bloczki z Ol-Transu jaki mają wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 07.04.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 MarcinU - spoko, jak do mnie dowieźli z Ol-transu (w korkach) to i do Ciebie do wiozą, a po cóż to oni mają tą kręcącą się betoniarę? No..........? żeby tak szybko nie "stwardniało"...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 07.04.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Markus te bloczki z Ol-Transu jaki mają wymiar? Typowy: 38 x 25 x 14. Do Mrzezina najlepiej jechać przez Kosakowo i Pierwoszyno. W Pierwoszynie tuż przed kościołem skręcić w lewo /znak na Redę i Puck/ i podążać tą drogą. Jak miniesz po lewej bazę paliwową to wkrótce będzie droga w prawo ze znakiem kierunkowym na Puck. Tą drogą dojedziesz do Mrzezina. Jak w Mrzezinie wjedziesz na samą górę, to tuż przed niewielką wysepką trzeba wykonać skręt w prawo 180 i biuro OL-TRANS będzie na rzut kamieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 07.04.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Nie chcę nic sugerować, ale dla "Bojanowców" chyba najlepszym rozwiązaniem jest OL-TRANS. Rozmawiaj z Sebastianem Bejnarowiczem. Moje bloczki kupiłem u nich po 2,40. B-10 był po 163zł, a B-15 z pompą w cenie po 175. Jak daleko jest to Mrzezino? Słyszałem, że betonu nie należy wieźć dłużej niż godzinę czyli jakieś 30 km. A tak wogle to jak do tego Mrzezina dojechać !!!! Nie powstrzymałem się, żeby tego nie skomentować. Zwróć kiedyś uwagę na trasie. Jak spotkasz pojazd z OL-TRANS to tak zapier... że osobowym miałem problem za nim nadążyć. Tak, że spoko, beton napewno Ci nie stwardnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 07.04.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Dobra, dobra! Już się nie stresuję. Coś mi się nie zgadza w obliczeniach. Ile Wam wyszło bloczków na fundamenty? Markus zeznawał 1600 szt, ale kładzie w poprzek. Na ile bloczków w górę macie ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 07.04.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Markus_Gdynia - Widzę, ze poginasz z budową aż się kurzy. RObisz jakieś zdjęcia? Chętnie zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chyciu 07.04.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Markus_Gdynia - Widzę, ze poginasz z budową aż się kurzy. RObisz jakieś zdjęcia? Chętnie zobaczę. no właśnie - a jak wstawić zdjęcia, czy tylko można przekopiować ze ścieżki internetowej? kombinuje, kombinuje i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chyciu 07.04.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 teraz to w ogóle zakombinowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 07.04.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Tak mi ładnie ściany fundamentowe zrobili, że aż żal będzie zasypywać. Już się ekipa pytała czy w piątek /przed drogą krzyżową - ich słowa/ będę gotów do wypłaty za ten etap. No proszę Co za tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 07.04.2004 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Dobra, dobra! Już się nie stresuję. Coś mi się nie zgadza w obliczeniach. Ile Wam wyszło bloczków na fundamenty? Markus zeznawał 1600 szt, ale kładzie w poprzek. Na ile bloczków w górę macie ściany? Mi wychodzi ok 700 bloczków na fundamenty (6 warstw). Obrys 9X10m. Ale o fundament to u mnie dopiero stanie w lipcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 07.04.2004 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Dobra, dobra! Już się nie stresuję. Coś mi się nie zgadza w obliczeniach. Ile Wam wyszło bloczków na fundamenty? Markus zeznawał 1600 szt, ale kładzie w poprzek. Na ile bloczków w górę macie ściany? OPISUJE I WYJAŚNIAM Kładzione w poprzek, wychodzi 28 sztuk na 1m2 ściany fundamentowej. Kładzione wzdłuż to 21 sztuk na m2. Mi na wyjściu wyszło 1512 sztuk. Stwierdziłem, że kupię 1600 mając zapas na zmarnowanie przez ekipę /dobrze że tego nie czytają/. Zmarnowali raptem 4 bloczki, ja się lekko walnąłem w obliczeniach bo fundamenty wewnątrz są robione wzdłuż, a nie w poprzek. Efekt końcowy - ściany zrobione, a ja mam jeszcze trzy palety bloczków. Ale nic straconego bo jutro wymurują z tego ściany tarasu. Dzisiaj juz zrobili ławy. MarcinU - czy Ty przemieszczasz się samochodem marki OPEL KADETT "łezka" dość ciemnawego koloru ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 07.04.2004 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Markus_Gdynia - Widzę, ze poginasz z budową aż się kurzy. RObisz jakieś zdjęcia? Chętnie zobaczę. Zdjęcia robię praktycznie codziennie. Założyłem nawet album na ONECIE, ale ponieważ mam dużą rozdzielczość zdjęć strasznie szybko zaczęło zżerać dostępną pojemność i się wstrzymałem. Postaram się jakoś temu zaradzic i wtedy podam ścieżkę dostępu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 07.04.2004 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Czołem, Szukam koparkowca z okolic Banina.Muszę wyrównać działkę i wykopać dziurkę pod domek. Benicio - ten niebieski Megan 100 metrów od Twojego domu to Twój. Tydzień temu zrobiłem drugie podejście pod Twój dom. Oczywiście fiasko. PozdrawiamBarti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 07.04.2004 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Barti, swego czasu na forum polecany był p.Kazimierz Lodeman (681 - 79 - 76 lub 501 - 222 - 123), jako sprytny i szybki, a i nie bojący się Banina. Poza tym jeszcze koparkę z operatorem wypożycza ponoć firma Mido (tel. 684-98-68/69 lub 0502 095 612), ale to już z Miszewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts