mirek_gdynia 13.04.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 No dobra - już dalej nie będę cholerował bo w końcu pierwszy transport dojechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 13.04.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Witam Siepka - ja zbudowałem na terenie o podłożu gliniastym. Glina ma swoje plusy i minusy. Paradoksalnie ta sama cecha może być wada i zaletą, np. nieprzepuszczalność wody. W trakcie budowy, przed uporządkowaniem terenu jest wszędobylska i kałuże się utrzymują bardzo długo, ale jak teren jest juz urządzony, to znakomicie utrzymuje tą samą wodę z pożytkiem dla roślin. Oczywiście na samej glinie to nic pożytecznego nie urośnie - są jednakże "przepisy" na postepowanie z gliną, dzięki którym ograniczyć można jej negatywne oddziaływania i wykorzystać zalety (przedstawione np. w Muratorze 07/2003). Ja największy problem z gliną miałem/mam ze względu na droge dojazdową - raz na gliniastej drodze zakopałem sie po osie ... Działka to nie tylko podłoże, równiez dostepność mediów, dojazd, cena, lokalizacja ... Podsumowując, z gliną da się żyć , patrzcie na co innego. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 13.04.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Czesc bractwo pomorskieWlasnie jestem na etapie kupna wkladu kominkowego i rozprowadzenia DGP. Zastanawiam sie nad samodzielnym rozprowadzeniem rur po domu. Jak to u Was wygladalo? Czy moglibyscie sie podziec swoimi spostrzezeniami i informacjami na temat cen i sklepow?PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 13.04.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Adamski - może kominek z płaszczem wodnym. kosztuje ok. 3500 zł, podłączasz pod istniejącą instalację grzewczą i nie musisz rozprowadzać kanałów powietrznych. Zobacz na stronie http://www.lechma.com.pl/, dystrybutor w Gdańsku 303-14-66. Pozdrawiam Barti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 14.04.2004 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 No i w końcu bylismy wczoraj w Castoramie, okazało sie ze nie mieli wogóle nas w systemie a jedynym dowodem było nasze zamówienie i paragon-zamówienie powtórzone transport ma przyjechac 30 kwietnia, przepraszał facet jak trza, przejął się strasznie ale juz mi dzis nerwy opadły -zobaczymy czy kolejny przyjedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 14.04.2004 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 CzescBarti: dzieki za info ale juz zdecydowalismy ze kupujemy Jotula Panorame, kwestia tylko 80 czy 18 (model). Mialem wczesniej umowionego kominkarza do rozprowadzenia DGP. Teraz nagle okazalo sie ze facet nie ma czasu, za duzo fuch. Zostaje mi samemu rozprowadzic rury.PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 14.04.2004 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 No i w końcu bylismy wczoraj w Castoramie, okazało sie ze nie mieli wogóle nas w systemie a jedynym dowodem było nasze zamówienie i paragon-zamówienie powtórzone transport ma przyjechac 30 kwietnia, przepraszał facet jak trza, przejął się strasznie ale juz mi dzis nerwy opadły -zobaczymy czy kolejny przyjedzie? I tak to niestety jest. Dla nich jesteśmy jeszcze jednym klientem. A nam się tymczasem wali inwestycja naszego życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 14.04.2004 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 A słuchajcie jak teraz ze stalą podobno złom tanieje a stal, wogóle podobno ciężko ja dostać? A wy w trójmiescie gdzie sie zaopatrywaliscie?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.04.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Agawa - też miałem umówiony transport z Castoramy na wielką sobotę, tyle że z Rumii. Rano w sobotę zadzwonili, że nie przyjadą bo maja awarię HDS-a, że dopiero po świętach. Ale jak zacząłem marudzić, aby przywieźli choć część dostawy tak abym miał co murować po świetach to załatwili mi jeden transport jeszcze w sobote. Reszte dowieźli wczoraj jak było umowione. Genaralnie wg mnie są bardzo w porządku.Jeśli chodzi o stal to pytałem wczoraj w Centrostalu Szczecinek na Hutniczej w Gdyni to pręty fi12 i fi16 maja po 3,19 brutto. Jak na stal to chyba dosyć dobra cena.PozdrawiamTomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 14.04.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Tomi dzięki. A co do castoramy od poczatku mielismy problemy, ale do przeżycia więc w sumie polecam bo facet wczoraj sie nas strasznie naprzepraszał i przejał sie chyba bardziej od nas. A poza tym ceny dosyć konkurencyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 14.04.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Czy ktoś z Was ma na przyłączu wodnym zrobioną studzienkę wodomierzową? Jeżeli tak to jakie? Widziałem taki fajny produkt firmy Danwell - trochę kosztuje, ale wygląda praktycznie. Ktoś ma może z tym doświadczenia, albo słyszał o czyms takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 14.04.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Czy ktoś z Was ma na przyłączu wodnym zrobioną studzienkę wodomierzową? Jeżeli tak to jakie? Widziałem taki fajny produkt firmy Danwell - trochę kosztuje, ale wygląda praktycznie. Ktoś ma może z tym doświadczenia, albo słyszał o czyms takim? A po co chcesz wydawać zbędne pieniądze? Ja na czas zimy miałem zakopane głęboko w ziemi /bez żadnej studzienki - przy pełnej wiedzy Pani Hirsch z UG Szemud/, a teraz wszedłem do wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 14.04.2004 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Będę miał podłogę drewnianą dość wrażliwą na zalanie. Dlatego chcę wywalić zawór na zewnątrz domu, a najlepiej razem z wodomierzem. Bez studzienki tego nie zrobię. Możliwe jest wstawienie zasuwy podziemnej, która umożliwi zamykanie na czas wyjazdu ale to nie to samo. Stąd pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 14.04.2004 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Witam adamski-od 2 tygodni mam rozprowadzone ogrzewanie z kominka Tarnawy do 7 pomieszczeń-grzeje jak cholera.Gdybym wiedziała.że to takie proste-sama bym zrobiła.Jeżeli nie chce ci się grzebać,kazdy z ekipy budowlanej to zrobi za ok.1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 14.04.2004 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 bea3: masz jakis dodatkowy wentylator, czy tylko grawitacyjnie? Jezeli wentylator to jakiej mocy i gdzie umiejscowiony? Na dzien dzisiejszy chcialbym sam rozprowadzic rury i podlaczyc kominek, mam nadzieje tylko ze nie bedzie jakiejs naglej, awaryjnej sytuacji w pracy. Jakimi rurami rozprowadzilas powietrze - spiro czy kanalami, wyloty nad podloga czy pod sufitem? PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 14.04.2004 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 adamski:mam tylko grawitację,na piętrze nad podlogą.na parterze pod sufitem-rury spiro izolowane najtaniej w BAT-cie po 165/10m(w Castoramie 207/10m)Powodzenia bea3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 14.04.2004 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 bea3: jakiej mocy jest Twoja Tarnawa i czy moglabys przypomniec link do strony z Twoim projektem?PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 15.04.2004 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Hej Kingaa - looknij na prywatne wiadomości. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 15.04.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 DO WSZYSTKICH !!!! Czy ktoś brał beton z firmy WAKOZ z Luzina ??? Potrzebna opinia o jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 15.04.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Bea 3 - no..no...to mnie pocieszyłaś, bo też chcemy kupić Tarnawkę....chyba znów będe musiała Cię odwiedzić... tym razem jednak poczuć ten "gorąc na karku". Którędy puściłaś rury na piętro, bo jeśli masz spiro, to pewnie nie idą po podłodze??? Odezwij się...bo muszę omówić z Tobą to rozprowadzenie, bo nam tyle zaśpiewali, że też chcemy sami zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts